Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Just now, Blue Velvet είπε:

      Άσε τα χω παίξει σ λέω! Εν τω μεταξύ πρώτη φορά κάνω τεστ πριν τη χοριακη!Είχα κάνει δύο τεστ αφού είχα μείνει έγκυος,γιατί φοβόμουν ότι έχω αποβάλλει 🤷Ειδικά στο δεύτερο ήμουν και τριών μηνών.Θα κάνω τη Δευτέρα τεστ και αν πάλι βγει αρνητικό,εκεί θα αρχίσω να χάνω όντως τις ελπίδες μου..

      μέχρι τρίτη-τετάρτη  δώσε περιθώριο ! μετά για να μην σου λέω χαζομάρες και γω θα λέγαμε ότι δεν ! βέβαια ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, έχουμε δει χοριακη να βγουν την τελευταία μέρα θετικη!!  απλώς εγώ δεν ειμαι αυτής της γραμμής γιατί ειμαι ανυπόμονη και προτιμώ να φαω το άκυρο  μ παρά να ελπιζω για τη μια στις τόσες πιθανότητες! το πολύ πολύ να πάρεις μια τεράστια χαρά στη χοριακη σ που δεν την περίμενες 

      • Ευχή 1

Olive leaf extract - εκχύλισμα φύλλων ελιάς!


CoffeeMaker

Recommended Posts

Προσοχή: Τα παρακάτω ΔΕΝ αντικαθιστούν την επίσκεψη στον παιδίατρο ή τον γιατρό της επιλογής σας και ΔΕΝ αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του παιδιάτρου ή άλλου θεράπων ιατρού.

Εάν έχετε αμφιβολία για την υγεία του παιδιού σας να μην διστάσετε να πάρετε ΑΜΕΣΩΣ συμβουλή από τον γιατρό σας!

Το κείμενο αυτό αναφέρεται στην πρόληψη - όχι στην θεραπεία κάποιας πάθησης!

Δεν αντικαθιστά την φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να σας έχει δώσει ο γιατρός σας, ενώ μπορεί σε συνδυασμό να προκαλέσει παρενέργειες. Μην συνδυάζετε φυτικά σκευάσματα παράλληλα με φάρμακα χωρίς να έχετε την έγκριση του γιατρού σας.

Γενικότερα, μην παίρνετε/δίνετε φάρμακα στα παιδιά εάν δεν σας έχει δώσει συγκεκριμένα τέτοια οδηγία ο γιατρός.

Olive leaf extract - εκχύλισμα φύλλου ελιάς.

Το δέντρο της ελιάς και τα προϊόντα του, το ελαιόλαδο, η είναι δίπλα μας στην καθημερινότητα αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ίσως η θαυματουργή ουσία βρίσκεται στα φύλλα!

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες που να την κατασκευάζουν, κάτι που ελπίζουμε να γίνει εάν διαδοθεί η αποτελεσματικότητά της.

Αυτός είναι και ο σκοπός της δημοσίευσης του άρθρου, μιας και αρκετοί αναγνώστες δεν είναι εφικτό να παραγγείλουν από το εξωτερικό αυτή τη στιγμή.

Η ουσία υπάρχει ήδη σε Ελληνικά φαρμακεία σε χάπια, κάτι που όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ο γονέας για καταπολέμηση ιώσεων κ των συμπτωμάτων τους σε παιδιά.

Οι παρακάτω συσκευασίες είναι πολύ βολικές για χρήση σε παιδιά προσχολικής /σχολικής ηλικίας.

Το σπρέι έχει στρογγυλεμένη μύτη και η ουσία αυτή δεν τσούζει δεν ερεθίζει όπως ίσως ο φυσικός ορός ή το θαλασσινό νερό.

http://www.iherb.com/Seagate-Olive-Leaf-Nasal-Spray-1-fl-oz-30-ml/16766

iherb_162.png

Η παρακάτω συσκευασία είναι σε σταγόνες και είναι εκχύλισμα φύλλων ελιάς, όχι αραιωμένο.

Οι σταγόνες μπορούν εύκολα να μετρηθούν έτσι ώστε να υπάρχει ευέλικτη δοσολογία.

Εδώ βλέπετε δυο διαφορετικές εταιρείες - η μια συσκευασία με μικρή ποσότητα (30ml) η άλλη με την διπλάσια (60ml):

http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Herbal-Actives-Olive-Leaf-Alcohol-Free-1-fl-oz-30-ml/42247

http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Olive-Leaf-Alcohol-Free-1-500-mg-2-fl-oz-60-ml/5206

iherb_16.png

Αυτό που είδαμε ότι συμβαίνει είναι ότι η ουσία αυτή, (εκχύλισμα φύλλου ελιάς)

βοηθά

α) να σταματούν ιώσεις τη στιγμή που ξεκινούν (τρέχει η μύτη, φτάρνισμα, ίσως δέκατα, ελαφρύς πονόλαιμος)

β) βοηθούν στον βήχα δηλαδή η βλέννα βγαίνει πολύ πιο εύκολα χωρίς προσπάθεια (οι σταγόνες) και βοηθούν στις πράσινες μύξες (το σπρέι μύτης).

γ) κατ'επέκταση το σπρέι για την μύτη, επηρεάζει θετικά και τον κοκκινισμένο λαιμό/αμυγδαλές μιας και η ουσία κατεβαίνει προς τον λαιμό.

Για παράδειγμα παρατηρήσαμε ότι άμεσα,

με το σπρέι για την μύτη, σταματά η παραγωγή πράσινης μύξας την ίδια ημέρα σε 24 ώρες (!!), ενώ

με τις πόσιμες σταγόνες, σε περίπτωση βήχα υπάρχει άμεση βοήθεια στην παραγωγή/εξαγωγή της βλέννας μετά από κάποια λεπτά.

Δοκιμάσαμε και παρατηρήσαμε ότι μερικές ( 4 ως 5 ) σταγόνες εώς ένα μισο-γεμάτο σταγονόμετρο σε ένα ποτήρι νερό (ή στο παγούρι του παιδιού) είναι εντελώς θεραπευτικό για τον ξερόβηχα ή όταν βλέπουμε ότι το παιδί αισθάνεται ότι πάει να αρρωστήσει.

Ως ενήλικες επίσης χρησιμοποιήσαμε και εμείς τις σταγόνες, ένα γεμάτο σταγονόμετρο σε ένα ποτήρι νερό μια φορά την ημέρα, όπως γράφει η συσκευασία.

Δεν δοκιμάσαμε το σπρέι για τον λαιμό ή τα αυτιά - το τοποθετήσαμε εδώ έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα αυτής της σειράς (υπάρχει της ίδιας εταιρείας και για κολπικές πλύσεις και για πλύση ορθού) - εάν το ένα είναι αποτελεσματικό τότε μάλλον και τα άλλα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Olive_leaf

iherb_161.png

Σε αυτά τα άρθρα μπορείτε να δείτε δεκάδες μελέτες που ασχολούνται με αυτή την ουσία olive leaf polyphenols like oleuropein (OLP), hydroxytyrosol (HT)

http://www.scopemed.org/?mno=10445

http://thritajournal.com/12914.fulltext

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S131901641000040X

http://www.nutraingredients.com/Research/Olive-oil-polyphenols-improve-cardiovascular-markers-for-young-healthy-men

και

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_oleuropein.htm (Ελληνικό άρθρο)

Στις μελέτες αυτές αποδεικνύονται οι πολλαπλές ιδιότητες της, που θεωρούνται, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητισιακές, προστατευτικές για καρδιά/νευρολογία ενώ και μειώνουν το μέγεθος κακοηθών όγκων!

EFSA 2011: European Food Safety Authority. Next link will take you to another Web site Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to polyphenols in olive and protection of LDL particles from oxidative damage (ID 1333, 1638, 1639, 1696, 2865), maintenance of normal blood HDL-cholesterol concentrations (ID 1639), maintenance of normal blood pressure (ID 3781), "anti-inflammatory properties" (ID 1882), "contributes to the upper respiratory tract health" (ID 3468), "can help to maintain a normal function of gastrointestinal tract" (3779), and "contributes to body defences against external agents" (ID 3467) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA), European Food Safety Authority (EFSA), Parma, Italy. [Accessed 2014 July 9].

(πηγή : http://webprod.hc-sc.gc.ca/nhpid-bdipsn/atReq.do?atid=feuille.olea.europaea.leaf)

-----------------------

ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ (OLEA EUROPAEA)

(πηγή http://www.iama.gr/ethno/mytilini/moulas.html )

Δρ. Ανάργυρος Ν. Μουλάς, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας

Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γεωργικής Χημείας

Η ελιά (Olea Europaea) είναι είδος ενδημικό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από την τριτογενή περίοδο. Το φυτό της ελιάς είναι ελάχιστα απαιτητικό και ιδιαίτερα ανθεκτικό σε όλες τις συνθήκες. Τα φύλλα, ο καρπός και το λάδι της ελιάς κατέχουν σημαντική θέση στη γεωργία, τη διατροφή και την παραδοσιακή φαρμακοποιία και ιατρική πολλών χωρών κυρίως της Μεσογείου. Οι πρώτοι καλλιεργητές ελιάς πιστεύεται ότι ήταν οι Φοίνικες. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποίησαν ως φάρμακο και για την ταρίχευση των νεκρών. Στην Παλαιά Διαθήκη (Γέννεσις 8:11), το περιστέρι έφερε στο Νώε φύλλο ελιάς μετά τον κατακλυσμό, ως σύμβολο της λήξης του κατακλυσμού. Τα φύλλα της ελιάς έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική ως αντιυπερτασικά, ως αγγειοδιασταλτικά, αντιρρευματικά, διουρητικά, αντιπυρετικά και υπογλυκαιμικά. Σύγχρονες φαρμακολογικές μελέτες έχουν δείξει την αντιχοληστερολαιμική, αγγειοδιασταλτική, υποτασική και αντιμικροβιακή δράση ενώ νέες δράσεις είναι υπό μελέτη.

Στα φύλλα της ελιάς αλλά και στον καρπό και στο λάδι, περιέχονται αρκετές φαινολικές ενώσεις και παράγωγα. Σημαντικότερες από τις ενώσεις αυτές είναι η ελαιοευρωπαΐνη (oleuropein) και η υδροξυτυροσόλη (3,4-διυδροξυ-φαινυλαιθανόλη). Μεταξύ άλλων στο εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς έχουν απομονωθεί επίσης και άλλοι 3,4-διυδροξυφαινυλεστέρες και γλυκοζίδια φλαβονοειδών κυρίως της ρουτίνης και λουτεολίνης [1,2]. Οι ιδιότητες των φύλλων της ελιάς έχουν αποδοθεί κατά κύριο λόγο στα ιριδοειδή του φύλλου της ελιάς και ειδικότερα στα σεκοϊριδοειδή ελαιοευρωπαΐνη και υδροξυτυροσόλη [1,2]. Η ελαιοευρωπαΐνη υπάρχει και στον καρπό της ελιάς, είναι το πικρό συστατικό που εξουδετερώνεται με την κατεργασία του ελαιοκάρπου. Οι δύο αυτές ουσίες είναι γνωστές και για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες [3], ενώ θεωρείται ότι δίνουν στο δέντρο της ελιάς αντοχή κατά των βλαβών από έντομα και βακτήρια. Πάντως το συνολικό εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς, εμφανίζει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από τα δύο αυτά συστατικά [2]. Αρκετά από τα συστατικά του φύλλου της ελιάς, και ειδικότερα η ελαιοευρωπαΐνη, η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη και οι εστέρες τους και ορισμένα φαινολικά οξέα όπως το καφεϊκό και το βανιλικό, υπάρχουν στον καρπό και στο λάδι της ελιάς [4].

Η πρώτη επίσημη αναφορά για τη χρήση των φύλλων της ελιάς στην ιατρική χρονολογείται από το 1854, όταν ο Hanbury ανέφερε στην επιθεώρηση Pharmaceutical Journal μια απλή συνταγή για τη χρήση του υδατικού εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς ως αντιπυρετικό. Από τις αρχές του 20ου αιώνα υπάρχουν αναφορές στη βιβλιογραφία για την σύσταση και τη δράση των φύλλων της ελιάς [5]. Ειδικότερα αναφέρονται αντιοξειδωτική [1,2,3], αντιμικροβιακή [1,6], αντιυπερτασική [1,4,7,8] αγγειοδιασταλτική [9] και υπογλυκαιμική [10]δράση για το εκχύλισμα των φύλλων ή για μεμονωμένα συστατικά του.

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς και η ίδια η ελαιοευρωπαΐνη, έχει βρεθεί ότι έχουν ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση in vitro [1,6]. Ειδικότερα το εκχύλισμα έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικό in vitro κατά πολλών παθογόνων που συμπεριλαμβάνουν τους ιούς της γρίπης, του έρπητα, μύκητες και βακτήρια. Ωστόσο, δεν έχει επαρκώς αποδειχθεί η δραστικότητα in vivo. Ακόμη έχει βρεθεί αντισυμπληρωματική δράση κάποιων φλαβονοειδών του φύλλου της ελιάς όπως η απιγενίνη και η λουτεολίνη [11]. Τα φύλλα της ελιάς, με τη μορφή εκχυλίσματος έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική ως αντινεοπλασματικά. Η δράση αυτή των φύλλων της ελιάς αποτελεί τελευταία αντικείμενο έρευνας [3], μεταξύ άλλων και από την ερευνητική μας ομάδα.

Κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων της ελιάς στην θεραπεία της υπέρτασης, υπάρχουν ήδη από τη δεκαετία του 1950 [1]. Η επίδραση που παρουσιάζουν τα ελάσσονα συστατικά, κυρίως τα φλαβονοειδή της ελιάς στα καρδιαγγειακά νοσήματα ανασκοπήθηκε πρόσφατα [4]. Επώαση LDL χοληστερόλης με ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη, βρέθηκε ότι μειώνει την απώλεια βιταμίνης Ε μετά από προσθήκη CuSO4 και ότι αναστέλλει το σχηματισμό προϊόντων λιπιδικής υπεροξείδωσης όπως ισοπροστάνια, λιποϋπεροξείδια και μηλονική διαλδεΰδη. Άλλες δράσεις των πολυφαινολών του φύλλου της ελιάς, περιλαμβάνουν την αναστολή της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ελαττωμένη παραγωγή εικοσανοϊκού οξέος από ενεργοποιημένα λευκοκύτταρα και αυξημένη παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από μακροφάγα ποντικού μετά από επίδραση ενδοτοξίνης. Οι πρώτες δράσεις, πιθανόν να επιδρούν στο σχηματισμό θρόμβων και στη φλεγμονή ενώ η τελευταία πιθανόν να παίζει ρόλο στην προστασία κατά των παρασίτων [4].

Δεν έχει ακόμα λυθεί το ζήτημα για το κατά πόσο τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες απορροφούνται από τη δίαιτα και αν έχουν αυτές τις δράσεις in vivo, αν και για το πρώτο ζήτημα πρόσφατα βρέθηκε μια δοσοεξαρτώμενη απορρόφηση. Τα πειραματικά στοιχεία δείχνουν ότι οι φαινόλες που υπάρχουν στο φυτό της ελιάς ελαττώνουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης σε πειραματόζωα [4].

Σε μελέτες που έγιναν σε αρουραίους βρέθηκε ότι το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς έχει υπογλυκαιμική δράση και αντιδιαβητική δράση σε αρουραίους με διαβήτη που προκλήθηκε από αλοξάνη [1,10]. Η δράση αυτή ήταν διαφορετική ανάλογα με την εποχή που μαζεύτηκαν τα φύλλα με μέγιστη δραστικότητα κατά την περίοδο του χειμώνα και μάλιστα το Φεβρουάριο [10].

Ήδη στην αμερικανική αγορά, αλλά και στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν από διάφορες εταιρείες εκχυλίσματα φύλλων της ελιάς (olive leaf extract) ως συμπληρώματα διατροφής, σε μορφή δισκίων.

Η συνιστώμενη χρήση τους είναι ως αντιμικροβιακά και ενισχυτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα η κατανάλωση του εκχυλίσματος του φύλου της ελιάς, συνιστάται για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή ως φυσικό αντιμικροβιακό σε μυκητιάσεις και σε ιώσεις όπως η γρίπη και ο έρπις και τέλος συνίσταται για τη χρόνια κόπωση.

Τα φύλλα της ελιάς αποτελούν μια άφθονη και φθηνή πρώτη ύλη για την παραλαβή δραστικών συστατικών με φαρμακευτική δράση. Ορισμένες από τις ουσίες αυτές, όπως η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη, υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες και στο ελαιόλαδο, το οποίο όμως λόγω της διατροφικής και οικονομικής του αξίας δεν προσφέρεται για την παραλαβή ουσιών. Οι πρώτες ενδείξεις για την δυνατότητα χρήσης των συστατικών των φύλλων της ελιάς για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ghisalberti EL (1998) Biological and pharmacological activity of naturally occurring iridoids and secoiridoids. Phytomedicine 5 (2): 147-163

Le Tutour B and Guedon D (1992) Antioxidative activities of Olea Europaea leaves and related phenolic compounds. Phytochemistry 31(4): 1173-1178

Owen RW, Giacosa A, Hull WE, Haubner R, Spiegelhalder B, Bartsch H (2000) The antioxidant/anticancer potential of phenolic compounds isolated from olive oil Eur J Cancer 36: 1235-1247

Visioli F and Galli C (1998) The effect of minor constituents of olive oil on cardiovascular disease: New findings Nutr Rev 56(5 Pt 1): 142-147

Bourquelot E, Vintilesco J (1938). βOleuropeinβ, a new glucoside from Olea Europaea L. J Pharm Chim 28: 303-314

Walter Jr WM, Fleming HP and Etchells JL (1973) Preparation of antimicrobial compounds by hydrolysis of oleuropein from green olives. Applied Microbiology 26(5): 773-776

Visioli F and Galli C (1994) Oleuropein protects low density lipoprotein from oxidation. Life Sciences 55(24):1965-1971

Ziyyat A, Leggsyer A, Mekhfi H, Dassouli A, Serhrouchni M, Benjelloun W (1997) Phytotherapy of hypertention and diabetes in oriental Morocco J Ethnopharmacol 58: 45-54

Zarzuelo A, Duarte J, Jimenez J, Gonzales M and Utrilla P (1991) Vasodilator effect of olive leaf. Planta Medica 57:417-419

Gonzalez M, Zarzuelo A, Gamez MJ Utrilla MP, Jimenez J and Osuna I (1992) Hypoglycemic activity of olive leaf. Planta Medica 58: 513-515

Pieroni A, Heimler D, Pieters L, Van Poel B and Vlieinck AJ (1996) In vitro anti-complementary activity of flavo noids from olive (Olea europaea L.) leaves. Pharmazie 51: 765-768

Η παραπάνω δημοσίευση είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν είναι μέρος προωθητικής ενέργειας.

Η προβολή αυτής της δημοσίευσης δεν αποφέρει έσοδα στην ιστοσελίδα.

ekxylisma fyllon fylon elias ολειροπεινη


Ακολουθήστε μας και στο Instagram!

follow_cafe.jpgfollow_insta.png

 💗LIFE, needs to be full of FUN. Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από χαρά.💗

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

×
×
  • Δημιουργία νέου...