Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Ρώτησα αν θέλει ακινησία μου είπε όχι απλά μια καθημερινότητα χωρίς υπερβολές. Εν τω μεταξύ πρέπει να γυρίσω και στη δουλειά κάποια στιγμή  κ έλεγα Δευτέρα να παω. Λέτε να μην κάνει; Δουλειά γραφείου είναι.
      Επίσης τους λέω για τα (λίγα) καφέ που βλέπω και μου λέει απλά αύξησε την prolutex. Τα utrogestan γιατί δεν μου τα αυξάνουν; 

Να μαζευτούμε εμείς που προσπαθούμε!


elena37

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες! Είπα να ανοίξω αυτό το θεματάκι για όλες εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε παιδάκι, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τους φόβους, τις ανησυχίες μας και προπάντων να αναπτερώνουμε τις ελπίδες μας κάθε φορά που κάποια θα ανακοινώνει μια εγκυμοσύνη!:D:D

Να ξεκινήσω, με λένε Έλενα είμαι 37 και παντρεμένη 5 μήνες. Ξεκινήσαμε προσπάθειες απο τον Απρίλιο και το Δεκέμβρη έμεινα έγκυος στους 9 μήνες προσπάθειας, αλλά δυστυχώς ήταν εξωμήτριος.Για καλή μου τύχη παλλινδρόμησε και έφυγε μόνο του και δεν χρειάστηκε να μπω χειρουργείο. Σήμερα αφού μηδενίστηκε η χοριακή μου πάω για υπέρηχο να δω αν καθάρισα και να ρωτήσω το γιατρό πότε μπορώ να αρχίσω πάλι προσπάθειες.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά κι έχω θετική διάθεση κι ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά!

Υπάρχει άλλη κοπέλα που προσπαθεί? Πόσο καιρό?


tt1d8ba2

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 114
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα elena!

Διάβασα το θέμα σου και μου έκανε εντύπωση γιατί έχουμε παρόμοιες ιστορίες. Κι εγώ στους 9 μήνες έμεινα πρώτη φορά έγκυος τον Οκτώβρη, αλλά ήταν κι εμένα εξωμήτριος. Επίσης παλλινδρόμησε και έφυγε μόνο του, αλλά δυστυχώς στη σαλπιγγογραφία που έκανα στον προηγούμενο κύκλο έδειξε υδροσάλπιγγα στη μεριά που ήταν η εξωμήτριος.

Τώρα την άλλη εβδομάδα θα κάνω λαπαροσκόπηση, θα αφαιρεθεί μάλλον η σάλπιγγα και με την ευκαιρία θα αφαιρέσουμε και μια κύστη ενδομητρίωσης από την ωοθήκη. Έχω θεματάκια αρκετά, αλλά ελπίζω να μπουν όλα σε μια σειρά.

Το θετικό και για τις δυο μας είναι ότι υπήρξε σύλληψη! Κι εγώ έχω θετική διάθεση, απλά μου τη σπάει λίγο η αναμονή. Και τώρα με την επέμβαση θα πρέπει να περιμένω κανένα τρίμηνο πριν ξεκινήσω πάλι προσπάθειες. Ουφ! Αφού λέω τζάμπα χάρηκα, καλύτερα να μην παλλινδρομούσε και να έκανα από τον Οκτώβρη την επέμβαση!

Τέλοσπαντων, υπομονή. Ελπίζω εσύ σύντομα να μας ανακοινώσεις τα ευχάριστα!


vQjrp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αχ βρε γλυκούλα.... ταλαιπωρήθηκες πολύ κι εσύ! Απ΄ότι κατάλαβα την άργησες τη σαλπιγγογραφία, εγώ θα την κάνω αμέσως μόλις μπορέσω, η υδροσάλπιγγα προυπήρχε του εξωμητρίου ή δημιουργήθηκε μετά?Χάρηκα πολύ που μου απάντησες, το 3μηνο θα περάσει πολύ γρήγορα και πιστεύω πως το καλοκαιράκι θα μιλάμε για τις εγκυμοσύνες μας!!!!!!


tt1d8ba2

Link to comment
Share on other sites

Ναι την καθυστέρησα.. ήλπιζα ότι δε θα χρειαστεί. Είχα φοβία μεγάλη. Και τελικά χαζομάρα μου γιατί δεν κατάλαβα ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Δεν ήταν ότι πόνεσα λίγο αλλά ανεκτά ξέρω γω, ειλικρινά δεν κατάλαβα τίποτα. Οπότε αν έχεις κι εσύ τέτοιες φοβίες να μην το σκέφτεσαι καθόλου. Καλό που θα την κάνεις σύντομα, να ξέρεις τι γίνεται.

Η σάλπιγγα.. έλα ντε; είτε ήταν από πριν δυσλειτουργική και γι αυτό και το εξωμήτριο, είτε το εξωμήτριο ήταν τυχαίο αλλά πείραξε τη σάλπιγγα. Χαχα, έκανε η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα; Και το καλό είναι ότι σ εκείνον τον κύκλο που έμεινα είχα κανονίσει σαλπιγγογραφία... ίσως αν δεν προέκυπτε εγκυμοσύνη να το είχαμε δει το πρόβλημα. Τεσπα, τώρα ότι έγινε έγινε. Εγώ έχω και την άλλη ατυχία, η ωοθήκη από τη μεριά που θα αφαιρεθεί η σάλπιγγα είναι η μόνη που έκανε ωάρια, η άλλη έχει την κύστη και όσους κύκλους είχα παρακολουθήσει δεν έκανε ωάριο ποτέ. Άρα, έχω απ τη μία μεριά καλή ωοθήκη και προβληματική σάλπιγγα, και από την άλλη ανοιχτή σάλπιγγα αλλά προβληματική ωοθήκη. Ελπίζουμε τώρα που θα αφαιρεθεί η κύστη να πάρει να πάρει μπρος κι αυτή, τι να πω πια;

Αλλά να σου πω κάτι, δεν προβληματίζομαι κ πολύ. Οι εξωσωματικές γι αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις σαν και τη δική μου έχουν ανακαλυφθεί. Θα δώσω λίγο χρόνο μπας και τα καταφέρουμε και μετά θα προχωρήσω έτσι, δεν έχω κανένα θέμα.

Τι έγινε με τον υπέρηχο;


vQjrp2.png
Link to comment
Share on other sites

Aκυρωσε ο γιατρος γιατι ειχε μια γεννα και θα παω Δευτέρα ή Τρίτη, θα μάθω Δευτέρα πρωί. Απο όσο ξέρω όμως μπορεί πχ να κάνεις ωορηξία απο δεξιά και να το τραβήξει η σάλπιγγα απο αριστερά, διάβασα ότι έχει συμβεί σε πολλές, επομένως μη σε αγχώνει αυτό τόσο πολύ. Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να την αφαιρέσεις για να μην σου ξανακάνει... δεν ξέρω, κι εγώ το σκέφτομαι αυτό, αν έχει υποστεί βλάβη τι θα κάνω... θυμάμαι που μου είπε ο γιατρός ότι μετά απο εξωμήτριο καταστρέφεται η σάλπιγγα.. θα κάνω τη σαλπιγγογραφία κάπου αρχές του Μάρτη και θα δούμε. Μήπως θυμάσαι στις πόσες μέρες αδιαθέτησες?


tt1d8ba2

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σας κοριτσάκια! είμαι 29 ετών και προσπαθούμε 2 χρόνια με τον άντρα μου. Έχω πολυκυστηκες! Στα δύο χρόνια αυτά δεν έχω συλλάβει ούτε μια φορά...είμαστε στην φάση διέγερσης με φάρμακα και τον επόμενο μήνα πάω για σπερματεγχυση.... Κορίτσια μου, μακάρι αυτό το καλοκαίρι να είμαστε όλες με κοιλιά.... ( και όχι από φαγητό.... )

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα κορίτσια! elia με το καλό, είσαι μικρούλα και το "πρόβλημά" σου πλήρως αντιμετωπίσιμο, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα ακούσουμε σύντομα ευχάριστα από σένα.

Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να την αφαιρέσεις για να μην σου ξανακάνει... δεν ξέρω, κι εγώ το σκέφτομαι αυτό, αν έχει υποστεί βλάβη τι θα κάνω... θυμάμαι που μου είπε ο γιατρός ότι μετά απο εξωμήτριο καταστρέφεται η σάλπιγγα.. θα κάνω τη σαλπιγγογραφία κάπου αρχές του Μάρτη και θα δούμε. Μήπως θυμάσαι στις πόσες μέρες αδιαθέτησες?

Έλενα ΑΝ η σάλπιγγά σου έχει απλώς καταστραφεί όπως σου είπε ο γιατρός δεν κάνεις τίποτα, συνεχίζεις κανονικά τις προσπάθειές σου έχοντας την άλλη λειτουργική. Το πρόβλημα είναι η υδροσάλπιγγα επειδή στάζει αυτό το τοξικό υγρό και μπορεί να εμποδίσει ακόμα και την εμφύτευση. Το έχω τσεκάρει και με άλλους γιατρούς και διάβασα και πολύ στο ίντερνετ, και όντως η κυρίαρχη τάση είναι η υδροσάλπιγγα να αφαιρείται.

Εσύ να μην ανησυχείς γιατί ακόμα και να καταστάφηκε η σάλπιγγα, η πιθανότητα να μείνεις έγκυος πέφτει στο 80% και όχι στο 50% όπως πιθανώς θα πίστευες. Και αυτό γιατί όντως η άλλη σάλπιγγα μπορεί να κάνει κίνηση και να πιάσει ωάριο και από την άλλη μεριά. Αυτά μου τα είπε ο γιατρός μου. Και ξέρω προσωπικά γυναίκες που με μία σάλπιγγα κάναν κανονικά τα παιδάκια τους.

Περίοδος δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς, περίπου δυο εβδομάδες από το θετικό τεστ. Αυτό που θυμαμαι πάντως σίγουρα είναι ότι μου ήρθε πριν μηδενίσει η χοριακή. Ήταν λίγο πιο βαριά από την κανονική αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.


vQjrp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Θυμάμαι στον υπέρηχο που είδε το εξωμήτριο μου η δουγλάσειος ελεύθερη υγρού, υποθέτω εννοεί ότι δεν υπάρχει υδροσάλπιγγα.

Κι εγώ είχα περίοδο όταν άρχισε να πέφτει η χοριακή, απλά τώρα έχει μηδενίσει τελείως και δεν ξέρω αν θα μου έρθει κανονικά στις 26 μέρες


tt1d8ba2

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Θυμάμαι στον υπέρηχο που είδε το εξωμήτριο μου η δουγλάσειος ελεύθερη υγρού, υποθέτω εννοεί ότι δεν υπάρχει υδροσάλπιγγα.

Κι εγώ είχα περίοδο όταν άρχισε να πέφτει η χοριακή, απλά τώρα έχει μηδενίσει τελείως και δεν ξέρω αν θα μου έρθει κανονικά στις 26 μέρες

Αααα οκ, η επόμενη εννοείς. Μου ήρθε στις 30-31 μέρες με κύκλο περίπου 27 ημερών (+-1), μετά 2 φορές στις 25 και μετά πάλι 32. Ότι να ναι γενικά, αλλά δε μπορώ να ασχοληθώ ΚΑΙ με αυτό τώρα. :tongue:

Την υδροσάλπιγγα αν έχεις μόνο με τη σαλπιγγογραφία θα τη δεις, δε φαίνεται στον υπέρηχο. Υγρό στη δουγλάσειο έχουμε λίγες μέρες μετά την ωορρηξία, όταν σκάει το ωοθηλάκιο απελευθερώνεται και λίγο υγρό μαζί με το ωάριο.


vQjrp2.png
Link to comment
Share on other sites

melitini μου....να είσαι καλά κορίτσι μου....απλώς κάποιες φορές κουράζεσαι.... ελενακι ευχομαι οτι καλυτερο...πάντως να σου πω οτι η ξαδέρφη μου είχε μόνο μια σάλπιγγα και έκανε φυσιολογικότατα 3 παιδάκια απο την άλλη....ευχαμαι και στα δικα σου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...