Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 8 λεπτά , Angot είπε:

      τρέχα γύρευε! @linaa ο άντρας μου και κάθε ο αντρασ κάθε κοπέλας που είναι ναυτικός (πλέον γραφείου) το γνωρίζει  πως μέχρι  πριν μερικά χρόνια που ήταν η αλληλεγγύη επέδιδαν φορολογία 45% στο κράτος και πλέον 35% άρα γιατί να μην τα πάρουν; επισης εγώ πριν παντρευτώ δούλευα 12 χρόνια και πλήρωνα τον φόρο μ όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί να μην τα πάρω; ναι μεν δόξα το θεό δεν είναι ότι περιμενω αυτά τα χρήματα για να ζήσω αλλά δεν θεωρώ σωστο ενώ αποδίδεις φόρο να μην έχεις ισα δικαιώματα λόγω του μισθού! και άσε τον μισθό στην άκρη , τα 12 χρόνια που εγώ πλήρωνα τον φόρο μ τι τα διαγράφουμε; χωριά ότι εχω ψυχολογικά, νιώθω ανασφάλεια άμα δεν παίρνω τον μισθό μ 🤣 δεν ξέρω ίσως το βλέπω εγώ λάθος….  

      Τα επιδόματα βρε angot δεν τα δίνουν σε αυτούς που πληρώνουν φόρους . Τα επιδόματα τα δίνουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη . Άμα ήταν έτσι Κ ο Βαρδινογιάννης είναι επιχειρηματίας 30 χρόνια Κ πληρώνει εργαζόμενους Κ φόρους κτλ δικαιουτε επίδομα γέννας η γυναίκα του... Δηλαδή μια καθαρίστρια που δουλεύει 15 χρόνια θα πάρει τα ίδια λεφτά με εσένα Κ εμένα  σαν επίδομα επειδή γέννησε . .  

      Μην μπερδεύεις τα εργασιακά δικαιώματα με τα επιδόματα. Την άδεια κ τον μισθό απτήν δουλειά σου όσο δεν δουλεύεις θα τα πάρεις. 

      Το τι κρατάνε στους ναυτικούς άσε το ξέρω από πρώτο χέρι. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την περιουσία του καθένα Κ το τι έχει να πληρώσει.

Μία Νέα Αρχή.. στην Αμερική;;;


Recommended Posts

Γειά σας,

εδώ μπορείτε να συζητήσετε και καταχωρήσετε πληροφορίες καθώς και συμβουλές

που θα διευκολύνουν τα άτομα που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν / μεταναστεύσουν στην Αμερική

(εύρεση εργασίας, εύρεση κατοικίας, απαραίτητα δικαιολογητικά/έγγραφα, σύλλογοι και υποστηρικτικοί φορείς είτε εκεί είτε εδώ).

Επεξεργάστηκαν by CoffeeBean
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διαφημίσεις

  • 2 months later...

Γεια σας κ απο μενα! αυτο το θεμα με απασχολει κ εμενα...παρα πολυ!

Γι αυτο αν υπαρχει καποιος/καποια που εμενε η μενει στην Αμερικη ας μας πει 2 λογια

για το πως μπορεις να πας, τι χρειαζεσαι, που πρεπει να ψαξεις για δουλεια, αν υπαρχουν γραφεια "ευρεσης εργασιας" κλπ....

Link to comment
Share on other sites


uop51syge.png

Ήρθες αγγελάκι μου και μου άλλαξες την ζωή...

Σ' αγαπώ πολύ θησαυρέ μου!!!c

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 months later...

Kαλησπερα!Δεν ξερω εαν φανω χρησιμη αλλα ειμαι Ελληνοαμερικανιδα γεννηθηκα εκει βεβαια τα εφηβικα μ χρονια τα εζησα εδω αλλα παω συχνα πυκνα πισω και το απο το 2007 ημουν εκει για εναμιση χρονο( εποχη κρισης για την Αμερικη και τα τελευταια χρυσα χρονια της Ελλαδας)...εαν καποια θελει καποια πληροφορια για οτιδηποτε οτι φως εχω θα σας το δωσω!!!


a4C0p2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εχω δουλεια που σε σχεση με τον μεσο ορο του Ελληνα πολιτη ειναι καλά...σχεδόν 1600 ευρω. Βεβαια το αρνητικό ειναι οτι δεν υπάρχει προοπτικη εξέλιξης μισθολογικά, δηλ μια ζωη δεν προκειται να ξεπερασει τα 2500ευρω (αν πανε καλα τα πραγματα για την χώρα και δεν χρεωκοπησουμε). Επίσης η αλήθεια ειναι οτι την βαρεθηκα, δεν υπάρχει για μενα ενδιαφερον πλέον στο αντικείμενο...μαλλον ειναι η αρρωστια του δημοσιου, τι να πω? Επίσης παιζει πολύ το βυσμα αν θες να εξελιχθεις ή να κυνηγησεις καλες θεσεις. Ειναι ομως ΣΙΓΟΥΡΗ δουλεια.

Εχω δικό μου σπίτι, ειμαι παντρεμένος και η γυναικα μου από τον Δεκεμβρη δεν θα εχει δουλεια επειδη δηλωσε οτι δεν θελει να μονιμιποιηθει για τους δικους της λόγους, για τους οποιους την στηριξα στην απόφασή της.

Τα τελευταια 2 χρονια εθεσα τις καταλληλες βασεις για να εχω μια πόρτα ανοιχτη στην Αμερική. Πηρα την υπηκοτητα από την μανα μου, αναγνωρισα το πτυχιο μου, εκανα και μια ερευνα αγορας στην περιοχη που εχω σπίτι συγγενη για να ξεκινησω. Προκειται για την Φλοριντα. Εχω βαλει ενα καλο πλάνο που εχει πολλες πιθανοτητες επιτυχίας με αρκετη δουλεια...

Και τωρα ηρθε η στιγμη της τελικής απόφασης...να πάω ή όχι?

Η ζωη στην Αθηνα με κουρασε, βαριεμαι το πρωι που πηγαινω στην δουλεια, οχι επειδη ειμαι τεμπέλης, αλλα οπως είπα εχασα το ενδιαφερον μου, η κατασταση στην χωρα την ξερεται όλοι, αλλά από την άλλη η Αμερική εχει αλλα αρνητικά.

Θα ηθελα να ακουσω τις απόψεις σας...αισθανομαι ανασφαλεια και φοβο...μπρος γκρεμος και πίσω ρέμα...

Link to comment
Share on other sites

Για μένα τα βασικά ερωτήματα είναι δύο:

1/ Έχεις ζήσει στην Αμερική; Σου αρέσει; Θα αρέσει στη γυναίκα σου; Όλες οι χώρες έχουν καλά και κακά, το θέμα είναι ποιος συνδιασμός καλών-κακών σου είναι πιο εύπεπτος.

2/ Τι ρίσκο παίρνεις; Αν πας στην Αμερική και δεν σου αρέσει ή δεν αρέσει στη γυναίκα σου ή δεν μπορέσεις για οποιοδήποτε λόγο να ορθοποδήσεις, πόσο εύκολο θα είναι να επιστρέψεις στην Ελλάδα; Μπορείς ας πούμε να πάρεις άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά σου αντί να παραιτηθείς; Να νοικιάσεις το σπίτι σου στην Ελλάδα αν έχεις αντί να το πουλήσεις;

Να υποθέσω ότι είσαστε νέοι και δεν έχετε παιδιά; Αν ναι, θα έλεγα να πάτε και να δείτε αν σας κάνει. Αλλιώς θα μείνετε με το παράπονο που δεν δοκιμάσατε. Αν έχετε παιδιά, τότε θέλει λίγο περισσότερη σκέψη.


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι αρκετα εξοικιωμενος με την Αμερική, μου αρεσει το οργανωμενο κρατος τους σε σχεση με την Ελλαδα, και το βασικο θεωρω οτι η ποιοτητα ζωης στα περισσοτερα πραγματα ειναι ανωτερη....αλλιως ειναι να γυρνας σενα σπιτι 150τμ με την πισινουλα σου, το διπλό γκαραζ με τον κηπο (στις 6 το απογευμα βεβαια) και αλλιως στο μικρο διαμερισμα σου στην Αθηνα (στις 4 και να πεφτεις για την σιεστα σου...χαχα). Η εποχή που ειχα στο μυαλο μου μόνο τα μπουζουκια, τα κλαμπάκια και τις καφετέριες περασε. Η Ελλάδα πιστευω ότι ειναι τελεια για διακοπές αλλά όχι για μόνιμα.

Το βασικό ρισκο ειναι οτι αν παραιτηθω από την τωρινη δουλεια δεν υπάρχει επιστροφη... οπότε μετα δεν θα με ξαναπάρουν πίσω αν τυχων αποτύχω στα ξενα ή αν με πίασει homesickness...

Υπάρχει και ενας , ας το χαρακτηρισω, φοβος, αδιευκρινιστος, ισως γιατι δεν ξερω ακριβως πως θα αντιδρασω στα νεα εργασιακα δεδομενα.

Οπως και να χει, μαθητης καποτε του αριστα, θεωρω τον εαυτο μου ανωτερο από τον μεσο Αμερικάνο, και σίγουρα οι ελπίδες μου και ο πήχης που εχω θεσει ειναι υψηλός, χωρις να σημαίνει οτι κυνηγάω να γίνω Trump.

Ειμαι 31, και δεν εχουμε ακομα παιδια (καποιες ατυχες στιγμες μας τυχαν). Η γυναικα υποστηρίζει οτι είναι ετοιμη και θελει μια τετοια κίνηση. Σαν αντρας όμως αισθανομαι το καθηκον να ειμαι 100% σιγουρος πως θα μπορεσω να μας συντηρησω ανετα. Ηλικιακά its now or never που λένε...!

Αυτό που μου ειπες για το παραπονο, το εχω σκεφτει....καλυτερα να μετανιώσω για κάτι που εκανα, παρα για κάτι που δεν προσπάθησα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι σκέφτεσαι πολύ σωστά και καλώς έχεις εντοπίσει το πιθανό πρόβλημα στο θέμα της εργασίας, γιατί καλή η πισίνα και το σπίτι, αλλά για να τα αποκτήσεις αυτά (και να τα συντηρήσεις) θα πρέπει να τα πας καλά στον εργασιακό τομέα.

Λες ότι έχεις συγγενείς στην Αμερική. Τους έχεις ρωτήσει πώς είναι τα πράγματα εκεί; Όχι γενικά και αόριστα, όχι για τις πισίνες και τα μεγάλα σπίτια, αλλά για τα αρνητικά της ζωής τους. Νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις, να προσπαθήσεις να σχηματίσεις γνώμη για το πώς θα είναι η καθημερινότητά σου εκεί και τι προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσεις, ώστε να πας προετοιμασμένος. Θα είσαι στο σπίτι στις 6 κάθε μέρα ή θα φεύγεις από το γραφείο στις 6 ή στις 7 ή στις 8 και θα κάνεις και μια ώρα να γυρίσεις λόγω κίνησης στο δρόμο; Στην περίπτωση αυτή θα σου είναι αρκετό να βλέπεσαι με τη γυναίκα σου 2-3 ώρες κάθε βράδυ; Η γυναίκα σου θα μπορεί να δουλέψει; Αν όχι, τι εναλλακτικές απασχόλησης έχει;

Αν η γυναίκα σου δεν έχει υπηκοότητα, τι περιορισμοί υπάρχουν για ταξίδια εκτός Αμερικής; Τι θα γίνει στην περίπτωση που χρειάζεται να ταξιδέψει προς Ελλάδα για μια έκτακτη ανάγκη ή επειδή παντρεύεται η κολλητή της; Πόσο εύκολο θα είναι να έρθουν να τη δουν οι δικοί της;

(όχι ότι τα προβλήματα αυτά είναι ανυπέρβλητα, αλλά καλό είναι να τα έχετε σκεφτεί πριν κάνετε το μεγάλο βήμα)

Επίσης να δεις ποια είναι τα στάνταρ έξοδα, γιατί οι μισθοί από μόνοι τους δεν λένε τίποτα. Θα χρειάζεστε αυτοκίνητο; Ένα ή δύο; Ποιο είναι το κόστος συντήρησης; Πρέπει να έχεις ασφάλεια για το σπίτι και την πισίνα; Πόσο κοστίζει; Γιατροί; Νοσοκομεία; Κόστος γέννας; Κόστος εκπαίδευσης παιδιών; Προοπτικές στο χώρο εργασίας; Σύνταξη; Βάλτα όλα κάτω και υπολόγισέ τα, αφού όπως λες θα είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω αφού φύγεις.

Και δες και την περίπτωση να πάρεις αρχικά άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά σου ώστε αν χρειαστεί να μπορέσεις να επιστρέψεις στην οργανική σου θέση.

Οι γονείς σας και τα αδέλφια σας τι λένε;


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Και εγω θα σου ελεγα να σκφτεις και να υπολογισεις ολα τα εξοδα. Ειναι ωραιο να σκεφτεσαι οτι θα χεις σπιτι με κηπο και πισινα, αλλα να μπορεις να το συντηρησεις κιολας. Φυσικα καλα κανεις και εχεις αυτοπεποιθηση, λες οτι ησουν παντα αριστος μαθητης κλπ. Πιστεψε με ομως αυτο δεν ειναι αρκετο καποιες φορες. Και εγω ημουν αριστη μαθητρια και ομως οταν ηρθα Αγγλια δυσκολευτηκα παρα πολυ να ενταχθω στο συστημα εργασιακα και καταλαβα οτι οι γνωσεις απο μονες τους δε φτανουν!

Λες οτι στην Ελλαδα εχεις ενα πολυ καλο μισθο, αναρωτιεμαι για ποιο λογο τοτε να μενεις σε ενα σπιτακι των 40τμ ενω μπορεις να εχεις ενα πολυ ωραιο διαμερισμα, με βεραντες και κηπους...και πισινα :tongue:

Εγω θα σου ελεγα να παρεις αδεια ανευ αποδοχων για ενα διαστημα, να πατε με τη γυναικα σου και να μεινετε δοκιμαστικα, στελνοντας βιογραφικα κλπ. Να δωσετε χρονικο περιθωριο πχ 2 χρονια. Να δειτε σ αυτα τα 2 χρονια πως ειναι η ζωη, αν σας αρεσει, αν θα μπορουσατε να μεινετε και με παιδια κλπ. Θεωρω το να παραιτηθεις απο μια σιγουρη δουλεια λιγο ρισκο γτ δεν εχεις ζησει ποτε Αμερικη και δεν ξερεις αν θα σου αρεσει. Οσο για την πληξη στη δουλεια, εχεις δικιο ειναι χαλια ειδικα για εναν δημιουργικο ανθρωπο. Εγω προτεινω να σκεφτεις καποιες διεξοδους σ αυτο, και μπορουμε να ξαναμιλησουμε..


Eleni

bd5c7983f7.png

Link to comment
Share on other sites

Από φίλους που μένουν στην Αμερική, κάποια από τα πράγματα που δεν τους αρέσουν είναι οι πολλές ώρες εργασίας, οι λίγες διακοπές (2 βδομάδες μόνο νομίζω!!), το κόστος της περίθαλψης και η δυσκολία να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό λόγω έλλειψης χρόνου και κόστους εισιτηρίων. Για μπαράκια και κλαμπ δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά ίσως είναι και θέμα ηλικίας ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις όρεξη για δουλειά, σίγουρα θα βρεθεί, ιδίως αν έχεις ανοιχτούς ορίζοντες...ο τομέας που ασχολούμαι, σίγουρα έχει πολλές εναλλακτικές ( κατασκευαστικός). Επίσης δεν έχω σκοπό να κατευθύνθω σε μεγαλούπολη αλλα πιο επαρχιακα. Οι ρυθμοί εκει είναι εντελώς διαφορετικοί...βλ. Daytona Beach...

Η γυναίκα θα έχει πράσινη κάρτα και θα μπορεί να έρχεται Ελλάδα οπότε θέλει και δικαίωμα εργασίας. Όλα αυτά επειδή έχω υπηκοότητα. Ακόμη και στο δημόσιο μπορω να εργαστώ που πληρώνει και καλα. Όσον αφορά τις άδειες που ρώτησα υπάρχουν τρόποι. Τον πρώτο καιρο δεν δικαιούστε πολυ, μετα με υπερωρίες και ίσως άνευ αποδοχών φτιαχνεις την άδεια σου όπως θες.

Λόγω το ότι είμαι στρατιωτικός δεν δικαίουμαι με άδεια άνευ αποδοχών εδώ, και σίγουρα μόνο τις απλήρωτες υπηρεσίες μου να βάλεις και τις πιθανες μεταθέσεις ισορροπεί το σκηνικό αρκετά. Τουλάχιστον εκει και μια ώρα να κανεις την πληρωνεσαι!

Έχω κάνει την οικονομοτεχνικη μελέτη μου και το κλειδί για την επιτυχία θα είναι να βρω την entry job...απο εκει και πέρα επειδή έχουμε τα χρήματα να πάρουμε το πρώτο μας σπίτι όλα θα πανε χαλαρά οικονομικά.

Link to comment
Share on other sites

Πω πω Daytona Beach, Ponce Inlet... τι είπες τώρα! :cool:

Εγώ νομίζω ότι την απόφαση την έχεις πάρει. Το μόνο που σου μένει είναι να βεβαιωθείς ότι υπάρχουν entry level jobs στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Καλή εγκατάσταση :D


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...