Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 12 λεπτά , Lila ki είπε:

      Βασικά να σταματήσεις τε τεστ … να κανείς την ημέρα που σου εχπυν πει.. εγώ αυτό θα κάνω 

      Έχεις δίκιο,αυτο είχα κάνει στις προηγούμενες εμβρυομεταφορες..είπα αυτή τη φορά να κάνω και τεστ στο σπίτι και έχω τρελαθεί απ' το άγχος 

Περιττά κιλά και κατάθλιψη


Recommended Posts

Σκέφτηκα πολύ το πού θα άνοιγα αυτό το θέμα...

Όμως, στα ιατρικά θέματα είδα πολύ σοβαρότερες καταστάσεις κι έτσι το άνοιξα εδώ.. στις δύσκολες στιγμές...

Πριν κάποια χρόνια, με έπιασε κι εμένα το "παράπονο"... Δεν ήμουν ιδιαίτερα αδύνατη αλλά χωρίς πρόβλημα...

Αργότερα, το ξεπέρασα αυτό.. ωστόσο.. μου έμειναν τα περιττά κιλά...:)

Αυτό τον καιρό πιστεύω πως μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.. αλλά μάλλον δεν έχω φτάσει σε απελπιστική κατάσταση με τα κιλά μου και γι' αυτό δεν κινητοποιούμαι..

Ναι μεν, τρώω λιγότερο αλλά τα κιλά εκεί, σταθερά... δεν βάζω, δε χάνω..

Εσείς τι λέτε γι' αυτό; Υπάρχει κάποια κοπέλα που το πέρασε και έχασε τελικά και τα κιλά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Λία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν θες να χάσεις κιλά δεν αρκεί να τρως λίγοτερο, πρέπει να κάνεις δίαιτα, και δίαιτα δεν σημαίνει το να στερείσαι τροφές αλλά να τρέφεσαι σωστά.

προσωπικά δεν το έχω περάσει αλλά αυτό πιστεύω πως είναι το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικο


SQG4p2.png
Link to comment
Share on other sites

πριν απο κάποια χρόνια είχαν "μαζευτεί" κάποια κιλάκια:confused:.....έτυχε να μετακομίσω σε νέα πόλη και άλλαξα συνήθειες, άρχισα να περπατάω αντί να παίρνω το αυτοκίνητο, να τρώω πιο υγιεινά και να πίνω σχεδόν ένα μπουκάλι νερό την ημέρα....το αποτέλεσμα ??? Έχασα 6 κιλά σε 2 μήνες χωρίς να το καταλάβω !!!!!!!!!!

Σκέψου τι μπορείς να αλλάξεις? Πως μπορείς να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. Μην αρχίσεις εξαντλήτικές δίαιτες και επίπονες ασκήσεις στο γυμναστήριο........προσωπική μου άποψη....:| Τώρα που καλοκαιριάζει οι σαλάτες και τα φρούτα είναι ιδανικά, ο οργανισμός δεν ζητάει βαριά φαγητά .....καλή αρχή !!!!

Link to comment
Share on other sites

εξαρταται τι εννοεις ''καποια κιλα''!αν αυτη η καταθλιπτικη περιοδος που λες σου αφησε ''ενθυμιο'' 7-8 κιλα π.χ., με 3 μηνες διαιτολογο και λιγη ασκηση θα φυγουν ευκολα..εφοσον δε συντρεχουν πια ψυχολογικοι λογοι να το ριχνεις στο φαγητο....

αν ομως σου αφησε π.χ 25 κιλα ''προικα" εκει νομιζω θελει μια πολυ πιο συνθετη προσπαθεια

Γιατι οταν εχεις πανω σου πολλα κιλα - πολυ καιρο προφανως εχουν παγιωθει κακιες διατροφικες συνηθειες ,το τσιμπολογημα και τα γλυκα ισως εχουν γινει δευτερη φυση,το στομαχι εχει ανοιξει και οι ποσοτητες που θες για να χορτασεις ειναι μεγαλες..πιθανον για αυτο,αν και μειωσες οπως λες το φαγητο δεν κατεβαινει η ζυγαρια... για μενα πχ που μια δεκαετια τωρα τρωω απεριοριστα ,το ''προσεκτικο'' μου φαγητο ειναι και παλι πολυ -γιαυτο και δε χανω( οπως κι εσυ) απλα δεν παιρνω κι αλλο..συν οτι οταν εχεις μαθει να εχεις το φαγητο για διασκεδαση ,για ηρεμιστικο ,για αγχολυτικο και γω δεν ξερω για τι αλλο,ειναι ευκολο με την πρωτη δυσκολια να ξαναπεσεις με τα μουτρα και να χαλασεις την οποια προσπαθεια

αυτα απο μια παθουσα

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω απολυτα με την Βιβη...

Μια φιλη μου ειχε το ιδιο προβλημα. Ειχε καποια περιττα κιλα γυρω στα 10 και επειδη ειναι και κοντουλα της φαινονταν παρα πολυ. Ξεκινησε λοιπον να τρωει λιγοτερο και μου παραπονιοταν οτι δε χανει. Εκανε ομως καποια βασικα λαθη

Ναι μεν ετρωγε μικρη μεριδα αλλα τσιμπολογουσε ολη μερα. Ενα μικρο κομματι κεικ απο δω, μια μπουκια παστα, δυο φρουτα το απογευμα, ενα μικρο κομματι πιτσα το βραδυ κοκ. Για να χασεις πρεπει να αποφασισεις οτι για ενα διαστημα θα κοψεις τελειως καποια πραγματα απο τη διατροφη σου.

Μειωσε το ψωμι σε μια φετα την ημερα

Τρωγε πολλα φρουτα αλλα οχι μετα το γευμα! Αντιθετα, δοκιμασε να αντικαταστησεις ενα γευμα με αφθονα φρουτα!

Κοψε τα αναψυκτικα, μπυρες, αλκοολ, ξηρους καρπους.

Προσεξε πως μαγειρευεις, τις ποσοτητες ελαιολαδου που βαζεις...να προτιμας το γκριλ για κρεατα, η' το αντικολλητικο τηγανακι με ελαχιστο λαδι.

Μειωσε τα ζυμαρικα σε το πολυ ενα γευμα την εβδομαδα.

Δοκιμασε να τρως πολυ ψαρι, ψητο η' βραστο με μπολικα λαχανικα! Ψαρια μπορεις να τρως οποια θελεις ειτε φρεσκα ειτε κατεψυγμενα.

Αν εχεις οικογενεια θα χρειαστει για οσο διαστημα κανεις διατροφη να μαγειρευεις ξεχωριστα..μετα μπορεις σιγα σιγα να τρως μικρες ποσοτητες απο οτι τρωνε οι αλλοι!


Eleni

bd5c7983f7.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σκέφτηκα πολύ το πού θα άνοιγα αυτό το θέμα...

Όμως, στα ιατρικά θέματα είδα πολύ σοβαρότερες καταστάσεις κι έτσι το άνοιξα εδώ.. στις δύσκολες στιγμές...

Πριν κάποια χρόνια, με έπιασε κι εμένα το "παράπονο"... Δεν ήμουν ιδιαίτερα αδύνατη αλλά χωρίς πρόβλημα...

Αργότερα, το ξεπέρασα αυτό.. ωστόσο.. μου έμειναν τα περιττά κιλά...:)

Αυτό τον καιρό πιστεύω πως μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.. αλλά μάλλον δεν έχω φτάσει σε απελπιστική κατάσταση με τα κιλά μου και γι' αυτό δεν κινητοποιούμαι..

Ναι μεν, τρώω λιγότερο αλλά τα κιλά εκεί, σταθερά... δεν βάζω, δε χάνω..

Εσείς τι λέτε γι' αυτό; Υπάρχει κάποια κοπέλα που το πέρασε και έχασε τελικά και τα κιλά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Λία.

Συνονόματη καλησπέρα!

Γιατί αγχωνεσαι?

Το μόνο που θα σου πω ειναι πως η πρωτη εγκυμοσυνη μυ αφησε 30 κιλά και η δευτερη 21.

Στην 1η τα εχασα σε 8 μηνες, και τωρα μου μένουν αλλα 6 και το μωρο ειναι 5 μηνων.

Μια απόφαση ειναι.

Γραφτηκα στο γυμναστήριο, ακολούθησα μια σωστη διατροφή, χωρις λιπαρα, ζαχαρη, σαλτσες, ψωμια, τηγανητα, και ελιωνα στο διάδρομο 30-40 λεπτα τη μερα, καθε μερα.

Εκτος του οτι η διάθεσή μου αλλαξε προς το καλυτερο, το κορμί μου εγινε καλυτερο από ότι οταν ημουν 20 χρονων!

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ είναι! Πίστεψε το και θα γίνει!

Σου εύχομαι τα καλύτερα, γιατί αξίζεις τα καλύτερα!

:P

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχω πολλά παραπάνω κιλά (το λέει και το τικεράκι)!!

Πάντοτε ήμουνα γεματούλα!!

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έφτασα τα 100, με τη γέννα πήγα στα 90 και μέσα σε 10 μήνες κατέβηκα στα 62.

Έκοψα οριστικά το κάπνισμα και ανέβηκα πάλι στα 70. Από αυτά ξεκίνησα την δεύτερη εγκυμοσύνη μου.

Έφτασα στα 90, με τη γέννα πήγα στα 85.

Κατέβηκα στα 77, όπου έχω κολλήσει εδώ και ένα χρόνο.

Με πιάνει κατάθλιψη, υποτίθεται ότι κάνω δίαιτα, αλλά δεν γίνεται τίποτα (γιατί δεν την τηρώ)!! κάνω καράτε, που είναι φοβερή γυμναστική...

Να σου πω τι κατάλαβα: Πρέπει να το πάρω απόφαση: Για την υγεία μου, για την ψυχολογία μου!!

Το να λέω "δεν μπορώ", "δεν τα καταφέρνω", "είμαι στεναχωρημένη που είμαι χοντρή" δε με βγάζει πουθενά...

Πάρ' το κι εσύ απόφαση: Μόνη σου, με βοήθεια, όπως μπορείς!!

Πίστεψέ το και θα το δεις!!

Εγώ αυτό σκοπεύω να κάνω!!


NDPXp3.png eJ01p3.png
Link to comment
Share on other sites

Eίναι πολύ δύσκολο πραγματικά να μπεις στο τρυπάκι της διαιτας μιλάω για τον εαυτό μου ,προσπάθησε να τρως 5 φορες την ημερα χωρις να τσιμπολογας μεριδες μικροτερες απο αυτες που τρως ,οχι αναψυκτικά ,γλυκα ή να προσπαθεις να αποβαλλεις την ασπρη ζαχαρη και να βάλεις στη ζωη σου την καφέ ζάχαρη.Πολυ περπάτημα και μπόλικο νερό!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνονόματη ακούω...;)

Μπα, η αληθεια είναι οτι δεν αναφερόμουν σε εγκυμοσύνη απαραίτητα...

Και ούτε ιδιαίτερο άγχος υπάρχει... απλά διαπίστωσα ότι, ακόμα κι αν έχει περάσει το δύσκολο, τα κιλά δε φεύγουν το ίδιο εύκολα όπως πριν..

Απλά ήθελα να μαζέψω τις γνωμες σας.. αν υπάρχει κάποιος αποτελεσματικος τρόπος να... το πάρει κανείς απόφαση!!!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Elazl

Έχει περάσει καιρός, αλλά θα σου γράψω κι εγώ.

Στα 15 μου ήμουν παιδάκι τροφαντό! Μια φίλη μου επίσης παχουλή ξεκίνησε διατροφή σε μια διαιτολόγο και πραγματικά είχε αποτελέσματα φανταστικά. Ζήλεψα και μου έδωσε το κίνητρο να προσπαθήσω κι εγώ. Ξεκίνησα κι εγώ στην ίδια διαιτολόγο.

Μέσα σε 3 μήνες έχασα 17 ολόκληρα κιλά, έκανα πολύ γυμναστική ήδη και έκανα ακόμα περισσότερη, έφτασα να έχω κορμάρα όχι απλά κορμί… ήμουν φέτες!

Αφού τέλειωσα την διατροφή και την συντήρηση κράτησα τα κιλά 3 μήνες και μετά την ανιούσα. Όχι γιατί έτρωγα, αλλά γιατί δεν είχα κάνει σωστή δίαιτα. Η δίαιτα που μας είχε δώσει ήταν φοβερά στερητική για την ηλικία μας, με φαγητά που δεν ήταν κανονικά μαγειρεμένα αλλά με ιδιαίτερο τρόπο και πάει λέγοντας…

εγώ πήρα σχεδόν όλα τα κιλά η φίλη μου τόσα κι άλλα τόσα.. κατά καιρούς προσπαθούσα να κάνω δίαιτα στερητική φυσικά αφού μόνο αυτή είχα μάθει, αλλά τίποτα…

Πέρασαν 7 χρόνια για να καταλάβω πως η δίαιτα είχε το πρόβλημα και όχι εγώ. Δεν εμπιστευόμουν καμία άλλη διατροφή καθώς έλεγα πως έκανα 3 μήνες με τόσο στέρηση για να χάσω τα κιλά.. πως μια νέα διατροφή πιο φιλική θα με αδυνατήσει. Δεν έδινα την ευκαιρία σε σωστά διατροφικά προγράμματα και τα απέρριπτα νομίζοντας ότι επειδή έχουν αρκετό φαγητό, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να με αδυνατίσουν.

Μετά από 7 χρόνια ξεκίνησα διατροφή, δεν ξέρω πιο ήταν το κίνητρο, μάλλον το έκανα απλά για μένα. Αφού το να έχω παραπάνω κιλά με κάνει να νιώθω άσχημα, (χωρίς να με ενοχλούν οι άλλοι άνθρωποι που περνούν καλά με τα κιλάκια τους ), δεν ήταν δυνατό να παραμείνω με τα περιττά κιλά, αφού έβλεπα ότι αυτό με σκότωνε καθημερινά. Πως μπορείς να ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα που σε στεναχωρεί και να μην κάνεις τίποτα… Αν δεν σε ενοχλεί καλώς, αν σε ενοχλεί γιατί το αφήνεις να σου δημιουργεί πρόβλημα; Δεν μπορούσα να αφήνω τον εαυτό μου να νιώθει έτσι, πρέπει να πειθαρχήσεις και να βάλεις μικρούς στόχους. Αν πεις … σε 3 μήνες θα χάσω 20 κιλά θα αποτύχεις. Αν πεις θέλω να χάσω κάποια κιλά και για να το πετύχω πρέπει να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου θα τα καταφέρεις σίγουρα!

Δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτα το ιδιαίτερο… απλά θα πρέπει να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή γύρω στις 1200 - 1400 θερμίδες ανά ημέρα και να κάνεις γυμναστική ( όχι τρελά πράγματα ).

Το πρωί θα τρως δημητριακά με γάλα ή μισό τοστ με χυμό, ή μισό τοστ με γάλα, γενικά κάτι τέτοιο.

Στις 10 θα τρως ένα φρουτάκι ή μια μπάρα δημητριακών.

Στις 13:30 θα τρως το φαγητό σου, μια μερίδα εστιατορίου με μία φέτα ψωμί ( ξέρουμε πια με πια φαγητά τρώμε ψωμί και με πια όχι ) σχεδόν πάντα με σαλάτα, ακόμα κι αν έχεις φασολάδα! Οι μερίδες είναι μιάμιση κούπα, αυτή του νεσκαφέ η κόκκινη η διαφημιστική.

Στις 16:30 θα τρως το φρούτο σου.

και μέχρι το αργότερο στις 19:30 το βραδινό σου. ( μια μερίδα φαγητό, ή ένα τόστ και ένα φρούτο, ένα ντάκο… )

Λίγο πριν της 10 το βράδυ θα φας το προ του ύπνου σου… ένα γιαούρτι με ένα φρουτάκι, ένα γιαούρτι με δημητριακά κτλ.

Σε περίπτωση που δουλεύεις πχ 9-5 και δεν μπορείς να πάρεις φαγητό το μεσημέρι στη δουλειά τότε θα φας το βραδινό σου. Το τοστ, το ντάκο, μια μπακέτα μαύρο ψωμί με γαλοπούλα και τυρί και αφού γυρίσεις σπίτι ως τις 19:30 το γεύμα σου.

Αν κανονίσεις να βγεις έξω… πάλι τρως τα ελαφριά το μεσημέρι και το βράδυ κάτι ψητό μερίδα με τις πατατούλες σου κανονικά η μερίδα σου και σαλάτα.

Αν θες να φας πίτσα θα πάρεις λεπτή ζύμη με ζαμπόν, τυρί κ λαχανικά και θα φας 2 κομμάτια, ενώ αν θες να φας σουβλάκι ισοδυναμεί με ένα τόστ σχεδόν αρκεί να είναι αλάδωτη η πίτα και να έχει μέσα ντομάτα πατάτα. Τώρα αν αρχίσεις το το ψυχή έχει λίγο τζατζικάκι από εδώ… λίγη μαγιονέζα στο τοστ από εκεί.. χέσε ψηλά και….

Σε όλα αυτά αν προσθέσεις λίγο κίνηση. Όπως είπε μια άλλη φίλη πιο πάνω… μια βόλτα στις βιτρίνες… τα ψώνια σου με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, χρήση της σκάλας αντί του ανσασέρ, 10 λεπτά ελαφρύ τζόκινγκ γύρω από το τετράγωνο ή 30 λεπτά περπάτημα λίγο πιο έντονο, θα δεις αποτέλεσμα.

Το θέμα δεν είναι να χάσεις τα κιλά μέσα σε ένα μήνα και να κρεμάσεις, αλλά να τα χάσεις λίγα λίγα και με λίγο κίνηση να προλαβαίνεις να μαζέψεις… γιατί και να τα χάσεις αν χαλαρώσεις τελείως πάλι άσχημα θα νιώθεις.

Αν πάλι μπορείς να πας γυμναστήριο να πας, αλλά να μην πλακωθείς σε αυτά που λένε εκεί.. 20 λεπτά διάδρομο κτλ… ανέβα στο διάδρομο 40 – 50 λεπτά καθημερινά και γύρνα σπίτι σου τον πρώτο καιρό. Αν μπορείς να κάνεις και μερικά σετ κοιλιακών ραχιαίων καλά θα είναι… αλλά μην πάρεις πρόγραμμα. Εγώ όποτε έπαιρνα πρόγραμμα έπρεπε να είμαι στο γυμναστήριο 2 ώρες μαζί με το πήγαινε -έλα και αποτέλεσμα δεν είδα. Αν δεν ιδρώσεις κώλο δεν φτιάχνεις, για αυτό αερόβια διάδρομος και ξερό ψωμί.

Για μένα η καλύτερη γυμναστική είναι το κολύμπι. Το σώμα που έφτιαξα με 20 μέρες κολύμπι από 45 λεπτά την ημέρα, δεν το έφτιαξα με όση γυμναστική έκανα 3 μήνες. Αν έχεις κολυμβητήριο κοντά σου ή θάλασσα να πηγαίνεις και να έχεις κι εκεί πρόγραμμα. 40 λεπτά κολύμπι με βατραχοπέδιλο την ημέρα, θα γίνεις κορμάρα…

Γενικά πρέπει να πειθαρχήσεις του εαυτού σου. Η θα κάνεις κάτι για να σταματήσεις να στεναχωριέσαι διαφορετικά άσε τα χρόνια να περνούν μπροστά σου και συνέχισε να γκρινιάζεις. Μην ξεχνάς όμως ποτέ σου ότι αν εσύ δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου , δεν είναι ούτε οι άλλοι…. Γιατι αυτό που νιώθουμε το βγάζουμε προς τα έξω…

Καλή επιτυχία και καλές διακοπές!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...