Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 13 λεπτά , Fay_ είπε:

      Κορίτσια Καλημερα! Ετοιμάζομαι για τη χοριακη μου και με έχει πιάσει απίστευτο άγχος ενώ χθες ήμουν καλά. Φοβάμαι μην θα είναι βιοχημική λόγω των καφέ που βλέπω. Να πω πως χθες βράδυ έκανα ξανά τεστ και η γραμμή ήταν ακόμη πιο έντονη. Επίσης τα τεστ που κάνω συνειδητοποίησα πως δεν είναι early ανιχνεύουν από 25 μονάδες και πάνω. Οι βιοχημικές τι συμπτώματα έχουν; 

      Καλημέρα! Δεν έχει κάποια ιδιαίτερα συμπτώματα η βιοχημική. Έχεις μια θετική χοριακη, όχι ιδιαίτερα υψηλή μάλλον, που η δε διπλασιάζεται ποτέ ή μένει σταθερή και κάποια στιγμή μηδενίζει..  εύχομαι να σου πάνε όλα καλά, να δεις μια ζουμπουρλουδικη χοριακη σήμερα και μια καλή αύξηση σε δύο μέρες! 

      Δύναμη και πίστη στο/στα εμβρυακι/α σου!

      • Μου αρέσει 1

Ενοικίαση σπιτιου


nefelli

Recommended Posts

Καλημερα,

Παρακόλουθω όλα τα τοπικ σχετικά με την εγκατάσταση στην Αγγλία αλλά είμαι λίγο χαμένη μιας και νέα στην παρέα σας και θα ήθελα την βοηθεία σας.

Γνωρίζετε πόσα είναι τα συνολικά κόστη για την ενοικιάση σπιτιού μέσω μεσίτη? Διάβασα για προμήθεια μεσίτη, πόσο περίπου είναι αυτή, υπολόγιζεται βάση ποσόστου του μηνιαίου μισθώματος? Ο μεσίτης πληρώνεται για να σου δείχνει κάποια σπίτια ή μόνο και εφόσον καταλήξετε σε οριστική συμφωνία

Η εγγυηση σπιτιού που είναι μισό νοίκι δίνεται στον ιδιοκτήτη και όχι στο μεσιτικό? Επιστρέφεται (η συνυπολογίζεται) όταν ξενοικιαζεις το σπιτι και εφοσον δεν υπάρχουν φθορές?

Τα μισθωτηρία είναι συγκεκριμένου χρόνου βάση νόμου? Μπορέι ο ενοικιαστείς να "σπασει" το συμβολαίο και να φύγει νωρίτερα τι συνεπειες εχει? Χάνει την εγγύηση?

Επισης η ασφαλεια σπιτιού είναι υποχρεωτική (contents insurance) και ποιος την πληρώνει ο ιδιοκτητης ή ο ενοικιαστής?

Thanks προκαταβολίκα

Oποιαδηποτε tips σχετικά με ενοικιαση σπιτιού δεκτά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νεφέλη γειά σου.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω με βάση τη δικιά μου εμπειρία. Αλλές κοπέλες μπορεί να στα πουν κάπως διαφορετικά γιατί σε κάθε περιοχή και από γραφείο σε γραφείο η διαδικασίες και τιμές μπορεί να είναι διαφορερικές.

Το να βλέπεις σπίτια είναι δωρεαν. Αμα σου αρέσει ένα σπίτι και θέλεις να το νοικιάσεις τότε πρέπει να πληρώσεις το γραφείο για να κάνει τον έλεγχο και να κλείσει τα συμβόλαια. Εκεί που έμενα εγώ ήταν γύρω στα 125 με 175 λίρες το άτομο! Οπότε αν ψάχνεις για σπιτι εσύ και ο άντρας σου να υπολογίζεις τα διπλα! Ακόμα στη περιοχή μου το deposit δεν ήταν μισο ενοίκιο, αλλά 1.5! Και συν το ότι πρέπει να προκαταβάλεις το πρώτο ενοίκιο, το ποσό είναι αρκετό! Το deposit το δίνεις σε αυτον που θα έχει τον έλεγχο του σπιτιού. Κάποιες φορές η διαχείρηση γίνεται απο το γραφείο ενοικίασης, κάποιες φορές απο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Συνήθως τα χρήματα μπαίνουν σε ένα είδος ασφαλούς λογαριασμου και επιστρέφονται αφού ξενοικιάσεις. Τα περισσοτερα συμβόλαια αναφέρουν καθαρά πως το deposit δε μπορει να χρησιμοποιηθεί ως πληρωμή τελευταίου ενοικίου. Τώρα μπορούν να υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι λίγες! Τη τελευταία φορά που ξενοίκιασα ο σπιτονοικοκύρης μας έδωσε πίσω τα λεφτά + τόκους (23 λίρες), κανονικά οι τόκοι πρέπει να μοιράζονται μεταξύ ενοικιαστή και σπιτονοικοκύρη!

Τα μισθωτήρια (τουλάχιστον τη πρώτη φορα) είναι συνήθως 6 μηνών (το πιο συνηθισμένο), ή ενός χρόνου. Μετά το διάστημα αυτο, είτε μπορείς να φύγεις αφού δώσεις ειδοποίηση ενός μηνός ή να ξαναγίνει ανανέωση περιορισμένου χρόνου (και πάλι αυτο εξαρτάται απο τον σπιτονοικοκύρη-μου έχουν τυχει και τα δύο!). Το να σπάσεις το συμβόλαιο δε θα στο συνιστούσα. Μου φαίνεται θα πρέπει να εξακολουθήσεις να πληρώσεις εκτος και αν βρεθεί άλλος ενοικιαστης και ίσως να χρειαστεί να πληρώσεις τη πληρωμή του γραφείο για το επόμενο ενοικιαστη (δε το διατύπωσα πολύ σωστά αλλά εύχομαι να κατάλαβες!).

Υπάρχουν και ελάχιστα γραφεία (πολύ ειδική περίπτωση) που δε πληρώνεις ούτε deposit ούτε για το συμβόλαιο. αλλά είναι τόσα λίγα που δε νομίζω να είσαι τόσο τυχερη!

Για την ασφάλεια, εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ μου, αν και υπήρχε ως προϋπόθεση στα ενοικιαστήρια. Ποτέ δε μου τη ζήτησαν, και πάλι καλά ποτέ δε τη χρειάστηκα!

Ολο μου έλεγαν όταν πας να κλείσεις σπίτι προσπάθησε να διαπραγματευτείς τη τιμη, τις περισσότερες φορές θα τη ρίξουν. Αλλά επειδή είμαι και λίγο ντροπαλούλα ποτέ δε το έκανα!

Link to comment
Share on other sites

Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, μου καλυψες σχεδόν όλες μου τις αποριες (προς το παρον γιατι όσο ψάχνω όλο και κατι καινουργιο προκυπτει :)

Μου εγραψες ότι κάποιες φορές η διαχείρηση γίνεται απο το γραφείο ενοικίασης, κάποιες φορές απο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Όταν γραφεις διαχειρηση τι εννοείς;

Υπαρχει περιπτωση αν την διαχειρηση την έχει το μεσιτικο να πληρωνω σε αυτούς το νοίκι ή όταν έχω κάποιο πρόβλημα με φθορα στο σπίτι (π.χ. χαλασμενη βρυση) να απευθυνομαι στον μεσιτη;

Επίσης υπάρχουν κορίτσια που παρακαμψαν τα μεσιτικα καιι βρήκαν σπίτι μέσω κάποιου site που επικοινωνεις απ'ευθειας με ιδιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

Nefeli ki ego kapos etsi opos sta leei i Despina ta thimamai apo tote pou noikiazame. Emeis 2 fores noikiasame apo idioti, ti mia itan OK, tin alli apodeiktike kombinadoros kai tin patisame. Tin triti fora noikiasame meso grafeiou, alla figame noritera (spasame to simvolaio stous 3 mines) kai plirosame ta malliokefala mas. Kalitera na min spaseis simvolaio kata ti gnomi mou. Sorry gia ta greenglish, grafo apo to kinito.

Link to comment
Share on other sites

Για τη διαχειριση, οντως αναφερομαι στο σε ποιον να απευθυνεσαι οταν κάτι χαλασει στο σπίτι. Συνηθως ή η θερμανση ή ο μποιλερ θα εχει πρόβλημα! Αναλογα με τη περιπτωση μπορει να βρεις το σπιτι μεσω γραφείου, αλλα στη συνεχεια οτιδηποτε ποκυπτει να πρεπει να απευθυνθεις στον ιδιοκτήτη. Θεωρητικά ειναι προτιμοτερο η διαχειρηση να γινεται απο γραφειο, αλλά τρεις φορες που υπευθυνος ήταν ο ιδιοκτήτης τις δυο εμεινα ευχαριστημενη, οτι προβλημα υπήρχε ερχόντουσαν κατευθείαν. Τη αλλή ο σπιτονοικοκυρης και δυστυχω το σπιτι ήταν για τα μπαζα. Αλλα και μια φορα που η διαχειρηση γινοταν μεσω γραφείου δεν έμεινα ευχαριστημενη. Ειναι τι θα σου πετυχει.

Μπορεις να νοικιασεις απευθειας, και ετσι γλυτωνεις τα μεσητικα. Χρειαζεται ομως λιγο προσοχη μη πεσεις σε απατη! Κοιτα στο gumtree.co.uk για τη περιοχη που σε ενδιαφερει. Αν ενα σπιτι ακουγεται too good to be true, μάλλον ειναι απατη! Ποτε μα ποτε δε δινουμαι τα στοιχεια μας τηλεφωνικως και ποτε δε κλεινουμε κατι χωρις να το δουμε!

Και κατι ακομα που ισως σου πουν, επειδη θα ειστε καινουριοι στη χωρα και θα εχετε καινουρια δουλεια, θα σας πουν να προπληρωσετε καποια ενοικια, συνηθως 3 η 6. Μου ειχε τυχει επειδη δεν ημουν μονιμη στη δουλεια, αλλα δουλευα ως contractor.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια thanks για τις απαντήσεις.

Δηλάδη ο ιδιοκτήτης αποφασίζει κατά το δοκούν πόσα ενοικια θα σου ζητήσει μπροστά. Διαβασα στο forum ότι δεν εχεις δικαίωμα να αλλάξεις κλειδαρια στο σπίτι που νοικιαζεις, θεωρώ όμως ότι δεν έχει λόγο ο ιδιοκτητης να μην δεκτεί αλλαγή εφοσον ορίσεις στο συμβόλαιο ότι αν ξενοικιασεις το σπιτι θα εγκαταστήσεις την παλιά κλειδαριά

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια thanks για τις απαντήσεις.

Δηλάδη ο ιδιοκτήτης αποφασίζει κατά το δοκούν πόσα ενοικια θα σου ζητήσει μπροστά. Διαβασα στο forum ότι δεν εχεις δικαίωμα να αλλάξεις κλειδαρια στο σπίτι που νοικιαζεις, θεωρώ όμως ότι δεν έχει λόγο ο ιδιοκτητης να μην δεκτεί αλλαγή εφοσον ορίσεις στο συμβόλαιο ότι αν ξενοικιασεις το σπιτι θα εγκαταστήσεις την παλιά κλειδαριά

νεφελη αυτο που λες απο οτι ξερω απαγορευεται νομικα. Δεν εχεις δικαιωμα να αλλαξεις κλειδαρια, ο ιδιοκτητης εχει παντα κλειδι του σπιτιου σου για ωρα αναγκης.


Eleni

bd5c7983f7.png

Link to comment
Share on other sites

νεφελη αυτο που λες απο οτι ξερω απαγορευεται νομικα. Δεν εχεις δικαιωμα να αλλαξεις κλειδαρια, ο ιδιοκτητης εχει παντα κλειδι του σπιτιου σου για ωρα αναγκης.

Tragic !!!!!!!!!!!!!!!!!! Και βέβαια ίσως να έχουν κλειδί και όλοι οι προηγούμενοι ενοικιαστές

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς!

Ποτέ δε ξέρεις πόσοι άλλοι έχουν το κλειδί σου, αφού πολύ εύκολα μπορείς να βγάζεις αντικλείδι!

Τι να πω, άμα βρεις κάποιον συνεργάσιμο σποιτονυκοκύρη ζήτησε του να αλλάξει κλειδαριές, ίσως να δεχτει. Αλλά και πάλι θα πρέπει να του δώσεις ένα κλειδι, για ώρες ανάγκης όπως λεν! Βέβαια, όταν έρθεις εδώ με το καλο και δεις τις περισσότερες πόρτες και κλειδαριες πια δε θα σε νοιάζει τόσο πολύ!:tongue:

Μερικές μου φαίνονται τόσο ψεύτικες, λες και είναι εσωτερικές!

Link to comment
Share on other sites

Παίζει να έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να μπαίνει στο σπίτι σου όταν λείπεις και να μην μπορείς να κάνεις και τίποτα? Λογικά θα πρέπει στο συμβόλαιο να ορίζεται ότι θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση ιδιοκτήτη ενοικιαστή για το πότε θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να βλέπει το σπίτι ( π.χ. τηλεφωνική συννενόηση) ή να οριστεί συγκεκριμένη μέρα του μήνα που να μπορεί να τσεκάρει την κατάσταση του σπιτιού εκτός βέβαια εκτάκτων καταστάσεων π.χ. ενημερωνεται ο ιδιοκτητης από γείτονες ότι έχει πλημυρίσει το σπίτι και εμείς δεν είμαστε εκεί

Despoina και λοιπές thanks again for your time :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το δικο μας συμβολαιο ελεγε οτι δεν μπορει να το κανει. Για να καταλαβεις ποσοι μπορει να εχουν τα κλειδια του σπιτιου, οποτε χρειαστηκε να ερθουν ανθρωποι για επισκευες (πλυντηριου, κεραια κ.α) και εμεις δεν ειμασταν σπιτι γιατι εργαζομασταν, επαιρναν το κλειδι απο το μεσιτικο, εκαναν την επισκευη και τους το επεστρεφαν :rolleyes:


Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Link to comment
Share on other sites

Λογικά τουλάχιστον το ένα κλειδί θα πρέπει να είναι ασφαλείας και να μην αντιγράφεται.

Όπως και να 'χει, δεν συμφέρει να αλλάξεις κλειδιά χωρίς να το πεις στον ιδιοκτήτη, γιατί αν συμβεί κάτι και δεν μπορέσει να μπει μέσα στο διαμέρισμα άμεσα (π.χ. να πλημμυρίσει το διαμέρισμα πάνω από το δικό σου) θα μπορεί μετά να σου στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές, όχι μόνο τα πατώματα και τους τοίχους, αλλά και τα έπιπλά του, σε περίπτωση που το σπίτι το νοικιάζεις επιπλωμένο. Και μετά καλά ξεμπερδέματα.

Link to comment
Share on other sites

Λογικα, θα επρεπε... Πρακτικα, δεν ειναι.


Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτο και δεν τις αλλαξαμε :|


Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...