Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 1 λεπτό , Lila ki είπε:

      Και εγώ ξεκινάω τον Απρίλιο !!!! Αμήν όλα δεξιά !!!! Να είσαι καλα κοπέλα μου για την υπομονή και είδες όλα ανταμείβονται ! Με το καλό !

      Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! Να πάνε όλα καλά! 

      • Ευχή 1

Editorial: Women On Top (mentoring & Μαμάδες σε δράση)


admin

Recommended Posts

Παρουσίαση:

http://womenontop.gr/

wot-logo-color-2-with-text-small.png

Θέλεις να γνωρίσεις κάποια γυναίκα που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και να αποφύγεις τις κακοτοπιές της δουλειάς -επειδή τις έχει ζήσει και η ίδια;

Υπάρχει κάποια που θέλεις πολύ να γίνει μέντοράς σου, αλλά δεν ξέρεις ούτε πώς να την προσεγγίσεις ούτε πώς να της το ζητήσεις;

Καλωσήρθες στο δίκτυο του Women On Top!

2012-07-12-16-43-25.jpg?w=589&h=391

Photo by Elias Joidos (eliasjoidosblog.com).

Η ιδέα

To Women on Top (WoT) είναι ένα δίκτυο γυναικών που αναζητούν ή/και είναι πρόθυμες να προσφέρουν mentoring σε άλλες γυναίκες, ανάλογα με την εμπειρία, τη διαθεσιμότητα, τις ανάγκες και τις ικανότητές τους.

Το δίκτυο άρχισε να αναπτύσσεται το Φεβρουάριο του 2012, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε οποιαδήποτε γυναίκα, από οποιοδήποτε επαγγελματικό πεδίο και αν προέρχεται, να βρει την ιδανική μέντορα που θα τη βοηθήσει να κάνει τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής της.

Σε ποιες απευθύνεται:

Σε όλες τις γυναίκες, από 16 ετών και άνω, που θέλουν είτε να βρουν την ιδανική μέντορα για τα επαγγελματικά τους, είτε να προσφέρουν οι ίδιες mentoring σε γυναίκες με μικρότερη εμπειρία –ή, ακόμα καλύτερα, και τα δύο!

Ως μέντορες μέσα στο WoT μπορούν να λειτουργούν όλες οι γυναίκες με περισσότερα από 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας (συμπεριλαμβανομένων και συνταξιούχων), ενώ ως mentorees μπορούν να συμμετάσχουν όλες όσες βρίσκονται (ή επιθυμούν να βρεθούν) στην ενεργό επαγγελματική δράση.

---------

Στο Women On Top πιστεύουμε ακράδαντα ότι το mentoring είναι πολύτιμο για όλες μας -απλώς κάποιες από εμάς το χρειάζονται πιο πολύ, πιο άμεσα.

Με αυτή τη λογική έχουμε ήδη αρχίσει να “στήνουμε” τις καμπάνιες και τις ομάδες εργασίας που θα θέλαμε να στηθούν και να τρέξουν μέσα στους επόμενους μήνες της δραστηριότητάς μας.

Η αρχή γίνεται με το πρόγραμμα “Μαμάδες σε δράση”, για τις μαμάδες που εργάζονται ή έχουν σκεφτεί να επιστρέψουν στη δουλειά -και μερικές φορές τα βρίσκουν σκούρα.

super_mom_action_figure2.jpg?w=470

Στο μέλλον σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε αντίστοιχα προγράμματα για άλλες ευάλωτες ομάδες γυναικών, όπως για παράδειγμα πρώην κρατούμενες, γυναίκες με ειδικές ανάγκες, μετανάστριες, καρκινοπαθείς και άνεργες –καθεμία από τις οποίες αντιμετωπίζει τις δικές της, ιδιαίτερες προκλήσεις.

Έχεις κάποια ιδέα για μια συγκεκριμένη καμπάνια επαγγελματικής υποστήριξης που θα ήθελες να δεις να πραγματοποιείται στην Ελλάδα; Θα χαρούμε να την ακούσουμε!

-----------

Μαμάδες εν δράση!

Αν είσαι μαμά που εργάζεται και προσπαθείς να ισορροπήσεις τις απαιτήσεις της δουλειάς με εκείνες της οικογενειακής και της προσωπικής σου ζωής…

Αν έχεις σκεφτεί να επιστρέψεις στη δουλειά μετά από μία περίοδο αφιερωμένη στη μητρότητα και έχεις αντιμετωπίσει ένα σωρό προκλήσεις…

… σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που σκέφτηκες «μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ αυτόν τον προβληματισμό με κάποια γυναίκα που έχει περάσει τα ίδια –και που κατάφερε να φτάσει ψηλά».

Μαμάδες σε δράση

Τώρα το WoT βάζει τις «Μαμάδες σε δράση»! Επικοινωνούμε με τις μαμάδες εντός και εκτός διαδικτύου, ακούμε τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους και απαντάμε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά από ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μας.

  • Ενημερωτικά και βιωματικά σεμινάρια

  • Πληροφοριακό υλικό

  • Coaching

  • Συνεντεύξεις

  • Ανοιχτές συζητήσεις

  • Ομάδες υποστήριξης

  • … και φυσικά mentoring

… είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που σχεδιάζουμε να βάλουμε σε εφαρμογή, για να υποστηρίξουμε τις μαμάδες, εργαζόμενες και μη, ώστε να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή τους ζωή, να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητα και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

  • Μίλησέ μας για τις ανάγκες σου, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρεις εδώ.
  • Γνώρισε το πιο φρέσκο δίκτυο μέντορινγκ για γυναίκες, μπαίνοντας στο Facebook group του Women On Top.
  • Μείνε συντονισμένη με τα νέα και τις καινούριες δράσεις μας, αφήνοντας το email σου στην αρχική μας σελίδα.
  • Μοιράσου μαζί μας τις ιδέες σου με email στο womenontopgroup(at)gmail.com ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.
  • Μίλησε για το μέντορινγκ σε γυναίκες που πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να βοηθηθούν από αυτό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

×
×
  • Δημιουργία νέου...