Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 21 λεπτά , Angot είπε:

      με 2,4 να σπάσουν τα νερά; και γω 2,4 εχω αλλά δεν μπυ τα είπε τόσο τραβηγμένα!   α και συ δηλαδή το χειροκρότημα , κατάλαβα! 

      Είναι δύο τα μωρά καλέ ! Το λέω για να μην ανχωθουν Κ άλλες κοπέλες . Στα δίδυμα σχεδόν καμία δεν μπαίνει στο μήνα της .

Γοργόνες σε δίαιτα!


Recommended Posts

Συγνωμη, απο το μεσημερι με την σουπα, χωρις συνοδευτικα και για βραδυ μονο ενα γιαουρτι???????????????

Που ειναι το σνακ????????

Φροντισε να τρως κατι καθε 3-4 ωρες. Οποσδηποτε. Να ακολουθεις πρωινο, 10τιανο, 12τιανο, μεσημεριανο, απογευματινο, βραδυνο.

Δεν πρεπει να μενει πολλες ωρες το στομαχι αδειο (λειτουργει ακριβως αντιθετα απο αυτο που επιθυμεις). Ο οργανισμος για να μεταβολλιζει, πρεπει να λαμβανει ...ενεργεια και να βρισκεται σε δραση. Η αδρανεια του κορμιου σε συνδυασμο με αδειο στομαχι....... "κλειδωνει" και δεν καιει τιποτα. Και ειδικα σε μας τις γυναικες!!!!!! Ετσι εχει προνοησει η Μητερα Φυση!!!!! για να ειναι ετοιμη για ολα!!!

Καλημέρα!!!

Εννοείται καλέ πως έφαγα σνακ... έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου...!

Γενικά κοιτάζω ανα 3-4 ώρες να τρωω κάτι...

Σημερα το μενού έχει βραστά λαχανικά...:D

Το έχω πάρει δυναμικά το θέμα αλλά δυστυχώς το ΣΚ όλο και κάτι γίνεται ( πχ μπορεί να πάμε σε φίλους ή έξω) και χαλάω τη σειρά...:rolleyes:


WXLGp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • maestria77

    2255

  • JENIA

    2242

  • mpap

    1708

  • tsipoura

    1624

:rolleyes:Καλημέρα κορίτσια!

Τι κάνετε? Εγώ πίνω καφεδάκι και είπα να μοιραστώ κάτι μαζί σας.

Γενικά αν και η ζάχαρη δεν ωφελεί, ποτέ δεν μπόρεσα να αλλάξω τον καφέ μου. Φυσικά και προσπάθησα με γλυκαντικά, σκέτο, με λίγο παραπάνω γάλα αντί για ζάχαρη, πολλές φορές και για αρκετό καιρό. Όμως ποτέ δεν κατάφερα να εδράιώσω την συνήθεια καφές χωρίς ζάχαρη. Και επειδή τον πίνω πολύ γλυκό με γάλα, μιλάμε για 100-150 θερμίδες ο καφές. Αν τα βάλω κάτω, έπινα 2-3 καφέδες την ημέρα παλιά. Ας πούμε 2 μεσο όρο. 300 θερμίδες επιπλέον την ημέρα λοιπόν! Ίσως δεν ακούγονται τραγικά πολλές αλλά αν το πάρουμε με αριθμούς έτσι όπως τα υπολόγισα (ελπίζω σωστά) Εαν 7000 θερμίδες αντιστοιχούν σε 1 κιλό έχουμε:

  • 23,3 μέρες για να ανέβει ένα κιλό η ζυγαριά (όπως τον πίνω εγώ φυσικά)
  • Εαν πιώ ένα καφέ αυξάνεται ο χρόνος που θα πάρω ένα κιλό σε 46,6.(αλλά πάλι θα το πάρω)
  • Εαν λοιπόν πίνω δύο καφέδες την μέρα (πολύ γλυκούς με γάλα) και εαν έχω κάνει σωστά τα μαθηματικά μου σε ένα χρόνο θα έχω πάρει 15,7 κιλά περίπου μόνο από τους καφέδες!!! (εαν δεν υπολογίζω τις θερμίδες του καφέ στο καθημερινό ισοζύγιο θερμίδων).

Που θέλω να καταλήψω... Δεν είμαι χοντρή γιατί τρώω σαβούρες, απλώς πίνω πολλούς καφέδες! :tongue:

Πέρα από την πλάκα, ακόμα και με απόλυτα σωστά υπολογισμένη διατροφή, αν το αμελήσω θερμιδικά το θέμα του καφέ, θα παχύνω κιόλας.

Οπότε, σταμάτησα να πίνω 2 καφέδες τη μέρα. Πίνω έναν και αυτόν μόνο το πρωί (μπας και προλάβει να καεί ο υδατάνθρακας της ζάχαρης). Επειδή όμως δεν μπορώ όλη μέρα μετά χωρίς να πιώ άλλο καφέ προσέθεσα ένα ρόφημα κακάο σε νερό. Με 46-50 θερμίδες περίπου και προσθέτω και γλυκαντικό Το κακάο έχει έπίσης πολλά καλά, φυσικά πάντα με μέτρο καθώς έχει υψηλό ποσοστό λίπους.

Αυτά από εμένα, ας πιώ και μια γουλίτσα καφέ τώρα. (Αν και μετά από όλα αυτά πάλι πικρός θα μου φανεί) :rolleyes:

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

poeta1 καλημέρα! Χωρίς πρωτεϊνη στη διατροφή σου θα πεινάσεις και σήμερα. Μην την αμελείς! Ο μυικός ιστός χρειάζεται πρωτεϊνη για να συντηρηθεί.

Καλημέρα επίσης!!!

Γενικά κοιτάζω ( καλά όχι πάντα γι'αυτό πήρα 3-4 κιλά) να τρώω φαγητά από όλες τις κατηγορίες...

Σήμερα δεν νομίζω πως θα φάω κάτι με πρωτείνες γιατί νηστεύω λόγω Παρασκευής (αφού δεν νήστεψα όλες τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα προσπαθώ Τετάρτη&Παρασκευή να το κρατάω) αλλά δεν με πειράζει....1 μέρα είναι, αποτοξίνωση με φρούτα και λαχανικά...:tongue::tongue:

Εγώ την ζάχαρη στον καφέ, αλλά και γενικώς , την έχω κόψει 2-3 χρόνια τώρα...αν νιώθεις πως δεν μπορείς με τίποτα να την κόψεις, τουλάχιστον μειωσέ την πχ 1 κουταλάκι ζάχαρη...στην αρχή θα πικρίζει πολύ αλλά μετά θα το συνηθίσεις πολύ!


WXLGp3.png
Link to comment
Share on other sites

Angel, οταν καταλαβα οτι επινα καφε μονο και μονο για να εχω διπλα μου μια κουπα και να ρουφαω κατι που και που, ΤΟΝ ΕΚΟΨΑ!!!!! Μαζι και τα 2 κουταλακια ζαχαρη + αρκετο συμπικνωμενο γαλα.

Τη θεση του καφε πηρε (τον χειμωνα) μια κουπα τσαι βουνου με μιση κουταλια μελι. :D

(Σημειωτεο οτι αρχικα επινα νες-γαλα με 3 κουτ ζαχαρη ενω τωρα πολυ σπανια πινω με 1 κουταλακι την οποια μειωσα σταδιακα οπως προτεινει η Poeta1).

ΥΓ. Με τους υπολογισμους σου, μπουρδουκλωθηκα τελειως. :lol:

Poeta, να ρωτησω κατι????? Νηστισιμες πρωτεινες δεν υπαρχουν????? :confused: (μη με πεις χαζη....... εχω να νηστεψω ...χρονια :-( )


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ - ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ- ΚΟΠΩΣΗ – ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ – ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ – ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ – ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΖΕΜΑ –ΑΚΜΗ.

• Θα σας φαινονταν περιεργο εάν μαθαινατε ότι το βαρος σας που δεν μειωνεται (παρα την εντατικη σας διαιτα ) και η κυτταριτιδα σας που δεν φευγει (παρα την υγιεινη σας διατροφη) πιθανον να οφειλεται στο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ και στο ΜΑΡΟΥΛΙ

• Σκεφτηκατε ποτέ ότι για τα φουσκώματα και τους πόνους στο στομάχι ή τη δυσκοιλιοτητα, μπορεί να φταίει…το μελι ή το μαρουλι;

• Πως θα σας φαινοταν εάν μαθαινατε ότι οι πονοκεφαλοι , οι ημικρανιες και η χρονια κουραση ΔΕΝοφείλονται σε παθολογικα αίτια αλλα στο ψωμι που τρωτε καθημερινα.

• Αναρωτηθηκατε ποτε εαν το άσθμα, η ρινίτιδα και η ιγμορίτιδα σας, μπορεί να προκαλείται από…την αγαπημένο σας καφε;

• Θα απορουσατε εαν μαθαίνατε ότι η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και άλλες δερματοπάθειες πιθανόν να οφείλονται…στη μπανανα η το μηλο;

• Θα γελουσατε ισως εάν μαθαινατε οτι για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις αρθραλγίες και μυαλγίες σας μπορεί να φταίει…το γάλα;

Δειτε το παρακατω λινκ:

http://www.medicare.net.gr/page1.php


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης

Συγγραφέας: Στυλιανός Πανταζής

Τα οφέλη της άσκησης, και ειδικά της αερόβιας άσκησης είναι τεράστια. Η συχνή άσκηση είναι ωφέλιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων και καταστάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών.

Άσκηση για καλύτερη διάθεση

Ένα όφελος της άσκησης που συχνά παραβλέπεται είναι η θετική επίδραση στην ψυχική διάθεση. Αυτό ονομάζεται «η ευφορία του μαραθονοδρόμου» και οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι ουσίες που χημικά και λειτουργικά μοιάζουν με τα οπιοειδή και μπορούν να επιδράσουν θετικά στην διάθεση. Οι φυσική άσκηση συνιστάται επίσημα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Άσκηση για πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων

Είναι εντυπωσιακά τα δεδομένα που έχουν συσσωρευτεί σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών. Τα αποτελέσματα πολλές φορές υπερβαίνουν σημαντικά τα οφέλη από πολλές ιδανικές φαρμακευτικές θεραπείες, ειδικά σε ήπιες και μέτριες μορφές των παθήσεων.

Άσκηση για πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία επιδημία που προσβάλλει τα οικονομικά αναπτυγμένα κράτη και προβλέπεται ότι στα επόμενα χρόνια θα πάσχει τεράστιο μέρος του πληθυσμού. Η άσκηση μπορεί να προλάβει και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Άσκηση για γερά πνευμόνια

Φυσιολογικά, οι πνεύμονες σπάνια προσβάλλονται από θανατηφόρες παθήσεις. Στον ανεπτυγμένο κόσμο μπορεί να προσβληθούν μόνο μετά από χρόνια καπνίσματος. Η άσκηση δεν μπορεί να προλάβει την βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στους πνεύμονες, αλλά εφόσον έχει εγκατασταθεί η νόσος έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής.

Άσκηση για γερά κόκαλα

Το μοναδικό φυσιολογικό ερέθισμα για την ενδυνάμωση των οστών προέρχεται από την άσκηση. Η έλλειψη άσκησης δεν δίνει το κατάλληλο ερέθισμα για να γίνουν τα κόκαλα δυνατά και να αποθηκεύσουν ασβέστιο.

Άσκηση για πρόληψη του καρκίνου

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του μαστού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μειώσει την πιθανότητα άλλων μορφών καρκίνων, αλλά μέχρι τώρα αυτές οι μορφές έχουν μελετηθεί και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Άσκηση για χαμηλή χοληστερίνη

Τα οφέλη της άσκησης στην χοληστερίνη είναι επιβεβαιωμένα εδώ και καιρό, και η άσκηση μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η καλύτερη «θεραπεία» για καλύτερο προφίλ λιπιδίων.

Άσκηση για λιγότερα κρυώματα

Η άμυνα του οργανισμού βρίσκεται σε ιδανική λειτουργία όταν η άσκηση είναι συχνή. Σε περιπτώσεις απουσίας άσκησης ή υπερβολικής άσκησης (όπως σε επαγγελματίες αθλητές) ή άμυνα του οργανισμού μειώνεται σημαντικά. Καλύτερη άμυνα σημαίνει λιγότερα κρυώματα το χειμώνα και γενικότερα λιγότερες λοιμώξεις.

Άσκηση για ιδανικό βάρος

Οι δίαιτες είναι η μισή αλήθεια για τον σωστό έλεγχο του βάρους και η άλλη μισή είναι η συχνή άσκηση.

Άσκηση για καλό ύπνο

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου πάσχει από διαταραχές ύπνου. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά η καλύτερη λύση είναι η συχνή άσκηση. Η άσκηση εξασφαλίζει φυσικά χωρίς «ανεπιθύμητες ενέργειες» σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα οφέλη της άσκησης. Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα που δεν τα έχουμε εξερευνήσει ακόμα. Αλλά, αυτά είναι ήδη αρκετά. Συνολικά η άσκηση εξασφαλίζει μια πολύ καλή ποιότητα ζωής για πολλά και καλά χρόνια.

Στυλιανός Πανταζής

ΠΗΓΗ: http://www.healthview.gr


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Μη στερείστε το ψωμάκι ή τα ζυμαρικά όταν θέλετε να χάσετε βάρος

Συγγραφέας: Γιώργος Μίλεσης, MSc Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Όταν χάνουμε βάρος γινόμαστε, τουλάχιστον για λίγο, πιο… ευτυχισμένοι. Η ένδειξη της ζυγαριάς μικραίνει, τα ρούχα μας ταιριάζουν καλύτερα, βελτιώνεται η υγεία μας και μειώνεται σταδιακά το (επιπλέον) σωματικό λίπος. Ωστόσο, η καλή αυτή διάθεση δεν διαρκεί για περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Η (αυστηρή) δίαιτα επιφέρει αίσθημα στέρησης, ψυχολογική κόπωση, σωματική αδυναμία και εν τέλει αρνητική διάθεση, που θα μας κάνει σταδιακά να «καταστρέψουμε» ό,τι με κόπο έχουμε καταφέρει.

Διατροφικό Πλάνο

Πόσο συνηθισμένο είναι να αυξάνεται ραγδαία το σωματικό βάρος, μετά από στερητική δίαιτα; Είναι αναγκαίο το όποιο διατροφικό πλάνο ακολουθήσουμε, να είναι… «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα μας. Αποδεικνύεται ότι ένας διαφορετικός σχεδιασμός της διατροφής μας (από καταρτισμένο κλινικό διαιτολόγο), μπορεί να αλλάξει το πως νιώθουμε.

Υδατάνθρακες vs Λίπη

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία μια μελέτη 1, που σχεδιάστηκε για τη μέτρηση των μεταβολών της διάθεσης, σε άτομα που ακολουθούν κάποια δίαιτα αδυνατίσματος, για πάνω από ένα έτος. Οι 106 συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες και δόθηκε σε κάθε ομάδα υποθερμιδική (σ.σ. με λίγες θερμίδες) δίαιτα. Οι μισοί εθελοντές τέθηκαν σε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες 2 και οι άλλοι μισοί σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία σχετικά με την απώλεια βάρους, τη διάθεση, τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.

Μετά από ένα χρόνο, δεν υπήρξε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο διατροφικών σχημάτων, όσον αφορά την απώλεια βάρους (και οι δύο ομάδες έχασαν περίπου το ίδιο), τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Υπήρχε όμως διαφορά στη διάθεση – τα άτομα που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος ήταν πιο «ευτυχισμένα» από ό, τι τα άτομα με δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες.

Εγκέφαλος και υδατάνθρακες

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μπορεί η περικοπή των λιπών (και όχι των υδατανθράκων) να μας κάνει πιο… χαρούμενους; Βάσει ανθρώπινης φυσιολογίας, ο εγκέφαλος αρέσκεται στη χρήση γλυκόζης (σ.σ. σάκχαρο αίματος), ως καύσιμο. Μπορεί μεν το σώμα μας να είναι ικανό να παράγει γλυκόζη και από (σωματικό) λίπος, αλλά η επιστημονική βιβλιογραφία υποδεικνύει ότι με το να καταναλώνουμε υδατάνθρακες, μπορούμε να βελτιώσουμε την βραχυπρόθεσμη νοητική λειτουργία. Επιπλέον, η κατανάλωση υδατανθράκων διεγείρει την έκκριση σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι απαραίτητη για την καλή διάθεση.

Φυτικές ίνες και ω-3

Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι με τη δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες μπορούμε να απαλλαγούμε μεν από την επιπλέον ζάχαρη, αλλά εξαλείφονται συνάμα πολλά υγιεινά τρόφιμα όπως πολλά φρούτα, ορισμένα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Αντίθετα, η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτα περιορίζει τα κορεσμένα λίπη, αλλά μαζί τους και τα βασικά ωμέγα-3 και ω-6 λιπαρά, που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει.

Αντοχές του οργανισμού

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την καλή ψυχολογία, στα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας τη (μεγάλη ως επί το πλείστον) χρονική διάρκεια της εκάστοτε διατροφικής παρέμβασης. Σίγουρα η επάρκεια σύνθετων υδατανθράκων (φρούτα, λαχανικά, μη επεξεργασμένα δημητριακά κ.α.) θα διευκολύνει το έργο μας. Άλλωστε, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει μακροπρόθεσμα κάποιος μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες, κυρίως λόγω της «προτίμησης» του σώματος σε αυτούς, ως καύσιμο.

Φάε… ψωμάκι

Συνοψίζοντας, δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε το… ψωμάκι ή τα ζυμαρικά για να χάσουμε βάρος. Είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί μας. Μας εξασφαλίζουν ότι θα χορτάσουμε, δεν θα νιώθουμε στέρηση, δεν θα είμαστε τόσο κακοδιάθετοι και ότι θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη προοπτική (υγείας και σιλουέτας) για το μέλλον.

Γιώργος Μίλεσης, MSc

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΗΓΗ: http://www.healthview.gr


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Συνταγές για Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές (και σε light εκδοχή) της Αλεξίας Σβώλου

Ο χριστουγεννιάτικος μπουφές στήνεται με εορταστικά εδέσματα που έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Βασιλόπιτες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν νοείται να λείπουν από το τραπέζι για να τα γευτούν όχι μόνο για τα μέλη της οικογένειας αλά και οι φίλοι που θα έρθουν στα γιορτινά καλέσματα. Οι οπαδοί της παράδοσης προτιμούν να τρατάρουν τους συγγενείς και τους φίλους με τα αυθεντικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που δεν στερούνται θερμιδικού φορτίου, ενώ για όσους προσέχουν την σιλουέτα τους υπάρχουν και οι «πειραγμένες» συνταγές για κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτα με λιγότερες θερμίδες, αλλά όλη την γεύση.

Βασιλόπιτα

Παραδοσιακή συνταγή

Υλικά: 1 κούπα φρέσκο γάλα, 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά, 4 αυγά, 1 κούπα βούτυρο Κερκύρας, 1 ½ κούπα ζάχαρη, 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο, το ξύσμα ενός λεμονιού, 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι, 1 κιλό αλεύρι, λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα ή μισή κούπα φιλέ αμυγδάλου.

Τρόπος παρασκευής: Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισή κούπα γάλα χλιαρό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε μισή κούπα αλεύρι, και το ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει

(1 ώρα περίπου).΄Οταν φουσκώσει, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι, και το ξύσμα του λεμονιού. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή. Την πλάθουμε σε μπάλες και τη βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη. Την σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου, ώστε να γίνει διπλάσια σε όγκο.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί. Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 2 ώρες περίπου, σκεπασμένη ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Πριν τη βάλουμε στο φούρνο, χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι νερό και αλείφουμε την βασιλόπιτα με το μίγμα, με ένα πινέλο. Με τα ασπρισμένα αμύγδαλα «γράφουμε» τη νέα χρονολογία πάνω στην βασιλόπιτα ή την πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Τέλος ψήνουμε την βασιλόπιτα σαν να είναι κέικ στον φούρνο στους 200οC.

Light συνταγή: Αντικαθιστούμε την ζάχαρη με φρουκτόζη ή με ισόποσο μίγμα φρουκτόζης και γλυκαντικών με ελάχιστες θερμίδες. Επίσης το βούτυρο Κερκύρας αντικαθίσταται με φυτική μαργαρίνη χωρίς τρανς λιπαρά, ενώ σε ότι αφορά τα αυγά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 με 3 κρόκους ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα της βασιλόπιτας σε χοληστερίνη. Προαιρετικά για να γίνει η χριστουγεννιάτικη βασιλόπιτα πιο θρεπτική μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμες φυτικές ίνες. Έτσι η βασιλόπιτα γίνεται πιο χορταστική σε μικρότερη ποσότητα ενώ βοηθά και την εντερική λειτουργία αφού, μας εφοδιάζει με περισσότερες φυτικές ίνες

Κουραμπιέδες

Παραδοσιακή συνταγή

Υλικά: 2 κιλά αλεύρι μαλακό, 1 κιλό βούτυρο, 300 γρ. ζάχαρη άχνη, 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, 1 ποτηράκι κονιάκ, 1 κουταλάκι σόδα και μισή κούπα ανθόνερο ή πορτοκαλόνερο (νερό από άνθη πορτοκαλιάς).

Τρόπος παρασκευής: Ασπρίζουμε το βούτυρο χτυπώντας το με την ζάχαρη στο μίξερ. Ρίχνουμε τη το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και το αλεύρι, εξακολουθώντας να χτυπάμε όλα τα υλικά με το φτερό, μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Το πλάθουμε σε μπάλες, (μεγαλύτερες ή μεγέθους μπουκιάς), τις πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη για να γίνουν οι κουραμπιέδες πιο «πλακέ» και τους ψήνουμε στον φούρνο σε λαμαρίνα και σε μέτρια θερμοκρασία (180ο C) για 20 λεπτά. Μόλις βγουν οι κουραμπιέδες απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους κυλάμε στην άχνη.

Light συνταγή: Και πάλι αντικαθιστούμε την ζάχαρη άχνη με φρουκτόζη ή μίγμα φρουκτόζης και γλυκαντικών 50-50 σε αναλογία. Το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με φυτική μαργαρίνη ή με μίγμα από φυτική μαργαρίνη και κάποιο ελαφρύ σπορέλαιο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο, το τελευταίο δίνει στους κουραμπιέδες γεύση ξηρού καρπού. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες με κομμάτια αποξηραμένων φρούτων που περιέχουν μόνο σάκχαρα και καθόλου λιπαρά, ενώ για πιο υγιεινή εκδοχή φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες με αλεύρι ολικής άλεσης, σαν την βασιλόπιτα. Προσοχή όμως: Την άχνη που χρησιμοποιούμε για να πασπαλίσουμε στο τέλος τους κουραμπιέδες την αντικαθιστούμε με φρουκτόζη και όχι με υποκατάστατα ζάχαρης χωρίς σχεδόν καθόλου θερμίδες γιατί έχουν υπερβολικά γλυκιά γεύση και θα κάνουν τους κουραμπιέδες να γλυκίζουν έντονα.

Μελομακάρονα

Παραδοσιακή συνταγή

Υλικά: 2 κούπες λάδι (ελαιόλαδο), 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό, 1 ½ κ.γ. σόδα, το ξύσμα μισού λεμονιού και μισού πορτοκαλιού. Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα μέλι και 1 κούπα νερό ή μπόλικο μέλι και μια κούπα κοπανισμένη καρυδόψιχα.

Τρόπος παρασκευής: Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα των φρούτων, το χυμό και το σιμιγδάλι. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα μικρά οβάλ μπαλάκια γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αν δεν σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε με μέλι και τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με χοντροκοπανισμένο καρύδι.

Light συνταγή: Αντικαθιστούμε στα μελομακάρονα το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση και την ζάχαρη με γλυκαντικό (υποκατάστατο ζάχαρης) με ελάχιστες θερμίδες, για να μειώσουμε το θερμιδικό τους περιεχόμενο. Αντί για λευκό αλεύρι βάζουμε αλεύρι ολικής άλεσης στα μελομακάρονα και δεν τα σιροπιάζουμε απλά τα μελώνουμε με μέλι που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς σε μπεν-μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης αφαιρούμε από τη συνταγή την καρυδόψιχα για να μειώσουμε και άλλο τις θερμίδες.

ΠΗΓΗ : http://www.healthview.gr


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να χάσεις λίπος από την κοιλιά! Το ήξερες ότι εξαρτάται από το πρωινό σου;

Υπάρχει τρόπος τελικά να διώξεις το λίπος από την κοιλιά; Τι γίνεται όταν η δίαιτα δεν επικεντρώνει εκεί που σε απασχολεί; Σκέφτηκες ποτέ ότι παίζει σημαντικό ρόλο το πρωινό σου;

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κερδίσεις τη μάχη... "Εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, είναι γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για το άτομο, καθώς η αυξημένη περιφέρεια μέσης έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ινσουλινοαντίσταση και σακχαρώδη διαβήτη" επισημαίνει! ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ H διαιτολόγος εξηγεί πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι οι εξής τρεις: -Ο σωματότυπος! Η μείωση της κοιλίτσας προϋποθέτει τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, επομένως δυνητικά, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ο τύπος του σωματότυπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος θέμα κληρονομικότητας. Εάν η κύρια αποθήκη λίπους είναι η κοιλιά, τότε εκείνη είναι που θα μειωθεί περισσότερο κατά την απώλεια βάρους. -Μυστικό τα πολλά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (μειωμένων λιπαρών), ολικής άλεσης προϊόντα, αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά συσχετίζεται με χαμηλότερη περιφέρεια μέσης. -Διαχείριση του στρες. Τα επίπεδα κορτιζόλης, επίσης, έχουν συσχετίσει με ινσουλινοαντίσταση και κοιλιακή παχυσαρκία. Επομένως, το στρες μεταξύ άλλων οδηγεί και σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η συσχέτιση της ινσουλινοαντίστασης με την αυξημένη περιφέρεια μέσης φαίνεται αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, η αυξημένη περιφέρεια μέσης προκαλεί ινσουλινοαντίσταση αλλά και η ινσουλινοαντίσταση προκαλεί αύξηση της περιφέρειας μέσης. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ... Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πηγές πρωτεΐνης και ολικής άλεσης τρόφιμα, μπορεί να είναι το κλειδί για ομοιόμορφη κατανομή λίπους και καλύτερη εικόνα σώματος. Δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, συνεπώς και λίπους από την κοιλιά. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λοιπόν και η στρατηγική σου πρέπει να βασιστεί σε αυτό ακριβώς. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες! Θα σε χορτάσει, θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα μειώσει την όρεξή σου για ανθυγιεινά σνακ την υπόλοιπη ημέρα. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου προτείνει χορταστικές ιδέες για πρωινό. Αν τις συνδυάσεις με προσεκτική διατροφή όλη την ημέρα το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές πολύ γρήγορα: 1. Ομελέτα με λαχανικά και άπαχη γαλοπούλα. Πρόσθεσε και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και έχεις ένα γεύμα που θα σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα. 2. Δημητριακά βρώμης με γάλα και τριμμένο καρύδι Δεν είσαι φαν του αυγού; Μπορείς να επιλέξεις τη βρώμη, βρασμένη σε ημίπαχο γάλα, μαζί με σταφίδες και λίγο τριμμένο καρύδι. 3. 2 κράκερ ολικής άλεσης, 1 φέτα γαλοπούλα, ½ φλ τυρί cottage & 1 μικρό φρούτο Αν πάλι δεν αντέχεις το γάλα, ειδικά το πρωί, δοκίμασε κάτι πιο στέρεο που και πάλι θα σε χορτάσει και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια. 4. Smoothy (1 φλιτζάνι γάλα, 2 μέτρια φρούτα, *προαιρετικά 5-10 γρ. πρωτεΐνη γάλακτος) Όλο σου το πρωινό σε ένα αναζωογονητικό super ποτό που θα σε τονώσει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου 5. 1 γιαούρτι 2%, 2 κ.σ. μούσλι & 1 μικρό φρούτο 6. 1 αραβική πίτα (1 αυγό μάτι ή ομελέτα, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών & λαχανικά επιλογής) 7. Τοστάκι με ψωμί ολικής άλεσης (1-2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ; Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί, οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση σνακ υψηλού γλυκαιμικού δείκτη! Τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης και οδηγούν τη συσσώρευση λίπους απευθείας στην κοιλιά. Μάλιστα, φαίνεται πως παρόλο που οι ενήλικες καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, αυτή λείπει από το πρωινό γεύμα, πόσο μάλλον για τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό. Μια απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχή προσπάθεια απώλειας βάρους και τη μείωση της κοιλίτσας είναι το αίσθημα της πληρότητας και όχι της πείνας, ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τα μυστικά σου όπλα. Και πάνω από όλα, μην αγχώνεσαι αφού το στρες θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο.


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσω οτι ξεφορτωθηκα ενα ολοκληρο κιλο!!!!! :P:p:p

καλημεραααα και καλα χασίματα σε ολες μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ομορφες πως μου ειστε σημερα ολα καλα !!!!! εγω σουπερ !!!! κοριτσιαααααααααααααααααααααααααααααααααα το σπιτι μου εχει κατάληψη ρουχων χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα !!!!!!!:-D

Link to comment
Share on other sites

το σπιτι μου εχει κατάληψη ρουχων χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα !!!!!!!:-D

Τι εννοεις χαρα μου???? :confused::confused::confused::confused:


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

ΓΕΙΑ ΣΑΑΑΑΑΑΣ!!!!!!!!!!

Έρχομαι και φέρνω μαζί μου 69 ολόκληρα κιλά (μπου χουουουουουουουουουυυυυυυυ), κοινώς περισσότερα από ότι παλιά που προσπαθούσα πάλι. τι να γίνει, θα προσπαθήσω.

Τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι προσπαθώ και στερούμαι, ενώ κατά βάθος τρώω τον άμπακο.

Μετά από αυτήν την εξομολόγηση είμαι έτοιμη να φανώ πιο εγκρατής. Τα 'πα και ξαλάφρωσα (που λέει ο λόγος, θα ξαναφρώσω μόλις φτάσω πάλι τα 66 που είναι ο πρώτος στόχος κι έπεται και συνέχεια.....εάν πέσουμε και απο τα 65 μετά από χροοοονια, θα το κάνουμε. Τελικός στόχος τα 62, που πάλι πολλά είναι, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες).

Η Γεωργία έχει αναρτήσει πολύ υλικό, πάω να διαβάσω, είδα κάτι ενδιαφέρονται θεματάκια.

Φιλαααακιααααα

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν διάβασα (δεν τα ξεπέταξα, μερικά τα είχα ξαναδεί, για αυτό και επανήλθα τοσο γρήγορα).

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές από ένα βιβλίο που διαβάζω, ξεκινάμε:

1. Τρώμε πάντα καθιστοί και αργά αργά, χωρίς αντιπερισπασμούς (ξέρω με μικρά είναι δύσκολο).

ξύπνησε το μικρό μου. πάω να θηλάσω. θα σας γράψω μετά τα υπόλοιπα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...