Bbboob

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  73
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Bbboob

 1. Τώρα που είπες πεθερά, γενικά δεν μου πολύ λέει διάφορα γιατί αρπαζομαι,τις προάλλες όμως μου είπε ότι πρέπει να είμαι πιο ήρεμη γιατί το καταλαβαίνει το παιδί και το ταραζω και της λέω "να κόψω την άδεια να πάω για δουλειά να τον έχεις όλη μέρα, να δω αν θα σαι εσύ ήρεμη?" και προσπάθησε η γυναίκα να με πάρει με το καλο μετά (δεν λέω ότι το κάνε με το στυλ της υπόδειξης, αλλά δεν μαρεσε) ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν κλπ&της είπα βαλτον στο βυζι εσύ να τον ηρεμήσεις & δεν μου ξαναπε τίποτα.. Μπροστά μου τουλάχιστον. Σκιαχτηκε η γυναίκα μην την αρπάξω απτό λαιμό!! Τσίτα τα νευρα!!!
 2. Κοπέλα μου, πόσο σε καταλαβαίνω!!! Σαν να βλέπω τον εαυτό μου&ας έχω &βοήθεια.. Εντομεταξυ οσοι γύρω μου έχουν παιδιά μου λένε ότι τα δικά τους είναι μαμ-κακα&νανι& οτι "γιατί το δικό μου το παιδι κάνει έτσι?" & νευριαζω ακόμη πιο πολύ εγώ!! Σαν να είναι εξωγήινος ο δικός μου! Ή σαν να με κρίνουνε οτι κάνω κάτι λάθος..!! Η αλήθεια είναι ότι λίγη συμπαράσταση - κατανόηση ψυχολογικά θα με βοηθούσε πολύ..!! Υπομονή λοιπόν και στις 2 μας!
 3. Κορίτσια μου τι κάνετε? Εγω ειμαι σε αθλια κατάσταση. Ο μπέμπης, 2,5μηνων σήμερα, είναι από τα δύσκολα μωρά. Καμία βελτίωση από όταν ήταν νεογέννητο που όλη μέρα έκλαιγε και έτρωγε και είναι ζήτημα να κοιμόταν συνολικά όλη την ημέρα 6-7 ώρες και αυτές σε μισαωρα. Για 1 μήνα θήλαζα αποκλειστικά, μετά το έβγαζα με θηλαστρο, έπαθα 2 φορές μαστίτιδα (όλο το σετ με πόνο, πυρετό κλπ) & τώρα είμαι στο κοψιμο. Έχουμε τρομερό πρόβλημα με τον ύπνο. Ανά 2-3 ώρες πειναει, τον ταΐζω, κοιμάται καμία ώρα το πολύ, ξυπνάει συνεχίζει την γκρίνια. Κολπικοι δεν είναι, μίλησα με την παιδίατρο. Μουχε πει στην αρχή, επειδή γεννήθηκε 2.700 κιλά ότι θα μικρά μωράκια πολλές φορές έχουν τέτοια συμπεριφορά. Πλέον που είναι 5 κιλά συνεχίζει ακάθεκτος. 2 μήνες τώρα κοιμάται ή η μαμά μου ή η πεθερά μου στο σπίτι μου τις καθημερινές γιατί ο άντρας μου δουλεύει τρελές ώρες και δεν την παλεύω με την ολονύχτια. Και πάλι όμως με το ζόρι βγάζω την ημέρα. Και εννοείται εγώ είμαι η γκρινιάρα κλπ, κατανόηση από τον περίγυρο μηδέν. Δεν ξερω τι να κάνω πλέον. Είμαι μόνιμα αυπνη, κουρασμένη, με νευρα, κλαίω με την πρώτη ευκαιρια. Σίγουρα το αντιλαμβάνεται ο μικρός και χειροτερευει η συμπεριφορά του, αλλά δεν έχω άλλο κουράγιο. Και δυστυχώς&αυτό είναι που με στεναχωρεί χειρότερα, δεν τον χαίρομαι όπως θα ήθελα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει μέχρι τώρα μια καλή ημέρα. Καμία συμβουλή πέρα απτό να τον φορτώσω στις γιαγιάδες και την ημερα???
 4. Ακριβώς το ίδιο ζω & εγω&δινω μόνο ξενο το βράδυ μπας και κοιμηθεί. Υπάρχουν μέρες που κοιμάται 2-3 ώρες, υπάρχουν&μέρες που μαρτυρουμε να ξημερωσουμε. Τον είχα για 2 εβδομάδες αποκλειστικό θηλασμο, σε 1 εβδομάδα πήρε 380 gr, αλλά δεν κοιμόταν με τίποτε και επίσης δεν κάθεται πολύ ώρα να θηλάσει οπότε ούτε χόρταινε & ξυοναγε στη μία ώρα, ούτε αποφορτιζοταν το στήθος μου και τώρα το βγάζω με θηλαστρο και του δίνω κάθε γεύμα μισό δικό μου & μισό ξένο μπας&χορτασει και κοιμηθεί. Είμαστε λίγο καλύτερα, μη φανταστείς όμως.. Γενικά με τον ύπνο έχουμε θέμα.. Μίλησα με την παιδίατρο και μουπε να του δώσω βιολογικο χαμομηλι (αφού κλείσαμε μήνα) σε 1-2 γεύματα την ημέρα αραιωμένο είτε με δικό μου Γαλα είτε με το ξένο και είναι λίγο καλύτερα.. Προφανώς είναι στο παιδι, αυτό μου λένε όλοι. Ότι δεν είναι του ύπνου. Τι να πω, ελπίζω να στρώσει γιατί αλλιώς είμαι για ηρεμιστικά..
 5. Γειά σας κορίτσια μου Εγω τελικά γέννησα εχτές το πρωί στο ιασω με καισαρικη και επισκληριδιο. Ο μπέμπης δεν είχε γυρίσει. Όλα πήγαν καλά, δεν περίμενα πάντως τέτοιο πόνο. Σήμερα είμαι καλύτερα βέβαια με πολλλλα παυσίπονα. Στο στήθος τον βάζω όλη μέρα μπας και καταφέρω να θηλασω αποκλειστικά.. Κάτι κουτσογίνεται. Με το καλο και οι υπόλοιπες!
 6. Δεν μπορείς να φανταστείς τι περπάτημα έχω ρίξει γενικά. Τι να γυρίσει πια? Είναι ήδη 3 και άσε που το κόβω να μου σπάνε τα νερά & αρων αρων να μπαίνω για καισαρικη.. Τέλος πάντων να είναι καλά ο μπέμπης & θα τα ξεχάσουμε όλα. Με το καλο σε όλες μας!!!
 7. Γειά σας κορίτσια μου.. Εγω σήμερα το βράδυ μπαίνω ιασω&αυριο το πρωί θα κάνω καισαρικη. Ανάποδος ο μπέμπης.. 16/7 είχα τελική και αύριο θα είμαι 38&4. Αυτα..
 8. Είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν υπαγωμαι σε καθεστώς του ικα. Ξέρω όμως την διαδικασία γιατί γέννησε η κουμπάρα μου πριν από 3βδομαδες και πήγε στις παροχές στο ικα με ραντεβού & τα έκανε τα χαρτιά και της είπαν ότι θα πληρωθεί μετά από 2-3 εβδομάδες.
 9. Για το ΙΚΑ χρειάζεσαι μόνο μια ληξιαρχική πράξη γέννησης για να πάρεις το επίδομα λοχειας. Την ίδια ημέρα στις παροχές του ικα θα σου δώσουν ένα ακόμα χαρτι, στο οποιο θα είναι αθροισμενα τα ποσά που έλαβες από επίδομα κυοφοριας και λοχειας και αυτό το χρειάζεσαι για να πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Εγω εχω αύριο ραντεβού, θα είμαι 38w3d & θα κανονίσουμε την ημέρα της καισαρικής γιατί ο μπέμπης είναι ανάποδα. Φαντάζομαι μέσα στην εβδομάδα.. Με το καλο κορίτσια μου!!!
 10. Μάλλον ιασω και εγώ.. Το Σάββατο θα συνεννοηθούμε για την ημερομηνία. Τελική ημερομηνία έχω στις 16/7 αλλά πιστεύω αρχές Ιουλίου.. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε αφού πάμε για κτ. Για να δούμε...
 11. Καλησπέρα κορίτσια μου! Εγω ειμαι στις 36w5d& ο μπέμπης είναι ακόμα ισχιακος&πλεον δεν θα γυρίσει. Το Σάββατο έχω ραντεβού με τον γιατρό & θα μου πει ποτέ να μπω προγραμματισμένα για καισαρική. Τον ρώτησα εντωμεταξύ εάν κάνει περιστροφή του εμβρυου με τα χέρια (το είδα στο Internet) & μόνο που δεν με έβρισε. Φαντάζομαι καμία βδομάδα αργότερα, που θαμαι 38w θα με βάλει για καισαρική . Δεν θέλω εντωμεταξύ καθόλου να κάνω καισαρική, ήθελα ανέκαθεν φυσιολογικο τοκετό. Εννοείται ότι καισαρική θα κάνω με ισχιακη προβολή, αλλά μου κακοφαινεται πάρα πολύ. Είναι & πρώτο παιδί, άρα αν κάνω δεύτερο πάλι καισαρική θα κάνω & πάντα ηθελα να δω τι είναι ο φυσιολογικος τοκετός. VBAC κάνει ο γιατρός μου, αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολλές για κτ τέτοιο οπότε μονόδρομος θαναι & μια επόμενη καισαρική. Είμαι υπερβολικη θα μου πείτε, αντι να σκεφτώ ότι θαχω το παιδάκι μου σκέφτομαι βλακειες. Φαντάζομαι ότι όταν έρθει με το καλο ο μπέμπης να μη με ενδιαφέρει η κτ ή ο φτ. Με το καλο να υποδεχτούμε τα μωράκια μας!!
 12. Γειά σας κορίτσια μου. Αισίως είμαι 33w1d & είχα εχτές ραντεβού με τον γιατρό. Όλα καλά με τον μπέμπη είναι γύρω στα 2 κιλά μου είπε. Δεν έχει γυρίσει ακόμα, είναι με τα ποδαράκια κάτω και μου είπε ο γιατρός ότι έχω 2-3 εβδομαδες περιθώριο ακόμα μπας και γυρίσει.. (αλλά δεν το βλέπω) με καισαρική με κόβω. Και ο γιατρός μου είπε ότι μάλλον βολεύτηκες έτσι. Μου είπε επίσης σε 2 εβδομάδες να κάνω το Doppler και βλέπουμε.. Κατά τ αλλά ταλαιπωρούμαι με μυκητες ακόμα, κάθε τρεις βδομάδες βάζω υποθετα lomexin και πάλι όμως επανεμφανιζονται. Μου είπε ο γιατρός ότι προφανώς λόγω της ευαισθησία που έχω και λόγω των αυξημένων κολπικων υγρών δεν θα μπορέσω να τους αποφύγω. Τραγική η αίσθηση!!!! Εσείς το κάνατε το Doppler? Έχει πάρει θέση το μωράκι σας?
 13. Καλησπέρα κορίτσια!!! Πήγα προχτές στο γιατρό για τα τυπικά και ευτυχώς όλα καλά παρότι έπεσα 2 φορες. Επίσης μου ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει πάρει θέση το μωρό και κάπως με ανχωσε.. 27 εβδομάδα είμαι βέβαια και από οτι μου είπε μετά είναι πάρα πολύ νωρίς και μπορεί και με το κεφάλι κάτω να ήταν να άλλαζε 10 φορές θέση μέχρι να έρθει η ώρα του τοκετού. Με ανχωσε παρολαυτα..
 14. Εμένα μου είπε ότι μεθαύριο που έχω ραντεβού θα κάνουμε και καρδιοτοκογραφημα. Νωρίς είναι από όσο ξέρω, αρχές 7ου μήνα που είμαι αλλά κάτι θα θέλει να δει.. Τον τράχηλο μου τον μετράει σχεδόν κάθε φορά υπερηχογραφικά, δεν μου έχει αναφέρει να τον ανησυχεί κάτι. Την τελευταία φορά ήταν στα 4cm
 15. Εγώ σήμερα μπήκα στην 27 εβδομάδα & έχω ήδη πάρει 10 κιλά.... Εντάξει με τα κιλά που γράφετε εσείς ότι έχετε παρει, 7-8κιλα δηλαδη, νιώθω ήδη φώκια!!!!!!
 16. Τι κάνετε κορίτσια μου? Εγώ αισίως είμαι στην 26 εβδομαδα & έχω γίνει τρομερά δυσκίνητη με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα έχω πέσει ήδη 2 φορές κάτω . Γλιστραω πολύ εύκολα, χάνω την ισορροπία μου και προσγειωνομαι. Σήμερα κιόλας ήταν η δεύτερη φορά που έπεσα, χτύπησα αρκετά στο ένα γόνατο ευτυχώς όμως δεν έπαθα κατι άλλο. Μίλησα με τον γιατρό και μουπε ότι από τη στιγμή που δεν έχω πόνους στην κοιλιά, αίμα και άμα το νιώθω το μωρό να μην ανησυχώ.. Τι να πω.. Φοβάμαι πάρα πολύ! Λίγο τα κιλά που πήρα, λίγο η αλλαγή του κέντρου βάρους μου, δεν ξέρω...
 17. Προσπαθώ να μένω ήρεμη, αλλά δυστυχως οι σκέψεις κάποιες στιγμές πάνε στο κακό.. Κάνα 40αλεπτο κρατησε συνολικά&επειδή τα ραντεβού είναι ανά μια ώρα και δεν υπάρχει συνωστισμός μου είπε οτι μπορεί να είναι και κ σύζυγος μέσα στο δωμάτιο. Οπότε μια χαρά.. Άλλοι γιατροί πάντως το απαγορεύουν από ότι έχω ακούσει.
 18. Όχι απλά κουνιέται, τούμπες κάνει. Στην αρχή του υπέρηχου της Β επιπέδου γυρνάει και μου λέει ο γιατρος "πω πω, δεν κάθεται σε μια μεριά. Πρέπει να το νιώθεις συνεχεια", του απαντάω ότι δεν το νιώθω καθόλου και μετά εφόσον κοίταξε για το που είναι ο πλακούντας μου είπε ότι δεν το νιώθω λόγω της θέση του. Και ο εμβρυοκαρδιολογος που πήγα την ίδια μέρα το ίδιο μου είπε. Με το που περνάνε οι μέρες από τον υπερηχο και δεν νιώθω ακόμα τίποτα ανησυχω φυσικά.. Υπομονή κάνω μέχρι τον επόμενο υπέρηχο ή μέχρι να το νιώσω..
 19. Εγώ πάντως κορίτσια δεν το νιώθω καθόλου το μωρό, ούτε το έχω νιώσει έως τώρα και είμαι στην 23 η εβδομάδα. Όλα σύμφωνα με τον γιατρό είναι φυσιολογικα, απλά έχω πρόσθιο πλακούντα&δεν νιώθω τις κινήσεις του. Εννοείται με ανχωνει και το σκέφτομαι κάθε μέρα μηπως συμβαίνει κτ κλπ, αλλά και η Β επιπέδου ήταν 1 χαρά και ο εμβρυοκαρδιολογος 1 χαρά το βρήκε το μωρό και αυτοί με καθυσηχασαν. Ελπίζω να μην πάει κάτι στραβά.
 20. Γειά σας κορίτσια μου!! Καιρο είχα να σας γραψω, είχα διαφορά τρεχάματα.. Την Δευτέρα έκανα την β'επιπεδου και έκανα και εξέταση σε εμβρυοκαρδιολογο. Ευτυχώς όλα καλά μου είπαν και οι δύο. Είχα τις τελευταίες μέρες πριν την εξέταση κάποιες ανησυχίες επειδή δεν νιώθω το μωρό, μου είπαν οι γιατροι ότι έχω πρόσθιο πλακούντα και μπορεί να αργήσω να τον νιωσω και κάπως έτσι ηρεμισα.. Προχωράμε σιγά σιγά..
 21. ΠΗΤ έχω 12/07, αγοράκι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα γεννήσω με τον καλό. Μπορεί στην πόλη μου, μπορεί αθηνα. Ο γιατρός μου είναι Αθήνα, εγώ μένω επαρχία και πήγαινοερχομαι για τα ραντεβού. Ιασω Αθήνας ξεγενναει αυτός.. Θα δουμε.. Προς την β επίπεδου θα αποφασίσω..
 22. Και εγώ έχω τρομερή υπνηλία, στα καλά καθούμενα 10 το βράδυ βλέπω τηλεόραση και με παίρνει ο ύπνος.. Άσε, έχω να δω το τέλος μιας ταινίας πάνω από 2 μήνες τώρα. Όσον αφορά τη δουλειά είμαι σε αναρρωτική εδώ και 2 βδομάδες, από τα Χριστούγεννα και μετά δηλαδή και θα συνεχίσω μέχρι τέλους. Δεν έχω θέμα με την δουλειά, δημόσιος υπάλληλος είμαι.
 23. Γειά σας κορίτσια μου! Είχα σήμερα ραντεβού με τον γιατρό, είμαι 15w1d,ολα καλά μου είπε. Μεγάλωσε κιόλας έγινε 9,8cm...!!!! Ευτυχώς μου έκοψε τελείως την προγεστερονη και την κορτιζόνη που επαιρνα, γιατί αυτά προκαλούν τρελό πρήξιμο. Μπας&ξαπρηστω λίγο.... Σε 2 εβδομάδες πάλι..
 24. Εγώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι ο κάθε γιατρός τη πρωτοκολλο ακολουθεί. Όλες οι εξετάσεις ποσοστά δίνουν, οπότε είναι καθαρά ο κάθε γιατρός τι θεωρεί απαραίτητο. Εμένα η ξαδέρφη μου στα 39 της που έμεινε έγκυος με φυσιολογικες τιμες στην αυχενική, ούτε αμνιοπαρακεντηση ούτε τις εξετάσεις αίματος της ειπε να κάνει και όλα πήγαν μια χαρα και ο μπέμπης της είναι υγιέστατος.. Ο γιατρός μας είναι ο Θεός μας σε αυτή τη φάση και για να τον επιλέξαμε προφανώς τον εμπιστευομαστε, οπότε ότι μας πει γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα γιατροί είναι και αυτοί εκτίμηση κάνουν. Αν μια επιπλέον εξεταση θα μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μωρό μας και ηρεμία για εμάς, εγώ προσωπικά θα την κάνω.