Catalina

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  17
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

47 εμφανίσεις προφίλ
 1. Δεν ξέρω τι έγινε το Δεκέμβριο του 2019 αλλά φαντάζομαι... και συμφωνώ με το @λουκουμαδακι. Το ότι μοιραζόμαστε πληροφορίες για οτιδήποτε - από συμπληρώματα μέχρι βελονιστές - δε σημαίνει ότι γινόμαστε γιατροί ούτε ότι αντικαθιστούμε τους γιατρούς μας. Οι πληροφορίες είναι για να τίθενται στην κρίση μας, να συζητιούνται με τους γιατρούς μας και, από 'κει κι έπειτα, η καθεμιά να πράττει ό,τι εκείνη αποφασίσει.
 2. Σε αντίστοιχη κουβέντα με τη γυναικολόγο μου - τη ρώτησα, της ζήτησα βασικά να πάρω - το δέχτηκε υπό την προϋπόθεση να το λάβω για διάστημα 6-8 εβδομάδες αυστηρά (75 mg ημερησίως). Ο ενδοκρινολόγος του Έλενα φάνηκε να μη συμφωνεί με τη χορήγηση DHEA καθόλου ( θεωρώντας το αχρείαστο και μη αποτελεσματικό), του είπα ότι ήδη έχω ολοκληρώσει τις 6 εβδομάδες (παρενέργειες δεν είχα) και μου είπε κάτι του τύπου 'Εντάξει, τώρα το σταματάς'. Ο ίδιος μου είπε ότι αν μπορεί κάτι να βοηθήσει στην ποιότητα των ωαρίων ( τονίζοντας το ΑΝ), αυτό είναι το coq10 και ίσως βιταμίνη Ε. Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη προϋπόθεση συζήτηση με τη γιατρό μου. Αυτό που λες για τα κυστικά μου κίνησε την περιέργεια και θα ρωτήσω τη γιατρό μου αν είναι γνωστή παρενέργεια του DHEA. Από περιέργεια, ο δικός σου γιατρός τι είπε για αυτό;
 3. Κι εγώ δυστυχώς δεν το θυμάμαι αυτό το σημείο, δηλ. πότε ακριβώς γίνονται οι συνεδρίες στο πρωτόκολλο για εξωσωματική και πού αποσκοπούν! Όμως, επειδή θα πάω την Παρασκευή, θα τον ρωτήσω και ό,τι μου πει θα το μεταφέρω!
 4. Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό για την ωοληψία, όμως επειδή θα πάω την Παρασκευή, το σημειώνω να ρωτήσω και θα σου πω - μ 'ενδιαφέρει και μένα εξάλλου. Όσο για τη φαρμακευτική αγωγή, και εκείνος αλλά και η γυναικολόγος μου είπαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δε λειτουργεί δηλ αντίθετα ή ανταγωνιστικά, ίσα ίσα! Τι να πω; Δεν έχω κάνει ποτέ μου οπότε... θα δείξει!
 5. Όχι, είναι στο Χολαργό, Δ.Π.
 6. Καλημέρα! ξεκινώ αυτή την εβδομάδα βελονισμό. Έχω ήδη κάνει μια συνάντηση με το βελονιστή (κινέζικης ιατρικής, με κάποια ειδίκευση σε θέματα γυναικείας γονιμότητας) για να με κατευθύνει λίγο, μου εξήγησε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούν όταν πηγαίνει κάποια γυναίκα για εξωσωματική, δηλ. κάνουν 4 συνεδρίες συγκεκριμένες ημέρες ( νομίζω 2 πριν την ωοληψία, και 2 μετά, δεν το θυμάμαι καλά).Από κει και πέρα, μου μίλησε και για τα γενικότερα οφέλη αν επιλέξει κάποια να κάνει συνεδρίες για μεγαλύτερο διάστημα αλλά όχι ως απαραίτητη προϋπόθεση. Μονάχα είπε ότι είναι καλό να έχει γίνει τουλάχιστον μία συνεδρία πριν το πρωτόκολλο, ειδικά αν δεν έχει ξανακάνει κάποιος /-α βελονισμό.
 7. Θα μιλήσω για την πρώτη - και μοναδική ως τώρα - επίσκεψη που κάναμε στον Α. Μίλησε πολλή ώρα με το σύζυγό μου, ήταν πολύ διερευνητικός, τον εξέτασε, του έδωσε κάποιες αιματολογικές (έλεγχος ορμονών και ιχνοστοιχείων/μετάλλων) καθώς και μια εξέταση για ορισμένα μικρόβια (ουρεόπλασμα κτλ.). Ο σύζυγός μου τον ρώτησε για κατακερματισμό κι εκείνος είπε να μην το κάνουμε τώρα αλλά να το αφήσουμε για πριν την όποια διαδικασία αποφασίσουμε, για να μην πληρώνουμε δύο φορές. Έπειτα, κάλεσε εμένα στο γραφείο του και μου εξήγησε τι εξετάσεις πρέπει να κάνει ο σύζυγός μου, με ρώτησε για fsh/amh, μου είπε ότι θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μας έδωσε και σε επόμενη συνάντηση, θα μας πει ό,τι θεραπευτικό, ας πούμε, ταιριάζει στην περίπτωσή μας. Μου είπε όμως να σκεφτώ ως λύση τη δωρεά γιατί τα νεότερα ωάρια διορθώνουν βλάβες ενός προβληματικού σπέρματος, σε αντίθεση με ωάρια μεγαλύτερων γυναικών. Ο σύζυγός μου έκανε τις παραπάνω εξετάσεις αλλά αποφασίσαμε να κάνει και κατακερματισμό, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Την ερχόμενη εβδομάδα, έχουμε το 2ο ραντεβού με τον Α. για να του δείξουμε τα αποτελέσματα, οπότε και τότε περιμένουμε τη θεραπευτική λύση που προτείνει. Όπως είπα και σε άλλο post, τον κρίνουμε μόνο σε σχέση με τα της ειδικότητάς του. Δε θα πω ψέματα, με τάραξε λίγο αυτή του η πρόταση περί δωρεάς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που μας το έλεγε κάποιος. Όμως, δεν είναι ο γυναικολόγος μου ή ο εξωσωματιστής μας, επομένως δεν εστιάζω εκεί. Ως ουρολόγος, είναι ο τρίτος που επισκεπτόμαστε και τον προτιμώ σαφώς από τους άλλους δύο, οι οποίοι υποτίμησαν το πρόβλημα, θεωρώντας την εξωσωματική πανάκεια.
 8. Καλημέρα! είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση και μάλιστα με τους ίδιους γιατρούς: ο Α. μας είπε να δοκιμάσουμε μία τελευταία με δικό μας υλικό κι έπειτα δωρεά ωαρίων, η Τσεκούρα κι ο ενδοκρινολόγος του Έλενα μου μίλησαν για δότη σπέρματος, 2-1 το σκορ, οπότε έκανα ό,τι σου πρότεινε η @νικηαντωνια81, ρώτησα δηλαδή και την άποψη της γιατρού μου! Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις! Για τη βιοψία, μου το ανέφερε κι εμένα η Τσεκούρα, με κάθε επιφύλαξη όμως και στην ουσία μας παρέπεμψε στον ουρολόγο. Οπότε, επειδή έχουμε ένα ραντεβού με τον κ. Α. την ερχόμενη εβδομάδα, θα το συζητήσουμε και αυτό μαζί του, αν και νομίζω ότι πιο πολύ σημασία έχει αυτό που είπε η @Troia, δηλαδή να μας πει αν και πώς και πόσο μπορεί να βοηθήσει το σπέρμα μιας και αυτή είναι η ειδικότητά του. Επίσης, εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε και μια άποψη από το ανδρολογικό του Έλενα, με τη σκέψη και την ελπίδα ότι είναι πιο ανεξάρτητοι.
 9. Καλημέρα! η FSH μια χαρά μου φαίνεται - τουλάχιστον, αυτό το feedback πήρα από τη γιατρό μου μετά το δικό μου 9άρι αυτό το μήνα! Η AMH είναι χαμηλούτσικη, δεν ξέρω και την ηλικία σου, αλλά είναι μια τιμή που μας δίνει κάποιες πληροφορίες / ενδείξεις για το περίφημο 'απόθεμα' και ίσως και για την απόκριση στα φάρμακα της διέγερσης. Μέχρι εκεί. Δεν ξέρω ούτε τη δική σου ιστορία, κρίνοντας από την ερώτησή σου, έχεις κάνει ή βρίσκεσαι σε κάποιες διαδικασίες, οπότε σου εύχομαι καλή επιτυχία και να βρεθεί! Θα βρεθεί!
 10. Ίσως επειδή έχω μείνει έγκυος στο παρελθόν με φυσική σύλληψη, και φυσικά το είπα στην Τσεκούρα όταν έπαιρνε το ιστορικό μου, ίσως για αυτό δε μου είπε κάτι. Ήταν βλακεία μου γιατί με ρώτησε κάποια στιγμή γιατί δεν έχω περάσει από επιτροπή - όταν της είπα ότι δεν έχω υστεροσκόπηση/σαλπιγγογραφία - κι εκεί κάτι άλλο σκεφτόμουν και δεν τη ρώτησα αν τις κρίνει απαραίτητες. Δε μου είπε κι αυτή κάτι οπότε χάθηκε η σκέψη! Θα ρωτήσω όμως και τη Σπάθη, όπως λες. Για την αντιπηκτική αγωγή και την κορτιζόνη, τα σημειώνω! Εσύ πήρες στην προσπάθειά σου; Ούτε τη δική σου ιστορία γνωρίζω οπότε συγνώμη που ρωτώ, μάλλον τα έχεις ξαναπεί! Όσο για τη γιατρό μου, είναι γυναικολόγος, συνεργάζεται με κάποιους εξωσωματικούς και η ίδια είναι παρούσα και έχει λόγο σε όλη τη διαδικασία - δηλαδή μου κάνει υπερήχους κτλ. μαζί με τον εκάστοτε εξωσωματιστή. Μπορώ να σου στείλω μήνυμα αν θες.
 11. Καλή σου επιτυχία! εύχομαι να είναι το καλό που θα δώσει μια ωραιότατη βλαστοκύστη! Αν κατάλαβα καλά, έκανες τροποποιημένο με femara. Μπορώ να ρωτήσω, για πόσες μέρες το έπαιρνες; Είναι η πρώτη φορά; Δεν ξέρω την ιστορία σου, οπότε συγνώμη αν τα έχεις ξαναπεί.
 12. Όχι, δε μίλησα με διατροφολόγο. Δε μου το πρότεινε ο ενδοκρινολόγος, εγώ δεν το ζήτησα οπότε δεν...! Έχω ξανά μαζί του ραντεβού αρχές Μαρτίου, αν θέλεις κάτι να ρωτήσω, ευχαρίστως.
 13. Νομίζω ότι η καθεμιά μας πράττει με βάση ό,τι την κάνει να νιώθει καλύτερα ... αλλά ίσως το να βρούμε μια χρυσή τομή ανάμεσα στο με τι νιώθουμε καλά εμείς και στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κάποια γυναίκα, της οικογένειας, του φιλικού μας κύκλου, δεν έχει σημασία, με το να της πούμε την αλήθεια μας, ίσως αυτό να είναι το επιθυμητό. Καθόλου εύκολο, το ξέρω και από τον εαυτό μου, απλά εκφράζω δυνατά μια σκέψη που κάνω τον τελευταίο καιρό.
 14. Καλημέρα! Αυτή ακριβώς ήταν και η δική μου σκέψη, δηλαδή να πάρουμε μια γνώμη από ανθρώπους οι οποίοι είναι ενδεχομένως πιο 'ανεξάρτητοι', όχι τόσο χωμένοι όπως λες, και γι αυτό έκλεισα ραντεβού στο ανδρολογικό του Έλενα. Με παρότρυνε και ο ενδοκρινολόγος του Έλενα τον οποίο επισκέφθηκα τον προηγούμενο μήνα (έχω πάρει σβάρνα όλες τις ειδικότητες στο Έλενα!). Το ραντεβού μας είναι αρχές Μαρτίου, θα δώσω feedback γιατί νομίζω είναι σημαντικό να έχουμε διεξόδους. Όσο για την Τσεκούρα, ναι, μιλήσαμε και για αυτό, δηλαδή το θέμα της καλής γενικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής, και κατάλαβα ακριβώς αυτό που λες. Αναμένω τα αποτελέσματα, μένει να κάνω και τον κολπικό υπέρηχο με τη Σπαθη τον άλλο μήνα και έπειτα θέλω να τη ρωτήσω διάφορα τα οποία δυστυχώς ξέχασα εκείνη τη μέρα (σημειώνω κι αυτά που μου λες για αντιπηκτικές και κορτιζόνη - πήρα απ' όλα στη 2η προσπάθεια), όπως, για παράδειγμα, τι πιστεύει για υστεροσκόπηση /σαλπιγγογραφία. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι από αυτά, η γυναικολόγος μου δεν το θεωρεί απαραίτητο, ο σύζυγός μου δεν ήθελε καθόλου να μπούμε και στη διαδικασία των επιτροπών, κι έτσι είμαι άνευ αυτών. Σε κάθε περίπτωση, μου φαίνεται εξαιρετική στη δουλειά της κι όπως είπες κι εσύ, νοιάζεται πολύ για τις γυναίκες επομένως μια συνάντηση μαζί της μόνο καλό έχει να δώσει. Καλημέρα! Έχεις δίκιο - προσπαθούμε για το καλύτερο υλικό και των δύο. Τι να πω; ελπίζω ότι θα δώσει και σε μας κάποιες συμβουλές. Όσο για την fsh, και ο ενδοκρινολόγος και η γιατρός μου και η Τσεκούρα επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι ενδεικτική η τιμή της αμέσως μετά από διέγερση οπότε περιμένουμε. Εσένα επανήλθε μετά το 10 της διέγερσης;
 15. Με αυτές τις τιμές έκανα τη 2η προσπάθεια το Δεκέμβρη, η οποία και κατέληξε σε βιοχημική. Όταν επισκεφθήκαμε τον κ. Ασβέστη, ήταν Ιανουάριος και του έδειξα αυτές τις τιμές αλλά και τη μέτρηση FSH που έκανα τη 2η μέρα περιόδου αμέσως μετά τη βιοχημική που ήταν γύρω στο 10 - με εξήγηση όμως από ενδοκρινολόγο του Έλενα ότι, έπειτα από εξωσωματική ή/και βιοχημική, περιμένουμε 2-3 κύκλους να επανέλθει το σώμα και οι ορμόνες μας ( και όντως, η μετρηση του Φεβρουαρίου ήταν 9.11, πέφτει δηλαδή.) Δεν ξέρω λοιπόν αν εκείνος είδε το 10 και το θεώρησε υψηλό, δεν είναι όμως η ειδικότητά του και γι' αυτό δεν επεκτάθηκα παραπάνω. Για τον κ. Α, τα είπαμε. Για την Τσεκούρα τώρα, μου έκανε κάποιες αιματολογικές, ναι, δεν έχουν βγει ακόμη. Μου φάνηκε πολύ δοσμένη σε αυτό που κάνει, ειλικρινής και με μια τρυφερότητα προς τις γυναίκες. Για μας, βλέποντας το ορμονικό μου προφίλ αλλά και τα σπερμοδιαγράμματα του συζύγου, πρόκρινε και τη λύση των φυσικών κύκλων για μένα και ίσως αντιοξειδωτικά για το συζυγό μου μετά από συνεννόηση με τον ουρολόγο φυσικά. Γενικά, η στάση της μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και κάπως μου ταίριαξε. Όσο για τη δωρεά, ναι, ήταν αντίθετη και για τη δική μας περίπτωση. Εμένα ακόμη δε μου έχει δώσει τέτοιες συμβουλές - είμαστε εν αναμονεί των αποτελεσμάτων για να τον επισκεφθούμε και να μας προτείνει ό,τι είναι να κάνουμε. Τα σημειώνω πάντως αυτά που μου λες, σ' ευχαριστώ! Αν μη τι άλλο, είναι προς την κατεύθυνση μιας καλής γενικής υγείας!