Catalina

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  32
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Catalina

 1. Καλημέρα! σε μένα, σε αντίστοιχο έλεγχο στην κα Τσεκούρα, βγήκαν θετικά τα ΑΝΑ (1/160). Η εξήγησή της ήταν ότι, στην περίπτωσή μου, οφείλεται στα ανεβασμένα αντιθυρεοειδικά. Έχοντας κάνει 2 εμβρυομεταφορές - στην πρώτη, δεν πήρα ούτε κορτιζόνη, ούτε αντιπηκτικές, μηδέν χοριακή, στη δεύτερη πήρα και τα δύο, είχα βιοχημική - και επειδή ετοιμαζόμουν για καινούργια προσπάθεια, τη ρώτησα αν θεωρεί ότι πρέπει να ξαναπάρω και μου απάντησε ότι ίσως να μην τα χρειάζομαι αλλά προληπτικά και μόνο να πάρω. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το 'προληπτικά και μόνο, να τα πάρεις' οφείλεται μονάχα στα θετικά ΑΝΑ... ίσως να είναι και άλλοι παράγοντες, όπως πχ η ηλικία (είμαι 42). Οπότε, μην αγχώνεσαι άδικα, περίμενε να δεις τι θα σου πει!
 2. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! μια ερώτηση, αν θυμάσαι: με τι τιμές E2, LH προχωρούσε η διαδικασία; δηλαδή, ποιες θεωρούνται καλές τιμές για να προχωρήσει με κάποια 'ασφάλεια' (ότι θα γίνει δηλαδή ωορρηξία) ο φυσικός κύκλος; @KoraliaP, κι εσύ αν ξέρεις κάτι, νομίζω έκανες φυσικούς κύκλους, αν δεν κάνω λάθος!
 3. Υπάρχει μια σύγχυση με την amh γιατί υπάρχουν δύο μονάδες μέτρησης - pmol/l και ng/ml. Μπορείς να δεις ποια μονάδα έχει χρησιμοποιηθεί στα αποτελέσματα, δίπλα στην τιμή. Εδώ να πω ότι γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων είχε κάνει λάθος στη μέτρησή μου και το ανακαλύψαμε ένα χρόνο αργότερα με τριπλή μέτρηση σε άλλο εργαστήριο, οπότε προσοχή!
 4. Καλημέρα, η @mominthemaking τα είπε όλα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, μη σκέφτεσαι το 'γιατί' αλλά το 'πώς', τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και το σύντροφό σου, πώς μπορείς να αντλήσεις λίγη χαρά και δύναμη, πώς θα συνεχίσεις όταν νιώσεις έτοιμη και δυνατή. Νομίζω όλες εδώ σε νιώθουμε, όλες έχουμε βρεθεί αντιμέτωπες με αποτυχία και απογοήτευση και ματαίωση αλλά μη μείνεις εκεί... γιατί στο τέλος - όποιο κι αν είναι το τέλος - η υγεία σου (σωματική και ψυχική όμως ) είναι πάνω απ' όλα.
 5. Πολύ σωστά! Αυτή ακριβώς την κουβέντα είχα (και) με την Τσεκούρα τις προάλλες. Η ζωή μας συνεχίζεται και, όσο δύσκολο κι αν είναι, οφείλουμε στον εαυτό μας και το σύντροφό μας, να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας... κι αν έρθει ένα παιδί, να είμαστε σε θέση να το μεγαλώσουμε. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά σήμερα!
 6. Λοιπόν, καμπύλη σακχάρου 2 (0' - 60' - 120') : κωδικός 130000335 (με συμμετοχή 1.12 ευρώ) ινσουλίνη απλή (insulin) ανά δείγμα : κωδικός 160000086 (3 φορές αυτό το ίδιο με συμμετοχή 1.86 x 3 = 5.58 ευρώ) Καλά αποτελέσματα! Η Τσεκούρα βράχος ολοκλήρωσα τον έλεγχο, βρέθηκαν ψηλά αντιθυρεοειδικά και μέσα σ' ένα μήνα αυξήθηκε και η tsh αλλά ρυθμίστηκε με Τ4, αυτό ήταν βασικά το μόνο εύρημα, ο υπόλοιπος έλεγχος ήταν εντάξει οπότε πήρα την ευχή της και οοοοολες τις οδηγίες για διατροφή, υστεροσκόπηση κτλ. και προχωρώ
 7. Επειδή τις έκανα πρόσφατα κι έχω άυλη, αν θες, σου στέλνω τον κωδικό και την περιγραφή που αναγράφονται πάνω στο παραπεμπτικό - έκανα καμπύλη ινσουλίνης 0' - 60' - 120' και ζαχάρου 0' - 60' - 120'. Μου τις 'έγραψε' η γυναικολόγος μου, τις έκανα σε μικροβιολογικό και πλήρωσα απλά τη συμμετοχή. Σήμερα τις έδειξα και στην Τσεκούρα, δε μου είπε κάτι για τα 180'.
 8. Μπορείς να την κάνεις δωρεάν με παραπεμπτικό από το γιατρό σου στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Τηλέφωνα : 2132037330, 2132037331, 2132037332, 2132037333. Η βιολόγος εκεί είναι εξαιρετική.
 9. Καλημέρα! Έχω κάνει δύο προσπάθειες, και οι δύο με menopur, στην τελευταία ακολούθησα το σχήμα menopur 300 μονάδες και suprefact. Αποτέλεσμα: 6 ωάρια, 2 κυστικά, γονιμοποιήθηκαν τα 2 τα οποία και μετέφερα (άριστα έμβρυα 3 ημερών) και δυστυχώς, είχα βιοχημική. Νομίζω γενικά δίνουν menopur σε γυναίκες μεγαλύτερης, ας πούμε, ηλικίας (εγώ ήμουν 41,5 τότε) ή/και σε εκείνες με όχι τόσο καλό ορμονικό προφίλ ή/και σε εκείνες που δεν αποκρίνονται πολύ καλά στη διέγερση. Το ζήτημα είναι να σου 'ταιριάξει'. Για τις βιταμίνες, επίσης δημοφιλείς, ισχύει ό,τι σου είπαν τα κορίτσια, δηλαδή online φαρμακείο ή κατευθείαν από τη supple key. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!
 10. Καλημέρα! ο ενδοκρινολόγος στον έλεγχο που μου έκανε 'έγραψε' και μερικά ανδρογόνα όπως τεστοστερόνη, DHEAS - αυτή την τελευταία κυρίως επειδή του είπα ότι πήρα συμπλήρωμα DHEA για 6 εβδομάδες, έτσι κατάλαβα τουλάχιστον. Ήταν η πρώτη φορά που τα έκανα αλλά και η πρώτη φορά που πήγα σε ενδοκρινολόγο.
 11. Καλημέρα, χρησιμοποίησα το vasclor στην τελευταία μου προσπάθεια, για όποια ερώτηση, εδώ είμαι! Καλημέρα, θα συμφωνήσω με την @Troia και θα σου πρότεινα κι εγώ μια επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο, για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Εγώ πήγα στο Έλενα, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την όλη επικοινωνία μαζί τους - όμως, δεν έχουν διαθέσιμα ραντεβού μέχρι τέλος Απριλίου νομίζω. Ίσως η @Irida Mundo μπορεί να βοηθήσει, μιλούσε με πολύ καλά λόγια για κάποιον ενδοκρινολόγο που επισκέφθηκε πρόσφατα.
 12. Τα καφέ χάπια περιέχουν και προγεστερόνη την οποία όμως λαμβάνουμε συνήθως ξεχωριστά (utrogestan κτλ.) και μάλλον για αυτό δίνουν οδηγία να παίρνουμε τα λευκά ( οιστραδιόλη) ... τουλάχιστον, εγώ και στις δύο προσπάθειες τέτοια οδηγία είχα. Δεν ξέρω όμως αν κάποια άλλη κοπέλα έχει άλλες οδηγίες, σύμφωνα με άλλο πρωτόκολλο π.χ.
 13. Καλημέρα! έχω ένα κουτί cyclacur κλειστό και 1-2 ακόμη μόνο με τα καφέ χάπια! όποια τα χρειάζεται, μπορεί να μου στείλει μήνυμα! εγώ δεν τα χρειάζομαι αυτό το μήνα!
 14. Καλημέρα! ήθελα να δώσω feedback για το Ανδρολογικό του Έλενα (το επισκεφθήκαμε χθες με το σύζυγό μου) μήπως κι ενδιαφέρεται κάποια κοπέλα. Στην ουσία το ιατρείο στελεχώνεται από ενδοκρινολόγους, δηλαδή μας είδε ενδοκρινολόγος και μας είδε ως ζευγάρι γιατί εγώ είχα κλείσει ξεχωριστό ραντεβού με αυτόν για δικό μου έλεγχο (νομίζω όμως ότι θα μπορούσε να μας δει έτσι και χωρίς το δικό μου ραντεβού). Ο γιατρός είναι ο Χ. Μηλιώνης. Πήρε πλήρες ιστορικό του συζύγου ( το δικό μου το είχε), είδε όλες τις εξετάσεις (και της ειδικότητάς του, ορμονολογικές δηλ. και ό,τι άλλο είχαμε) και στην ουσία εξήγησε τα προβλήματα που υπάρχουν με το σπέρμα και συμφώνησε με την αγωγή που έδωσε ο (ιδιώτης) ουρολόγος. Παρόλο που ήταν πολύ επεξηγηματικός και ευθύς, δεν ξέρω αν μπορεί να καλύψει τον ανδρικό παράγοντα χωρίς τη συνδρομή ουρολόγου. Δηλ. εμείς πήγαμε έχοντας κάνει ήδη πολλές εξετάσεις που μας έδωσαν ουρολόγοι και με μια αγωγή από τον τελευταίο ουρολόγο τον οποίο επισκεφθήκαμε. Αν δεν τα είχαμε αυτά, δεν ξέρω τι ακριβώς θα μας ζητούσε να κάνουμε από εξετάσεις πέρα από ορμόνες και αν θα μας παρέπεμπε σε ουρολόγο ή θα έδινε ο ίδιος αγωγή. Επίσης, έτυχε να μπει και η κ. Κούκου ( δεν τη γνώριζα, εξίσου πρόθυμη και φιλική και πολύ πρακτική) και ανέλαβε αυτή από εκείνο το σημείο και μετά, συμφωνώντας όμως στην ουσία με την προσέγγιση του ιδιώτη ουρολόγο, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι τον γνωρίζει και τον εμπιστεύεται πλήρως - έχει γίνει κουβέντα για αυτόν εδώ ξανά πολλές φορές, είναι ο κ. Ά. Με λίγα λόγια, αξίζει μια πρώτη επίσκεψη εκεί, με την έννοια ότι έχουν διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν αλλά δεν ξέρω αν αρκεί. Για τις μελανιές στην κοιλιά, είχα κι εγώ οδηγία να βάζω το φάρμακο αργά και επίσης, έβαζα άρνικα ( από το φαρμακείο) - νομίζω βοηθούσε στο να φεύγουν λίγο πιο γρήγορα.
 15. Δεν ξέρω τι έγινε το Δεκέμβριο του 2019 αλλά φαντάζομαι... και συμφωνώ με το @λουκουμαδακι. Το ότι μοιραζόμαστε πληροφορίες για οτιδήποτε - από συμπληρώματα μέχρι βελονιστές - δε σημαίνει ότι γινόμαστε γιατροί ούτε ότι αντικαθιστούμε τους γιατρούς μας. Οι πληροφορίες είναι για να τίθενται στην κρίση μας, να συζητιούνται με τους γιατρούς μας και, από 'κει κι έπειτα, η καθεμιά να πράττει ό,τι εκείνη αποφασίσει.
 16. Σε αντίστοιχη κουβέντα με τη γυναικολόγο μου - τη ρώτησα, της ζήτησα βασικά να πάρω - το δέχτηκε υπό την προϋπόθεση να το λάβω για διάστημα 6-8 εβδομάδες αυστηρά (75 mg ημερησίως). Ο ενδοκρινολόγος του Έλενα φάνηκε να μη συμφωνεί με τη χορήγηση DHEA καθόλου ( θεωρώντας το αχρείαστο και μη αποτελεσματικό), του είπα ότι ήδη έχω ολοκληρώσει τις 6 εβδομάδες (παρενέργειες δεν είχα) και μου είπε κάτι του τύπου 'Εντάξει, τώρα το σταματάς'. Ο ίδιος μου είπε ότι αν μπορεί κάτι να βοηθήσει στην ποιότητα των ωαρίων ( τονίζοντας το ΑΝ), αυτό είναι το coq10 και ίσως βιταμίνη Ε. Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη προϋπόθεση συζήτηση με τη γιατρό μου. Αυτό που λες για τα κυστικά μου κίνησε την περιέργεια και θα ρωτήσω τη γιατρό μου αν είναι γνωστή παρενέργεια του DHEA. Από περιέργεια, ο δικός σου γιατρός τι είπε για αυτό;
 17. Κι εγώ δυστυχώς δεν το θυμάμαι αυτό το σημείο, δηλ. πότε ακριβώς γίνονται οι συνεδρίες στο πρωτόκολλο για εξωσωματική και πού αποσκοπούν! Όμως, επειδή θα πάω την Παρασκευή, θα τον ρωτήσω και ό,τι μου πει θα το μεταφέρω!
 18. Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό για την ωοληψία, όμως επειδή θα πάω την Παρασκευή, το σημειώνω να ρωτήσω και θα σου πω - μ 'ενδιαφέρει και μένα εξάλλου. Όσο για τη φαρμακευτική αγωγή, και εκείνος αλλά και η γυναικολόγος μου είπαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δε λειτουργεί δηλ αντίθετα ή ανταγωνιστικά, ίσα ίσα! Τι να πω; Δεν έχω κάνει ποτέ μου οπότε... θα δείξει!
 19. Όχι, είναι στο Χολαργό, Δ.Π.
 20. Καλημέρα! ξεκινώ αυτή την εβδομάδα βελονισμό. Έχω ήδη κάνει μια συνάντηση με το βελονιστή (κινέζικης ιατρικής, με κάποια ειδίκευση σε θέματα γυναικείας γονιμότητας) για να με κατευθύνει λίγο, μου εξήγησε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούν όταν πηγαίνει κάποια γυναίκα για εξωσωματική, δηλ. κάνουν 4 συνεδρίες συγκεκριμένες ημέρες ( νομίζω 2 πριν την ωοληψία, και 2 μετά, δεν το θυμάμαι καλά).Από κει και πέρα, μου μίλησε και για τα γενικότερα οφέλη αν επιλέξει κάποια να κάνει συνεδρίες για μεγαλύτερο διάστημα αλλά όχι ως απαραίτητη προϋπόθεση. Μονάχα είπε ότι είναι καλό να έχει γίνει τουλάχιστον μία συνεδρία πριν το πρωτόκολλο, ειδικά αν δεν έχει ξανακάνει κάποιος /-α βελονισμό.
 21. Θα μιλήσω για την πρώτη - και μοναδική ως τώρα - επίσκεψη που κάναμε στον Α. Μίλησε πολλή ώρα με το σύζυγό μου, ήταν πολύ διερευνητικός, τον εξέτασε, του έδωσε κάποιες αιματολογικές (έλεγχος ορμονών και ιχνοστοιχείων/μετάλλων) καθώς και μια εξέταση για ορισμένα μικρόβια (ουρεόπλασμα κτλ.). Ο σύζυγός μου τον ρώτησε για κατακερματισμό κι εκείνος είπε να μην το κάνουμε τώρα αλλά να το αφήσουμε για πριν την όποια διαδικασία αποφασίσουμε, για να μην πληρώνουμε δύο φορές. Έπειτα, κάλεσε εμένα στο γραφείο του και μου εξήγησε τι εξετάσεις πρέπει να κάνει ο σύζυγός μου, με ρώτησε για fsh/amh, μου είπε ότι θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μας έδωσε και σε επόμενη συνάντηση, θα μας πει ό,τι θεραπευτικό, ας πούμε, ταιριάζει στην περίπτωσή μας. Μου είπε όμως να σκεφτώ ως λύση τη δωρεά γιατί τα νεότερα ωάρια διορθώνουν βλάβες ενός προβληματικού σπέρματος, σε αντίθεση με ωάρια μεγαλύτερων γυναικών. Ο σύζυγός μου έκανε τις παραπάνω εξετάσεις αλλά αποφασίσαμε να κάνει και κατακερματισμό, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Την ερχόμενη εβδομάδα, έχουμε το 2ο ραντεβού με τον Α. για να του δείξουμε τα αποτελέσματα, οπότε και τότε περιμένουμε τη θεραπευτική λύση που προτείνει. Όπως είπα και σε άλλο post, τον κρίνουμε μόνο σε σχέση με τα της ειδικότητάς του. Δε θα πω ψέματα, με τάραξε λίγο αυτή του η πρόταση περί δωρεάς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που μας το έλεγε κάποιος. Όμως, δεν είναι ο γυναικολόγος μου ή ο εξωσωματιστής μας, επομένως δεν εστιάζω εκεί. Ως ουρολόγος, είναι ο τρίτος που επισκεπτόμαστε και τον προτιμώ σαφώς από τους άλλους δύο, οι οποίοι υποτίμησαν το πρόβλημα, θεωρώντας την εξωσωματική πανάκεια.
 22. Καλημέρα! είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση και μάλιστα με τους ίδιους γιατρούς: ο Α. μας είπε να δοκιμάσουμε μία τελευταία με δικό μας υλικό κι έπειτα δωρεά ωαρίων, η Τσεκούρα κι ο ενδοκρινολόγος του Έλενα μου μίλησαν για δότη σπέρματος, 2-1 το σκορ, οπότε έκανα ό,τι σου πρότεινε η @νικηαντωνια81, ρώτησα δηλαδή και την άποψη της γιατρού μου! Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις! Για τη βιοψία, μου το ανέφερε κι εμένα η Τσεκούρα, με κάθε επιφύλαξη όμως και στην ουσία μας παρέπεμψε στον ουρολόγο. Οπότε, επειδή έχουμε ένα ραντεβού με τον κ. Α. την ερχόμενη εβδομάδα, θα το συζητήσουμε και αυτό μαζί του, αν και νομίζω ότι πιο πολύ σημασία έχει αυτό που είπε η @Troia, δηλαδή να μας πει αν και πώς και πόσο μπορεί να βοηθήσει το σπέρμα μιας και αυτή είναι η ειδικότητά του. Επίσης, εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε και μια άποψη από το ανδρολογικό του Έλενα, με τη σκέψη και την ελπίδα ότι είναι πιο ανεξάρτητοι.
 23. Καλημέρα! η FSH μια χαρά μου φαίνεται - τουλάχιστον, αυτό το feedback πήρα από τη γιατρό μου μετά το δικό μου 9άρι αυτό το μήνα! Η AMH είναι χαμηλούτσικη, δεν ξέρω και την ηλικία σου, αλλά είναι μια τιμή που μας δίνει κάποιες πληροφορίες / ενδείξεις για το περίφημο 'απόθεμα' και ίσως και για την απόκριση στα φάρμακα της διέγερσης. Μέχρι εκεί. Δεν ξέρω ούτε τη δική σου ιστορία, κρίνοντας από την ερώτησή σου, έχεις κάνει ή βρίσκεσαι σε κάποιες διαδικασίες, οπότε σου εύχομαι καλή επιτυχία και να βρεθεί! Θα βρεθεί!
 24. Ίσως επειδή έχω μείνει έγκυος στο παρελθόν με φυσική σύλληψη, και φυσικά το είπα στην Τσεκούρα όταν έπαιρνε το ιστορικό μου, ίσως για αυτό δε μου είπε κάτι. Ήταν βλακεία μου γιατί με ρώτησε κάποια στιγμή γιατί δεν έχω περάσει από επιτροπή - όταν της είπα ότι δεν έχω υστεροσκόπηση/σαλπιγγογραφία - κι εκεί κάτι άλλο σκεφτόμουν και δεν τη ρώτησα αν τις κρίνει απαραίτητες. Δε μου είπε κι αυτή κάτι οπότε χάθηκε η σκέψη! Θα ρωτήσω όμως και τη Σπάθη, όπως λες. Για την αντιπηκτική αγωγή και την κορτιζόνη, τα σημειώνω! Εσύ πήρες στην προσπάθειά σου; Ούτε τη δική σου ιστορία γνωρίζω οπότε συγνώμη που ρωτώ, μάλλον τα έχεις ξαναπεί! Όσο για τη γιατρό μου, είναι γυναικολόγος, συνεργάζεται με κάποιους εξωσωματικούς και η ίδια είναι παρούσα και έχει λόγο σε όλη τη διαδικασία - δηλαδή μου κάνει υπερήχους κτλ. μαζί με τον εκάστοτε εξωσωματιστή. Μπορώ να σου στείλω μήνυμα αν θες.