Catalina

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  49
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Catalina

 1. Πώς τα πας με τις ωοληψίες; Θα κάνεις ένα διάλειμμα τον Αύγουστο, σωστά; Και λίγες διακοπές χρειάζονται!
 2. @Moomin κι εμένα η γιατρός μου μέχρι την ωοληψία δεν ήθελε να το κάνω. Μετά την ωοληψία - κι εφόσον θα προχωρήσω σε εμβρυομεταφορά 2 - 3 μήνες μετά - πήγα και το έκανα. Για τη μεταφορά της menopur, τύλιξα το μπουκαλάκι με χαρτοπετσέτα, το έδεσα με λαστιχάκι και όρθιο ανάμεσα σε παγοκύστες μέσα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων. Και μετά ψυγείο κανονικά.
 3. Καλημέρα! Σε μένα ο παθολόγος με μέτρηση d στα 18 ng/ml συνταγογράφησε Deltius 25.000 IU για 6 μήνες (1 φορά την εβδομάδα, μετά το γεύμα). Σε 4 μήνες, έφτασε 45,75, είχε καλή απορρόφηση νομίζω.
 4. Καλημέρα!προσωπικά, δεν έχω καθόλου εμπειρία/γνώση της θεραπείας με ιώδιο και των παρενεργειών, έχετε επισκεφθεί όμως ουρολόγο; εξειδικευμένο στην αναπαραγωγή; έχει πάρει κάποια αγωγή ο σύζυγός σου για τα θέματα με το σπέρμα;
 5. Καλή δύναμη! για ό,τι χρειαστείς, εδώ θα είμαστε. Εύχομαι να αναρρώσεις σύντομα και να απολαύσεις το καλοκαίρι και τα κρασάκια και τις παγωτάρες κι ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου!
 6. Όχι, δεν είναι στο Αρεταίειο απ' όσο γνωρίζω! Μακάρι να προχωρήσουν καλά - έχουμε δρόμο ακόμη! Την εξέταση sdi δεν τη γνωρίζω καθόλου - πάντως ο Λυμπερόπουλος όντως είχε πει στο σύζυγό μου ότι ενδέχεται να υπάρχει κατακερματισμός ακόμη και σε σπέρματα με καλές παραμέτρους, όπως επίσης, ότι συνδέεται με αποβολές. Κι εκεί ήταν η ένστασή μου σε σχέση με τους προηγούμενους ουρολόγους (αλλά και τον 1ο εξωσωματικό) οι οποίοι την απαξίωναν ως εξέταση... γιατί αναρωτιόμουν, σε μια διαδικασία όπου πάμε με πιθανότητες, να βελτιώσουμε δηλαδή όσο γίνεται τις πιθανότητες επιτυχίας παρά τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα προβλήματα στο σπέρμα, η ηλικία κτλ., γιατί να μη βελτιώσουμε με αντιοξειδωτικά πχ (ούτε καν φάρμακα) αυτή την παράμετρο; δεν ξέρω αν είναι σωστή σκέψη, δεν είμαι γιατρός αλλά η προσέγγιση του Α. μού ταίριαξε καλύτερα και μου έβγαλε κάποιο νόημα.
 7. Με το καλό! εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις ωραία καλοκαιρινά νέα
 8. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με την καθοδήγηση των γιατρών μας, και αυτό είναι το μόνο και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Και ναι, κοιτάμε τον αριθμό των ωαρίων, πόσα γονιμοποιήθηκαν, πόσα μπήκαν κατάψυξη αλλά τελικά ένα χρειάζεται...Οπότε, ας μην προδικάζουμε, καλά το είπες! Πότε σκέφτεσαι να κάνεις εμβρυομεταφορά;
 9. Ο σύζυγός μου έκανε μια σειρά εξετάσεων εκτός του σπερμοδιαγράμματος και του κατακερματισμού - ορμόνες, βιταμίνες, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και μια εξέταση για μυκόπλασμα, χλαμύδια κτλ.- όσες του ζήτησε ο ουρολόγος του. Με βάση τα αποτελέσματα αυτών πήρε την αγωγή με τα αντιοξειδωτικά. Για τις βλαστοκύστες, τι να πω; Πρώτη φορά φτάσαμε στο στάδιο αυτό, ιδέα δεν είχα, και μας είπαν ό,τι έγραψα και παραπάνω, ότι δηλαδή ενεργοποιείται ο ανδρικός παράγοντας μετά την 3η ημέρα (έχω διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για αυτό στο site του ελειθώ - eleitho.gr βλαστοκύστεις ή έμβρυα 3ης ημέρας) ... Δεν είμαι γιατρός αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όμως, όπως οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αλλιώς σε κάθε ζευγάρι με καλό σπέρμα θα έφταναν όλα τα γονιμοποιημένα ωάρια την 5η ημέρα, κάτι που δε γίνεται. Μήπως είναι και θέμα εργαστηρίου; Ο ουρολόγος μας αλλά και η Τσεκούρα είχαν πει ότι χρειαζόμαστε ένα καλό εμβρυολογικό, να γίνει καλή επιλογή στο σπέρμα (γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα εξ' αρχής) κι ότι είναι κι αυτό σημαντικό.
 10. Από εξετάσεις, μέχρι και τη 2η προσπάθεια, ο σύζυγός μου είχε κάνει μόνο σπερμοδιάγραμμα, με όλες τις παραμέτρους κακές (ολιγο-ασθενο-τερατοσπερμία). Να σημειώσω ότι είχαμε πάει ήδη σε 2 ουρολόγους - ο 1ος τον ξεπέταξε λέγοντάς του 'μην ανησυχείς, με μια εξωσωματική όλα λύνονται' ( τόσο απλά μας τα είπε, καθηγητής Πανεπιστημίου), ο 2ος έδωσε μια αγωγή με ταμοξιφαίνη (αμφιλεγόμενη απ΄'ο,τι κατάλαβα) - και κανένας δε μας πρότεινε την εξέταση για τον κατακερματισμό DNA (ο 2ος μάλιστα, όταν τη ζήτησα, γιατί το είχα διαβάσει εδώ στο forum, μας είπε ότι δε χρειάζεται). Μετά τη βιοχημική μου, επισκεφθήκαμε 3ο ουρολόγο, τον κύριο Α., για τον οποίο μιλά και η @Troiaπαραπάνω - εκείνος εκτίμησε ότι υπάρχει σίγουρα υψηλός κατακερματισμός (το ελέγξαμε και ήταν 52%) και έδωσε αντιοξειδωτικά για 3 μήνες - coq10 και l-glutathione - μαζί με σαφείς οδηγίες για διατροφή, τρόπο ζωής κτλ. Αυτή την αγωγή ακολούθησε ο σύζυγός μου για 3 μήνες, πριν την 3η μας προσπάθεια. Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο, αν και δεν ξαναμετρήσαμε τον κατακερματισμό. Επίσης, μας είπε ότι υπάρχει η μέθοδος με το υαλουρονικό οξύ (picsi) και να τη ζητήσουμε - και βασικά την ημέρα της ωοληψίας, πήρε ο ίδιος τηλέφωνο στο εργαστήριο και έκανε τις συνεννοήσεις. Θα συμφωνήσω δηλαδή με την @Troia απόλυτα ότι την καθοδήγηση σε θέματα σπέρματος κακώς την περιμένουμε από τους εξωσωματικούς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) αλλά χρειάζεται ουρολόγος. Σε μας, μονάχα ο τωρινός εξωσωματικός ασχολήθηκε με το σπέρμα και βασικά συμφώνησε με τα αντιοξειδωτικά και ήθελε να περιμένει να προχωρήσει η θεραπεία με αυτά πριν κάνουμε την προσπάθεια.
 11. Κι εμείς τα ίδια @silvy22 - 1η προσπάθεια, 3 ωάρια γονιμοποιήθηκε το 1, 2η προσπάθεια 4 ωάρια γονιμοποιήθηκαν τα 2 (βιοχημική), και τις δύο φορές τα αφήσαμε (οι εκάστοτε γιατροί δηλ.) μέχρι 3η ημέρα. Μονάχα τώρα, στην 3ηπροσπάθεια, τα πήγαμε λίγο καλύτερα... Απ΄ ότι έχω καταλάβει, υπάρχουν διαφορετικές εξηγήσεις ανάλογα με την εξέλιξη κάθε προσπάθειας, δηλαδή αν δε βγάζεις πολλά ωάρια, ίσως φταίει η χαμηλή amh, αν δε γονιμοποιούνται αρκετά ίσως φταίει η ποιότητα του γενετικού υλικού (πρωτίστως των ωαρίων μιας και 'είναι το μεγαλύτερο κύτταρο', έτσι μας έχουν πει) και αν δε φτάνουν την 5η ημέρα παρόλο που έχουν φτάσει την 3η ίσως φταίει το σπέρμα...πολύ χονδρικά τα λέω τώρα και χωρίς να υπάρχει και απόλυτη εξήγηση για όλα αυτά... Αν έχετε πάει στο Λυμπερόπουλο έστω και μια φορά, μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο να τον ρωτήσεις, θα σου απαντήσει.
 12. Για τα ποσοστά, που αναφέρει και η @Troia παραπάνω, έχουν γραφτεί διάφορα: από 30%-40% ως 50 %. Σχετικά είναι αυτά, σίγουρα, άλλο όμως το 2 στα 8 κι άλλο το 7 στα 11. Το 2 στα 8 είναι 25% - πώς το εξηγούν; Σας είπαν να ψάξετε κάτι; Εμείς στην 3η προσπάθεια ( σε 3ο κέντρο) συμφωνήσαμε για πρώτη φορά (τις άλλες φορές είχαμε έμβρυα 3 ημερών) να προχωρήσουμε μόνο με βλαστοκύστες ακόμη κι αν έχω λίγα ωάρια και άρα με ρίσκο να μην έχουμε και τίποτα στο τέλος. Ο γιατρός λοιπόν μας είπε, εκ των προτέρων, ότι αν δεν προχωρήσουν σε βλαστοκύστες τουλάχιστον τα μισά, θα πρέπει να ξαναδούμε το σπέρμα γιατί στο στάδιο αυτό, 4η-5η ημέρα, ενεργοποιείται ο ανδρικός παράγοντας, δηλ. το γενετικό υλικό του πατέρα. Και τελικά πήραμε 5 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν τα 4 και έγιναν και τα 4 βλαστοκύστες.
 13. Αλήθεια;; Είναι εξαιρετική, πολύ σχολαστική, μου έκανε πόση ώρα υπέρηχο! και συνεννοήσιμη, απάντησε σε οολες τις ερωτήσεις/απορίες μου, πολύ καλή!
 14. Δεν είσαι υπερβολική. Και, ναι, όπως είπες, δε θέλεις να σου κάνει τον ψυχολόγο αλλά μη συγχέουμε την απαίτησή μας για σωστή συμπεριφορά (σε ανθρώπινο αλλά και επαγγελματικό επίπεδο) με τον αν έχουμε ανάγκη από ψυχολόγο ή όχι. Ένα τηλεφώνημα για να πει ανθρώπινα ότι λυπάται πχ (όπως λυπόμαστε όλ@ εδώ όταν δεν πετυχαίνει μια προσπάθεια) αλλά και ιατρικά τι προτείνει, πώς σου προτείνει να συνεχίσεις ή έστω να μάθει αν θέλεις να συνεχίσεις, είναι αυτονόητο.
 15. Ελένη Σπάθη ή Σπαθή (δεν είμαι σίγουρη πού τονίζεται), ακτινολόγος είναι.
 16. @Ειρήνη Ρηγ. Η Τσεκούρα στέλνει επίσης και στη Σπαθή. Η Παλαιογιαννίδου κάνει ιατρείο τις Πέμπτες, η Σπαθή τις Τετάρτες!
 17. Καλησπέρα! Δε θα σχολιάσω το υποτιθέμενο συνέδριο, με καλύψατε. Μου έχουν περισσέψει περίπου 625 μονάδες menopur, λήγει στις 4 Ιουλίου. Αν τις χρειάζεται κάποια κοπέλα, με μεγάλη χαρά να της τις δώσω!
 18. Καλημέρα! σε μένα, σε αντίστοιχο έλεγχο στην κα Τσεκούρα, βγήκαν θετικά τα ΑΝΑ (1/160). Η εξήγησή της ήταν ότι, στην περίπτωσή μου, οφείλεται στα ανεβασμένα αντιθυρεοειδικά. Έχοντας κάνει 2 εμβρυομεταφορές - στην πρώτη, δεν πήρα ούτε κορτιζόνη, ούτε αντιπηκτικές, μηδέν χοριακή, στη δεύτερη πήρα και τα δύο, είχα βιοχημική - και επειδή ετοιμαζόμουν για καινούργια προσπάθεια, τη ρώτησα αν θεωρεί ότι πρέπει να ξαναπάρω και μου απάντησε ότι ίσως να μην τα χρειάζομαι αλλά προληπτικά και μόνο να πάρω. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το 'προληπτικά και μόνο, να τα πάρεις' οφείλεται μονάχα στα θετικά ΑΝΑ... ίσως να είναι και άλλοι παράγοντες, όπως πχ η ηλικία (είμαι 42). Οπότε, μην αγχώνεσαι άδικα, περίμενε να δεις τι θα σου πει!
 19. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! μια ερώτηση, αν θυμάσαι: με τι τιμές E2, LH προχωρούσε η διαδικασία; δηλαδή, ποιες θεωρούνται καλές τιμές για να προχωρήσει με κάποια 'ασφάλεια' (ότι θα γίνει δηλαδή ωορρηξία) ο φυσικός κύκλος; @KoraliaP, κι εσύ αν ξέρεις κάτι, νομίζω έκανες φυσικούς κύκλους, αν δεν κάνω λάθος!
 20. Υπάρχει μια σύγχυση με την amh γιατί υπάρχουν δύο μονάδες μέτρησης - pmol/l και ng/ml. Μπορείς να δεις ποια μονάδα έχει χρησιμοποιηθεί στα αποτελέσματα, δίπλα στην τιμή. Εδώ να πω ότι γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων είχε κάνει λάθος στη μέτρησή μου και το ανακαλύψαμε ένα χρόνο αργότερα με τριπλή μέτρηση σε άλλο εργαστήριο, οπότε προσοχή!
 21. Καλημέρα, η @mominthemaking τα είπε όλα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, μη σκέφτεσαι το 'γιατί' αλλά το 'πώς', τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και το σύντροφό σου, πώς μπορείς να αντλήσεις λίγη χαρά και δύναμη, πώς θα συνεχίσεις όταν νιώσεις έτοιμη και δυνατή. Νομίζω όλες εδώ σε νιώθουμε, όλες έχουμε βρεθεί αντιμέτωπες με αποτυχία και απογοήτευση και ματαίωση αλλά μη μείνεις εκεί... γιατί στο τέλος - όποιο κι αν είναι το τέλος - η υγεία σου (σωματική και ψυχική όμως ) είναι πάνω απ' όλα.
 22. Πολύ σωστά! Αυτή ακριβώς την κουβέντα είχα (και) με την Τσεκούρα τις προάλλες. Η ζωή μας συνεχίζεται και, όσο δύσκολο κι αν είναι, οφείλουμε στον εαυτό μας και το σύντροφό μας, να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας... κι αν έρθει ένα παιδί, να είμαστε σε θέση να το μεγαλώσουμε. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά σήμερα!
 23. Λοιπόν, καμπύλη σακχάρου 2 (0' - 60' - 120') : κωδικός 130000335 (με συμμετοχή 1.12 ευρώ) ινσουλίνη απλή (insulin) ανά δείγμα : κωδικός 160000086 (3 φορές αυτό το ίδιο με συμμετοχή 1.86 x 3 = 5.58 ευρώ) Καλά αποτελέσματα! Η Τσεκούρα βράχος ολοκλήρωσα τον έλεγχο, βρέθηκαν ψηλά αντιθυρεοειδικά και μέσα σ' ένα μήνα αυξήθηκε και η tsh αλλά ρυθμίστηκε με Τ4, αυτό ήταν βασικά το μόνο εύρημα, ο υπόλοιπος έλεγχος ήταν εντάξει οπότε πήρα την ευχή της και οοοοολες τις οδηγίες για διατροφή, υστεροσκόπηση κτλ. και προχωρώ
 24. Επειδή τις έκανα πρόσφατα κι έχω άυλη, αν θες, σου στέλνω τον κωδικό και την περιγραφή που αναγράφονται πάνω στο παραπεμπτικό - έκανα καμπύλη ινσουλίνης 0' - 60' - 120' και ζαχάρου 0' - 60' - 120'. Μου τις 'έγραψε' η γυναικολόγος μου, τις έκανα σε μικροβιολογικό και πλήρωσα απλά τη συμμετοχή. Σήμερα τις έδειξα και στην Τσεκούρα, δε μου είπε κάτι για τα 180'.