Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 5 λεπτά , linaa είπε:

      Νομίζω Κ εγώ ότι δεν το δικαιουσε. Απτήν στιγμή που έχεις παντρευτεί έτσι Κ αλλιώς τα φορολογικά ειναι κοινά άσχετα αν κάνετε χωριστή δήλωση το ότι φαίνετε γάμος ειναι το ίδιο πράγμα. Απλά πληρώνει ο καθένας τα δικά του μερίδια στο τέλος στα υπόλοιπα είναι το ίδιο . 

      και γω αυτό νομίζω αλλά η κοπέλα στο 1555 μου είπε είναι ανεξάρτητο και την ρώτησα και 2 φορες ! θα με πάρουν εκείνοι είπαν! απ ότι ξέρω μόνο το κυοφορίας ,το λοχείας, και μετά αν κάνω το 9μηνο δικαιουμαι

       

       

       

       

Λαδάκι....θέλω τα φώτα σας!


beba09

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, θέλω τα φώτα σας σχετικά με ένα θεματάκι που με απασχολεί! Πέρισυ αγόρασα λάδι από μια φίλη-γνωστή (γνωριστήκαμε στην δουλειά, δεν μπορώ να πω ότι είχα απόλυτη εμπιστοσύνη), πήρα 2 ντενεκέδες 17λιτρων ο ένας, στην τιμή των 55 ευρώ έκαστος! Μου είχε πει ότι το λάδι το φέρνει από Μυτιλήνη ο αδελφός της και ότι επειδή όταν ταξιδεύει με τενεκέδες το καράβι δεν χρεώνει επιπλέον μπορεί και φέρνει λάδι όσο θέλει χωρίς πρόβλημα. Το λαδάκι γευστικά μου άρεσε γιατί ήταν απαλό και ελαφρύ! Απλά έχω αμφιβολίες εάν όντως μου πούλησε καθαρό ελαιόλαδο, θα ήθελα να τονίσω ότι το λάδι ήταν προέλευσης Μυτιλήνης (όπου υποτίθεται ότι το λάδι εκεί είναι ανοιχτόχρωμο). Για να είμαι ακριβής όταν μαγειρεύω με το κανονικό ελαιόλαδο από το σουπερ μαρκετ κάνω συχνά ανάμειξη μισό μισό ή δυο μέρη ελαιόλαδο και ένα μέρος καλαμποκέλαιο ώστε να μην είναι έντονη η γεύση. Και εδώ είναι που δημιουργείται η απορία μου, το ελαιόλαδο που μου πούλησε η κοπέλα όταν το έβαζα στην κατσαρόλα χρωματικά ήταν ίδιο με αυτό που κάνω εγώ όταν αναμειγνύω, και μάλιστα δεν χρειαζόταν καθόλου να το αραιώσω γιατί ήταν ελαφρύ. Όταν το έβγαλα από τον τενεκέ το λάδι της ήταν πολύ θολό, και όχι πράσινο, είχε γεύση ελαιάς όμως, και όταν τελείωσε ο τενεκές στο κάτω μέρος είχε μούργα. Κάτι άλλο είναι ότι μια άλλη φορά που μας είχαν κάνει δώρο ένα τενεκέ με καλαματιανό ελαιόλαδο, ήταν πολύ βαρύ και μύριζε λάδι και είχε έντονο πράσινο χρώμα καμία σχέση με αυτό της Μυτιλήνης. Πήγα ένα δείγμα σε ένα θείο μου αλλά μου είπε ότι δεν το ξέρει αυτό το λάδι. Ρώτησα φέτος μια άλλη κοπέλα που είχε και αυτή αγοράσει ελαιόλαδο μαζί με εμένα αλλά μου είπε ότι δεν έχει ακόμα ανοίξει τον τενεκέ.

Λοιπόν τι λέτε, πήρα όντως λαδάκι μυτιλήνης ή έφαγα το δούλεμα της αρκούδας; Γιατί εάν μου πούλησε μούφα δεν υπάρχει βέβαια λόγος να ξαναγοράσω κάνω και μόνη μου την ανάμειξη στο σπίτι και πολύ φθηνότερα θα έλεγα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κανονικό λαδι σου έδωσε η κοπέλα κατά τη γνώμη μου. Η σοδειά από χρονιά σε χρονιά διαφέρει, λίγη μούργα στον πάτο είναι φυσιολογικότατη και αναμενόμενη. Το χρώμα, η οξύτητα,η γεύση το άρωμα έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες. Θεωρώ πως δεν σε λορόιδεψε, απλώς μπήκες σε μία διαδικασία καχυποψίας και σύγκρισης με λάδια άλλων περιοχών, άλλων ποικιλιών, άλλων ποιοτήτων (ας μη μιλήσω για τα λάδια σουπερμάρκετ) κι άκρη δεν βγάζεις. Όσο για την τιμή, φέτος στα μέρη μου πήγαινε 3,5 ε το λίτρο.

(ελπίζω να βοήθησα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Ως Καλαματιανός που είμαι θα συμφωνήσω και εγώ με τον προλαλήσαντα ότι το λάδι κάθε χρονιά είναι διαφορετικό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της χρονιάς αλλά και με την σοδειά (περιοχή που είναι το κτήμα).

Γενικά καλό λάδι βγαίνει κάθε 2 χρόνια. Φέτος 2016 δεν ήταν καλή χρονιά. Φαντάσου η οικογένειά μου που συνήθως βγάζουμε 1 τόνο, βγάλαμε μόνο 300 κιλά. Και γενικά ο κόσμος έβγαλε αγουρέλαιο γιατί οι ελιές παραλίγο να χαλάσουν. Το αγουρέλαιο έχει πιο σκούρο πράσινο χρώμα και πικρίζει ελάχιστα (ανάλογα με την ποικιλία), αλλά γενικά είναι καλύτερο σε θρεπτικά συστατικά.

Πάντως αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος μπορείς να πας δείγμα στο χημείο του κράτους (ίδρυμα Παστέρ), που βρίσκετε Αλεξάνδρας, ώστε να το αναλύσουν σωστά!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Δημιουργία νέου...