Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 5 λεπτά , Marlina είπε:

      Το έχω κ εγώ αυτό το βάρος εδώ και πολύ καιρό.. και εγώ αυτό νιώθω ότι θα φύγουν 😄 Εχω την εντύπωση πως επιδεινώνεται με το πολύ ξαπλα. Επίσης και εγω το νιώθω πολύ πιο έντονα όταν θέλω τουαλέτα. Προσπαθώ να πηγαίνω αρκετά συχνά τουαλέτα γιατί πέρα από το βάρος μου δημιουργούν και συσπάσεις!

      Επίσης με το μπάνιο και εγώ το ίδιο προτιμώ το πρωί που είμαι καλύτερα!!! 

      ωραία περναμε όλες !αχαχαχχαχα 🤣 μωρέ ας πάνε όλα καλα και θα κάνω 5 φορε σ μπάνιο μετά !

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ- ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ/ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ


Recommended Posts

:rolleyes:

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Πήρα την απόφαση να αποχωριστώ κάποια από τα πιο πολύτιμα βιβλία μου για να κάνω χώρο σε άλλα της ίδιας κατηγορίας.

1.Το βιβλίο της Φροντίδας του μωρού της αγαπημένης ΜΥΡΙΑΜ ΣΤΟΠΑΡΤ που είναι πια εξαντλημένο απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. - 7 ευρώ (Αρχική 20 ευρώ)

32012.jpg

Η κορυφαία ειδικός για παιδιά, Δρ. Μίριαμ Στόπαρντ, προσφέρει ολοκληρωμένες συμβουλές και λύσεις για τη φροντίδα του μωρού σας κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του. Παρέχει έγκυρες συμβουλές, μέσα από έναν πλήρως ενημερωμένο οδηγό, για τη διατροφή, τον ύπνο, το κλάμα, το μπάνιο, τη φροντίδα του στο σπίτι, την υγιεινή, τις πρώτες βοήθειες και πολλές άλλες βασικές ανάγκες. Περιλαμβάνει καθοδήγηση βήμα βήμα για την κατανόηση της φυσικής, συναισθηματικής και διανοητικής ανάπτυξης του μωρού σας.

2.ΝΤΑΝΤΑ 2 - Φροντίστε το μωρό σας με αυτοπεποίθηση της Τζο Φροστ, εκδόσεις Μοτίβο, σε άψογη κατάσταση - 9 ευρώ (αρχική τιμή 18)

large_20160722043119_ntanta_2.jpeg

Η αγαπημένη νταντά όλου του κόσμου μας προσφέρει τις συμβουλές της για να αντεπεξέλθουμε στην πιο σημαντική και συγχρόνως δύσκολη περίοδο της ζωής μας: τους πρώτους δώδεκα μήνες της ζωής του μωρού μας. Με τον ζεστό και άμεσο λόγο της, η Τζο Φροστ παρέχει στους γονείς τις πρακτικές πληροφορίες και τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζονται για να αγκαλιάσουν την πρόκληση του πρώτου χρόνου της ζωής του μωρού τους. Προσφέρει ξεκάθαρες συμβουλές, καθοδηγώντας τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, ώστε να είναι χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να κάνουν την οικογένειά τους πραγματικά να ανθίσει.

3. Το παιδί και η φροντίδα του του Μπέντζαμιν ΣΠΟΚ, εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, σε άριστη κατάσταση - 8 ευρώ (Αρχική τιμή 15,68 )

m4497658pp_9789603524700.jpg

Το διάσημο βιβλίο του δόκτορα Μπ. Σποκ, καταγραφή των απόψεων του Αμερικανού παιδιάτρου και παιδοψυχολόγου για την ανατροφή και φροντίδα του παιδιού, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση των σύγχρονων αντιλήψεων για τη βρεφική και παιδική ηλικία και τον χειρισμό των ζητημάτων της.

Η έρευνα αρχίζει από τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν ομαλά, και ως προς τον συναισθηματικό τομέα και ως προς την καθημερινή πρακτική τους, στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τη γέννηση του παιδιού τους. Καλύπτοντας ευρύτατη θεματολογία, εξετάζεται ό,τι θ' απασχολήσει γονείς και παιδί (οικογενειακή φροντίδα, συμπεριφορά των γονέων, θηλασμός και απογαλακτισμός, σχέσεις με τον γιατρό, καθημερινές συνήθειες και προσαρμογή στην παιδική ανάπτυξη, διατροφικά προγράμματα, ασθένειες, αγωγικές υποδείξεις, μάθηση και σχολείο, ψυχολογικές αλλαγές, εφηβική ανάπτυξη κ.λπ.) έως τη σειρά των ειδικών θεμάτων (πρόωρα βρέφη, υιοθεσία, χωρισμός γονέων κ.λπ.), των οποίων η αντιμετώπιση προϋποθέτει πρόσθετη ενημέρωση και γνώση.

Ο Αμερικανός ψυχολόγος και παιδαγωγός, εκφραστής προοδευτικών ιδεών και με πολυδιάστατη δράση, ιδίως στα χρόνια της δεκαετίας του '60, διαγράφει με πληρότητα τους στόχους κατά την ανατροφή του παιδιού και προτείνει πραγματιστικές και φυσικές λύσεις των προβλημάτων που σχετίζονται μ' αυτή.

4. Ο θαυμαστός κόσμος του βρέφους του Ντέσμοντ Μόρρις, εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, σε άριστη κατάσταση. παλαιότερη εκδοση - 6 ευρώ (αρχική τιμή 12,54)

Στο βιβλίο αυτό ο Nτέσμοντ Mόρις συνδυάζει τις ικανότητές του ως ζωολόγου και παρατηρητή του ανθρώπινου είδους, για να μελετήσει όσο πιο λεπτομερώς γίνεται την πιο αξιοθαύμαστη από όλες τις μορφές ζωής – το ανθρώπινο βρέφος. Tο αποτέλεσμα είναι ένα αποκαλυπτικό πορτρέτο των δώδεκα πρώτων μηνών της ζωής ενός βρέφους, δίνοντας έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που κάνουν οι γονείς κατά καιρούς: Γιατί τα μωρά έρχονται στον κόσμο με τέτοια δυσκολία, τη στιγμή που τα νεογέννητα άλλων ζώων γεννιούνται τόσο άνετα; Πόσο καλά μπορούν να ακούσουν τα μωρά, να μυρίσουν και να γευτούν; Γιατί κλαίνε; Tι προκαλεί το χαμόγελο; Eίναι τα μωρά περισσότερο ευαίσθητα στον εξωτερικό κόσμο απʼ ό,τι τελικά πιστεύουμε; Πόσο σημαντική είναι η παρουσία της μητέρας;

5.

Κατανοώντας το βρέφος σας , της Λίζα Μίλερ, εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, σε άριστη κατάσταση - 4 ευρώ (αρχική τιμή 8,36)

978-960-03-4326-7b.jpg

Πώς σκέφτεται το μωρό σας; Πώς αρχίζει να καταλαβαίνει τον κόσμο γύρω του; Πώς αρχίζει η επικοινωνία; Oι γονείς θέλουν να καταλαβαίνουν τα μωρά τους και τα μικρά έχουν ανάγκη από αυτή την κατανόηση. Tο βιβλίο Kατανοώντας το βρέφος σας ασχολείται με την ψυχική ανάπτυξη και την εξέλιξη της προσωπικότητας του μικρού στη διάρκεια του εξαιρετικά σημαντικού και συναρπαστικού πρώτου χρόνου της ζωής. Aυτό το βιβλίο, γραμμένο για να έχει απήχηση σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και οικογενειακούς φίλους, αλλά και επαγγελματίες του χώρου, περιγράφει την εξέλιξη, τα προβλήματα και τις αγωνίες του κρίσιμου πρώτου χρόνου της ζωής.

H Λίζα Mίλερ, όπως και όλοι οι συγγραφείς αυτής της σειράς των βιβλίων, είναι ειδική στον τομέα της παιδικής ανάπτυξης στη διεθνούς φήμης Kλινική Tavistock του Λονδίνου, η οποία αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ψυχικής υγείας του παιδιού.

6. Επάγγελμα μωρό του Μπερτράν Κραμέρ, εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, σε πολύ καλή κατάσταση- 4 ευρώ (αρχική τιμή 10,45)

978-960-03-4893-4b.jpg

Το μέλλον και η μοίρα των παιδιών περνάνε μέσα από την κούνια τους. Ήδη από τη στιγμή της γέννησής του, το μωρό αναμετριέται με τις επιθυμίες των γονιών και μαθαίνει να είναι συνεπές με το ρόλο που εκείνοι προσδοκούν από αυτό. Το «επάγγελμά» του δεν είναι βέβαια καθόλου ξεκούραστο. Ο ερχομός του στη ζωή κάνει τους γονείς να νιώσουν μια τρελή αγάπη, αλλά συχνά προκαλεί και την ανησυχία τους.

Ο ψυχαναλυτής Μπερτράν Κραμέρ αναλύει στο Επάγγελμα μωρό τους μηχανισμούς αυτής της τόσο ξεχωριστής σχέσης που συνδέει το νεογέννητο με τους γονείς του. Με την παράθεση συγκεκριμένων αποσπασμάτων από ορισμένες πρωτότυπες έρευνες –πρωτότυπες διότι συμμετέχουν η μητέρα και το μωρό μαζί– αποκρυπτογραφεί τις απαιτήσεις που έχουν οι γονείς από το μωρό και τον τρόπο με τον οποίο το μωρό ανταποκρίνεται σε αυτές. Μας εξηγεί, επίσης, πώς δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στη μητέρα και στο μωρό και μας υποδεικνύει με ποιον τρόπο είναι δυνατό να προκαλέσουμε τόσο πρώιμα την καλή τύχη στη ζωή των νεογέννητων. Διότι, ευτυχώς, όπως φαίνεται σε αυτό το βιβλίο, με την κατάλληλη γνώση και ενημέρωση το πεπρωμένο τους μπορεί να καθοριστεί.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ της ΚΑΜΠΕΛ ΣΤΙΟΥΑΡΤ, σε άριστη κατάσταση, εξαντλημένο από τις εκδόσεις SUSAETA - 7 ευρώ (αρχική τιμή 12,50)

EGYMOSYNH%20MERA%20ME%20TH%20MERA.jpg&w=201&h=280&far=T&bg=FFFFFF

Χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο λήψης εικόνων από τρισδιάστατα υπερηχογραφήματα, θα δείτε σε κάθε σελίδα πώς μεγαλώνει το μωράκι σας μέρα με τη μέρα. Το βιβλίο καταγράφει τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης του εμβρύου και δίνει πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη διατροφή της μητέρας, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής της, την ώρα του τοκετού.

Μάθετε για την ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, του Norman Smith, από τη σειρά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ των εκδόσεων Πασχαλίδη, σε άριστη κατάσταση - 2 ευρώ (αρχική τιμή 6,15)

132256.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η γυμναστική και το μασάζ του μωρού

Απλές τεχνικές μασάζ και διασκεδαστικές ασκήσεις για βρέφη και νήπια, του Peter Walker, εκδόσεις ΙΡΙΔΑ , ολοκαίνουργιο - 9 ευρώ (αρχική τιμή 26,63)

b40928.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Εχω ένα μωρο 17 μηνών κ βρίσκω πραγματικα πολυ ενδιαφέρον τα βιβλία σου.. ποιο πιστεύεις οτι θα πρέπει να εχω στη βιβλιοθήκη μου είτε τωρα που το παιδί μου ειναι ήδη 17 μηνών είτε για μια μέλλουσα νέα μανούλα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...