CoffeeMaker

Αξιόλογες εκθέσεις ή εκδηλώσεις με εισιτήριο ή είσοδο

Recommended Posts

Αξιόλογες εκθέσεις ή εκδηλώσεις με εισιτήριο.  Σε αυτό το θέμα θα δημοσιεύουμε εκθέσεις ή εκδηλώσεις οι οποίες πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφθείτε / δεν πρέπει να χάσετε. 
Από την πληθώρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σαφέστατα είναι πάρα πολλές ενδιαφέρουσες και η επιλογή δεν είναι απλή. Στην περίπτωση που πιστεύετε οτι υπάρχει κάποια εκδήλωση που θα έπρεπε να παρουσιαστεί εδώ μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο editor(at)parents.org.gr . 


LIFE, needs to be full of FUN.

Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από χαρά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έκθεση: GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη
 

Επισκεφθήκαμε την νέα έκθεση στην Τεχνόπολη - Gr80s !  Αξίζει να προγραμματίσετε μια έξοδο για καφέ ή ποτό, με την παρέα σας και τα μεγαλύτερα παιδιά (τα παιδιά ως και 18 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο ενώ εάν κουραστούν μπορούν να ξεσκάσουν στο φανταστικό skyline ), για αυτό το ταξίδι στον χρόνο:

80s9.jpg

"Ο λόγος, είναι ότι σε ταξιδεύει πραγματικά σε άλλες δεκαετίες και σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια, καλές και κακές στιγμές ή και πράγματα που θέλεις να σβήσεις από τη μνήμη σου, ή θα ήθελες να μην έχουν συμβεί, παράλληλα όμως υπάρχουν μέσα σου και χαρακτηρίζουν την ζωή σου - άρα πρέπει να τα έχεις υπόψιν σου." Μας περιγράφει η επισκέπτρια και μητέρα Ελένη Γ."

Είδαμε αντικείμενα μικρά, μεγάλα, μικρής αξίας, μεγάλης αξίας (Η/Υ MACintosh + Amstrad από το μουσείο τεχνολογίας), που μας πήγαν απευθείας ένα ταξίδι στον χρόνο.

80s99.jpg80s7.jpg80s6.jpg

Η ιστορική αναδρομή περνάει από δικαιώματα της γυναίκας, σε θέματα σεξουαλικότητας, από στάδια (της αργής) εξέλιξης της παιδείας, την πολιτική, εώς και την τρομοκρατία.

80s2.jpg80s4.jpg

Ειδικά το κομμάτι της πολιτικής, είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστής.   Σε διάφορες γωνιές εκπέμπουν τηλεοράσεις με προγράμματα ή ταινίες 80ς.

80s1.jpg

Η έκθεση αυτή πλησιάζει κατά πολύ ένα σύγχρονο έργο τέχνης, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε biennale ή στην Documenta   - ειδικά η κατασκευή του διαμερίσματος το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την έκθεση. Στο διαμέρισμα μάλιστα κατοικεί ένα ζευγάρι.

80s8.jpg

Τα συναισθήματα που αποκτά ο επισκέπτης που έζησε την δεκαετία των 80' είναι πολύ έντονα.

Στο χώρο όπου περιγράφεται η εξέλιξη του σχολικού συστήματος, υπάρχουν και τραπεζάκια με μικρή δραστηριότητα για μεγαλύτερα παιδιά (από 5 ετών) ή και τους ενήλικες.

  80s5.jpg

Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε 1-2 ώρες για να μπορέσετε να δείτε την έκθεση καλά. Προτείνουμε να την επισκεφθείτε με παιδικούς σας φίλους ή με παρέα, έτσι ώστε να μοιραστείτε επι τόπου τις αναμνήσεις που θα σας προκαλέσουν τα εκθέματα.

80s3.jpg

Το κείμενο του δελτίου τύπου :

Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων. Η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας.

Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, ανασυστήνονται μέσα από 4.000 εκθέματα, 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.). To περιεχόμενο της έκθεσης θα οδηγήσει τον επισκέπτη σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική δεκαετία του ’80, προσκαλώντας τον να δει, να «βιώσει», να εμπλακεί σε πρακτικές και υλικότητες εκείνης της εποχής, δημιουργώντας το δικό του αποτύπωμα, τη δική του εμπειρία, τη δική του αφήγηση γι’ αυτήν. Από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το '87, έως τις συγκεντρώσεις με τα πλαστικά σημαιάκια, από την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης το '89, έως τη "νέα δημοσιογραφία" που εισήγαγε το περιοδικό ΚΛΙΚ και από το μύθο που δημιούργησε ο Μπίλλυ Μπο στο χώρο της μόδας, έως τη φετιχοποίηση του τζιν, η έκθεση παρουσιάζει μέσα από μια ποικιλία εκθεσιακών μεθόδων, όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επίμαχη δεκαετία και διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επόμενες.

Εκθεσιακή κοινότητα και συμμετοχικός χαρακτήρας της έκθεσης Σημαντικός στόχος της έκθεσης ήταν η δημιουργία μιας εκθεσιακής κοινότητας, δίνοντας πρόσβαση σε οργανωμένους και μη συλλέκτες αντικειμένων αλλά και συνάπτοντας σημαντικές συνέργιες με Ιδρύματα, Μουσεία και Αρχεία. Μέσω του ανοιχτού καλέσματος στην ιστοσελίδα της έκθεσης απο τον Ιούνιο ως το Νοέμβριο του 2016, συγκεντρώθηκαν περισσότερα απο 2.500 αντικείμενα της εποχής, φωτογραφίες και άλλα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, απο όσους θέλησαν να δανείσουν στην έκθεση αντικείμενα απο τις προσωπικές τους συλλογές και να γίνουν μέρος των GR80s.

Επιστημονικοί επιμελητές: Βασίλης Βαμβακάς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ Παναγής Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ

Ειδικοί επιμελητές των επιμέρους περιπτέρων: Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Βασίλης Βλασταράς, Μελένια Γιαννούση, Φοίβος Δεληβοριάς, Ορσαλία Ελένη Κασσαβέτη, Κώστας Κατσάπης, Λουκάς Κατσίκας, Κωστής Κορνέτης, Αλέξανδρος Ανδρέας Κύρτσης, Διονύσης Νοταράκης, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λαμπρινή Ρόρη, Κώστας Ρουμανιάς, Νικόλας Σεβαστάκης, Κωστής Σταφυλάκης, Κατερίνα Σχινά, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Μαρία Τοπάλη, Κώστας Τσιαμπάος, Έφη Φαλίδα, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

Γενικές πληροφορίες: Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων): 2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)
Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ
Πάσο πολλαπλών επισκέψεων: 15 ευρώ (προσωπικό πάσο - απαιραίτητη επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο)
Ξεναγήσεις σχολείων: Κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 213 0109325
Ομαδικές ξεναγήσεις ενηλίκων: 6 ευρώ/άτομο (Από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 12:30, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 18:00)

Θεατρική ξενάγηση GR80s: 8 ευρώ/άτομο (Από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 19:00)

Παράλληλες εκδηλώσεις: δωρεάν είσοδος με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης ή πάσου πολλαπλών επισκέψεων – περιορισμένες θέσεις, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Γίνεται προπώληση εισιτηρίων μέσω γνωστών ιστοσελίδων.

Περισσότερες πληροφορίες: Website: www.gr80s.gr
Facebook: www.facebook.com/GRR80s/
Instagram: www.instagram.com/gr_80s/
Twitter: https://twitter.com/gr_80s
YouTube: www.youtube.com/channel/UCCNaJxBUny80J6gFIjfXVwA 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα