Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Σκουφάκι Κολύμβησης - Διαβάστε πριν το αγοράσετε!


admin

Recommended Posts

Σκουφάκι Κολύμβησης - Διαβάστε πριν το αγοράσετε!

Κυκλοφορούν 2 ειδών σκουφάκια κολύμβησης. Στην φωτογραφία θα δείτε αριστερά με σιλικόνη και δεξιά ένα με ύφανση από συνθετικό ελαστικό ύφασμα. 

skoyfakiswim.jpg.a9f55b180988c668777c097c5659a56d.jpg

Πριν αγοράσετε σκουφάκι, ζητήστε να δοκιμάσετε από κάποιο συμμαθητή/συμμαθήτρια, ποιό σκουφάκι σας ταιριάζει καλύτερα σε υλικό, μέγεθος ή κατασκευάστρια εταιρεία - Να γιατί : 

Μικρά παιδιά (2 ετών) για τα οποία το υφασμάτινο σκουφάκι ίσως είναι μεγάλο/χαλαρό, ίσως βολεύονται περισσότερο με σκουφάκι σιλικόνης έτσι ώστε αυτό να μην φεύγει εύκολα, όμως μεγαλύτερα παιδιά από 3 ετών δεν θα βολευτούν και τόσο.

Αποτρεπτικοί παράγοντες για το σκουφάκι σιλικόνης: 

  • δεν τεντώνει εύκολα οπότε εάν το κεφάλι του παιδιού σας είναι μεγαλύτερο θα δυσκολευτείτε, ενώ παράλληλα δεν είναι εύκολη η εύρεση διαφορετικών μεγεθών. 
  • δεν είναι καθόλου βολικό όταν το παιδάκι έχει μακριά μαλλιά, καθώς κάθε κούνημα της σιλικόνης για να χωρέσουν όλες οι τούφες, τραβάει τα μαλλιά με αποτέλεσμα συνεχή γκρίνια κάθε φορά πριν φορέσει το παιδί το σκουφάκι του.

Ίσως για μεγαλύτερα παιδιά άνω των 7-8 ετών που μπορούν μόνα τους να τα βάλουν να είναι πιο εύκολα και σταθερά, όμως είναι απαραίτητη αρκετή δύναμη και επιδεξιότητα.  

Για τις μικρότερες ηλικίες, το συνηθισμένο σκουφάκι ίσως είναι το πιό ιδανικό, καθώς κάνει πιο εύκολη την διαδικασία την στιγμή που το παιδί ακόμα βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής στην δραστηριότητα της κολύμβησης και ο γονέας επιθυμεί να μην υπάρχουν επιπλέον δυσκολίες σε αυτή τη διαδικασία.   

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

×
×
  • Δημιουργία νέου...