-
Από την διαχείριση / Admin news
-
πρίν από 49 λεπτά , Kiddo είπε:
Καλησπέρα! Δεν γράφω για να απολογηθεις, προς Θεού, γράφω για να ενημερώσω και να απομυθοποιήσω τέτοιου είδους βλακείες που λένε ορισμένοι άσχετοι "ειδικοί"..
Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν 2 μορφές "βιταμίνης Α" η μια είναι η ρετινολη και η άλλη είναι το β καροτένιο. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική και απαραίτητη στην εγκυμοσύνη για το έμβρυο!! Η διαφορά τώρα έγκειται στη μορφή της βιταμίνης Α που λαμβάνουμε. Αυτό που απαγορεύεται ουσιαστικά είναι η ρετινολη, η ρετινολη προέρχεται από ζωικά παράγωγα (συκώτι κτλ) όπου λόγω του ότι είναι καθαρή μορφή βιταμίνης Α δεν μπορεί ο οργανισμός να αποβάλει το πλεόνασμα και να γίνεται τοξικό για το έμβρυο προκαλώντας προβλήματα.. η άλλη μορφή όμως της βιταμίνης Α, δηλαδή το β καροτένιο, το οποίο προέρχεται από φυτικά προϊόντα επειδή δεν είναι αυτούσια μορφή βιταμίνης Α αλλά χρειάζεται να γίνει διεργασία από τον ίδιο μας τον οργανισμό ώστε να μετατραπεί σε βιταμίνη Α είναι απόλυτα ασφαλές προς κατανάλωση! Ο οργανισμός μας θα μετατρέψει όσο β καροτένιο χρειάζεται σε βιταμίνη Α και το πλεόνασμα θα το αποβάλει με τα ούρα!
Εν κατακλείδι για να μην κουράζω περισσότερο.. την επόμενη φορά που θα ακούσετε τέτοια βλακεία να ξέρετε να απαντήσετε!! Εξηγείστε ότι άλλο η ρετινολη και άλλο το β καροτένιο..! Φάτε άφοβα πράσινα φυλλώδη λαχανικά καρότο κτλ που είναι πλούσια σε β καροτένιο..! Επίσης να διαβάζετε πάντα τα συστατικά όσων καταναλώνετε.. από τις πολυβιταμινες (μπορεί η μορφή βιταμίνης Α που περιέχουν να είναι ρετινολη ή retinol στα αγγλικά) μέχρι τις κρέμες προσώπου κτλ κτλ..
Ναι έχεις δίκιο για το συκώτι κυρίως μου το είχε αναφέρει και μένα η διατροφολόγος, μου το ξανά εξήγησε σήμερα. Ο γυναικολόγος της αδερφής μου στο δεύτερο την είχε πει για το καρότο, και αυτό έγινε το 2020.
Τέλος πάντων όπως και να έχει δεν ήθελα να παραπληροφορήσω ούτε να προκαλέσω πανικό ούτε να το παίξω ειδικός. Ήταν λάθος η τοποθέτηση μου για το καρότο.
-
Θα γίνουμε γονείς τον Ιανουάριο του 2018
-
Θέματα
-
- 4.513 απαντήσεις
- 639.974 εμφανίσεις
-
- 11.145 απαντήσεις
- 2.082.043 εμφανίσεις
-
- 447 απαντήσεις
- 198.550 εμφανίσεις
-
Το Καφέ της Αναμονής (περιμένοντας αποτέλεσμα του τέστ) 1 2 3 4 5
Από CoffeeBean, in Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
- 71 απαντήσεις
- 114.581 εμφανίσεις
-
- 58 απαντήσεις
- 99.519 εμφανίσεις
-
-
-
- 1.182 απαντήσεις
- 146.973 εμφανίσεις
-
- 4.513 απαντήσεις
- 639.969 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 25 εμφανίσεις
-
- 615 απαντήσεις
- 51.457 εμφανίσεις
-
- 46 απαντήσεις
- 5.226 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 207 εμφανίσεις
-
- 14 απαντήσεις
- 430 εμφανίσεις
-
Αγωνία / Μελαγχολία / θλιψη στην εγκυμοσύνη μου
Από Nanouka8900, in ...χωρίς λόγια... (στις δύσκολες στιγμές)
- 10 απαντήσεις
- 668 εμφανίσεις
-
Μανουλες 2025 💕❤️ 1 2 3 4 12
Από Maria98, in Θα γίνουμε γονείς το 2024!
- 174 απαντήσεις
- 45.812 εμφανίσεις
-
- 3 απαντήσεις
- 291 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα