georgiamami

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα

Recommended Posts

Μαρία Π. δυστυχως δε μπορω να σε βοηθήσω στην ερωτησή σου, όμως θα σου πρότεινα να πας να πάρεις και 2η γνώμη ενδοκρινολόγου....σίγουρα δεν θα ησύχαζα αν συνέχιζα να αισθάνομαι όπως λες!Ευχομαι όλα να πάνε καλα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, γράφω πρώτη φορά στο σαιτ και είμαι τυχερή που το βρήκα!

Θέλω να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί αν τυχόν ξέρει κάποιος να μου πει.

Πριν πάει κάποιος που έχει αφαιρέσει το θυροειδή να κάνει εξετάσεις αίματος (για tsh, αντισώματα κτλ.) πρέπει να έχει πάρει το χάπι του της θυροξίνης το πρωί ή όχι;;;

Είχα ρωτήσει τον ενδοκρινολόγο μου 2 φορές στο παρελθόν και μου είπε αλλά κάθε φορά ξεχνάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφημίσεις


Καλημέρα! Καλώς ήλθες!

Όχι, όταν πηγαίνεις για ορμονικές δεν θα παίρνεις χάπι το πρωί. Μπορείς να το πάρεις αφού τελειώσεις με την αιμοληψία!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μαρία Π. δυστυχως δε μπορω να σε βοηθήσω στην ερωτησή σου, όμως θα σου πρότεινα να πας να πάρεις και 2η γνώμη ενδοκρινολόγου....σίγουρα δεν θα ησύχαζα αν συνέχιζα να αισθάνομαι όπως λες!Ευχομαι όλα να πάνε καλα!

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Κittyme! Ναι, ίσως θα πρέπει να πάρω μια δεύτερη άποψη, μολονότι απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχει τύχει σε κανέναν και καμία άλλη να έχει θέμα με τα λευκά αιμοσφαίρια, έτσι δεν είναι;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σας, πρόκειται να μπω για λήψη ιωδίου τη Δευτέρα 29/6.Έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες του φόρουμ οπότε λίγο πολύ είμαι προετοιμασμένη για τ διαδικασία.Οι πυρηνικοί στο Παπαγεωργίου ως προς τον χρόνο απομόνωσης είναι αρκετά χαλαροί, ωστόσο θα ήθελα από εσάς κάτι πιο κατατοπιστικό, γιατί 25 Ιουλίου παντρεύεται ένα πολύ φιλικό μου ζευγάρι και αναρωτιέμαι αν θα είμαι σε θέση να παρευρεθώ στο γάμο τους.Επίσης επειδή συγκατοικώ με τον αρραβωνιαστικό μου , σκεφτόμαστε να φύγει για μια βδ από το σπίτι, μιας και αυτό είναι μικρό και δύσκολα θα τηρηθούν οι απαραίτητε αποστάσεις.Και τέλος μετά από πόσο καιρό μοιραστήκατε το ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφό σας..Θέλω να είμαι όσο πιο προσεκτική γίνεται, οποιαδήποτε εμπειρία, θα με βοηθήσει πολύ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφημίσεις


Γεια σας κι από μένα! Πριν τέσσερα χρόνια ανακάλυψα ότι έχω μια ήπια μορφή υποθυρεοειδισμού που προκλήθηκε αμέσως μετά από διακοπή καπνίσματος. Μάλιστα κατά τα λεγόμενα της γιατρού μου τότε, δεν ήταν τυχαίο, μιας και λόγω στρεσαρίσματος από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλα για να κόψω το κάπνισμα πλήγηκε το σημείο εκείνο του σώματος που είχε μία προδιάθεση (ο αδένας). Ξεκίνησα αμέσως με θυροξίνη και μετά από κάποιο διάστημα -ενώ αρχικά δεν υπήρξε τέτοια ένδειξη- ανακαλύψαμε και ελαφρώς αυξημένα αντισώματα (ANTI-TG) και συγκεκριμένα 367 με Φ.Τ. 0-150. Στην τελευταία μου επίσκεψη το Δεκέμβρη πέσαμε πάνω σε κάποιον όζο, μικρό όπως μου είπε ο γιατρός, (4,2mm), υποηχοϊκό τον οποίο μου είπε δεν μπορούμε να παρακεντήσουμε, ακριβώς λόγω μεγέθους. Συνεχίζω λοιπόν τη θυροξίνη μου κανονικά όπως μου συνέστησε και έλεγχο σε ένα χρόνο. Το θέμα μου όμως είναι το εξής... Το τελευταίο διάστημα απ' την κούραση δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ. Υποφέρω τελευταία και από πόνους στις αρθρώσεις και δυστυχώς, εκτός από τα ερυθρά αιμοσφαίρια που ήταν ανέκαθεν χαμηλά (ναι, έχω και αναιμία), τώρα έχουν πέσει και τα λευκά. Εξετάσεις έκανα σε παθολόγο η οποία πιστεύοντας ότι είναι κάτι ρευματικό με ξεσκόνισε αλλά δε βρήκαμε πού οφείλεται η μείωση των λευκών. Το μόνο που μου συνέστησε ήταν να πάρω σίδηρο όπως και έκανα. Το θέμα μου είναι ότι η κούραση αυτή δε λέει να περάσει από πάνω μου και επιπλέον καταλαβαίνω ότι "κάτι δεν πάει καλά"......

Μαρια ποια ειναι η τωρινη τιμη της TSH σου???

Πιστευω οτι η κοπωση αν δεν οφειλεται στην αναιμια σου πιθανον να οφειλεται στην τιμη της ορμονης πραγμα που ρυθμιζεται με αυξομειωση της δοσης κατα οδηγια του γιατρου σου


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας! Επέστρεψα πάλι....Αυτήν την φορά τα αποτελέσματα είναι φυσιλογικά! Η πρόσφατη αιματολογική εξέταση εδειξε....TSH: 1,6 με Φ.Τ. 0-4....παίρνοντας χάπι Τ4 των 150! Η εξέταση 25(ΟΗ)D (Βιταμινη D) δε χρειάστηκε να γίνει....με την λήψη χαπιού D3 fix extra 2000 ειχε ανεβεί στα φυσιολογικά και θα το πάρω πάλι απο Σεπτέμβρη! Ο ενδοκρινολόγος ήταν χαρούμενος....για την ωρα λέει είμαι απόλυτα καλά...σαν να εχω θυροειδή! Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω την διατροφή μου και να χάσω μόνο 5 κιλά....ούτε πολλή σπατάλη αλλα ούτε και πολλή συγκρατηση....Εγω πάντως κάνω την διαιτα μου...τρωω απο ολα αλλά πάντοτε με μέτρο....Επιτέλους είμαι καλά 5 μήνες μετά την καλοήθη ολικη αφαιρεση θυροειδους! Επόμενο ραντεβού για εξετασεις λιγο πριν φυγω για φαντάρος....Καλο καλοκαιρι σε όλους! Καλά να περνάτε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα!ειμαι καινουργια εδω.ψαχνοντας για το θυροειδη στο γκουγκλ μου βγαλε αυτο το φορουμ.τον εχω αφαιρεσει πριν 5χρονια.θα ηθελα να παρακαλεσω οποιον ξερει να μου πει ποσο κοστιζει ενα ολοσωμο σπινθηρογραφημα με ληψη ιωδιου στο γεννηματα χωρις ασφαλεια.αν δεν θελετε να μου πειτε εδω στειλτε μου μηνυμα.ευχαριστω προκαταβολικα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Γεια σας! Επέστρεψα πάλι....Αυτήν την φορά τα αποτελέσματα είναι φυσιλογικά! Η πρόσφατη αιματολογική εξέταση εδειξε....TSH: 1,6 με Φ.Τ. 0-4....παίρνοντας χάπι Τ4 των 150! Η εξέταση 25(ΟΗ)D (Βιταμινη D) δε χρειάστηκε να γίνει....με την λήψη χαπιού D3 fix extra 2000 ειχε ανεβεί στα φυσιολογικά και θα το πάρω πάλι απο Σεπτέμβρη! Ο ενδοκρινολόγος ήταν χαρούμενος....για την ωρα λέει είμαι απόλυτα καλά...σαν να εχω θυροειδή! Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω την διατροφή μου και να χάσω μόνο 5 κιλά....ούτε πολλή σπατάλη αλλα ούτε και πολλή συγκρατηση....Εγω πάντως κάνω την διαιτα μου...τρωω απο ολα αλλά πάντοτε με μέτρο....Επιτέλους είμαι καλά 5 μήνες μετά την καλοήθη ολικη αφαιρεση θυροειδους! Επόμενο ραντεβού για εξετασεις λιγο πριν φυγω για φαντάρος....Καλο καλοκαιρι σε όλους! Καλά να περνάτε!

Λαζο, εισαι λεβεντια.

Θα παρακολουθεις τυχον εξελιξεις σε ολη τη ζωη σου και ολα θα πανε καλα.

Καλη θητεια να εχεις!!!


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφημίσεις


Καλησπερα απο μενα.

Το καλοκαιρι πλησιαζει προς το τελος του κι εμεις ειμαστε και παλι εδω για να δινουμε πληροφοριες και ψυχολογικη υποστηριξη (αυτα μπορουμε αυτα δινουμε γιατι δεν ειμαστε γιατροι παρα μονο ασθενεις), σε οσους τη ζητουν.

Να κανουμε μια υπενθυμιση των ιστορικων για να μπουμε στο κλιμα του φορουμ??

Δε λεω απο τωρα καλο χειμωνα...... εχουμε καιρο ακομη!!! :)


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα & καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους & όλες!

Το 2009 γέννησα ενα υπέροχο κοριτσάκι και 1 χρόνο αργότερα έκανα πλήρη αφαίρεση θυρεοεοδή. Παίρνω το χαπάκι μου κανονικά όμως τελευταία τριγυρίζει στο μυαλό μας μια σκέψη 2ου παιδιου και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλής η εγκυμοσύνη με την έλλειψη του θυρεοειδή και την τεχνική χορήγηση της αντίστοιχης ορμόνης. Υπάρχει κάποιος να μου πει με αντίστοιχη εμπειρία;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλημέρα & καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους & όλες!

Το 2009 γέννησα ενα υπέροχο κοριτσάκι και 1 χρόνο αργότερα έκανα πλήρη αφαίρεση θυρεοεοδή. Παίρνω το χαπάκι μου κανονικά όμως τελευταία τριγυρίζει στο μυαλό μας μια σκέψη 2ου παιδιου και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλής η εγκυμοσύνη με την έλλειψη του θυρεοειδή και την τεχνική χορήγηση της αντίστοιχης ορμόνης. Υπάρχει κάποιος να μου πει με αντίστοιχη εμπειρία;

Γεια σου Daira.

Ουτε η πρωτη ουτε η τελευτια θα εισαι που λαμβανεις θυροξινη.

Να ξερεις οτι θα πρεπει να παρακολουθεις στενα τις τιμες των ορμονων σου τοσο πριν, οσο κατα τη διαρκεια αλλα και μετα τον τοκετο. Και αυτο γιατι κατα την εγκυμοσυνη, μεταβαλλονται και μπορει να δημιουργησουν προβληματακια. Πιστευω οτι ενας καλος γυναικολογος ειναι ικανος να παρακολουθει την πορεια και σε συνεργασια με τον ενδοκρινολογο σου να εχεις την επιθυμητη εξελιξη στα σχεδια σου.


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα