Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Πράγματα για το μωρό & ποιος αγοράζει τί


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Τώρα κλείνω το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μπαίνω στο δεύτερο.... Μάθαμε και το φύλο (κοριτσάκι) και ξεκίνησα να κοιτάζω τί θα χρειαστώ..... Σε γενικές γραμμές βλεπω αρκετά πράγματα βέβαια καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλα απαραίτητα αλλά αγχώνομαι λίγο για το οικονομικό αφού δε ξέρω πόσο πάνω κάτω θα μου κοστίσουν στο σύνολο και ήθελα να ρωτήσω είναι κάποια πράγματα που παραδοσιακά ας πούμε.... Σου παίρνουν και αν ναι ποιος, τί, π.χ τί παίρνει η μαμά μου, τί παίρνουν τα πεθερικά, τί παίρνουμε εμείς σαν ζευγάρι κλπ 

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γειά σου και με το καλο!

Δεν υπάρχει κάτι παραδοσιακό να περιμένεις. Τι σου προτείνω εγώ,  ότι μπορείς να δανειστείς και άμα καταλήξεις μετά θα ψωνίζεις.  Μην πάρεις τίποτα από τώρα,  οι μαμάδες τα δίνουμε τα πράγματα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου!!! Με το καλο!!!! 

Οπως ειπε η katsif δεν υπαρχει κατι παραδοσιακο σα δωρο. Θα σου πω τα εξης ομως.

Εαν εχεις σκοπο να θηλασεις μπουκαλια, αποστειρωτες και βραστηρες δε θα παρεις.

Καροτσι τριλογιες κτλ αχρηστα. Γενικα λεφτα σε καροτσι μη δωσεις. Κι ενα φτηνο κανει τη δουλεια του. Δες πρωτα αν θα καθεται σε καροτσι. Ιδανικα ας σου δανεισει μια φιλη-συγγενης. 

Οσο ειναι πολυ βρεφακι μπορεις να παρεις ενα ρινγκ σλινγκ 20-30 ευρω να το φορας στο σπιτι ή σε βολτα γτ οσο ειναι βρεφακια θελουν συνεχως αγκαλια.

Κρεβατι μικρο μην παρεις μεγαλωνουν γρηγορα. Ουτε λικνο κτλ. Εμενα το κρεβατι-στρωμα- σεντονια- μπαντες ηταν πεταμενα λεφτα γτ θηλαζει ολη νυχτα οποτε ειμαστε στο ιδιο κρεβατι. 

Με λιγα λογια, πρακτικα το μωρο θα χρειαστει ρουχαλακια, πετσετουλες, σελτεδακια και το καθισμα του αυτοκινητου οπωσδηποτε. Τιποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι προαιρετικα. Και χωρις ολα τα αλλα ζεις. Κι η αλλαξιερα προαιρετικη ειναι. Στο ρηλαξ 120 ευρω κουνιστο εμενα δεν εκατσε καθολου. Το μομπιλε για το κρεβατι επισης ακυρη αγορα αφου δεν πηγε στο κρεβατι του.

Γεννησε με το καλο και βλεπεις! Αγαπη και αγκαλια θα θελει το βρεφακι σου. Τιποτα αλλο. Μην αγχωνεσαι! Αγαπη θελει μονο!

Αν καποιος θελει να σου παρει δωρο ζητα το καθισμα του αυτοκινητου ιδανικα 0-18 ή 0-36 που ειναι ακριβο. Και ζητα και καρεκλακι φαγητου δωρο. Του Ικεα ειναι τελειο αν το αγορασεις εσυ κι εχει 15 ευρω. 


2tXqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα πρόθεσης του καθενα τι θα πάρει αν θα πάρει.. σίγουρα αν υπάρχει πρόθεση για αγορά από παππούδες σου προτείνω (έχοντας ένα μωρό 7 μηνών) καρέκλα φαγητού, κούνια κάθισμα αυτοκινήτου καρότσι αυτά είναι τα πολυέξοδα. Άμεσα θα χρειαστείς κάθισμα αυτοκινήτου και κούνια. Καρότσι μπορείς να το πάρεις σε κάνα 2 μήνες και καρρκλακι φαγητού στους 6.  Αναφέρομαι σε αυτά γιατί καλαθουνα Πορτ μπεμπέ είναι προαιρετικά . Ρουχακια φορμακια ανάλογα με την εποχή πάρε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος 0-3 η 1-3 για να σου κρατήσουν, σελτεδακια, 2-3 πάνες αγκαλιας , πετσετακια μικρα για σκούπισμα, πετσέτες για το μπάνιο. Σκουφάκι γαντακια περιττά δεν τα βάλαμε ποτέ. Σεντονακια για την κούνια, κουβέρτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσι μου και με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου! :)
Είμαι κι εγώ προσφατομανούλα (6,5 μηνών για την ακρίβεια :P ) και μιάς που τα έχω σχετικά πρόσφατα είπα να σου απαντήσω.
Θυμάμαι τον εαυτό μου και διάβαζα αντίστοιχα τόπικ στο φόρουμ όταν ήμουν έγκυος και πλέον έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, πως ότι θεωρεί η μία μας χρήσιμο κάποια άλλη ίσως το θεωρήσει "άχρηστη αγορά", οπότε πρέπει να σκεφτείς εσύ στο περίπου τι θα χρειαστείς, να κάνεις ερεύνα αγοράς και αν γίνεται βέβαια να δανειστείς όπως είπαν και τα κορίτσια ακόμη καλύτερα!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι απο τα πρώτα που θα χρειαστείς είναι το καθισματάκι αυτοκινήτου (να είναι απο νεογέννητο η χρήση του) για την μεταφορά στο σπίτι, κούνια/λίκνο/καλαθούνα/παρκοκρέβατο (ανάλογα τον χώρο σου) για να κάνει νάνι το ζουζούνι σου, κουβερτούλες, σεντονάκια, πάνες, σελτεδάκια, είδη βρεφικής φροντίδας, ρουχαλάκια (0-3 αλλά με ρέγουλο οι αγορές γιατί μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Εμείς αφήσαμε αφόρετα ούκ ολίγα :P).
Καρότσι, καρεκλάκι, ριλάξ και μερικά ακόμη, είναι πράγματα που μπορείς να αγοράσεις και μετά την γέννα, βλέποντας τι θα σου χρειαστεί και πράττοντας αναλόγος, διότι ίσως κάποιο απο αυτά έρθει στην πορεία σαν δώρο οπότε να μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα αφού δεν τα χρειάζεσαι άμεσα.
Όσο για το ποιός παίρνει τι, όπως ήδη είπαν τα κορίτσια, δεν είναι στάνταρ...
Ανάλογα την διάθεση και το οικονομικό ότι μπορεί παίρνει ο κάθε ένας.
Εμάς και οι 2 πλευρές μας είπαν ότι θέλουν να επιλέξουμε να μας πάρουν κάτι που χρειαζόμαστε απο τις άμεσες αγορές διότι δεν είχαν στο νου τους οι ίδιοι κάτι συγκεκριμένο, οπότε τα μοιράσαμε και η πλευρά του συζήγου πήρε την κούνια και τα παρεμφερεί ενώ η άλλη πλευρά το καρότσι (το πήραμε προ γέννας διότι θέλαμε πολυμορφικό κάτι που τελικά δεν μετάνιωσα γιατί χρησιμοποίησα πολύ το πόρτ μπεμπέ, γιαυτό πλέον πιστεύω ότι η κάθε αγορά είναι υποκειμενική υπόθεση διότι για άλλη κοπέλα είναι περιττό πχ το πόρτ μπεμπέ).
Ελπίζω να βοήθησα!! Εάν θες να σου τα πω αναλυτικότερα, εκεί που σου γράφω κατά την γνώμη μου τι θα χρειαστείς πολύ ευχαρίστως, απλά επειδή μερικές απο αυτές είναι αγορές που γίνονται και αργότερα στην πορεία της εγκυμοσύνης τις ανέφερα σαν κατηγορία (πχ είδη βρεφικής φροντίδας) για να μην γράψω περισσότερη έκθεση απο ότι ήδη έγραψα :P:P .
Με το καλό και πάλι να κρατήσεις το θαυματάκι σου!! :wub:


BhlBp2.pngUYkZp2.png

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πρίν, Papaki6 είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια και για τις ευχές και για τις πληροφορίες.....!!!!! Δεν κατάλαβα το πολυμορφικό καρότσι :P

Κορίτσι καλησπέρα!!
Πολυμορφικό καρότσι είναι αυτό που λέμε 2 σε 1 ή και 3 σε 1 (ίσως και παραπάνω απλά δεν το έχω ακούσει προσωπικά ακόμη αυτό :P )
Π.χ το 3 σε 1 ας πούμε, είναι ναί μεν κανονικό καρότσι, αλλά πάει πακέτο με πόρτ μπεμπέ και καθισματάκι αυτοκινήτου τα οποία κουμπώνουν και στον σκελετό του καροτσιού και χρησιμοποιείς όποιο απο τα 3 σε βολεύει για μεταφορά.
Αν όμως θεωρείς πως δεν θα χρησιμοποιήσεις πχ το πόρτ μπεμπέ ας πούμε, μπορείς να πάρεις πολυμορφικό 2 σε 1 που είναι το καρότσι σύν καθισματάκι αυτοκινήτου ή να κάνεις μία ξεχωριστή αγορά για το κάθε ένα, αγοράζοντας δηλαδή ένα απλό καρότσι και ένα καθισματάκι της αρεσκείας σου μιάς και τα απλά καρότσια είναι πιο οικονομικά συνήθως αλλά και ένα "τσίκ" πιό ελαφριά σε βάρος (από ότι δοκίμασα εγώ αυτό παρατήρησα η αλήθεια είναι, αλλά ίσως και να είμαι λάθος).
Βλέποντας τι σε συμφέρει, αλλά και τι θεωρείς ότι θα χρειαστείς πράττεις.

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα, ελπίζω όχι, αλλά τέτοια ώρα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε απο την νύστα χαχαχα :P


BhlBp2.pngUYkZp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εμάς δε μας πήρε τίποτα κανένας όσον αφορά την προίκα του μωρού.Μετα,όμως μας έδωσαν χρήματα. 

Άποψη μου είναι ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει με τα έξοδα του μωρού,αφού οι γονείς είναι υπεύθυνοι εξ ολοκλήρου για αυτα όπως επίσης και για το μεγάλωμα του

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


6 ώρες πρίν, Papaki6 είπε:

Χαχα..... Όχι σε με μπέρδεψες καθόλου!!! Ωραία θα τα δω, σ' ευχαριστώ!!!

Τίποτααα, αν προκύψει κι άλλη απορία στην πορεία χαρά μουυυ να τα ξαναπούμε!! :)


BhlBp2.pngUYkZp2.png

Link to comment
Share on other sites

On 17/3/2018 at 7:21 ΜΜ, Angela123 είπε:

Εμάς δε μας πήρε τίποτα κανένας όσον αφορά την προίκα του μωρού.Μετα,όμως μας έδωσαν χρήματα. 

Άποψη μου είναι ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει με τα έξοδα του μωρού,αφού οι γονείς είναι υπεύθυνοι εξ ολοκλήρου για αυτα όπως επίσης και για το μεγάλωμα του

Σίγουρα.... Δεν είπα ότι είναι κανένας υποχρεωμένος.... Απλά όταν αναγκάζεσαι να αφήσεις τη δουλειά σου και πέφτουν μαζεμένα διάφορα όπως στήσιμο σπιτιού και όλα τα βρεφικά.... Σκέφτεσαι πως μπορείς να κάνεις τη καλύτερη δυνατή διαχείριση.... (λαμβάνοντας το κάθε τι υπόψην) για αρχή τουλάχιστον γιατί μετά θα ισορροπήσουν κάπως τα πράγματα..... Όπως και να 'χει δεν είναι ότι δεν μπορώ να μεγαλώσω το παιδί μου..... Απλά θέλω να ξέρω όπως είπα και πιο πάνω αν έχω να περιμένω κάτι και τί ώστε να μην προχωρήσω σε περιττά έξοδα.... Από τη στιγμή που ναι μεν λόγω εγκυμοσύνης αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου..... [(Βρεφονηπιαγωγός.....) φουλ στις ιωσούλες η δουλειά + μια καλή αιμορραγία στον πρώτο μήνα και μονήρη ομφαλική αρτηρία.....] Από την άλλη τα χρήματα που

παίρνω από το ΙΚΑ είναι πολύ λίγα και δε θέλω να ρίξω το βάρος στο αγόρι μου - μέλλοντα σύζυγό μου

ΥΓ. Σ' ευχαριστώ πολύ Fairy και όλες σας για τις απαιτήσεις!!!

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...