Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 19/5/2026 at 12:30 ΜΜ, Pepi88 είπε:

Ευχαριστώ πολύ !Με πήραν πριν λίγο 16 ώριμα γονιμοποιήθηκαν τα 14 με μικρογονιμοποιηση !καλα είμαστε για αρχή σκεφτόμαστε θετικά!Αλλα έχουμε μέλλον ακόμα καθώς έχουμε και προεμφυτευτικό μπροστά μας αν καταφέρουμε βλαστοκύστες !Πως πήγες με τον υπέρηχο ;

Κοιτα σίγουρα η κάθε κοπέλα για τον κάθε γιατρό μπορεί να σου πει τα καλύτερα ή τα χειρότερα βάση της εμπειρίας της μην το ξεχνάς αυτό !Το θέμα είναι να κάνεις ραντεβού να δεις προσέγγιση και να ακούσεις και λίγο το ένστικτο σου!Φυσικα υπάρχουν αντικειμενικά κακοί και καλοι γιατροι  αλλά σε κάποιους οι διαφορές είναι στην λεπτομέρεια!Ευχομαι να αποφασίσεις τον καλύτερο για σένα !

@souri σε καταλαβαίνω,εγώ έχω μια βλαστοκυστη που περιμένει 4ββ,ξέρω δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία ,απλά ήθελα να ζήσω και λίγο γιατί ήταν δύσκολη χρονιά ,και ότι θέλει ας γίνει 

εμβρυομεταφορά μετά από προεμφυτευτικο

anna__

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια να ρωτήσω  κάτι όσες προχωρησατε η θα προχωρήσετε σε προεμφυτευτικο περίμενατε κάποιους μήνες για να σας προετοιμάσουν πρωτοκολλο από το κέντρο έγινε ο προεμφυτευτικος; μας είπαν ότι πρέπει να κάνουν προετοιμασία ελέγχου για το χρωμόσωμα που έχουμε το πρόβλημα.και μετά μπορούν να ελέγξουν τα έμβρυα.

Επίσης μας είπαν ότι δεν θα ελεγχθούν τρισωμιες κλπ Αλλά μόνο το χρωμόσωμα στο όποιο έχουμε θέμα.

Πείτε βρε κορίτσια έτσι γίνεται γιατι έχω καταμπερδευτει.

3 ώρες πρίν, Sanel067 είπε:

Καλησπερα κοριτσια και απο εμενα.Εγω εχω αλλη μια απορια,ο προεμφυτευτικος θεωρειται 100% αξιοπιστος?

100%δεν είναι τίποτα έχει πιθανότητες αποτυχιας ειδικά για τις τρισωμιες μου είπαν στο χωρεμειο ότι δεν τις ελέγχουν γιατί είναι μεγάλο το ποσοστό αποτυχιας.

• 6 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Καλησπέρα!! Γνωρίζετε τι είναι τα μωσαϊκά έμβρυα ; Και κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες να δώσουν υγιή εγκυμοσύνη και υγιή μωρό ;

Νομιζω οτι μονο γενετιστης μπορει να σου πει αν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι υγιες το εμβρυο με μωσαικισμο, αναλογως ποσα κυτταρα πασχουν. Πως πηγαν τα αποτελεσματα του προεμφυτευτικου γενικα; Ποσα εντελως υγιη υπηρχαν; Σιγουρα τα υγιη θα κοιταξεις να μεταφερεις. 

2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Καλησπέρα!! Γνωρίζετε τι είναι τα μωσαϊκά έμβρυα ; Και κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες να δώσουν υγιή εγκυμοσύνη και υγιή μωρό ;

Δεν γνωρίζω τις πιθανότητες, αλλά τα μωσαϊκά έμβρυα είναι όταν η χρωμοσωμικη ανωμαλία δεν υπάρχει σε όλα τους τα κύτταρα. Δηλαδή δεν υπήρχε εξαρχής κάποια ανωμαλία στη δημιουργία του ζυγωτου ( αλλιώς θα ήταν όλα τα κύτταρα με χρωμοσ.ανωμαλια), αλλά προέκυψε αργότερα κατά τις διαιρέσεις του ζυγωτού και έτσι κάποια κύτταρα είναι με τα φυσιολογικά χρωμόσωματα και κάποια όχι. Όσο πιο αργά στις διαιρέσεις προέκυψε τόσο το καλύτερο, σημαίνει ότι τόσα λιγότερα κύτταρα έχουν τη χρωμοσωμικη ανωμαλία. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 25 λεπτά , little miracle είπε:

Νομιζω οτι μονο γενετιστης μπορει να σου πει αν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι υγιες το εμβρυο με μωσαικισμο, αναλογως ποσα κυτταρα πασχουν. Πως πηγαν τα αποτελεσματα του προεμφυτευτικου γενικα; Ποσα εντελως υγιη υπηρχαν; Σιγουρα τα υγιη θα κοιταξεις να μεταφερεις. 

Ναι εννοείται θα κλείσω ραντεβού αύριο με γενετιστή απλά για να έχω μια εικόνα στο τι παίζει για αυτό ρωτάω !! Είχαμε 6 βλαστοκύστες 5ης μέρα και 2 βλαστοκύστες 6ης μέρας και βγήκαν υγιής 2 , 4 με μωσαικοσμος και 2 ακατάλληλες δεν ξέρω ακόμα με τι ακριβώς τρισωμια λογικά αύριο θα μου στείλουν την αναφορά !! 

πρίν από 3 λεπτά , Anna Maria 1995 είπε:

Δεν γνωρίζω τις πιθανότητες, αλλά τα μωσαϊκά έμβρυα είναι όταν η χρωμοσωμικη ανωμαλία δεν υπάρχει σε όλα τους τα κύτταρα. Δηλαδή δεν υπήρχε εξαρχής κάποια ανωμαλία στη δημιουργία του ζυγωτου ( αλλιώς θα ήταν όλα τα κύτταρα με χρωμοσ.ανωμαλια), αλλά προέκυψε αργότερα κατά τις διαιρέσεις του ζυγωτού και έτσι κάποια κύτταρα είναι με τα φυσιολογικά χρωμόσωματα και κάποια όχι. Όσο πιο αργά στις διαιρέσεις προέκυψε τόσο το καλύτερο, σημαίνει ότι τόσα λιγότερα κύτταρα έχουν τη χρωμοσωμικη ανωμαλία. 

Άρα ουσιαστικά πάσχουν από κάποια τρισωμια αλλά ανάλογα το ποσοστό θα δείξει αν αυτό το έμβρυο γεννηθεί σε πόσο βαθμό θα επηρεάζει σε εισαγωγικά ;

• Μου αρέσει 1

πρίν από 3 λεπτά , Blu24 είπε:

Ναι εννοείται θα κλείσω ραντεβού αύριο με γενετιστή απλά για να έχω μια εικόνα στο τι παίζει για αυτό ρωτάω !! Είχαμε 6 βλαστοκύστες 5ης μέρα και 2 βλαστοκύστες 6ης μέρας και βγήκαν υγιής 2 , 4 με μωσαικοσμος και 2 ακατάλληλες δεν ξέρω ακόμα με τι ακριβώς τρισωμια λογικά αύριο θα μου στείλουν την αναφορά !! 

Άρα ουσιαστικά πάσχουν από κάποια τρισωμια αλλά ανάλογα το ποσοστό θα δείξει αν αυτό το έμβρυο γεννηθεί σε πόσο βαθμό θα επηρεάζει σε εισαγωγικά ;

Ναι, και είναι ανάλογα ποια είναι η τρισωμια. Δηλαδή αν πρόκειται για τρισωμια 21 ( σύνδρομο down) επιβιώνουν συνήθως αυτά τα μωράκια και όσα έχουν μωσαικισμο έχουν συνήθως λιγότερο έντονα συμπτώματα του συνδρόμου. Για άλλες τρισωμιες δεν ξέρω πολλές πληροφορίες, αλλά ξέρω ένα κοριτσάκι που έχει μωσαικισμο σε σύνδρομο down και έχει ένα πιο ελαφριάς μορφής σύνδρομο, να το πω έτσι. Σίγουρα όσο το ποσοστό των κυττάρων με τρισωμια μειώνεται σημαίνει ότι τόσο ελαφρύτερης μορφής θα είναι το σύνδρομο! 

Αλλά όπως και να έχει θα σου πουνε αύριο και οι ειδικοί πληροφορίες. Εμενα αυτά μου τα έχει εξηγήσει η οικογένεια του παιδιού αυτού που έγραψα παραπάνω. Στα είπα όχι γιατί είμαι ειδικός, αλλά για να έχεις μια πρώτη εικόνα. 

πρίν από 11 λεπτά , Anna Maria 1995 είπε:

Ναι, και είναι ανάλογα ποια είναι η τρισωμια. Δηλαδή αν πρόκειται για τρισωμια 21 ( σύνδρομο down) επιβιώνουν συνήθως αυτά τα μωράκια και όσα έχουν μωσαικισμο έχουν συνήθως λιγότερο έντονα συμπτώματα του συνδρόμου. Για άλλες τρισωμιες δεν ξέρω πολλές πληροφορίες, αλλά ξέρω ένα κοριτσάκι που έχει μωσαικισμο σε σύνδρομο down και έχει ένα πιο ελαφριάς μορφής σύνδρομο, να το πω έτσι. Σίγουρα όσο το ποσοστό των κυττάρων με τρισωμια μειώνεται σημαίνει ότι τόσο ελαφρύτερης μορφής θα είναι το σύνδρομο! 

Αλλά όπως και να έχει θα σου πουνε αύριο και οι ειδικοί πληροφορίες. Εμενα αυτά μου τα έχει εξηγήσει η οικογένεια του παιδιού αυτού που έγραψα παραπάνω. Στα είπα όχι γιατί είμαι ειδικός, αλλά για να έχεις μια πρώτη εικόνα. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατόπιση 🙏🏼🙏🏼

• Ευχή 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...