Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 10 λεπτά , Vxatz είπε:

      @Kiddoσε ευχαριστω για την απάντηση σου. Έχω πάει στην γνωστή αιματολόγο έχω την μετάλλαξη Leiden αλλά δεν σχετίζεται με αποβολές, παρόλα αυτά έπαιρνα αντιπηπτικη αγωγή και κορτιζόνη για καταστολή αν κ δεν βρέθηκε αυτοάνοσο. Έχω θυρεοειδέκτομη όποτε παίρνω καθημερινά t4 και με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος χρονια. Όλες οι κυήσεις ήταν αυτόματη αποβολη, σε καμία δεν ειχα αιμορραγία. Όσον αφορά το σπερμα επέμενα παρά πολυ να το ελέγξουμε πριν την γονιμοποίηση αλλά ο γιατρός και οι εμβρυολογοι επέμεναν ότι είναι πολυ καλό διοτι γονιμοποιουσε σχεδόν όλα τα ωάρια που έγιναν βλαστοκυστες άριστες. Ο σύζυγος 33 ετών.  Για να καταλάβεις από τα 12 ωάρια της δότριας τα 9 ήταν ώριμα και τα 7 έγιναν βλαστοκυστες. Όπως κ να έχει δυστυχως δεν μπορώ να κάνω κάτι όσον αφορά το σπερμα γιατί έχω έμβρυα στην κατάψυξη. Έκανα απόξεση την προηγούμενη εβδομάδα κ το στείλαμε για έλεγχο για να έχουμε μια απάντηση. Έχω κάνει υστεροσκοπηση και ήταν καθαρή.
      Ο γιατρος μου δεν πιστεύει στο μικρωβιωμα της μήτρας θεωρεί πως είναι σε ερευνητικό στάδιο και δεν το προτείνει , θεωρει πεταμένα λεφτά και χάσιμο χρόνου. 
      Εννοειτε πως δεν με κάλυψαν οι απαντήσεις του και δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός. Όταν μια κατάσταση επαναλαμβάνεται υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 
       

      Όταν λες αυτόματη αποβολή;; Σταματούσαν οι καρδούλες τους; Αν είναι έτσι τότε συνήθως είναι στο έμβρυο..

      Γνωστή αιματολογο;; Της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης;! Γιατί εμένα "λάθος" βγάλανε δύο διαφορετικοί γιατροί την γνωστή αιματολογο της Αθήνας, το χειρότερο είναι ότι τη ξέρουν προσωπικά και οι ίδιες οι γιατροί που πήγα και απορούσαν πως της "ξέφυγε"! Προσωπικά έχασα την εμπιστοσύνη μου και επειδή μου έδωσε οδηγίες ανάλογες δεν πήρα ούτε τη κορτιζόνη ούτε το salospir τότε που μου έδινε ο εξωσωματικος(όχι ότι θα με κάλυπταν αλλά έστω αυτό..!).. εγώ πλέον δεν πάω πουθενά χωρίς δεύτερη γνώμη και ας είναι 50-60€ πχ πεταμένα λεφτά.. παρεπιπτόντως αν υπάρχει αυτοάνοσο (όπως στη περίπτωση μου) η κορτιζόνη που δίνουν στην εξωσωματική δεν αρκεί πχ..! Τα φάρμακα που δίνουν στην εξωσωματική μπορεί να καλύπτουν ως ένα βαθμό αλλά αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει ανάλογη τροποποίηση του πρωτοκόλλου με εξατομικευμένη αγωγή με βάση τις ανάγκες του οργανισμού για να μπορέσει να στηρίξει μια κύηση! 

      Το ότι έχετε έτοιμες βλαστοκυστες είναι καλό και έχεις δίκιο σε αυτή τη φάση δώρον αδωρον να ελέγξετε το σπέρμα.. αυτά βέβαια τα ελέγχουμε εξαρχής!! Εννοείτε κλασικά δεν δίνουν καμία σημασία και ευθύνη στο σπέρμα και στον άντρα αλλά το ότι είναι 33 δεν μου λέει απολύτως τίποτα!! Το οξειδωτικό στρες, ο κατακερματισμός, τα μικρόβια κτλ επηρεάζουν είτε είσαι 23 είτε 63!! Φυσικά όσο μεγαλώνει ο άντρας φθίνει και η γονιμότητα του όπως ακριβώς και στη γυναίκα αλλά αυτά που σου αναφέρω σχετίζονται με το τρόπο ζωής, τη διατροφή τις συνθήκες εργασίας και τόσα τόσα ακόμα!! Πχ ο υψηλός κατακερματισμός κατηγορείται για αποβολές..! Όταν λοιπόν φεύγει από τη μέση ο παράγοντας "ποιότητα" ωαρίων όλα τα υπόλοιπα πρέπει να ξεψαχνιζονται!! Πόσο μάλλον όταν αυτή η προσπάθεια κοστίζει 5.000 πάνω κάτω..!! Δεν ευθυνεστε εσείς φυσικά πουθενά σε αυτό.. όπως και όλα τα ζευγάρια που προχωρούν σε εξωσωματική με δωρεά ή χωρίς, εμπιστεύονται τους γιατρούς να τους κατευθύνουν ανάλογα.. δυστυχώς δύσκολα βλέπουμε να συμβαίνει αυτό..

      Καταλαβαίνω ότι έχεις συγκεκριμένη ενδοκρινολόγο που εμπιστεύεσαι λόγο του θυρεοειδή αλλά χρειαζόμαστε ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής που να έχει εξειδίκευση στις ορμόνες αυτές.. δεν γνωρίζω τη γιατρό σου ούτε αμφισβητώ τις γνώσεις της επί του θέματος, απλά να το ψάξεις για να είσαι σίγουρη... Κυρίως το ζάχαρο κατηγορείται για αποβολές οπότε εκεί θα εστιαζα και στις βιταμίνες, αν είναι καλυμμένος ο οργανισμός σου όπως βιταμίνη D, B12, φολικό κτλ κτλ..

      Τέλος εγώ θα έκανα ένα ακόμα ραντεβού με έναν δεύτερο εξωσωματικο ίσα για να πάρω μια δεύτερη γνώμη ως προς το τρόπο προσέγγισης και τι θα είχε να προτείνει από εξετάσεις κτλ.. άσχετα με το αν θα προχωρούσα με τον γιατρό που ήδη έχω ή όχι.. απλά για να δω τι άλλο μπορεί να ακούσω..

      Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Δραστηριότητες αντί βρεφικού


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Θέλω επειγόντως τη βοήθεια σας. Ξέρετε αν οι δήμοι παρέχουν δωρεάν κάποιες δραστηριότητες για βρέφη 2 ετων? Ψάχνω να δω αν μπορώ να την πηγαίνω κάπου σε καθημερινή σχεδόν βάση αντί να την πάω βρεφικό γιατί δεν έχω ανάγκη φύλαξης και θα το κάνω καθαρά για να έχει παρέα. 


DBTcp3.png7Kksp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

@Τονι@ οι δήμοι δεν ξέρω πάντως υπάρχουν παιδοτοποι δημιουργικής απασχόλησης που αναλαμβάνουν φύλαξη με διάφορες δραστηριότητες για παιδιά από 2 ετών. Δεν εννοώ τους κλασικους παιδότοπους με φουσκωτά.  Όμως δύσκολο να βρεις τον Αύγουστο. Εγώ έναν που ξέρω ήταν για Ιούνιο Ιούλιο. Μετά οι περισσότεροι κλείνουν .


yplDp3.png

Link to comment
Share on other sites

Just now, Farmakotriftena είπε:

@Τονι@ οι δήμοι δεν ξέρω πάντως υπάρχουν παιδοτοποι δημιουργικής απασχόλησης που αναλαμβάνουν φύλαξη με διάφορες δραστηριότητες για παιδιά από 2 ετών. Δεν εννοώ τους κλασικους παιδότοπους με φουσκωτά.  Όμως δύσκολο να βρεις τον Αύγουστο. Εγώ έναν που ξέρω ήταν για Ιούνιο Ιούλιο. Μετά οι περισσότεροι κλείνουν .

Δεν με ενδιαφέρει η φύλαξη. Επίσης εννοώ από Σεπτέμβρη. Ίσως ετσι πρέπει να το ψάξω ευχαριστώ πολύ 


DBTcp3.png7Kksp3.png

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 50 λεπτά , Τονι@ είπε:

Δεν με ενδιαφέρει η φύλαξη. Επίσης εννοώ από Σεπτέμβρη. Ίσως ετσι πρέπει να το ψάξω ευχαριστώ πολύ 

Φύλαξη εννοώ ότι τα κρατάνε κάποιες ώρες κάνοντας διάφορες δραστηριότητες με τα παιδιά. Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά, μουσικοκινητικη, ζωγραφική, πηλό κτλ.  Στην ουσια αντικαθιστούν τους παιδικούς σταθμούς που έχουν κλείσει τώρα το καλοκαίρι μέχρι να βγουν σε άδεια και οι γονείς.. οποτε αυτο που σου προανέφερα είναι καθαρά για το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβρη ούτε αυτοί οι χώροι νομίζω αναλαμβάνουν τέτοια. Ψάξε για "δημιουργική απασχόληση για παιδια" στο δήμο σου. Εγώ μέχρι να μείνω έγκυος μόνο έναν χώρο κατάφερα να βρω για την κορη μου και αυτό ήταν κάθε Σάββατο για 40'. 3 ετών τότε η μικρή. Και στα 2 της την πηγαινα μουσικοκινητικη παλι μια φορα τη βδομαδα είχα βρει (και σε αλλη περιοχη)  :sad: :(


yplDp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ κατι τέτοια βρίσκω. Αλλα με βλέπω να καταλήγω σε κάτι τέτοιο. Απλα θα κάνω έρευνα και θα αποφασίσω εν καιρώ. Θέλω να αποφύγω τον παιδικό μέχρι του χρόνου 

  • Μου αρέσει 1

DBTcp3.png7Kksp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...