Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Ανεπάρκεια τραχήλου και προληπτική περίδεση!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum, και θέλω τη βοήθεια σας και τις εμπειρίες σας. Πριν αρκετά χρόνια έχασα μια εγκυμοσύνη σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδα λόγω χοριοαμνιονιτιδα, κάποιο μικρόβιο μου τρύπησε το σάκο και όταν έφτασα στο μαιευτήριο ο τότε γιατρός μου θεώρησε σωστό με τρυπημένο το σάκο και φλεγμονή να με βάλει για περίδεση, φυσικά δεν τα κατάφερε κ ενώ με έβαλε στο χειρουργείο ύστερα από λίγο με έβγαλε ξανά. Κατά την προσπάθεια αυτή να γίνει περίδεση ο υποτιθέμενος αυτός γιατρός μου κατακρεούργησε τον τράχηλο. Σε επόμενη εγκυμοσύνη, με άλλον πλέον γυναικολόγο επέμενα από την πρώτη στιγμή να κάνω περίδεση προληπτικά αλλά κ ο τότε γυναικολόγος ήταν αρνητικός μιας κ έλεγε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πρόωρου τοκετού κ ότι παρακολουθεί τον τράχηλο. Εν ολίγοις στην 25 εβδομάδα γέννησα το γιο μου χωρίς να υπάρχει φλεγμονή, τράβηξαμε πολλά άλλα δόξα το Θεό τα καταφέραμε. Τώρα είμαι ξανά έγκυος και από την αυχενική ο γιατρός μου εντόπισε ανεπάρκεια τραχήλου με μήκος τραχήλου 26mm και την άλλη εβδομάδα πάω για περίδεση προληπτικά. Έχω ξεκινήσει ήδη αντιβίωση και θα πάρω και μετά την περίδεση προληπτικά. Υπάρχει κάποια μανούλα με ανάλογο τράχηλο και προληπτική περίδεση να έφτασε τελειομηνα? 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, pinky2211 είπε:

Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum, και θέλω τη βοήθεια σας και τις εμπειρίες σας. Πριν αρκετά χρόνια έχασα μια εγκυμοσύνη σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδα λόγω χοριοαμνιονιτιδα, κάποιο μικρόβιο μου τρύπησε το σάκο και όταν έφτασα στο μαιευτήριο ο τότε γιατρός μου θεώρησε σωστό με τρυπημένο το σάκο και φλεγμονή να με βάλει για περίδεση, φυσικά δεν τα κατάφερε κ ενώ με έβαλε στο χειρουργείο ύστερα από λίγο με έβγαλε ξανά. Κατά την προσπάθεια αυτή να γίνει περίδεση ο υποτιθέμενος αυτός γιατρός μου κατακρεούργησε τον τράχηλο. Σε επόμενη εγκυμοσύνη, με άλλον πλέον γυναικολόγο επέμενα από την πρώτη στιγμή να κάνω περίδεση προληπτικά αλλά κ ο τότε γυναικολόγος ήταν αρνητικός μιας κ έλεγε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πρόωρου τοκετού κ ότι παρακολουθεί τον τράχηλο. Εν ολίγοις στην 25 εβδομάδα γέννησα το γιο μου χωρίς να υπάρχει φλεγμονή, τράβηξαμε πολλά άλλα δόξα το Θεό τα καταφέραμε. Τώρα είμαι ξανά έγκυος και από την αυχενική ο γιατρός μου εντόπισε ανεπάρκεια τραχήλου με μήκος τραχήλου 26mm και την άλλη εβδομάδα πάω για περίδεση προληπτικά. Έχω ξεκινήσει ήδη αντιβίωση και θα πάρω και μετά την περίδεση προληπτικά. Υπάρχει κάποια μανούλα με ανάλογο τράχηλο και προληπτική περίδεση να έφτασε τελειομηνα? 

@pinky2211 καλησπέρα!Εχω γράψει αρκετές φορές την ιστορία μου ,κάθε φορά βασικά που μια γυναίκα ρωτάει για την περιδεση και τον τράχηλο,ακριβως επειδή είχα βιώσει πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα της αγωνίας!

Είμαι μαμά 3 παιδιών,2 αγοριών και ενός κοριτσιού!Ο πρώτος τοκετός μου το 2016(με παρακολούθηση του τραχήλου από τη 19η βδομάδα καθώς κοντυνε ξαφνικά και είχα συσπάσεις και αιμορραγία).Πήρα προγεστερόνη επιπλέον,μαγνησιο και πολυυυυ ξάπλα!Γέννησα στις 39+4.

Το 2019 που ήρθε ο δεύτερος γιος μου ,ήμασταν ήδη πιο ψιλιασμενοι και με έβλεπε ο γιατρός κάθε 2 εβδομάδες!Πάλι κοντυνε ο τράχηλος στις 17 εβδομάδες αυτή τη φορά,αλλά επειδή με την προγεστερονη δεν έχανε μήκος και ήταν κλειστός,τα καταφέραμε πάλι χωρίς περιδεση και γέννησα στις 38 εβδομάδες ακριβώς!

Το τρίτο μου μωρό γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2024 και ενώ εξαρχής είχα πολύ καλό μήκος τραχήλου,ο γυναικολόγος μου με είχε προειδοποιησει ότι είναι πιο πιθανό λόγω πολυτοκιας να κάνουμε περιδεση εφ όσον δούμε ότι κονταινει !Όλα καλά,ώσπου λίγο πριν την 19η άρχισα να νιώθω συσπασεις έντονες,πόνο χαμηλά και από εκεί που ήταν στα 4 εκ.πηγε σε 3 εβδομάδες 1.8 και έκανε χοάνη.. Οπότε 19+2 μπήκα για περίδεση εσπευσμένα.Ολα πήγαν καλά,είχα φουλ άγχος αλλά εν τέλει γέννησα στις 37+6!

Το θετικό όλων είναι ότι οι τοκετοι μου ήταν περίπατος!Πανεύκολοι και γρήγοροι!Στάνταρ λόγω  του τραχήλου!

Όλα καλά θα πάνε!Να ακολουθείς τις συμβουλές του γιατρού σου και εφόσον το παρακολουθείς και προβείτε και σε περιδεση,εξασφαλιζεις το μωρό σου!Αυτό μου έλεγε ο γιατρός μου!Και πλέον είναι μια επέμβαση ρουτίνας!

• Μου αρέσει 1

On 13/5/2025 at 12:33 ΜΜ, pinky2211 είπε:

Καλησπέρα και από μένα .Θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου ενώ δεν έχω γεννήσει ακόμη, αλλά έχοντας την "ασφάλεια" του οτι είμαι ήδη στο μήνα μου και περιμένουμε με ανυπομονησία το μωρό μας. Εγώ δεν έκανα προληπτική περίδεση αλλά επείγουσα στις 22+4. Από την αυχενική γνωρίζαμε οτι ο τράχηλος ήταν κάπως κοντός,μην φανταστείς πολύ ήταν γύρω στα 30 χιλ πάνω κάτω ανάλογα με τη θέση και έπαιρνα ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης προγεστερόνη. Ήμουν ήδη σε σχετική ακινησία λόγω κακού ιστορικού και το παρακολουθούσαμε κάθε 15 μέρες και φτάσαμε στην 22εβδ με ένα μήκος 33χιλ σχεδόν σταθερό σε κάθε μέτρηση (κάτω από 30 δεν έπεσε ποτέ). Οπότε είπαμε είμαστε εντάξει . 22+4 έχω την Β επιπέδου στην οποία ο γιατρός βλέπει ολική εξάλειψη τραχήλου με μήκος μόλις 4χιλ.(4 μέρες μετά που είχαμε μετρήσει και ήταν 33χιλ). Μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου μου έκαναν έκτακτη περίδεση και κατάφεραν παρά τα ελάχιστα χιλιοστά να να έχω ένα μήκος 15 χιλ από την πρώτη μέρα μέχρι και πριν μια εβδομάδα  που σταματήσαμε πλέον να μετράμε .Είμαι τώρα 36 εβδ κλεισμένες και την επόμενη εβδομάδα στις 37 και λίγο με το καλό θα κόψουμε την περίδεση και θα περιμένουμε .Υπάρχει το ενδεχόμενο να κόψουμε την περίδεση και αμέσως να γεννήσω αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει δέσει τόσο καλά που θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αρχίσει ο τοκετός.Είπαμε οτι θα το αφήσουμε και όπως πάει .Εφόσον είμαι στο μήνα μου δεν υπάρχει φόβος πλέον για το μωρό οπότε θα του δώσουμε όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι την τελική ημερομηνία .

Τώρα όσον αφορά την περίδεση ,πήρα αντιβίωση όσο νοσηλευόμουν.Πόνο είχα ελάχιστο όσο νοσηλευόμουν και μετά για λίγο καιρό ένιωθα ένα σχετικό βάρος .Έμεινα μέσα 3 μέρες λόγω του έκτακτου της περίπτωσης και της ολικής νάρκωσης .Στην προληπτική περίδεση ξέρω οτι γίνεται με μέθη συνήθως και δεν χρειάζεται καν να νοσηλευτείς .Πήρα και μια αντιβίωση μόλις βγήκα στο σπίτι για μια εβδομάδα . Από κει και πέρα έκανα κολπική καλλιέργεια κάθε 15 μέρες και με παρακολουθούσαν και στο νοσοκομείο για να μετράμε το μήκος και να δούμε αν θα μειωθεί.Χρειάστηκα κ άλλη φορά  αντιβίωση λόγω μικροβίου τύπου Ε-coli που βρέθηκε σε καλλιέργεια .Δεν ήταν τόσο επικίνδυνο αλλά προτίμησαν όλοι οι γιατροί (και ο δικός μου και στο νοσοκομείο εννοώ )να πάρω αντιβίωση και να μην το αφήσουμε εφόσον ήταν ασφαλής η αντιβίωση  για το μωρό. Και φτάσαμε στο σήμερα όπου το νοσοκομείο πλέον με έχει αποδεσμεύσει να το πω καθώς ήθελαν να με παρακολουθούν μέχρι να φτάσω σε ασφαλές σημείο και συνεχίζω κανονικά με το γιατρό μου.

Σου εύχομαι να σου πάνε όλα τέλεια και να φτάσεις τελειόμηνη να περιμένεις το μωράκι σου.Για μένα η περίδεση ήταν αυτό που έσωσε την εγκυμοσύνη μου οπότε σε ενδεχόμενη επόμενη εγκυμοσύνη δεν θα το ρισκάρω  και η προληπτική περίδεση θα είναι μονόδρομος .

• Μου αρέσει 1

• 3 εβδομάδες μετά...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το κουράγιο που μου δίνεται. Την έκανα εδώ και 15 μέρες την περίδεση και βρίσκομαι στο σπίτι σε ακινησία, σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα με δει ξανά ο γιατρός μου να δούμε πως πάει. Παίρνω πολύ προγεστερόνη σε χάπια, κολπική κρέμα αλλά και ενέσιμη. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά το χειρουργείο είναι το έντερο το οποίο δε λέει να ηρεμήσει και κάποιες φορές μου προκαλεί συσπάσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε με μαγνήσιο και χάπι για τις συσπάσεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για μας ❤️ ήθελα να ρωτήσω μετά τη περίδεση μπορεί να μειωθεί κ άλλο ο τράχηλος? Επίσης μπορεί να σπάσουν τα ράμματα?

On 9/6/2025 at 4:41 ΜΜ, pinky2211 είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το κουράγιο που μου δίνεται. Την έκανα εδώ και 15 μέρες την περίδεση και βρίσκομαι στο σπίτι σε ακινησία, σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα με δει ξανά ο γιατρός μου να δούμε πως πάει. Παίρνω πολύ προγεστερόνη σε χάπια, κολπική κρέμα αλλά και ενέσιμη. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά το χειρουργείο είναι το έντερο το οποίο δε λέει να ηρεμήσει και κάποιες φορές μου προκαλεί συσπάσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε με μαγνήσιο και χάπι για τις συσπάσεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για μας ❤️ ήθελα να ρωτήσω μετά τη περίδεση μπορεί να μειωθεί κ άλλο ο τράχηλος? Επίσης μπορεί να σπάσουν τα ράμματα?

Καλησπέρα @pinky2211 ! 

Είχα και εγώ τα ίδια άγχη!Ο γιατρός μου με διαβεβαίωνε ότι το ραμμα της περίδεσης δεν μπορεί να σπάσει!Οι συσπάσεις μπορεί να σπάσουν το σάκο αλλά και αυτό μόνο εφόσον υπάρχει κάποιο μικρόβιο και προκαλέσει φλεγμονή.Αλλα αυτό με καλλιέργεια το παρακολουθείς!Εμένα έσπασαν τα νερά στις 37+6 και πήγα μαιευτήριο και μου έκοψε την περιδεση ο γιατρός!Οπότε ακόμα και με σπασμένα νερα η περίδεση δεν έπαθε τίποτα!

Όσον αφορά τη μείωση,εμένα με την περιδεση πήγε στο 3 αν θυμάμαι σωστά και εκεί έμεινε μέχρι και τη στιγμή της γέννας!Οπότε αλλαγή δεν είδα!Και μάλιστα από την περιδεση και έπειτα κάναμε μόνο υπέρηχο στην κοιλια(όχι κολπικο)και μου έλεγε από τη στιγμή που κάναμε περιδεση και όλα πήγαν καλά,να μην αγχώνομαι καθόλου πλέον!

• Ευχή 1

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Καλησπέρα @pinky2211 ! 

Είχα και εγώ τα ίδια άγχη!Ο γιατρός μου με διαβεβαίωνε ότι το ραμμα της περίδεσης δεν μπορεί να σπάσει!Οι συσπάσεις μπορεί να σπάσουν το σάκο αλλά και αυτό μόνο εφόσον υπάρχει κάποιο μικρόβιο και προκαλέσει φλεγμονή.Αλλα αυτό με καλλιέργεια το παρακολουθείς!Εμένα έσπασαν τα νερά στις 37+6 και πήγα μαιευτήριο και μου έκοψε την περιδεση ο γιατρός!Οπότε ακόμα και με σπασμένα νερα η περίδεση δεν έπαθε τίποτα!

Όσον αφορά τη μείωση,εμένα με την περιδεση πήγε στο 3 αν θυμάμαι σωστά και εκεί έμεινε μέχρι και τη στιγμή της γέννας!Οπότε αλλαγή δεν είδα!Και μάλιστα από την περιδεση και έπειτα κάναμε μόνο υπέρηχο στην κοιλια(όχι κολπικο)και μου έλεγε από τη στιγμή που κάναμε περιδεση και όλα πήγαν καλά,να μην αγχώνομαι καθόλου πλέον!

Πόσο χαίρομαι που ακούω τόσο καλή εξέλιξη στις περισσότερες εγκυμοσύνες με περίδεση. Πραγματικά είναι πολύ ενθαρρυντικό. 

πρίν από 9 λεπτά , pinky2211 είπε:

Πόσο χαίρομαι που ακούω τόσο καλή εξέλιξη στις περισσότερες εγκυμοσύνες με περίδεση. Πραγματικά είναι πολύ ενθαρρυντικό. 

Το πρόβλημα δεν είναι η περίδεση άλλα η σωστή χρονική στιγμή που την κάνεις . Η περίδεση σου εξασφαλίζει άνετη συνέχεια εγκυμοσύνης αρκεί να γίνει όταν υπαρχει περιθώριο . Καμία περίδεση που έγινε την σωστή στιγμή δεν πήγε έσπασε . Οπότε μην ανχωνεσε 

• Ευχή 1

Κορίτσια όλες εσείς που έχετε/είχατε κάνει περίδεση αισθανόμασταν κάποιες φορές πίεση και αίσθημα τραβήγματος από κάτω? Δεν είναι πόνος ακριβώς.  Έχουν περάσει 22 μέρες από την περίδεση κ μετά από ένα επεισόδιο με το έντερο μου αισθάνθηκα αυτά τα συμπτώματα 

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μπήκα για επείγουσα περιδεση στην 26 εβδομάδα και κατάφερα να γεννήσω ενα υγιέστατο αγοράκι στις 38 εβδομάδες. Η δεύτερη εγκυμοσύνη που έγινε προληπτική περιδεση δεν έχει την κατάληξη που θα επιθυμούσαμε , όμως ήταν καθαρή αμέλεια του γιατρού ο οποίος δε μου έκανε ποτέ κολπική καλλιέργεια μετά την τοποθέτηση του ράμματος, με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να προκαλέσει πρόωρη ρήξη και χοριοαμνιονιτιδα. Τώρα στην τρίτη εγκυμοσύνη μου με άλλον γιατρό αποφάσισε να με πάει συντηρητικά με κολπική προγεστερονη, μαγνήσιο και εξέταση κάθε εβδομάδα. Έχουμε φτάσει αισίως τις 35 εβδομάδες και βαδίζω προς τις 36. 
Σου εύχομαι να έχεις μια τελειομηνη εγκυμοσύνη , να προσέχεις την υγιεινή της περιοχής και τα μικρόβια του κόλπου και όλα θα πάνε υπέροχα!!!

• Ευχή 1

Την Δευτέρα θα με δει για πρώτη φορά μετά την περίδεση (1μηνα ακριβώς) επειδή είχα κ εγώ ιστορικό χοριοαμνιονιτιδας παίρνω προληπτικά συνδυασμό 2 αντιβιωσεων για να είμαι καλυμμένη. Αλλά δεν παύω να ανησυχώ για καμία κολπιτιδα. Τη Δευτέρα θα ξέρω φαντάζομαι 

πρίν από 6 λεπτά , HRW89 είπε:

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μπήκα για επείγουσα περιδεση στην 26 εβδομάδα και κατάφερα να γεννήσω ενα υγιέστατο αγοράκι στις 38 εβδομάδες. Η δεύτερη εγκυμοσύνη που έγινε προληπτική περιδεση δεν έχει την κατάληξη που θα επιθυμούσαμε , όμως ήταν καθαρή αμέλεια του γιατρού ο οποίος δε μου έκανε ποτέ κολπική καλλιέργεια μετά την τοποθέτηση του ράμματος, με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να προκαλέσει πρόωρη ρήξη και χοριοαμνιονιτιδα. Τώρα στην τρίτη εγκυμοσύνη μου με άλλον γιατρό αποφάσισε να με πάει συντηρητικά με κολπική προγεστερονη, μαγνήσιο και εξέταση κάθε εβδομάδα. Έχουμε φτάσει αισίως τις 35 εβδομάδες και βαδίζω προς τις 36. 
Σου εύχομαι να έχεις μια τελειομηνη εγκυμοσύνη , να προσέχεις την υγιεινή της περιοχής και τα μικρόβια του κόλπου και όλα θα πάνε υπέροχα!!!

Τι συμπτώματα μπορεί να έχει εάν υπάρχει μόλυνση μετά την περίδεση?

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...