Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 17 λεπτά , Blu24 είπε:

Καλημέρα κορίτσια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! Πρώτη μέρα θεωρείτε εσείς μόλις δείτε αίμα ή όταν έχετε την μεγάλη ροή ;; 

Την μεγάλη ροή όπως μου είπε ο γιατρός. Εγώ πάντα πίστευα πως πρώτη ημέρα ήταν όταν έβλεπα αίμα αλλά ο γιατρός μου διαφωνεί και μου μετράει πρώτη μέρα την επόμενη που έχω πάντα μεγάλη ροή. Ωστόσο αν σε μπερδεύει απλά ενημερώνεις και θα σου πει ο γιατρός ή η μαία πότε να κάνεις εξετάσεις. 

Καθ'έξιν αποβολές και φυσιολογικές εξετάσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ...

Να παραθέσω και το δικό μου θέμα! Μέσα σε έναν χρόνο προσπαθειών για το πρώτο μας παιδάκι έχουμε συλλάβει φυσιολογικα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, θα έλεγα,3 φορές! Ωστόσο, δυστυχώς και στις τρεις φορές είχαμε αποβολή(2 βιοχημικές και 1 παλλινδρομη). Αυτό μας κατατάσσει στην κατηγορία των καθ'εξιν αποβολών! Κάνοντας καρυότυπο στον ιστό του εμβρύου της παλλινδρομης βρέθηκε η τρισωμια 16 (μια πολύ κοινή χρωμοσωμικη ανωμαλία).

Και από εδώ ξεκινάει ο δύσκολος δρόμος των εξετάσεων που κάνεις λόγω πολλαπλών αποβολων, οι οποίες έγιναν όλες και από εμένα και από τον σύζυγο και το συμπέρασμα; Όλα φυσιολογικά και ωραία!

Το ερώτημα είναι να ξαναπροσπαθησουμε με τον φόβο να χάσουμε και άλλο χρόνο συν το ψυχολογικό κόστος που είναι ήδη επιβαρυμένο ή να προχωρήσουμε σε εξωσωματική με προεμφυτευτικο έλεγχο;; Σημειωτέον είμαι 37 ετών...

Έχει καμία μήπως παρόμοια εμπειρία με αίσιο ή όχι αποτελεσμα;;

Υ.Γ: συγγνώμη για το σεντόνι!!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Να προχωρήσεις με προεμφυτευτικό για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Τον οικονομικό παράγοντα τον βάζω δεύτερο. Από τη στιγμή που έχεις φυσιολογικές εξετάσεις, αν ο προεμφυτευτικός εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των βλαστοκύστεων οι πιθανότητες επιτυχίας ανεβαίνουν! Οι βλαστοκύστες που μετέφερες ήδη τί βαθμολογία είχαν? ή έβαλες 3-ημερών έμβρυα? Όλα παίζουν τον ρόλο τους..

1 hour ago, Bubble24 είπε:

Καλησπέρα! Να προχωρήσεις με προεμφυτευτικό για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Τον οικονομικό παράγοντα τον βάζω δεύτερο. Από τη στιγμή που έχεις φυσιολογικές εξετάσεις, αν ο προεμφυτευτικός εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των βλαστοκύστεων οι πιθανότητες επιτυχίας ανεβαίνουν! Οι βλαστοκύστες που μετέφερες ήδη τί βαθμολογία είχαν? ή έβαλες 3-ημερών έμβρυα? Όλα παίζουν τον ρόλο τους..

Η κοπελα λεει οτι εμενε εγκυος φυσιολογικα και γρηγορα. Δεν παει με εξωσωματικες.

19 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Καλησπέρα σας,

Να παραθέσω και το δικό μου θέμα! Μέσα σε έναν χρόνο προσπαθειών για το πρώτο μας παιδάκι έχουμε συλλάβει φυσιολογικα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, θα έλεγα,3 φορές! Ωστόσο, δυστυχώς και στις τρεις φορές είχαμε αποβολή(2 βιοχημικές και 1 παλλινδρομη). Αυτό μας κατατάσσει στην κατηγορία των καθ'εξιν αποβολών! Κάνοντας καρυότυπο στον ιστό του εμβρύου της παλλινδρομης βρέθηκε η τρισωμια 16 (μια πολύ κοινή χρωμοσωμικη ανωμαλία).

Και από εδώ ξεκινάει ο δύσκολος δρόμος των εξετάσεων που κάνεις λόγω πολλαπλών αποβολων, οι οποίες έγιναν όλες και από εμένα και από τον σύζυγο και το συμπέρασμα; Όλα φυσιολογικά και ωραία!

Το ερώτημα είναι να ξαναπροσπαθησουμε με τον φόβο να χάσουμε και άλλο χρόνο συν το ψυχολογικό κόστος που είναι ήδη επιβαρυμένο ή να προχωρήσουμε σε εξωσωματική με προεμφυτευτικο έλεγχο;; Σημειωτέον είμαι 37 ετών...

Δύσκολη η απόφαση . Προεμφυτικο πρεπει να κάνεις αίτηση Κ δεδομένου το ότι είχατε φυσιολογικές συλλήψεις κ καλές εξετάσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί.... Πρεπει να ρωτήσεις . 

Τώρα αφου είχατε αυτόματες συλλήψεις οι ορμονικές σου είναι καλές μπορείς να προσπαθήσεις ένα εξάμηνο ακόμα 

• Μου αρέσει 1

19 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Καλησπέρα σας,

Καλησπερα κοριτσι μου, 

Εγω ζω στο Βελγιο και εδω οι βιοχημικες δε μετρανε για να σε βαλουν στην κατηγορια των καθ'εξιν αποβολων.

Εφοσον δεν βρεθηκαν προβληματα και μενεις εγκυος ευκολα, γιατι δε συνεχιζετε να προσπαθειτε; Οι αποβολες (και οι συνεχομενες αποβολες) ειναι κατι πολυ συνηθισμενο (ασχετα για το ποσοι μιλανε ανοιχτα γι αυτο) και πολλες φορες δεν υπαρχει καποια συγκεριμενη αιτια. Μου φαινεται στην Ελλαδα δινουν και σαλοσπιρ και αντιπηκτικες προληπτικα αν και δεν εχει αποδειχθει οτι προσθετουν κατι αν δεν υπαρχει προβλημα. 

Στα 37 ισως υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες τα ωαρια ή το σπερμα να εχουν ατελειες, αλλα σε καθε περιπτωση ζαριες ριχνουμε και ο,τι τυχει. 

Με μια παλινδρομη κυηση μου φαινεται παντως λιγο βιαστικο να πας στη διαδικαδια της εξωσωματικης. 

Εγω εχω ενα παιδακι 4 ετων, μια βιοχημικη στα 37 μου και μια παλινδρομη στα 37 μου και συνεχιζω να προσπαθω φυσιολογικα (κι εγω μενω ευκολα εγκυος). 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχή 1

Διαφημίσεις

Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμένα πριν τρία χρόνια: 3 παλινδρομες και 1 βιοχημική. Οι καρυοτυποι φυσιολογικοί στις παλινδρομες. Ξεκίνησα τις εξωσωματικές με 5 μεταφορές υγιών εμβρύων μετά από προεμφυτευτικο και δεν έχω δει ούτε μια θετική χοριακη(!!!) Κάνεις δεν ξέρει τον λόγο εφόσον πριν έκανα τόσο εύκολα σύλληψη. Αποφάσισα να ξαναπροσπαθησω φυσιολογικά όσο πάει. Μάλλον τα φάρμακα της εμβρυομεταφορας δεν μου ταιριάζουν. Η εξωσωματική δεν είναι πανάκεια. Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις μόνη σου. Μην μπεις στον κόσμο των εξωσωματικής…θα εξαντληθεις με αβέβαιο αποτέλεσμα δυστυχώς.

Καλή τύχη σε ό,τι κ αν επιλέξεις! 

Ps. Προεμφυτευτικο μπορείς να κάνεις αν έχεις 3αποτυχημενες εμβρυομεταφορες ή 3 παθολογικούς καρυοτυπους στις αποβολές ή είσαι πάνω από 40 (θεωρώ). 

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Η αλήθεια είναι ότι και η γιατρός μου θεωρεί ότι αξίζει να ξαναπροσπαθησουμε εφόσον μένω τόσο εύκολα έγκυος... αλλά όσο εύκολα μένω,τόσο εύκολα δεν προχωράει και δεν ξέρω πόση απογοήτευση μπορώ να αντέξω ακόμα! ψυχολογικά με έχει διαλύσει όλο αυτό....Το κάπως παρηγορο είναι ότι η ΑΜΗ μου είναι 3,5 ng που είναι σχετικά καλή για την ηλικία μου και άρα έχω λίγο χρόνο  (νομιζω!?????)

Όσον αφορά τον προεμφυτευτικο επειδή έχω μια αναγνωρισμένη κύηση με χρωμοσωμικη ανωμαλία και δύο βιοχημικές πληρώ τα κριτήρια, έτσι μου είπε μια ειδικός επί του θέματος.

@S1987 ναι ήδη με έχει ενημερώσει ο αιματολογος να ακολουθήσω πρωτόκολλο με αντιπηκτικες ενέσεις κλπ και ας μην έχω θρομβοφιλια γιατί μου είπαν ότι βοηθάει, αν συνεχίσω φυσιολογικά. 

Όλα αφήνονται στην τύχη αυτή τη στιγμή όπως καταλαβαίνετε και δυστυχώς δεν είναι με το μέρος μου ως τωρα! 🥹🥹

@S1987 @Sunshine. Σας εύχομαι ότι καλύτερο στις προσπάθειες σας! Μακάρι να τα καταφέρουμε!

• Ευχή 1

On 13/5/2025 at 7:35 ΜΜ, magia88 είπε:

Καλησπέρα σας,

Καλησπέρα.Εγω έχω 2 αποβολές παλινδρομες.Στην Δεύτερη κάναμε καρυοτυπο και είχε τρισωμια 16.Εξετασεις σε αιματολόγους και οι δυο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.Απλα μετά από την δεύτερη αποξηση δεν κάνω ωορρηξία 😢

15 ώρες πρίν, Ολγακι96 είπε:

Καλησπέρα.Εγω έχω 2 αποβολές παλινδρομες.Στην Δεύτερη κάναμε καρυοτυπο και είχε τρισωμια 16.Εξετασεις σε αιματολόγους και οι δυο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.Απλα μετά από την δεύτερη αποξηση δεν κάνω ωορρηξία 😢

Λυπάμαι πολύ... Ο γιατρός τι σου είπε;μήπως λόγω απόξεσης έχεις πάθει κάποια ορμονική διαταραχή. Ωστόσο νομίζω εφόσον έχεις κάνει ήδη δύο αποξεσεις να το ψάξετε περισσότερο με εξετάσεις γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο για την μήτρα αυτή η διαδικασία να γίνεται πολλές φορές, μου έχει πει η γιατρός μου.

15 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Λυπάμαι πολύ... Ο γιατρός τι σου είπε;μήπως λόγω απόξεσης έχεις πάθει κάποια ορμονική διαταραχή. Ωστόσο νομίζω εφόσον έχεις κάνει ήδη δύο αποξεσεις να το ψάξετε περισσότερο με εξετάσεις γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο για την μήτρα αυτή η διαδικασία να γίνεται πολλές φορές, μου έχει πει η γιατρός μου.

Έχω κάνει παρά πολλές εξετάσεις όλα είναι καλά.Μου είπε ναι ότι είναι ορμονικό.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας,

Καλησπέρα και από μένα .Θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου με την ελπίδα να σου δώσω λίγο θάρρος . Θα προσπαθήσω να την μαζέψω λίγο γιατί είναι σεντόνι.Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήρθε θα πω σχετικά εύκολα στο 6μηνο περίπου. Δυστυχώς ήταν εξωμήτρια, ευτυχώς το κατάλαβα κατά τύχη γιατί είχα κανονικά περίοδο τον πρώτο μήνα. Εκεί λοιπόν μπήκα χειρουργείο και αφαιρέσαμε την μια μου σάλπιγγα. Μας άφησε να προσπαθήσουμε 3 μήνες μετά και από τον πρώτο μήνα είχαμε θετικό τεστ που δυστυχώς κατέληξε σε αποβολή. Από εκεί και πέρα το να μείνω έγκυος ακόμη και με μια σάλπιγγα για μας ήταν πανεύκολο.Αν δεν γινόταν τον πρώτο μήνα γινόταν τον επόμενο.Κάθε φορά όμως κατέληγε σε αποβολή είτε βιοχημική είτε παλίνδρομη είτε οτιδήποτε άλλο . Δεν θα σ αναλύσω πόσες ήταν οι εγκυμοσύνες αλλά ήταν αρκετές ώστε να μας τρώει αυτό το γιατί και να έχουμε απογοητευτεί. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε εξετάσεις και εξετάσεις και δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα . 

Μας έστειλε ο γιατρός μου λοιπόν σε ένα κέντρο υποβοηθούμενης ώστε να κάνουμε κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις εάν τυχόν υπήρχαν γιατί ότι μπορούσαμε εμείς το είχαμε κάνει .Δυστυχώς δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη από τον "γιατρό " εκεί. Το έχω αναλύσει σε άλλο ποστ δεν θα αναλύσω εδώ το τι ακούσαμε .Η συμπεριφορά όμως ήταν απαράδεκτη και με λίγα λόγια μας είπε οτι θα τα κάνουμε πάλι όλα από την αρχή εξετάσεις κτλ αλλά η εξωσωματική με προεμφυτευτικό είναι μονόδρομος αλλιώς δεν έχουμε καμία ελπίδα. Άρχισε μάλιστα να ετοιμάζει και τις αιτήσεις τις οποίες φυσικά αρνήθηκα. Λίγο καιρό μετά είπα να δοκιμάσω σε άλλο κέντρο μπας και κάτι γίνει εκεί.Να σημειώσω οτι δεν είχα κανένα θέμα να κάνω εξωσωματική απλά με έτρωγε το οτι έμενα έγκυος τόσο εύκολα και κανείς δεν έβρισκε την αιτία.Και σκεφτόμουν οτι ακόμη και με εξωσωματική ίσως πάλι κατέληγα σε αποβολή ,κανείς δεν μου έλεγε οτι θα πετύχει.Πήγα λοιπόν και εκεί ήταν μέρα με νύχτα .Απίστευτη εξυπηρέτηση και απίστευτη κατανόηση .Ο γιατρός δέχτηκε όλες μου τις εξετάσεις και μου επιβεβαίωσε οτι έχω κάνει τα πάντα και το μόνο που είχε μείνει ήταν μια υστεροσκόπιση που δεν πίστευε οτι θα δείξει  κάτι αλλά το πρότεινε για να πούμε οτι έχουμε κάνει τα πάντα. Έκανα λοιπόν την  υστεροσκόπιση και όντως δεν βρέθηκε κάτι.Βρέθηκε μόνο ένας μικροσκοπικός πολύποδας αλλά σε σημείο που μου είπε οτι δεν μπορεί να επηρέαζε καμία εγκυμοσύνη και επίσης μου είπε οτι ψαλίδισε κάπως την περιοχή γιατί από την εμπειρία του βοηθάει στην εμφύτευση(δεν κατάλαβα ποτέ τι ήταν το ψαλίδισμα αυτό). Κάναμε λοιπόν ένα ραντεβού ξανά μ αυτόν τον γιατρό όπου μου είπε οτι αν αντέχω ,αυτός θέλει να προσπαθήσω ξανά και να μην συνεχίσω να ψάχνω γιατί πιθανόν η αιτία να μην βρεθεί ποτέ. Να σημειώσω οτι σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ είμασταν στο κέντρο υποβοηθούμενης δεν τέθηκε καν κουβέντα για εξωσωματική από τον γιατρό παρά μόνο στο τέλος όπου μου είπε χαρακτηριστικά Αν κουραστείς από την προσπάθεια και θέλεις να δοκιμάσεις εξωσωματική εγώ είμαι εδώ και θα σε στηρίξω αλλά για μένα θα ήθελα να προσπαθήσεις έστω μια φορά ακόμη επειδή βλέπω οτι αντέχεις και επειδή πραγματικά πιστεύω οτι μπορείς να τα καταφέρεις.Να πάτε διακοπές και να χαρείτε το καλοκαίρι σας και εγώ εδώ είμαι  . Πράγματι 3 μήνες μετά έμεινα έγκυος χωρίς καμία προσπάθεια(εννοώ χωρίς να μετράμε μέρες και ωορρηξία κτλ) απλά με ελεύθερες επαφές .

Αυτή τη στιγμή είμαι στο μήνα μου και περιμένουμε το μωράκι μας .Δεν θα σου πω οτι έχω εύκολη εγκυμοσύνη γιατί πραγματικά δεν έχω .Αλλά παρά τις αναποδιές και τις δυσκολίες είμαστε καλά και περιμένουμε από μέρα σε μέρα να έρθει. Αν με ρωτάς τι πήγε καλά αυτή τη φορά κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που κάναμε προληπτικά ήταν ενέσεις αντιπηκτικές χωρίς να έχει βρεθεί θρομβοφιλία .Συμφώνησε και ο γιατρός και ο αιματολόγος οτι σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποδειχτεί οτι βοηθάνε στη σύλληψη οπότε αφού βεβαιωθήκαμε οτι δεν επηρεάζουν τον οργανισμό μου τις ξεκίνησα.Να ήταν αυτές ?Να ήταν η υστεροσκόπιση ?Δεν ξέρω αλήθεια και κουράστηκα τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που πλέον δεν με νοιάζει το γιατί, απλά νιώθω ευγνώμων για το αποτέλεσμα και ελπίζω να πάνε όλα καλά και  σε λίγες μέρες να έχουμε το μωράκι μας αγκαλιά. Ελπίζω να σου δίνω λίγο κουράγιο και να μην το βάλεις κάτω με όποιον τρόπο και αν αποφασίσεις τελικά να προχωρήσεις .Σου εύχομαι σε λίγο καιρό να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και να είναι  όλα ρόδινα από δω και πέρα.Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά🥰

• Μου αρέσει 4

On 18/5/2025 at 6:27 ΜΜ, Angel-11 είπε:

Καλησπέρα και από μένα .Θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου με την ελπίδα να σου δώσω λίγο θάρρος . Θα προσπαθήσω να την μαζέψω λίγο γιατί είναι σεντόνι.Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήρθε θα πω σχετικά εύκολα στο 6μηνο περίπου. Δυστυχώς ήταν εξωμήτρια, ευτυχώς το κατάλαβα κατά τύχη γιατί είχα κανονικά περίοδο τον πρώτο μήνα. Εκεί λοιπόν μπήκα χειρουργείο και αφαιρέσαμε την μια μου σάλπιγγα. Μας άφησε να προσπαθήσουμε 3 μήνες μετά και από τον πρώτο μήνα είχαμε θετικό τεστ που δυστυχώς κατέληξε σε αποβολή. Από εκεί και πέρα το να μείνω έγκυος ακόμη και με μια σάλπιγγα για μας ήταν πανεύκολο.Αν δεν γινόταν τον πρώτο μήνα γινόταν τον επόμενο.Κάθε φορά όμως κατέληγε σε αποβολή είτε βιοχημική είτε παλίνδρομη είτε οτιδήποτε άλλο . Δεν θα σ αναλύσω πόσες ήταν οι εγκυμοσύνες αλλά ήταν αρκετές ώστε να μας τρώει αυτό το γιατί και να έχουμε απογοητευτεί. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε εξετάσεις και εξετάσεις και δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα . 

Μας έστειλε ο γιατρός μου λοιπόν σε ένα κέντρο υποβοηθούμενης ώστε να κάνουμε κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις εάν τυχόν υπήρχαν γιατί ότι μπορούσαμε εμείς το είχαμε κάνει .Δυστυχώς δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη από τον "γιατρό " εκεί. Το έχω αναλύσει σε άλλο ποστ δεν θα αναλύσω εδώ το τι ακούσαμε .Η συμπεριφορά όμως ήταν απαράδεκτη και με λίγα λόγια μας είπε οτι θα τα κάνουμε πάλι όλα από την αρχή εξετάσεις κτλ αλλά η εξωσωματική με προεμφυτευτικό είναι μονόδρομος αλλιώς δεν έχουμε καμία ελπίδα. Άρχισε μάλιστα να ετοιμάζει και τις αιτήσεις τις οποίες φυσικά αρνήθηκα. Λίγο καιρό μετά είπα να δοκιμάσω σε άλλο κέντρο μπας και κάτι γίνει εκεί.Να σημειώσω οτι δεν είχα κανένα θέμα να κάνω εξωσωματική απλά με έτρωγε το οτι έμενα έγκυος τόσο εύκολα και κανείς δεν έβρισκε την αιτία.Και σκεφτόμουν οτι ακόμη και με εξωσωματική ίσως πάλι κατέληγα σε αποβολή ,κανείς δεν μου έλεγε οτι θα πετύχει.Πήγα λοιπόν και εκεί ήταν μέρα με νύχτα .Απίστευτη εξυπηρέτηση και απίστευτη κατανόηση .Ο γιατρός δέχτηκε όλες μου τις εξετάσεις και μου επιβεβαίωσε οτι έχω κάνει τα πάντα και το μόνο που είχε μείνει ήταν μια υστεροσκόπιση που δεν πίστευε οτι θα δείξει  κάτι αλλά το πρότεινε για να πούμε οτι έχουμε κάνει τα πάντα. Έκανα λοιπόν την  υστεροσκόπιση και όντως δεν βρέθηκε κάτι.Βρέθηκε μόνο ένας μικροσκοπικός πολύποδας αλλά σε σημείο που μου είπε οτι δεν μπορεί να επηρέαζε καμία εγκυμοσύνη και επίσης μου είπε οτι ψαλίδισε κάπως την περιοχή γιατί από την εμπειρία του βοηθάει στην εμφύτευση(δεν κατάλαβα ποτέ τι ήταν το ψαλίδισμα αυτό). Κάναμε λοιπόν ένα ραντεβού ξανά μ αυτόν τον γιατρό όπου μου είπε οτι αν αντέχω ,αυτός θέλει να προσπαθήσω ξανά και να μην συνεχίσω να ψάχνω γιατί πιθανόν η αιτία να μην βρεθεί ποτέ. Να σημειώσω οτι σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ είμασταν στο κέντρο υποβοηθούμενης δεν τέθηκε καν κουβέντα για εξωσωματική από τον γιατρό παρά μόνο στο τέλος όπου μου είπε χαρακτηριστικά Αν κουραστείς από την προσπάθεια και θέλεις να δοκιμάσεις εξωσωματική εγώ είμαι εδώ και θα σε στηρίξω αλλά για μένα θα ήθελα να προσπαθήσεις έστω μια φορά ακόμη επειδή βλέπω οτι αντέχεις και επειδή πραγματικά πιστεύω οτι μπορείς να τα καταφέρεις.Να πάτε διακοπές και να χαρείτε το καλοκαίρι σας και εγώ εδώ είμαι  . Πράγματι 3 μήνες μετά έμεινα έγκυος χωρίς καμία προσπάθεια(εννοώ χωρίς να μετράμε μέρες και ωορρηξία κτλ) απλά με ελεύθερες επαφές .

Αυτή τη στιγμή είμαι στο μήνα μου και περιμένουμε το μωράκι μας .Δεν θα σου πω οτι έχω εύκολη εγκυμοσύνη γιατί πραγματικά δεν έχω .Αλλά παρά τις αναποδιές και τις δυσκολίες είμαστε καλά και περιμένουμε από μέρα σε μέρα να έρθει. Αν με ρωτάς τι πήγε καλά αυτή τη φορά κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που κάναμε προληπτικά ήταν ενέσεις αντιπηκτικές χωρίς να έχει βρεθεί θρομβοφιλία .Συμφώνησε και ο γιατρός και ο αιματολόγος οτι σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποδειχτεί οτι βοηθάνε στη σύλληψη οπότε αφού βεβαιωθήκαμε οτι δεν επηρεάζουν τον οργανισμό μου τις ξεκίνησα.Να ήταν αυτές ?Να ήταν η υστεροσκόπιση ?Δεν ξέρω αλήθεια και κουράστηκα τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που πλέον δεν με νοιάζει το γιατί, απλά νιώθω ευγνώμων για το αποτέλεσμα και ελπίζω να πάνε όλα καλά και  σε λίγες μέρες να έχουμε το μωράκι μας αγκαλιά. Ελπίζω να σου δίνω λίγο κουράγιο και να μην το βάλεις κάτω με όποιον τρόπο και αν αποφασίσεις τελικά να προχωρήσεις .Σου εύχομαι σε λίγο καιρό να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και να είναι  όλα ρόδινα από δω και πέρα.Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά🥰

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για τα λόγια σου, με το καλό το μωράκι σας εύχομαι!!! Αν θες να μου πεις το όνομα του κέντρου(σε περίπτωση που το χρειαστώ) θα το εκτιμούσα πολύ! 😊😊😊

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για τα λόγια σου, με το καλό το μωράκι σας εύχομαι!!! Αν θες να μου πεις το όνομα του κέντρου(σε περίπτωση που το χρειαστώ) θα το εκτιμούσα πολύ! 😊😊😊

Σ ευχαριστώ πολύ. 🥰 Σου το στέλνω σε προσωπικό μήνυμα γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το γράψω εδώ.

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα σας,

Αυτό δεν είναι σεντόνι 🙂

Εγώ μπορώ να σου πω με πολύ πολύ λίγα λόγια τη δική μου ιστορία. Και φυσιολογικά και με εξωσωματική παιδι δεν έχω. Όλα κατέληξαν σε αποβολές. Και να σου πω, και τι δεν έχω κάνει, και έψαξα και πήγα στο τμήμα καθ'έξιν στο Έλενα και ρώτησα και δώσε λεφτα κτλ κτλ και ήρθε και η μερα που έσβησα κερια με νούμερο 40 και πέρασε και άλλος ένας χρόνος και ούτω καθεξής... και είμαι σε μια φάση που λεω να κάνω άλλη μια προσπάθεια? Να μην την κάνω? 

Είχα στεναχωρηθεί, και ακόμα είμαι, τόσο πολύ που άνοιξα ενα σελιδάκι στο ινστα, a_miracle_please λέγεται, και έγραφα τις σκέψεις μου. Είχα σκεφτεί να το έχω ως ημερολόγιο, μετά σκέφτηκα να το έχω για να γράψουν και οι γυναίκες τις ιστοριες τους. Εκεί λεω "μα υπάρχει και το άλλο το σελιδάκι το no baby...., και αποθαρρύνθηκα.. 

Συγγνώμη φλυαρώ!

Εχω πονέσει παρα πολύ και σκέφτομαι συνέχεια τι μπορεί να είχα κάνει διαφορετικά ή πιο νωρίς.

Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι να τα κάνεις όλα, να ρωτήσεις και στο θέμα με την εξωσωματική να ψάξεις γιατρό να κάνεις διάφορα ραντεβου να βρεις εναν που να σου αρέσει , εαν δεν ασχολείται ο δικός σου με αυτό και να μην μείνεις μόνο στις προσπάθειες. Αυτό προτείνω .

Καλησπέρα σας,

Και εγώ είμαι απο αυτές που έφτασα 40++ και δεν απέκτησα παιδί.

Τόσα χρόνια τώρα με φυσιολογικές συλλήψεις από το πουθενά χωρίς όμως να τελειώσει η εγκυμοσύνη με το θετικό αποτέλεσμα, με εξωσωματικές επίσης χωρίς θετικό αποτέλεσμα, όπως και η @Sunshine. , να κάνω την χοριακή στις 10-14 μέρες και να κρατιέμαι μην κάνω νωρίτερα τεστ και καλά μη στεναχωρηθώ νωρίτερα η μην το γρουσουζέψω. Να είναι τα συναισθήματα μου up and down όπως αυτό το μηχάνημα στο αλλού φαν παρκ που σε πάει πάνω κάτω με δύναμη και να αναρωτιέμαι μονίμως τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά και τι άλλο θα μπορούσα να κάνω. Όλα πήγαν κάπως στραβά με την έννοια αρκετά αργά.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως τις @Angel-11 που έμεινε τελικά φυσιολογικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις όπως μια γνωστής μου, που έκανε ivf στα 30 της και όταν πήγε να καταθέσει τα χαρτια για δεύτερη προσπάθεια μετά απο κάποια χρόνια είδε πως ήταν έγκυος. Το έδειξε η χοριακή που έπρεπε να κάνει για να αποκτήσει τα φάρμακα. 

Εγω απο την ομάδα στο άλλο φόρουμ το μαμμυ που ήμασταν πριν λίγα χρόνια στο θέμα με την εξωσωματική, μιλούσαμε με κοπέλες 30 -36 και έμεινα έγκυος με εξωσωματική. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που έμειναν φυσιολογικά στα 40++, πιο σπάνιο αλλά όχι απίθανο.

Προσωπικά θα πήγαινα να ενημερωθώ, εννοώ να έκανα ραντεβού με εξωσωματιστές (εαν δεν είναι ο δικός σου γιατρός) και θα ξεκινούσα διαδικασίες και παράλληλα θα προσπαθούσα και φυσιολογικά. 

Και λεω με εξωσωματιστές, γιατί ο δικός μου στην πρώτη προσπάθεια δεν ήταν ειδικός, αλλά έκανε και που και που εξωσωματική με ένα κέντρο άσχετο που συνεργαζόταν και αφού ενημερώθηκα μετα τα αρνητικά αποτελέσματα, θεώρησα πως μαζί του έχασα δυο χρόνια.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...