Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις – εμπειρία, απορίες, λύσεις;

itsathina

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το thread, γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαι με συχνές υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και νιώθω ότι ίσως κάποιος/κάποια άλλος/η να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. 

Πάθαινα από περίπου 17-18 ετών αραιά και που στα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι οι χρόνιες ουρολοιμώξεις πλέον, πυροδοτήθηκαν μετά από τον πολύωρο τοκετό μου (14ω) και την εφαρμογή ουροκαθετήρα στο μαιευτήριο. 

Έχω δοκιμάσει διάφορες αγωγές: αντιβιώσεις, φυσικά σκευάσματα (D-mannose), προβιοτικά για ενίσχυση μικροβιώματος, αλλαγές στη διατροφή και καθημερινές συνήθειες. Κάποιες φορές είδα βελτίωση, άλλες όχι. Πλέον η παθολόγος μου, μου προτείνει και χημειοπροφύλαξη (ένα χάπι αντιβίωσης μετά από επαφή), κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο ουρολόγος μου, αλλά εγώ πλέον έχω κουραστεί. Μιλάμε για αφάνταστο πόνο, αιματουρία, φόβο για πυελονεφρίτιδα και σηψαιμία και το γεγονός ότι δε μπορείς να είσαι λειτουργικός. Δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, δε μπορώ να φροντίσω το παιδί μου.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω:
Αν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Τι σας έχει βοηθήσει ουσιαστικά; Αν έχετε βρει γιατρούς/λύσεις που άλλαξαν την πορεία!
Αν γνωρίζετε για εξετάσεις, σκευάσματα, φάρμακα που ίσως δεν προτείνονται εύκολα στην Ελλάδα (π.χ. PCR ούρων, Uromune, εμβόλια, Hiprex)

Αν κάποιος/α θέλει να μοιραστεί τη δική του/της εμπειρία, πραγματικά θα το εκτιμήσω.
Νιώθω ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται λίγο και αφορά τελικά περισσότερους απ’ ό,τι νομίζουμε.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, 

Ακούγεται πολύ δύσκολο αυτό που περνάς και δε μπορώ να φανταστώ καν το ποσο δύσκολο θα είναι στη καθημερινότητα σου.

Η γιατρός μου ισως να μπορούσε να σε βοηθήσει αφού ασχολείται πιο ολιστικά με τον ασθενή και αναλαμβάνει ανθρώπους με χρονιά προβλήματα που δε μπορούν να βρουν λύση. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω τα στοιχεία της και λεπτομέρειες.

Πέρα απο τη γιατρο μου, δε ξέρω τι να σου πω που να σε βοηθήσει.  Φαντάζομαι θα έχεις ψάξει με διάφορους γιατρούς.  Υπομονή και εύχομαι να βρεις σύντομα τον κατάλληλο επιστήμονα που θα σε βοηθήσει.

Απο τη δική μου γενικη εμπειρία αυτό που έχω μάθει ειναι οτι τα παντα θέλουν μια συνέπεια,  ισως να επεμενες περισσότερο στα φάρμακα και σε όσα σε εχουν βοηθήσει. Μήπως τα παρατάς εύκολα λόγω απογοητευσης και κούρασης; 

14 ώρες πρίν, Niki87 είπε:

Καλησπέρα, 

Ακούγεται πολύ δύσκολο αυτό που περνάς και δε μπορώ να φανταστώ καν το ποσο δύσκολο θα είναι στη καθημερινότητα σου.

Η γιατρός μου ισως να μπορούσε να σε βοηθήσει αφού ασχολείται πιο ολιστικά με τον ασθενή και αναλαμβάνει ανθρώπους με χρονιά προβλήματα που δε μπορούν να βρουν λύση. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω τα στοιχεία της και λεπτομέρειες.

Πέρα απο τη γιατρο μου, δε ξέρω τι να σου πω που να σε βοηθήσει.  Φαντάζομαι θα έχεις ψάξει με διάφορους γιατρούς.  Υπομονή και εύχομαι να βρεις σύντομα τον κατάλληλο επιστήμονα που θα σε βοηθήσει.

Απο τη δική μου γενικη εμπειρία αυτό που έχω μάθει ειναι οτι τα παντα θέλουν μια συνέπεια,  ισως να επεμενες περισσότερο στα φάρμακα και σε όσα σε εχουν βοηθήσει. Μήπως τα παρατάς εύκολα λόγω απογοητευσης και κούρασης; 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προλάβει να σκεφτώ αυτή την προσέγγιση. Στείλε μου τα στοιχεία της και λεπτομέρειες, αν θες.
Είναι πολύ πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο! Τα πάντα θέλουν όντως μια συνέπεια και την έχω! Όμως σε ότι αφορά τις χρόνιες ουρολοιμώξεις, δεν υπάρχει έως τώρα «θεραπεία». Καμία. Υπάρχουν πράγματα που βοηθάνε και άλλα που δε βοηθάνε, τίποτα όμως δε σου εγγυάται ίαση! Κάτι που με κάνει να απελπίζομαι! 

2 ώρες πρίν, itsathina είπε:

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω προλάβει να σκεφτώ αυτή την προσέγγιση. Στείλε μου τα στοιχεία της και λεπτομέρειες, αν θες.
Είναι πολύ πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο! Τα πάντα θέλουν όντως μια συνέπεια και την έχω! Όμως σε ότι αφορά τις χρόνιες ουρολοιμώξεις, δεν υπάρχει έως τώρα «θεραπεία». Καμία. Υπάρχουν πράγματα που βοηθάνε και άλλα που δε βοηθάνε, τίποτα όμως δε σου εγγυάται ίαση! Κάτι που με κάνει να απελπίζομαι! 

Καλησπερα! Θα σου προτεινα να πας σε εξειδικευμενο λοιμωξιολογο. Εγω αντιμετωπιζα παρομοιο προβλημα με επαναλαμβανομενες μυκητισιακες κολπιτιδες επι χρονια, δοκιμασα τα παντα ολα, επαιρνα γνωμες απο τρεις διαφορετικους γυναικολογους και ολο επανερχονταν, επαθα ανοσια στα φαρμακα κλπ. Εφιαλτης. τελικα με το λοιμωξιολογο καταφερα και το αντιμετωπισα. Ειναι πολυ εξειδικευμενη ειδικοτητα, θα σου κανει καποιες εξτρα εξετασεις σιγουρα και θα σου πει μετα τι ακριβως πρεπει να κανεις για ποσο καιρο (εμενα μου πηρε σχεδον 10 μηνες η θεραπεια γιατι καναμε συντηρηση) αλλα θα βρει ακριβως την αιτια και τον τροπο να το αντιμετωπισεις και το σημαντικοτερο να μην υποτροπιαζει. 

Μήπως περνάς κάτι που ρίχνει γενικότερα την άμυνα του οργανισμού και είσαι επιρρεπής σε λοιμώξεις; Κι εγώ στο παρελθόν είχα παρόμοιο θέμα με μυκητιάσεις και κολπίτιδες όπως ανέφερε η κοπέλα. Ταλαιπωριόμουν περίπου δύο χρόνια και υποτροπιάζε μετά τις επαφές. Σημειωτέον στις καλλιέργειες βρίσκαμε μόνο μύκητες. Τελικά μεταγενέστερα ανακάλυψα ότι εκείνη τη χρονιά που ξεκίνησε το πρόβλημα είχα περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση και δυστυχώς δεν το βρήκε κανείς οπότε και γω συνέχιζα κανονικά τη ζωή μου, απλώς στις εξετάσεις μου φαινόταν ότι περνάω κάτι. Κανείς παθολόγος πάντως δεν πονηρευτηκε ούτε και η γυναικολόγος μου. Πολύ αργότερα το ανακάλυψα με εξέταση για αντισώματα από παλιά λοίμωξη που βγήκε θετική. Δες το κομμάτι της άμυνας του οργανισμού. Μήπως περνάς κάτι βαρύ ή κάποιο αυτοάνοσο. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , Margeau είπε:

Μήπως περνάς κάτι που ρίχνει γενικότερα την άμυνα του οργανισμού και είσαι επιρρεπής σε λοιμώξεις; Κι εγώ στο παρελθόν είχα παρόμοιο θέμα με μυκητιάσεις και κολπίτιδες όπως ανέφερε η κοπέλα. Ταλαιπωριόμουν περίπου δύο χρόνια και υποτροπιάζε μετά τις επαφές. Σημειωτέον στις καλλιέργειες βρίσκαμε μόνο μύκητες. Τελικά μεταγενέστερα ανακάλυψα ότι εκείνη τη χρονιά που ξεκίνησε το πρόβλημα είχα περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση και δυστυχώς δεν το βρήκε κανείς οπότε και γω συνέχιζα κανονικά τη ζωή μου, απλώς στις εξετάσεις μου φαινόταν ότι περνάω κάτι. Κανείς παθολόγος πάντως δεν πονηρευτηκε ούτε και η γυναικολόγος μου. Πολύ αργότερα το ανακάλυψα με εξέταση για αντισώματα από παλιά λοίμωξη που βγήκε θετική. Δες το κομμάτι της άμυνας του οργανισμού. Μήπως περνάς κάτι βαρύ ή κάποιο αυτοάνοσο. 

Να σημειωσω οτι εξαιρετικο τμημα παθολογιας/λοιμωξιολογιας (και πανεπιστημιακο) εχει το Γ.Ν. Αττικον. Εγω εκει ειχα απευθυνθει. Κλεινεις απογευματινο ρβ με καποιον απο τους καθηγητες και σε παρακαλοθουν μετα στα πρωινα.

• Μου αρέσει 1

On 5/7/2025 at 9:30 ΠΜ, itsathina είπε:

Ανοίγω αυτό το thread, γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαι με συχνές υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και νιώθω ότι ίσως κάποιος/κάποια άλλος/η να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. 

Πάθαινα από περίπου 17-18 ετών αραιά και που στα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι οι χρόνιες ουρολοιμώξεις πλέον, πυροδοτήθηκαν μετά από τον πολύωρο τοκετό μου (14ω) και την εφαρμογή ουροκαθετήρα στο μαιευτήριο. 

Έχω δοκιμάσει διάφορες αγωγές: αντιβιώσεις, φυσικά σκευάσματα (D-mannose), προβιοτικά για ενίσχυση μικροβιώματος, αλλαγές στη διατροφή και καθημερινές συνήθειες. Κάποιες φορές είδα βελτίωση, άλλες όχι. Πλέον η παθολόγος μου, μου προτείνει και χημειοπροφύλαξη (ένα χάπι αντιβίωσης μετά από επαφή), κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο ουρολόγος μου, αλλά εγώ πλέον έχω κουραστεί. Μιλάμε για αφάνταστο πόνο, αιματουρία, φόβο για πυελονεφρίτιδα και σηψαιμία και το γεγονός ότι δε μπορείς να είσαι λειτουργικός. Δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, δε μπορώ να φροντίσω το παιδί μου.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω:
Αν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Τι σας έχει βοηθήσει ουσιαστικά; Αν έχετε βρει γιατρούς/λύσεις που άλλαξαν την πορεία!
Αν γνωρίζετε για εξετάσεις, σκευάσματα, φάρμακα που ίσως δεν προτείνονται εύκολα στην Ελλάδα (π.χ. PCR ούρων, Uromune, εμβόλια, Hiprex)

Αν κάποιος/α θέλει να μοιραστεί τη δική του/της εμπειρία, πραγματικά θα το εκτιμήσω.
Νιώθω ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται λίγο και αφορά τελικά περισσότερους απ’ ό,τι νομίζουμε.

Καλησπέρα κοπέλα μου! Σαν να τα γράφω εγώ ήταν τα λεγόμενα σου .. πέραν του πολύωρου τοκετού που δεν το έχω περάσει καθώς ακόμα προσπαθούμε! Ετσι με κι εγώ από τα 18 μου.. και ειδικά τώρα που κάνουμε προσπάθειες από το Σεπτέμβρη ήμουν κάθε μήνα ή με ουρολοίμωξη ή με κολπίτιδα … ξεκίνησα τα cranbiotix που είναι κράνμπερι με προβιοτικά .. βοήθησαν γενικά να μην έχω υποτροπιάσεις αλλά η ενόχληση εκεί… συνεχώς.. και επειδή έπαθα πάνω από 4 ουρολοιμώξεις μου εξήγησε η γυναικολόγος ότι πάνω από 4-5 ουρολοιμώξεις το χρόνο πας σε χημειοπροφυλαξη .. εγώ έπαθα 7-8 από το Σεπτέμβρη..

ξεκίνησα σε πρώτη φάση τρίμηνη θεραπεία με furolin που θεωρείται πάρα πολύ ελαφριά αντιβίωση έτσι μου είπε η γιατρός και σήμερα τελειώνω τη θεραπεία !! Πλέον είμαι καλά δεν έχω κανένα σύμπτωμα .. κάναμε και δύο μήνες αποχή .. τώρα αυτό το μήνα πήγε να με πιάσει λίγο λόγω σεξ αλλά ευτυχώς την άλλη μέρα ξύπνησα κ ήμουν καλά ! Δεν ξέρω πως θα πάει χωρίς την αντιβίωση πάντως με βοήθησε πάρα πολύ .. 

Αυτό που μου είπε η γυναικολόγος είναι ότι επειδή έχω πάρει πολλές αντιβιώσεις με ευκολία .. τις δίνουν στην Ελλάδα για πλάκα .. έχω γίνει πολύ ευαίσθητη σε μικρόβια και να μην ξανά πάρω αντιβίωση αν δεν συντρέχει πάρα πολύ σοβαρός λόγος.. γενικά στη επαφή χρησιμοποιώ πάντα λιπαντικό διαφορετικά κλάφτα .. την άλλη μέρα χάλια … 

Ελπίζω να βοήθησα κάπως..

α! Ξέχασα να αναφέρω ότι πλένομαι μόνο με Eva cransept και κατά καιρούς βάζω και της Eva τα κολπικά υπόθετα που είναι με προβιοτικά ! Τα χάπια με κράνμπερι όντως με βοήθησαν πάρα πολύ έπαιρνα δύο την ημέρα .. απλά όλα αυτά είναι για συντήρηση.. δηλαδή τώρα αφού έκανα τη θεραπεία τη τρίμηνη να τα ξανά αρχίσω.. 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...