Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 26 λεπτά , Souri είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Σημερα με πηραν απο το ΙΑΣΩ  και εφτασαν άλλες 3 βλαστοκυστες σε κατάλληλο στάδιο για προεμφυτευτικο έλεγχο. Εχουμε 6 δηλαδη στο σύνολο!!  Τέσσερα ειναι στάδιο 4 και τα αλλα δυο σε στάδιο 3.

Ειμαι χαρουμενη για το μεχρι τώρα αλλα με συγκρατημένη αισιοδοξία μεχρι τα αποτελέσματα που θα κριθεί όλο το παιχνίδι..

Μπραβο!! Παρα πολυ καλα!! Καλα αποτελεσματα να εχεις!!!! 😀

Προληπτική περίδεση τραχήλου

xristalice

Recommended Posts

πρίν από 12 λεπτά , Lilian87 είπε:

Όχι σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Τη μόλυνση την ελέγχεις με συχνή καλλιέργεια και παρακολούθηση. Όσο απομακρύνεσαι από τη μέρα που έγινε η περίδεση τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες μόλυνσης πάντα όμως παραμένουν πιο αυξημένες σε σχέση με εγκυμοσύνη χωρίς περίδεση. Αυτό ξέρω κ εγώ ότι όσο μεγαλώνει το μωρό τόσο μειώνεται η χοάνη (ελπίζω να ισχύει). Όλα καλά θα πάνε. Υπομονή (το λέω για να το ακούσω κ εγώ που κάθε μέρα είμαι μέσα στο άγχος)

Επίσης από τις ιστορίες που έχω διαβάσει έχω δει γυναίκες με διαστολή που άντεξαν, όχι απλά χοάνη.  εάν ανατρέξεις θα δεις ότι πολλές γυναίκες είχαν χοάνη και έφτασαν μέχρι το τέλος. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 14 λεπτά , Lilian87 είπε:

Όχι σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Τη μόλυνση την ελέγχεις με συχνή καλλιέργεια και παρακολούθηση. Όσο απομακρύνεσαι από τη μέρα που έγινε η περίδεση τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες μόλυνσης πάντα όμως παραμένουν πιο αυξημένες σε σχέση με εγκυμοσύνη χωρίς περίδεση. Αυτό ξέρω κ εγώ ότι όσο μεγαλώνει το μωρό τόσο μειώνεται η χοάνη (ελπίζω να ισχύει). Όλα καλά θα πάνε. Υπομονή (το λέω για να το ακούσω κ εγώ που κάθε μέρα είμαι μέσα στο άγχος)

Ευχαριστώ πάρα πολύ, μου δίνετε δύναμη χθες έκλαιγα όλο το βράδυ, νιώθω σαν να έχω την ευθύνη της εγκυμοσύνης και να μην μπορώ να προστατεύσω το πλασματάκι μου

πρίν από 13 λεπτά , xristalice είπε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ, μου δίνετε δύναμη χθες έκλαιγα όλο το βράδυ, νιώθω σαν να έχω την ευθύνη της εγκυμοσύνης και να μην μπορώ να προστατεύσω το πλασματάκι μου

και εγώ ακριβώς το ίδιο αισθάνομαι αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι κάνω ότι καλύτερο μπορώ και ότι ίσως με λίγο παραπάνω ταλαιπωρία από κάποια άλλη γυναίκα, θα τα καταφέρω και θα έρθει ένα υγιές μωράκι αλλά και εγώ είμαι με τις μέρες. μόλις ακούσω κάτι έστω και λίγο κακό στεναχωριέμαι πολύ και χάνω τελείως την αισιοδοξία μου. Δεν βοηθάει και ο εγκλεισμός να ξεχαστούμε λίγο. Επίσης, νομίζω ότι αυτό το διάστημα 20-24 εβδομάδες εντοπίζονται οι μεγαλύτερες μεταβολές, πιστεύω πολύ, ότι μετά θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και θα είσαι και εσύ πιο ήρεμη.  

1 hour ago, xristalice είπε:

Εμένα έχει και χοάνη δυστυχώς, οποτε τώρα θα κοιτάζω το ταβάνι μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Μετά απο έρευνα που έκανα κατάλαβα οτι η περίδεση δεν ειναι πανάκεια. Πρέπει να μην μολυνθείς και να μην γινει ρήξη ύμνων. Το καλό ειναι οτι όσο μεγαλώνει το μωρό μπορεί η χοάνη να εξαλειφθεί. Αντε να δουμε 

Έχεις ακούσει και με χοάνη;;; ειναι πολύ παρηγορητικο αυτό που μου λες

Ειμαι στην 21.. το παω βήμα βήμα κι εγώ έχω χοάνη...

Εμένα έκανε χοάνη ήδη, η χοάνη με ανησύχησε περισσότερο...

αυτο που εγραψαν οι κοπελες για τα μικροβια ειναι το πιο βασικο! καλλιεργειες συχνα, καθε δυο βδομαδες. Λογικα θα εχεις κανει κι ηδη γιατι οταν βλεπουν τη μειωση ειναι το πρωτο που ελεγχουν και δινουν κι αντιβιωση προληπτικα με την περιδεση. Το θεμα με τα μικροβια ειναι οτι περνανε στο αμνιακο και προκαλειται χοριοαμνιονιτιδα και επιφερει ρηξη υμενων. Οποτε γι αυτο και ειναι ολοι οι γιατροι υστερικοι με τις καλλιεργειες και καλα κανουν δηλαδη. Αν προσεχετε αυτα βασικα ολα καλα θα πανε. Εγω κοπελα μου για να σας δινω κ θαρρος αντεξα χωρις περιδεση και με διδυμακια ως τις 36, μονο με κατακλιση, καλλιεργειες, προγεστερονη, με τραχηλο 1,8-2,5. συν οτι ειχα συσπασεις απο τον 6ο και επαιρνα φαρμακο και γι αυτες .

• Μου αρέσει 1
  • Λουλούδια 1

On 24/10/2025 at 12:08 ΠΜ, xristalice είπε:

Κορίτσια πήγα να μου μετρήσει ο γυναικολόγος μου τον τράχηλο και γύρισα με κλάματα. Μέσα σε μια εβδομάδα απο τη β επιπέδου μειώθηκε απο 2,2 σε 1,2. Κοινώς η περίδεση κρατάει το κύημα. Απορία: μετά την περίδεση μειώθηκε σε καμία σας κ τράχηλος περαιτέρω; θα επιστρέψω στην ημικατάκλιση και θα δω σε μια εβδομάδα πόσο θα είναι. Σημειωτέον παιρνω και διπλή προγεστερόνη και διπλό μαγνήσιο. 

Μήπως να σου δώσει 3πλη προγεστερόνη κολπικά που πιάνει καλύτερα και 3πλο μαγνήσιο?δεν ξέρω κιόλας αλλά εγώ τα παίρνω όλα 3πλα εξαρχής. 

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πώς είστε κορίτσια? θέλω να σας ρωτήσω κάτι, να μου πείτε και εσείς εάν έχετε παρόμοιο σύμπτωμα. Τις τελευταίες μέρες νιώθω ένα βάρος χαμηλά στο περίνεο. δηλαδή την ώρα που θα κάτσω θα νιώσω λίγα δευτερόλεπτα μία πίεση και λίγο στην τουαλέτα μου συμβαίνει αυτό (σόρρυ για τις λεπτομέρειες). Τρόμαξα ότι αυτό σχετίζεται με το ράμμα γιατί δεν ειναι ότι μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς από που έρχεται ο πόνος. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχώ και ότι δεν έχει σχέση με το ράμμα, το οποίο δεν φεύγει έτσι εύκολα, εγώ, όπως φαντάζεστε ανησυχώ. έχει κάποια παρόμοια εμπειρία? στο γιατρό πήγα πριν μία βδομάδα και όλα ήταν σταθερά και έχω σε μία βδομάδα πάλι ραντεβού (που μου φαίνεται πολύ μακριά αλλά τι να κάνω). σας ευχαριστώ και ελπίζω όλες να είστε καλά!

On 5/11/2025 at 7:13 ΜΜ, Lilian87 είπε:

Καλησπέρα, πώς είστε κορίτσια? θέλω να σας ρωτήσω κάτι, να μου πείτε και εσείς εάν έχετε παρόμοιο σύμπτωμα. Τις τελευταίες μέρες νιώθω ένα βάρος χαμηλά στο περίνεο. δηλαδή την ώρα που θα κάτσω θα νιώσω λίγα δευτερόλεπτα μία πίεση και λίγο στην τουαλέτα μου συμβαίνει αυτό (σόρρυ για τις λεπτομέρειες). Τρόμαξα ότι αυτό σχετίζεται με το ράμμα γιατί δεν ειναι ότι μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς από που έρχεται ο πόνος. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχώ και ότι δεν έχει σχέση με το ράμμα, το οποίο δεν φεύγει έτσι εύκολα, εγώ, όπως φαντάζεστε ανησυχώ. έχει κάποια παρόμοια εμπειρία? στο γιατρό πήγα πριν μία βδομάδα και όλα ήταν σταθερά και έχω σε μία βδομάδα πάλι ραντεβού (που μου φαίνεται πολύ μακριά αλλά τι να κάνω). σας ευχαριστώ και ελπίζω όλες να είστε καλά!

Και εγώ έχω πολλές φορές ελαφρύ βάρος και τραβήγματα κιόλας από κάτω..αλλά πήγα στο γιατρό κλειστός τράχηλος σταθερός απλά σε εμένα παίζει ρόλο ότι έχω χαμηλό πρόσθιο πλακούντα και το μωρό ακόμα είναι χαμηλά και βαράει προς τα κάτω, ειδικά αν πάω να σηκωθώ από το κρεβάτι νιώθω από κάτω πίεση αλλά είναι φυσιολογικό μ έχει πει ο γιατρός να μην αγχώνομαι τα ράμματα δεν φεύγουν εύκολα..

• Ευχή 1

Κορίτσια ερώτηση τι διατροφή κάνετε στην εγκυμοσύνη?πέρα του ότι προσέχω για το ζάχαρο γιατί στην πρώτη εγκυμοσυνη είχα αυξημένο και έκανα διατροφή, φοβάμαι επειδή δεν έχω αντισώματα για τοξοπλασμα τα φρουρά και τα λαχανικά βέβαια τα πλένω καλά και τα ξεφλούδιζω αλλά δεν τρώω πολλά γτ φοβάμαι..

8 ώρες πρίν, lil_ianaki90 είπε:

Κορίτσια ερώτηση τι διατροφή κάνετε στην εγκυμοσύνη?πέρα του ότι προσέχω για το ζάχαρο γιατί στην πρώτη εγκυμοσυνη είχα αυξημένο και έκανα διατροφή, φοβάμαι επειδή δεν έχω αντισώματα για τοξοπλασμα τα φρουρά και τα λαχανικά βέβαια τα πλένω καλά και τα ξεφλούδιζω αλλά δεν τρώω πολλά γτ φοβάμαι..

Να τα πλενεις καλα και να τρως. Ειναι πολυ σημαντικα στην εγκυμοσυνη. Μονο απ εξω οι σαλατες αποφευγονται. Σπιτι ειναι στο χερι σου το πως τα καθαριζεις. 

• Μου αρέσει 1

εγώ φρούτα τρώω πολλά (ίσως παραπάνω από όσα πρέπει γιατί και αυτά έχουν ζάχαρη). Τα πλένω καλά και όσα γίνεται τα ξεφλουδίζω και δεν ανησυχώ. Μαρούλι, έτρωγα στην αρχή αλλά αγχωνόμουν πολύ εάν το έχω πλύνει καλά, και ειδικά τώρα με την περίδεση δεν μπορώ να κάθομαι πολύ ώρα όρθια να πλένω. Όμως τώρα βγήκαν μπρόκολο και κουνουπίδι που τα βράζω και τα τρώω άφοβα καθώς και λάχανο που είναι ασφαλές. 

• Λουλούδια 1

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, lil_ianaki90 είπε:

τα αφήνεις ένα μισάωρο σε νερό με ξύδι . Το ξύδι έχει οινόπνευμα μέσα οπότε ότι ζωντανό υπαρχει το σκοτωνει 

πρίν από 18 λεπτά , Lilian87 είπε:

εγώ φρούτα τρώω πολλά (ίσως παραπάνω από όσα πρέπει γιατί και αυτά έχουν ζάχαρη). Τα πλένω καλά και όσα γίνεται τα ξεφλουδίζω και δεν ανησυχώ. Μαρούλι, έτρωγα στην αρχή αλλά αγχωνόμουν πολύ εάν το έχω πλύνει καλά, και ειδικά τώρα με την περίδεση δεν μπορώ να κάθομαι πολύ ώρα όρθια να πλένω. Όμως τώρα βγήκαν μπρόκολο και κουνουπίδι που τα βράζω και τα τρώω άφοβα καθώς και λάχανο που είναι ασφαλές. 

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια ερώτηση αν σας έχει πιάσει κ εσάς...καθόμουν ανάσκελα στον καναπέ και η κοιλιά μ έκανε βουναλάκι σε μια μεριά φουσκώσε ,μαζεψε δεν ξερω πως να το εξηγήσω, μόλις γύρισα στο πλάι κατευθείαν μ περασε..είναι συσπάσεις αυτές η το μωρό πού παλεύει. Ένιωσα και σαν να μ πιέζει την κυστη κ να θέλω να πάω τουαλέτα 

1 ώρα πρίν, lil_ianaki90 είπε:

Κορίτσια ερώτηση αν σας έχει πιάσει κ εσάς...καθόμουν ανάσκελα στον καναπέ και η κοιλιά μ έκανε βουναλάκι σε μια μεριά φουσκώσε ,μαζεψε δεν ξερω πως να το εξηγήσω, μόλις γύρισα στο πλάι κατευθείαν μ περασε..είναι συσπάσεις αυτές η το μωρό πού παλεύει. Ένιωσα και σαν να μ πιέζει την κυστη κ να θέλω να πάω τουαλέτα 

Σύσπαση ήταν προσπάθησε να μην καθεσε ανάσκελα Κ να μην πιάνεις την κοιλία σου πάντα στο πλάι ξαπλώμενη όχι καθιστή για ώρες .

πρίν από 20 λεπτά , lil_ianaki90 είπε:

Αν είναι σύσπαση είναι επικίνδυνη?

Επικίνδυνη μια σύσπαση δεν είναι αλλα πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου να σε κοιτάξει για συσπάσεις σε τακογραφο  γιατί στην φάση που είσαι πρέπει να είναι όλα ελεγμένα ώστε να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...