Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, ek3001 είπε:

Μην πτοείσαι...καταλαβαίνω κι εγω απο 01/2025 ξεκίνησα και ακόμη...είναι λάθοσ μας ότι πιστευουμε ότι θα συμβεί με την πρωτη γιατί έτσι το περνάνε οι γιατροί...υπομονη και πολυ καλή τυχη μας ευχομαι!

Καλέ δεν πιστεύω ότι θα συμβεί με την πρώτη.. Θα πάω ήδη για την πέμπτη μου εμβρυομεταφορά. Στην τρίτη έμεινα έγκυος και έκανα τον γιο μου. Ακολούθησε μια αποτυχημένη εμβρυομεταφορά τον Μάρτιο, μια φυσιολογική σύλληψη τον Μάιο που παλινδρόμησε και έκανα απόξεση, και τώρα ετοιμαζόμασταν ξανά αλλά πήραμε αναβολή. Απλώς στεναχωριέμαι γιατί πέρασε ένας χρόνος πια και ακόμα τίποτα. Ήλπιζα να τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα...

Προληπτική περίδεση τραχήλου

xristalice

Recommended Posts

πρίν από 12 λεπτά , Lilian87 είπε:

Όχι σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Τη μόλυνση την ελέγχεις με συχνή καλλιέργεια και παρακολούθηση. Όσο απομακρύνεσαι από τη μέρα που έγινε η περίδεση τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες μόλυνσης πάντα όμως παραμένουν πιο αυξημένες σε σχέση με εγκυμοσύνη χωρίς περίδεση. Αυτό ξέρω κ εγώ ότι όσο μεγαλώνει το μωρό τόσο μειώνεται η χοάνη (ελπίζω να ισχύει). Όλα καλά θα πάνε. Υπομονή (το λέω για να το ακούσω κ εγώ που κάθε μέρα είμαι μέσα στο άγχος)

Επίσης από τις ιστορίες που έχω διαβάσει έχω δει γυναίκες με διαστολή που άντεξαν, όχι απλά χοάνη.  εάν ανατρέξεις θα δεις ότι πολλές γυναίκες είχαν χοάνη και έφτασαν μέχρι το τέλος. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 14 λεπτά , Lilian87 είπε:

Όχι σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Τη μόλυνση την ελέγχεις με συχνή καλλιέργεια και παρακολούθηση. Όσο απομακρύνεσαι από τη μέρα που έγινε η περίδεση τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες μόλυνσης πάντα όμως παραμένουν πιο αυξημένες σε σχέση με εγκυμοσύνη χωρίς περίδεση. Αυτό ξέρω κ εγώ ότι όσο μεγαλώνει το μωρό τόσο μειώνεται η χοάνη (ελπίζω να ισχύει). Όλα καλά θα πάνε. Υπομονή (το λέω για να το ακούσω κ εγώ που κάθε μέρα είμαι μέσα στο άγχος)

Ευχαριστώ πάρα πολύ, μου δίνετε δύναμη χθες έκλαιγα όλο το βράδυ, νιώθω σαν να έχω την ευθύνη της εγκυμοσύνης και να μην μπορώ να προστατεύσω το πλασματάκι μου

πρίν από 13 λεπτά , xristalice είπε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ, μου δίνετε δύναμη χθες έκλαιγα όλο το βράδυ, νιώθω σαν να έχω την ευθύνη της εγκυμοσύνης και να μην μπορώ να προστατεύσω το πλασματάκι μου

και εγώ ακριβώς το ίδιο αισθάνομαι αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι κάνω ότι καλύτερο μπορώ και ότι ίσως με λίγο παραπάνω ταλαιπωρία από κάποια άλλη γυναίκα, θα τα καταφέρω και θα έρθει ένα υγιές μωράκι αλλά και εγώ είμαι με τις μέρες. μόλις ακούσω κάτι έστω και λίγο κακό στεναχωριέμαι πολύ και χάνω τελείως την αισιοδοξία μου. Δεν βοηθάει και ο εγκλεισμός να ξεχαστούμε λίγο. Επίσης, νομίζω ότι αυτό το διάστημα 20-24 εβδομάδες εντοπίζονται οι μεγαλύτερες μεταβολές, πιστεύω πολύ, ότι μετά θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και θα είσαι και εσύ πιο ήρεμη.  

1 hour ago, xristalice είπε:

Εμένα έχει και χοάνη δυστυχώς, οποτε τώρα θα κοιτάζω το ταβάνι μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Μετά απο έρευνα που έκανα κατάλαβα οτι η περίδεση δεν ειναι πανάκεια. Πρέπει να μην μολυνθείς και να μην γινει ρήξη ύμνων. Το καλό ειναι οτι όσο μεγαλώνει το μωρό μπορεί η χοάνη να εξαλειφθεί. Αντε να δουμε 

Έχεις ακούσει και με χοάνη;;; ειναι πολύ παρηγορητικο αυτό που μου λες

Ειμαι στην 21.. το παω βήμα βήμα κι εγώ έχω χοάνη...

Εμένα έκανε χοάνη ήδη, η χοάνη με ανησύχησε περισσότερο...

αυτο που εγραψαν οι κοπελες για τα μικροβια ειναι το πιο βασικο! καλλιεργειες συχνα, καθε δυο βδομαδες. Λογικα θα εχεις κανει κι ηδη γιατι οταν βλεπουν τη μειωση ειναι το πρωτο που ελεγχουν και δινουν κι αντιβιωση προληπτικα με την περιδεση. Το θεμα με τα μικροβια ειναι οτι περνανε στο αμνιακο και προκαλειται χοριοαμνιονιτιδα και επιφερει ρηξη υμενων. Οποτε γι αυτο και ειναι ολοι οι γιατροι υστερικοι με τις καλλιεργειες και καλα κανουν δηλαδη. Αν προσεχετε αυτα βασικα ολα καλα θα πανε. Εγω κοπελα μου για να σας δινω κ θαρρος αντεξα χωρις περιδεση και με διδυμακια ως τις 36, μονο με κατακλιση, καλλιεργειες, προγεστερονη, με τραχηλο 1,8-2,5. συν οτι ειχα συσπασεις απο τον 6ο και επαιρνα φαρμακο και γι αυτες .

• Μου αρέσει 1
  • Λουλούδια 1

On 24/10/2025 at 12:08 ΠΜ, xristalice είπε:

Κορίτσια πήγα να μου μετρήσει ο γυναικολόγος μου τον τράχηλο και γύρισα με κλάματα. Μέσα σε μια εβδομάδα απο τη β επιπέδου μειώθηκε απο 2,2 σε 1,2. Κοινώς η περίδεση κρατάει το κύημα. Απορία: μετά την περίδεση μειώθηκε σε καμία σας κ τράχηλος περαιτέρω; θα επιστρέψω στην ημικατάκλιση και θα δω σε μια εβδομάδα πόσο θα είναι. Σημειωτέον παιρνω και διπλή προγεστερόνη και διπλό μαγνήσιο. 

Μήπως να σου δώσει 3πλη προγεστερόνη κολπικά που πιάνει καλύτερα και 3πλο μαγνήσιο?δεν ξέρω κιόλας αλλά εγώ τα παίρνω όλα 3πλα εξαρχής. 

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πώς είστε κορίτσια? θέλω να σας ρωτήσω κάτι, να μου πείτε και εσείς εάν έχετε παρόμοιο σύμπτωμα. Τις τελευταίες μέρες νιώθω ένα βάρος χαμηλά στο περίνεο. δηλαδή την ώρα που θα κάτσω θα νιώσω λίγα δευτερόλεπτα μία πίεση και λίγο στην τουαλέτα μου συμβαίνει αυτό (σόρρυ για τις λεπτομέρειες). Τρόμαξα ότι αυτό σχετίζεται με το ράμμα γιατί δεν ειναι ότι μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς από που έρχεται ο πόνος. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχώ και ότι δεν έχει σχέση με το ράμμα, το οποίο δεν φεύγει έτσι εύκολα, εγώ, όπως φαντάζεστε ανησυχώ. έχει κάποια παρόμοια εμπειρία? στο γιατρό πήγα πριν μία βδομάδα και όλα ήταν σταθερά και έχω σε μία βδομάδα πάλι ραντεβού (που μου φαίνεται πολύ μακριά αλλά τι να κάνω). σας ευχαριστώ και ελπίζω όλες να είστε καλά!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...