Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Ποιες ειναι αυτες οι ασθενειες που φαινονται μονο οταν αρρωστησει σε αυτη την ηλικια το παιδακι; Ειλικρινα ρωταω απο ενδιαφερον γιατι δεν το γνωριζω και θα ηθελα να μαθω. Γιατι θεωρουσα οτι το ανοσοποιητικο, το προσβαλουν οι γνωστες ασθενειες aids, ηπατιτιδες, που αυτες ελεγχονται με εξεταση. Επισης, μου φαινεται δυσκολο να ενημερωνουν τους εν δυναμει γονεις για ιωσεις που τυχον περασε το παιδι, δηλαδη να πουν οτι περασε και μια ιωση 4μηνων… Θεωρητικα, ειδικα σε αυτες τις χωρες και υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες, απλες μεταδιδομενες λοιμωξεις θα παιρνανε ολα τα παιδακια ουκ ολιγες φορες, δεν νομιζω να ειναι αξιες αναφορας.

Επισης να κανω μια ασχετη ερωτηση προς την @CoffeeMaker δεν θα ηταν καλο να δημιουργηθει θεμα καφε εξωσωματικης 2026…; εχουμε κολλησει για καποιο λογο στο 2024 λες και ζουμε τη μερα της μαρμοτας. Ηδη καναμε skip ολο το 2025, μηπως ηρθε η ωρα; 😅😅

Όπως τα λες είναι,προφανώς και δεν ρωτανε καν αν ένα παιδί έχει κολλήσει ίωση,αυτό είναι δεδομένο.Δλδ θα κάνει το παιδί όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για ασθένειες όπως το aids κ η ηπατίτιδα και θα ρωτήσουν αν πέρασε κάποια ίωση?Ούτε εγώ το βρίσκω λογικό και απ' όσο γνωρίζω δεν ισχύει.Από κει και πέρα το μόνο που μπορούν να τσεκαρουν με βάση το ιστορικό μιας ίωσης,είναι η πιθανή αλλεργία που μπορεί να εμφανίσει ένα παιδί σε κάποια αντιβίωση🤷

Προληπτική περίδεση τραχήλου

xristalice

Recommended Posts

πρίν από 6 λεπτά , Lilian87 είπε:

Καλημέρα. Πώς είστε? Δυστυχώς και εγώ έχω λίγο άσχημα νέα. Πάνω που μπαίνω στον 8ο και έλεγα θα χαλαρώσω λίγο με την περιδεση, έκανα υπέρηχο και είδαμε ότι το μωρό είναι αρκετά μικρό. Ενώ το Doppler βγήκε φυσιολογικό, το βάρος είναι πιο κάτω. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ και φοβάμαι πάρα πολύ μήπως είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος. Ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά εγώ δεν μπορώ να ηρεμήσω και θα πάω πάλι σε μια βδομάδα να δούμε πως εξελίσσεται. Τώρα όχι μόνο θα έχω τον κίνδυνο προωρότητας αλλά θα είναι κ μικρό το μωρό. 

Να ξέρεις ότι αυτό είναι αρκετά συχνό εύρημα . Κ εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει άσχημη κατάληξη από αυτό ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τελικά. Συνήθως είναι απλώς κακη αιμάτωση για άσχετους λόγους. Το πιο σύνηθες είναι να το παρακολουθήστε Κ να γεννήσεις μόλις μπεις στο μήνα σου δηλαδή 36 με 37 εβδομάδες 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Να ξέρεις ότι αυτό είναι αρκετά συχνό εύρημα . Κ εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει άσχημη κατάληξη από αυτό ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τελικά. Συνήθως είναι απλώς κακη αιμάτωση για άσχετους λόγους. Το πιο σύνηθες είναι να το παρακολουθήστε Κ να γεννήσεις μόλις μπεις στο μήνα σου δηλαδή 36 με 37 εβδομάδες 

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η αιμάτωση φαίνεται μια χαρά στους δείκτες του Doppler. Λες να μην είναι τόσο καλή και να μην το "πιάνει" η εξέταση? Μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω? Διάβασα για πιο πρωτεϊνική διατροφή. Στις 28 βδομάδες ήταν πάλι κάπως μικρό αλλά πιο κοντά στο μέσο όρο. Τώρα έπεσε αρκετά. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να είναι και τυχαίο γιατί μπορεί μια βδομάδα να παίρνουν πιο λίγο βάρος την επόμενη πιο πολύ και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για υπολειπόμενη ανάπτυξη αλλά για κατασκευαστικά μικρό μωρό. Εγώ όμως δεν μπορώ να ηρεμήσω και φοβάμαι μην είναι η αρχή μια καλής εξέλιξης που τώρα άρχισε να εμφανίζεται 

πρίν από 7 λεπτά , Lilian87 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η αιμάτωση φαίνεται μια χαρά στους δείκτες του Doppler. Λες να μην είναι τόσο καλή και να μην το "πιάνει" η εξέταση? Μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω? Διάβασα για πιο πρωτεϊνική διατροφή. Στις 28 βδομάδες ήταν πάλι κάπως μικρό αλλά πιο κοντά στο μέσο όρο. Τώρα έπεσε αρκετά. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να είναι και τυχαίο γιατί μπορεί μια βδομάδα να παίρνουν πιο λίγο βάρος την επόμενη πιο πολύ και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για υπολειπόμενη ανάπτυξη αλλά για κατασκευαστικά μικρό μωρό. Εγώ όμως δεν μπορώ να ηρεμήσω και φοβάμαι μην είναι η αρχή μια καλής εξέλιξης που τώρα άρχισε να εμφανίζεται 

Υποστήρικτα μπορείς ναι να κάνεις μια καλύτερη διατροφή Κ να πίνεις αρκετό νερό να κάθεσε πολύ αριστερά σε πλευρό. Η αιμάτωση μπορεί να φαίνετε καλή αλλά μπορεί κάποιοι παράγοντες να μην φαίνονται. Συνήθως Κ οι μετρήσεις του μωρού δεν είναι Κ εντελώς ακριβης . Αν δεν ξεφεύγεις απτό φυσιολογικό δεν χρειάζετε να ανησυχείς συμβαίνει πολύ συχνά να πέφτει ξαφνικά η ανάπτυξη Κ συνήθως είναι λόγοι ανεξήγητοι που μόλις γεννηθεί το μωρό δεν υπάρχει κανένα θέμα. 

Απλώς θέλει παρακολούθηση Κ συνήθως δεν αφήνει ο γιατρός να γεννηθεί το παιδί μόνο του όποτε θέλει . 

@linaa κ εγώ πήγα χθες για τον κλασικό υπέρηχο και μου είπε ότι ειναι μέσα στα όρια μεν για 28+4 αλλά αδύνατο, 1600 gr. Έν τω μεταξύ οι μετρήσεις βάρους είναι φλου εντελώς διότι η εμβρυολόγος πριν 5 μερες ανέδειξε οτι ειμαι 29 εβδομάδων και ίδιο βάρος μωρου. Εγω κορίτσια εχω κουραστεί πάρα πολυ ψυχολογικά με τα ευρήματα. Δεν αντέχω άλλη έρευνα. Νόμιζα προς το τέλος ξεφεύγουμε απο την ακραία προωρότητα και ηρεμούμε, αλλά δεν ηρεμούμε. Εν τω μεταξύ εσείς πήρατε βάρος; εγω ήδη εχω πάρει 9 κιλά και αρχίζω να φοβάμαι μην ξεφύγω το τελευταίο δίμηνο.

1 ώρα πρίν, xristalice είπε:

@linaa κ εγώ πήγα χθες για τον κλασικό υπέρηχο και μου είπε ότι ειναι μέσα στα όρια μεν για 28+4 αλλά αδύνατο, 1600 gr. Έν τω μεταξύ οι μετρήσεις βάρους είναι φλου εντελώς διότι η εμβρυολόγος πριν 5 μερες ανέδειξε οτι ειμαι 29 εβδομάδων και ίδιο βάρος μωρου. Εγω κορίτσια εχω κουραστεί πάρα πολυ ψυχολογικά με τα ευρήματα. Δεν αντέχω άλλη έρευνα. Νόμιζα προς το τέλος ξεφεύγουμε απο την ακραία προωρότητα και ηρεμούμε, αλλά δεν ηρεμούμε. Εν τω μεταξύ εσείς πήρατε βάρος; εγω ήδη εχω πάρει 9 κιλά και αρχίζω να φοβάμαι μην ξεφύγω το τελευταίο δίμηνο.

Για να ηρεμήσεις από την προωρότητα πρέπει να έχεις φτάσει στις 32 εβδομαδες αλλά Κ αυτό δεν είναι Κ ιδανικό το πιο ιδανικό είναι να φτάσεις 34 εβδομάδες Κ να τις κλείσεις. Γιατί μπορεί πιο πριν να εξασφαλίσεις την επιβίωση του παιδιού αλλά το να μην έχει αλλά θέματα είναι θέμα τύχης . Οπότε κάνεις ότι μπορείς να φτάσεις στις 33-34 εβδομάδες . Τώρα για το βάρος νομίζω ότι 28 Κ 4 Κ 1600 είναι μια χαρά το μωρό . Ο γιατρός σου υπερβάλει λίγο με το ότι είναι αδύνατο αν τα υπολογίσεις τελειωμηνο θα είναι γύρω στα 3 Κ κιλά . Δηλαδή πόσο έπρεπε να γεννηθεί 5 κιλά? 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , linaa είπε:

Για να ηρεμήσεις από την προωρότητα πρέπει να έχεις φτάσει στις 32 εβδομαδες αλλά Κ αυτό δεν είναι Κ ιδανικό το πιο ιδανικό είναι να φτάσεις 34 εβδομάδες Κ να τις κλείσεις. Γιατί μπορεί πιο πριν να εξασφαλίσεις την επιβίωση του παιδιού αλλά το να μην έχει αλλά θέματα είναι θέμα τύχης . Οπότε κάνεις ότι μπορείς να φτάσεις στις 33-34 εβδομάδες . Τώρα για το βάρος νομίζω ότι 28 Κ 4 Κ 1600 είναι μια χαρά το μωρό . Ο γιατρός σου υπερβάλει λίγο με το ότι είναι αδύνατο αν τα υπολογίσεις τελειωμηνο θα είναι γύρω στα 3 Κ κιλά . Δηλαδή πόσο έπρεπε να γεννηθεί 5 κιλά? 

Και εγώ νομίζω για την προωρότητα το 34 είναι το ορόσημο ώστε να αποφύγεις τυχόν μακροπρόθεσμα πρόβληματα, τώρα για τα κιλά δεν ξέρω πως προκύπτει ότι το ένα 1600 είναι αδύνατο στις 28+4. Επειδή όπως είπα με καίει πολύ το θέμα και έψαξα ότι υπήρχε στο ίντερνετ, θα πω ότι το 1600 καθόλου αδύνατο δεν μου φαίνεται. Βέβαια ο γιατρός κάτι παραπάνω θα ξέρει. Εγώ λέω ότι βρήκα στο ίντερνετ.

• Μου αρέσει 2

13 ώρες πρίν, xristalice είπε:

1160 g ο δαίμων του τυπογραφείου. .

και εμένα στις 28+2 ήταν 1100 και δεν ανησυχήσαμε, μετά στις 30+2 δεν πήρε το βάρος που περιμέναμε και εκεί λίγο θορυβηθήκαμε αλλά θα το δούμε πάλι σε λίγες μέρες και ελπίζω να είναι όλα οκ. Σε καταλαβαίνω, και εγώ έχω κουραστεί πολύ ψυχολογικά. όλη η αγωνία για την προωρότητα και η κλεισούρα με έχουν καταβάλλει και τώρα έχω αγχωθεί και για την ανάπτυξη και το βάρος του εμβρύου. λίγο υπομονή ακόμα χρειάζεται. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγω πηγα σήμερα και σε άλλον γιατρό, γιατί ο δικός μου λείπει ταξίδι και ειμαι 30 + 6 το έμβρυο ειναι 1480 gr και μου είπε ότι είναι αδύνατο το μωρό. Μάλιστα είπε ότι δεν φοβάται το ράμμα, αλλά τον πλακούντα!!! Εσείς πως τα πάτε; 

10 ώρες πρίν, xristalice είπε:

Κορίτσια εγω πηγα σήμερα και σε άλλον γιατρό, γιατί ο δικός μου λείπει ταξίδι και ειμαι 30 + 6 το έμβρυο ειναι 1480 gr και μου είπε ότι είναι αδύνατο το μωρό. Μάλιστα είπε ότι δεν φοβάται το ράμμα, αλλά τον πλακούντα!!! Εσείς πως τα πάτε; 

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Και εμένα κάπου εκεί κινείται. Δηλαδή στις 31+6 ήταν 1650 gr. Μου είπε ότι είναι αδύνατο αλλά δεν τον ανησυχεί ο πλακούντας γιατί το Doppler βγήκε πολύ καλό. Μου είπε ότι είναι απλά μικρό καθώς κ εγώ και ο μπαμπάς είμαστε μικροκαμωμένοι. Τι να πω. Και εγώ δεν έχω ηρεμήσει, αύξησα λίγο την πρωτεινη και τις θερμίδες που τρώω καθε μερα. Όσο για το ράμμα πια δεν του δίνει καμία σημασία, πήγα και εκδρομή για τις γιορτές και κινούμαι κανονικά. Εντάξει προσέχω όπως κάθε γυναίκα στον 8o για να μην έχουμε κανένα απρόοπτο αλλά όχι όπως πριν. Το Doppler πώς ήταν? Σου εξήγησε τι τον ανησυχεί? Πάντως εμένα από την αρχή επέμενε ότι πρέπει να κινούμαι για να αιματωνεται ο πλακούντας και να είναι υγιής. Salospir παίρνεις? και εγώ σκέφτομαι ότι όπως πάω δεν θα τη γλιτώσουμε τη θερμοκοιτίδα. Δύσκολα θα φτάσουμε τα 2,5 kg. Και αυτό με στεναχωρεί πολύ.

Διαφημίσεις

@Lilian87 δεν παίρνω γιατί αυτή τη μέτρηση δεν μου την έκανε ο γιατρός μου, ο οποίος λείπει, αλλά ένας άλλος γιατρος που έβλεπα πρώτη φορά. Τώρα θα ξαναπάω στις 05.01. να με ξαναδεί. Doppler κάλό, αμνιακό καλό, απλά μου είπε για μηριαιο κ στομαχι οτι ειναι στα κατώτατα. Εγώ φοβήθηκα αλλά μου είπε οτι εφόσον εγω ειμαι 1.74 και ο μπαμπας 1.93 δεν θα ειναι κοντό, ίσως ειναι ομως μικρό μωρό. Δεν ξέρω πότε εξετάζουν την καθυστερημένη εμβρυικη ανάπτυξη όμως, αυτό με απασχολεί. Δλδ με καλό ντοπλερ ξεφύγαμε απο αυτόν τον κίνδυνο;

πρίν από 14 λεπτά , xristalice είπε:

@Lilian87 δεν παίρνω γιατί αυτή τη μέτρηση δεν μου την έκανε ο γιατρός μου, ο οποίος λείπει, αλλά ένας άλλος γιατρος που έβλεπα πρώτη φορά. Τώρα θα ξαναπάω στις 05.01. να με ξαναδεί. Doppler κάλό, αμνιακό καλό, απλά μου είπε για μηριαιο κ στομαχι οτι ειναι στα κατώτατα. Εγώ φοβήθηκα αλλά μου είπε οτι εφόσον εγω ειμαι 1.74 και ο μπαμπας 1.93 δεν θα ειναι κοντό, ίσως ειναι ομως μικρό μωρό. Δεν ξέρω πότε εξετάζουν την καθυστερημένη εμβρυικη ανάπτυξη όμως, αυτό με απασχολεί. Δλδ με καλό ντοπλερ ξεφύγαμε απο αυτόν τον κίνδυνο;

Το dobbler βλέπει κάποια πράγματα στην αιμάτωση όχι όμως όλα δεν είναι τόσο καθοριστικό για την ανάπτυξη Κ την τροφοδοσία του εμβρύου. Σε αυτή την φάση απλώς θα έχεις στενή παρακολούθηση . Το 99% των περιπτώσεων δεν είναι τίποτα απολύτως μην ξεχνάς ότι δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί όλα για την εμβρυϊκή ανάπτυξη.  Απλώς επειδή Κ οι γιατροί δεν ξέρουν ακριβώς παρακολουθούν Κ αν φτάσουν τα πράγματα σε περίεργο σημείο γέννας . Το πιο σύνηθες αντί να φτάσεις 40 εβδομάδων γέννας στις 36. 

• Ευχή 1

On 30/12/2025 at 11:14 ΜΜ, linaa είπε:

Το dobbler βλέπει κάποια πράγματα στην αιμάτωση όχι όμως όλα δεν είναι τόσο καθοριστικό για την ανάπτυξη Κ την τροφοδοσία του εμβρύου. Σε αυτή την φάση απλώς θα έχεις στενή παρακολούθηση . Το 99% των περιπτώσεων δεν είναι τίποτα απολύτως μην ξεχνάς ότι δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί όλα για την εμβρυϊκή ανάπτυξη.  Απλώς επειδή Κ οι γιατροί δεν ξέρουν ακριβώς παρακολουθούν Κ αν φτάσουν τα πράγματα σε περίεργο σημείο γέννας . Το πιο σύνηθες αντί να φτάσεις 40 εβδομάδων γέννας στις 36. 

Καλή χρονιά και χαίρομαι που συντροφεύετε τις περιδεμενες εγκυουλες  !!Ησασταν πολύ υποστηρικτική,να σας έχει ο θεός καλά !!

Οσον αφορά τις εγκυουλες ,,θα ήθελα να πω ότι όλα θα πάνε καλά ,,,είμαι σίγουρη !!

• Μου αρέσει 1

i8Mup3.png?t=1&0EalCpq6

Καλημέρα και καλή χρόνια. @xristalice πώς είσαι? πώς πήγε ο υπέρηχος της Δευτέρας? εμείς τα ίδια παραμένει μικρή αλλά τουλάχιστον αναπτύσεται σταθερά, εννοείται ότι δεν έχω ηρεμήσει αλλά προσπαθώ καθώς ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. τι να πω? μόνο να ελπίζω μπορώ και να εμπιστευτώ τον γιατρό. έχεις χαλαρώσει με τα ράμματα? μπόρεσες να κάνεις λίγο γιορτές όπως θα ήθελες και να περάσεις καλά?

@Lilian87 καλή χρονιά να έχουμε! Ο τραχηλος μια χαρά αλλά μου επιβεβαίωσε οτι ειναι αδύνατος. Δηλαδή 1600 g για 31 + 4. Βέβαια μου είπε να μην ανησυχώ και να ξαναπάω σε 2 εβδομάδες, εφόσον το ντοπλερ δεν έδειξε παθολογία. Εντάξει ηρέμησα ελαφρώς αλλά δεν πετάω κ από τη χαρά μου. Λογικά θα παω νωρίτερα να με ξαναδεί. Εσείς σε ποια εβδομάδα είστε; Μου είπε οτι απο την 32 βλέπουμε να βγάζει 20 με 50 g την ημέρα.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...