Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, ek3001 είπε:

Μην πτοείσαι...καταλαβαίνω κι εγω απο 01/2025 ξεκίνησα και ακόμη...είναι λάθοσ μας ότι πιστευουμε ότι θα συμβεί με την πρωτη γιατί έτσι το περνάνε οι γιατροί...υπομονη και πολυ καλή τυχη μας ευχομαι!

Καλέ δεν πιστεύω ότι θα συμβεί με την πρώτη.. Θα πάω ήδη για την πέμπτη μου εμβρυομεταφορά. Στην τρίτη έμεινα έγκυος και έκανα τον γιο μου. Ακολούθησε μια αποτυχημένη εμβρυομεταφορά τον Μάρτιο, μια φυσιολογική σύλληψη τον Μάιο που παλινδρόμησε και έκανα απόξεση, και τώρα ετοιμαζόμασταν ξανά αλλά πήραμε αναβολή. Απλώς στεναχωριέμαι γιατί πέρασε ένας χρόνος πια και ακόμα τίποτα. Ήλπιζα να τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα...

Ψυχολογία και υπογονιμότητα.

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Βάζεις πάρα πολύ τα πεθερικά σου στη προσωπική σου ζωή. Καταλαβαίνω πως η θέση σου είναι λεπτή και ως εκ τούτου ο σύντροφος  σου πρέπει να βάλει τους γονείς του στη θέση τους. Τα πεθερικά μου είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Μια φορά κάτι είπε η πεθερά μου που με είχε ενοχλήσει και ο άντρας μου της έβαλε φρένο. Εκ τότε ούτε μας ρωτάνε τίποτα. Εσύ θέτεις τα όρια και απ’οτι καταλαβαίνω δε τα έχεις βάλει και αφήνεις να σε επηρεάζουν.

Πίστεψέ με τους έχουμε μιλήσει αλλά είναι αδιόρθωτοι.Εκει που καταλαβαίνουν και περνάει ο καιρός ξανά τα ίδια Της προάλλες με εφτυνε να μην με μάτιασει γτ είχα πάρει λίγα κιλά.ξανά από την αρχή τον βρίσαμε και ξέρεις τι είπα εγώ την είδα έτσι και χάρηκα .Ούτε για εξωσωματικές ξέρει τπτ.που εγώ η καιμενη έχει ξεκινήσει διαδικασίες Τι να πω βρε κορίτσια.βρες ώρες είναι για γέλια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 47 λεπτά , kerasaki90 είπε:

Εγώ κορίτσια πριν παντρευτώ μου  έστελνε ο πεθερος μου φωτογραφίες τον πρώτο εγγόνο του συνεχεία στο messenger.Παντρετηκα και αγχώθηκα τόσο πολύ με αυτό που εκανε μέχρι που Μ ήρθε εγκυμοσύνη στον χρόνο πανω αλλά δυστυχώς στην β επιπέδου είχε θέματα σοβαρά.και ξέρετε όταν τελείωσε όλο αυτό με τον χειρότερο τρόπο τι μου είπε?? Ότι εδώ που τα λέμε μας έτυχε η εγκυμοσύνη δεν την προγραμματίσαμε δηλαδη ?? Άκου εδώ κολογερε μας έφαγες να κάνουμε .κ από τότε κορίτσια 4 χρόνια τπτ ούτε μια φορά δεν έχω πιάσει.

Γενικά ο άνθρωπος πρέπει να αποβάλει  την αναγκαιότητα να ακολουθεί ακριβώς ότι κανουν οι υπόλοιποι για να νιώσει γεμάτος Κ ευτυχισμένος . Ο τρόπος ο χρόνος Κ το αν θα κάνεις παιδί είναι κάτι πλέον εντελως προσωπικό Κ εντελώς δική σου επιλογή. 

Τους μεγαλύτερους μην τους παρεξηγείς έχουν μεγαλώσει με τόσα βαθιά στερεότυπα μέσα τους που δεν ξεπερνιουνται. Παλιά ήταν αναγκαιότητα να υπάρχει η πεποίθηση ότι σκοπός μιας ζωής είναι να κάνει ένα παιδί γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση με τις συνθήκες που μεγαλώναν οι παππούδες θα είχε εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος .

Τώρα πια η κάθε οικογένεια επιλέγει τους όρους Κ τις συνθήκες που θα κανείς ένα παιδί . Μπορεί να δυσκολεύεστε αλλά τρόποι υπαρχουν.

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, MK2012 είπε:

Ε ακριβώς τέτοια αντιμετώπιση θέλουν μερικοί για να σταματήσουν να ρωτάνε αδιάκριτα πράγματα. Εγω ποτέ , ακόμα και πριν τις εξωσωματικές όταν δεν ήξερα πως υπάρχει θέμα, δε ρώτησα ζευγάρι γιατί δεν έχει κάνει παιδί. Ή ποτέ δε ρωτούσα αν έχει παιδιά. Απλα κοινή λογική, είναι αδιακρισία. 

Κ εγώ δεν ρωτάω ακόμα κ καιρό να έχω να δω κάποιον ποτέ δεν ρωταω αν έκανε παιδιά πχ. 

Επίσης δεν έχω πει ποτέ τα παιδιά είναι ευτυχία Κ ευλογία. Το θεωρώ το πιο χαζό πράγμα που λέει ο κόσμος . Ευτυχία Κ ευλογία είναι να είναι ο καθένας Κάλα με τις επιλογές του κ την ζωή του τα παιδιά ούτε ευτυχία φέρνουν ούτε ευλογία δια μαγείας . Άμα καποιους είναι ευτυχισμένος ήδη θα είναι Κ με τα παιδιά . 

• Μου αρέσει 5

πρίν από 40 λεπτά , linaa είπε:

Κ εγώ δεν ρωτάω ακόμα κ καιρό να έχω να δω κάποιον ποτέ δεν ρωταω αν έκανε παιδιά πχ. 

Επίσης δεν έχω πει ποτέ τα παιδιά είναι ευτυχία Κ ευλογία. Το θεωρώ το πιο χαζό πράγμα που λέει ο κόσμος . Ευτυχία Κ ευλογία είναι να είναι ο καθένας Κάλα με τις επιλογές του κ την ζωή του τα παιδιά ούτε ευτυχία φέρνουν ούτε ευλογία δια μαγείας . Άμα καποιους είναι ευτυχισμένος ήδη θα είναι Κ με τα παιδιά . 

Συμφωνώ 100%

6 ώρες πρίν, kerasaki90 είπε:

Πίστεψέ με τους έχουμε μιλήσει αλλά είναι αδιόρθωτοι.Εκει που καταλαβαίνουν και περνάει ο καιρός ξανά τα ίδια Της προάλλες με εφτυνε να μην με μάτιασει γτ είχα πάρει λίγα κιλά.ξανά από την αρχή τον βρίσαμε και ξέρεις τι είπα εγώ την είδα έτσι και χάρηκα .Ούτε για εξωσωματικές ξέρει τπτ.που εγώ η καιμενη έχει ξεκινήσει διαδικασίες Τι να πω βρε κορίτσια.βρες ώρες είναι για γέλια.

Από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι ασχολείσαι πάρα πολυ με τα πιστεύω και την ξεπερασμένη νοοτροπία των γονιών σας γεγονός που σε ενοχλεί πάρα πολυ και το αφήνεις να σε τρώει! Εχεις ήδη να παλεύεις ψυχολογικα και σωματικά με την προσπάθεια για παιδι, μην αφήνεις τους άλλους να σε χαλάνε τόσο πολυ..στο χέρι σας ειναι! Μιλα στη μητέρα σου ανοιχτά και χωρίς περιστροφες για οτι σε ενοχλεί, οπως και για τη σύγκριση με την αδερφή σου! Με το καλο βεβαια η κοπελα να φέρει το ανηψακι σου στον κόσμο! Όπως και να εχει ειναι αδερφή σου.. αν δεν έχετε καλές σχέσεις κρατά απόσταση αλλα μην το βλέπεις σαν απειλη, δες το σαν γουρι για εσενα! Μπορει να τακαταφερεις και εσυ συντομα και τα ξαδερφακια να κανουν παρεα! Επισης σχετικα με τη μαμα σου κακά τα ψέματα.. οι περισσότεροι έχουμε για σακο του μποξ τη μαμά μας.. πολλές φορές ξεσπαμε εκεί.   Μιλα της ανοιχτά και μην της χαριστεις αν χρειαστεί! Τωρα σχετικά με τον  πεθερο εχει γιο, ας τον βάλει εκείνος στη θέση του να σε βγαλει από τη δύσκολη θέση..  δεν κολλάμε σε αυτά! 

Σχετικά με τα παιδιά έπισης επειδή το ανέφερες παραπανω σιγουρα ο καθένας επιθυμεί ενα παιδι για τους δικούς του λόγους..  αλλα το παιδι όταν έρχεται στον κόσμο δεν ειναι υποχρεωμένο να καλύψει τη μοναξιά μας και τα κενά μας.. ειναι λιγο αδικο να το απαιτεις και να το προσδοκας απο ενα παιδι αυτο! Αρχικα αγαπαμε εμεις ανιδιοτελως και στο χερι μας ειναι να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζι του..και στο χέρι μας να αποφύγουμε οσο γίνεται τα λάθη των γονιών μας.. ένας ολοκληρωμένο άνθρωπος δεν Περιμενει ούτε τον συντροφο ούτε το παιδι να του καλύψει τα κενά του! Δουλεψε το με σένα, κάνε ψυχοθεραπεία και θα δεις οτι δεν τελειώνει ο κόσμος χωρίς ένα παιδι, αλλα σιγουρα όταν θα έρθει γιατι θα ερθει θα σε βρει έτοιμη και δυνατή! 

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, kerasaki90 είπε:

Έτσι ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε με ηρεμία και όλους αυτούς τους έξυπνους που ξέρουν για τα πάντα να τους κρατήσουμε μακρυά μας.Εγω προσωπικά να ξέρετε από την μια χαίρομαι που δεν Μ ήρθε ακομα εύκολα γιατι έχω εκτιμήσει ποιοι είναι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου. ποιοι αξίζουν και με ποιους δεν πρέπει να μιλω.Παντως και εγώ έχω θεματακια με την έννοια της εγκυμοσύνης όχι με τα μωράκια δηλαδή ένα μωράκι-παιδακι θα πάω να το συναντήσω να του πάρω δωράκια να παίξουμε αυτό μου δίνει δύναμη.Προσφατα μου συζητάγε η μάνα Μ για τα λεφτά της γέννας όπου θα χρειαστεί η αδερφή μου και πόσα είναι τα λεφτά και διαφορα τετοια.. Παιδιά το πώς εξοργιστικα που τα άκουγα έλεγα μέσα Μ.μα καλα εμείς πρέπει να μαζέψουμε 3500 για να κάνουμε μια προσπάθεια που μπορεί να μην πετύχει και η άλλη κλαιγεται που θα τις φύγουν 3000 στην γέννα έλεος για το παιδί τους στην τελική που ήρθε και εκεί που δεν το περίμεναν ούτε ωορηξια δεν κοίταγε.Κατι τέτοια δεν τα μπορώ λίγο σεβασμός.Δηλαδη περίμενα από την μάνα μου κατι τέτοια να μην το συζητά τουλάχιστον μαζί μου τι να πω δεν το αντιλαμβάνεται ότι στεναχωρει.

Κορίτσι μου στο θέμα της μαμάς έχεις δικιο. Όσο σκληρό και αν ακούγεται πρέπει να της βάλεις όρια, εν ανάγκη περιόρισε και την επικοινωνία μαζί της αν είναι να ακους τέτοιες κοτσάνες (συγγνώμη κιόλας) και να πέφτεις. Όσο για την αδερφή σου, με το καλό να έρθει το ανιψάκι, αλλά μην την κατηγορείς γιατί όλοι μας έχουμε τα προβλήματά μας. Για τις περισσότερες εδώ μέσα είναι το εαν θα μεινουμε εγκυες, πόσες χιλιάδες ευρώ θα μας κοστίσει και άλλα τέτοια. Για πολλά ζευγάρια έρχεται πολύ ευκολα μια εγκυμοσύνη, τόσο ευκολα που εμάς κάποιες φορές μας θυμώνει ίσως, αλλά κι εκείνοι οι άνθρωποι έχουν δυσκολίες και ανησυχίες. Είναι σα να λες σε έναν ανθρωπο που έχει χάσει τους γονείς του ότι τον καταλαβαίνεις, όμως δυστυχώς δεν μπορείς αν δε σου έχει συμβεί το ίδιο. Στα λέω με κάθε καλή πρόθεση γιατί με βασανιζαν κι εμενα τέτοιες σκέψεις και ενιωθα και ενοχικά στην αρχή.

15 ώρες πρίν, Tintin είπε:

Καλημερα κοριτσια... 3 χρόνια υπογονιμοτητας με προσπάθειες κ εξωσωματικές.  Εμεις δεν είπαμε σε κανέναν τιποτα για τις εξωσωματικές, το είπαμε μονο (στους γονεις)  οταν χάσαμε το πρωτο μας μωρό στην 11η εβδομαδα κ αυτο επειδή έπρεπε ν κανω αποξεση.. το κοντινό περιβάλλον γενικα δεν μας ρωτούσε ποτέ.. ειδικά οι γονείς του συζύγου ηταν πολυ διακριτικοί, ο πατέρας μου μονο ελεγε καμια φορα κανε μ ενα εγγονάκι κ αυτο γτ ειναι πολυ μεγάλος σε ηλικία κ ηθελε ν δει ενα εγγονι κ απ την μικρη τ κόρη.. στους υπόλοιπους γνωστούς οταν έκαναν τέτοιες ερωτήσεις απαντούσε ο σύζυγος..  κατεβαζε το βλέμμα,  επαιρνε θλιμμένο ύφος κ ελεγε " δεν μου κανει κουκου" ε 2-3 φορές μετα το βούλωσαν! 

Υπέροχη η απάντηση του συζύγου. Σιγά σιγά που θα αρχισουν να ρωτανε κι εμάς θα προσπαθησω να πισω τον άντρα μου να απανταει αναλόγως!

• Μου αρέσει 4

Πάντως κορίτσια μπορεί να λέμε και εμείς τις σκέψεις μας και πως μας επηρεάζουν αλλά και αυτοί οι άντρες μας τι ακούμε και οι ίδιοι. 

Μου έλεγε ο άντρας μου ότι στην καινούρια δουλειά  του δουλειά εκεί που ξεκινάς να γνωρίζεις τους συναδέρφους τον ρώτησε μια  αν είναι παντρεμένος και πόσα χρόνια (λες και αυτό είναι σημαντικό να το ρωτήσεις 5 χρόνια και 3 μήνες χαχα)αν έχεις παιδιά και γτ δεν έχεις ακόμα μήπως του λέει δεν μπορείς να κάνεις.ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΊΣΘΗΣΗ.

1 hour ago, kerasaki90 είπε:

Πάντως κορίτσια μπορεί να λέμε και εμείς τις σκέψεις μας και πως μας επηρεάζουν αλλά και αυτοί οι άντρες μας τι ακούμε και οι ίδιοι. 

Μου έλεγε ο άντρας μου ότι στην καινούρια δουλειά  του δουλειά εκεί που ξεκινάς να γνωρίζεις τους συναδέρφους τον ρώτησε μια  αν είναι παντρεμένος και πόσα χρόνια (λες και αυτό είναι σημαντικό να το ρωτήσεις 5 χρόνια και 3 μήνες χαχα)αν έχεις παιδιά και γτ δεν έχεις ακόμα μήπως του λέει δεν μπορείς να κάνεις.ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΊΣΘΗΣΗ.

Αν είναι δυνατόν..! Εκεί τους αξίζει να ρωτάς κι εσύ

Μου θύμισε ένα περιστατικό, λίγους μήνες πριν παντρευτούμε, στο σπίτι μιας φίλης μου που ήταν κι ένα φιλικό της ζευγάρι που παντρευοταν με λίγες εβδομάδες διαφορά από εμάς. Τα παιδιά αυτά είναι ζήτημα αν τα είχαμε ξαναδεί πέντε φορές εγω και δύο άντρας μου. Ε όπως λέγαμε για τις προετοιμασίες γυρνάει ο άντρας απο το ζευγάρι και μου λέει "Και πόσο υπολογίζετε ότι θα σας στοιχίσει;". Παιδιά σοκ εγώ εκεί, σκέφτηκα απο μέσα μου τι ρωτάει τωρα ο τύπος.μ Ε και του απαντάω "Περίπου χ ποσό (δε θυμάμαι τι του είπα ακριβώς). ΕΣΑΣ;" Ε και μετα τον ταραξα στις ερωτήσεις για το ποσό που έδωσαν στο καθε τι και αν πληρώνουν γονείς, τι δώρα πήραν κλπ. Φάνηκα αδιάκριτη, αλλά το καταευχαριστήθηκα 😂

Προφανώς βέβαια η ερώτηση που δέχτηκε ο άντρας σου είναι πολύ χειρότερη. Με συγκλονίζει που με στοιχειώδη σκέψη δεν καταλάβουν ότι ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδί, είτε γιατί δε θέλει, είτε γιατί δυσκολεύεται εξ αιτίας προβλημάτων υγείας ή οικονομικής κατάστασης.

• Μου αρέσει 1

Εγω κοριτσια γενικα ειμαι χαμηλών τόνων κ προσπαθώ να ειμαι ευγενική αλλα μερικά ατομα το θέλουν το γκαζωμα τους! Θυμάμαι στην προηγούμενη δουλειά μ, εγω να κανω στα κρυφά τις ενέσεις στην τουαλέτα, να τρώω τα ρεπό μου σε εξετάσεις κ αιμοληψιες κ να έχω εναν υπευθυνο (ο Θεός να τον κανει) όλο να μου λεει αντε τι κάθεσαι, αντε βάλτε μπρος, χωρις παιδια μιση ζωη εχεις κ κατι τετοια.. ε μια μερα δεν άντεξα, του λεω παιδι θα κανω ΟΤΑΝ κ ΑΝ το αποφασίσω εγω! αφεντικά στην μήτρα μου δεν θελω..  δεν μ ξαναειπε τιποτα!  Απο εκει κ περα με ρωτούσε μονο αν θα πάμε κανενα ταξιδάκι ή αν βγήκαμε σε κανενα ωραιο μαγαζί για φαγητό.. 

• Δύναμη! 1

πρίν από 32 λεπτά , Tintin είπε:

Εγω κοριτσια γενικα ειμαι χαμηλών τόνων κ προσπαθώ να ειμαι ευγενική αλλα μερικά ατομα το θέλουν το γκαζωμα τους! Θυμάμαι στην προηγούμενη δουλειά μ, εγω να κανω στα κρυφά τις ενέσεις στην τουαλέτα, να τρώω τα ρεπό μου σε εξετάσεις κ αιμοληψιες κ να έχω εναν υπευθυνο (ο Θεός να τον κανει) όλο να μου λεει αντε τι κάθεσαι, αντε βάλτε μπρος, χωρις παιδια μιση ζωη εχεις κ κατι τετοια.. ε μια μερα δεν άντεξα, του λεω παιδι θα κανω ΟΤΑΝ κ ΑΝ το αποφασίσω εγω! αφεντικά στην μήτρα μου δεν θελω..  δεν μ ξαναειπε τιποτα!  Απο εκει κ περα με ρωτούσε μονο αν θα πάμε κανενα ταξιδάκι ή αν βγήκαμε σε κανενα ωραιο μαγαζί για φαγητό.. 

Το κακό είναι ότι αυτά που έλεγε ο υπεύθυνος οι περισσότερες γυναίκες τα πιστεύουν Κ μετά τα λένε Κ οι ίδιες σε άλλες γυναίκες ... Γι'αυτό Κ το ανχος αυξάνετε μετά για ένα ζευγάρι το ότι πιστεύει για την ζωή του τέτοια πράγματα.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Tintin είπε:

Και εμένα με ρωτούσε η γυναίκα του διευθυντή μου πόσα χρόνια είμαι παντρεμένη και πως πιστεύει πως δε κάνω παιδί γιατί είμαι εργασιομανής🤣 («Ναι αυτό ακριβώς,το βρήκες!» ήθελα να της πω). Μετά γυρνάει και μου κάνει: «Πάντως αν σκέφτεσαι τη δουλειά μη σε ανησυχεί, κάνε παιδί, εγώ ως εργοδότρια σε αφήνω» 🤣🤣

• Χαχα 4

πρίν από 31 λεπτά , MK2012 είπε:

Και εμένα με ρωτούσε η γυναίκα του διευθυντή μου πόσα χρόνια είμαι παντρεμένη και πως πιστεύει πως δε κάνω παιδί γιατί είμαι εργασιομανής🤣 («Ναι αυτό ακριβώς,το βρήκες!» ήθελα να της πω). Μετά γυρνάει και μου κάνει: «Πάντως αν σκέφτεσαι τη δουλειά μη σε ανησυχεί, κάνε παιδί, εγώ ως εργοδότρια σε αφήνω» 🤣🤣

Έκλαψα!! Ευτυχώς πήρες την "άδεια"!! 😆😆

Πέρα της πλάκας αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα στη διαδικασία.. το work ivf balance.. μετά την αποξεση πάντως όταν ο δικός μου εργοδότης έμαθε πλέον ότι προσπαθούσαμε, με έδιωξε.. "για να ηρεμήσω από αυτό που πέρασα" 🤣🤣 ούτε οι υπερωρίες για τη ψυχή της μάνας μου ούτε τα χρόνια στην εταιρεία μέτρησαν..

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 2

OiAXp2.pngbfhkp3.png

πρίν από 24 λεπτά , Kiddo είπε:

Έκλαψα!! Ευτυχώς πήρες την "άδεια"!! 😆😆

Πέρα της πλάκας αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα στη διαδικασία.. το work ivf balance.. μετά την αποξεση πάντως όταν ο δικός μου εργοδότης έμαθε πλέον ότι προσπαθούσαμε, με έδιωξε.. "για να ηρεμήσω από αυτό που πέρασα" 🤣🤣 ούτε οι υπερωρίες για τη ψυχή της μάνας μου ούτε τα χρόνια στην εταιρεία μέτρησαν..

Πραγματικά το balance είναι όντως το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κληθεί να κάνω. Άπειρες ενέσεις σε τουαλέτες. Επαγγελματικά δείπνα κανονισμένα ώρες που πρέπει να κάνω ovitrelle, εξετάσεις το πρωί, τηλέφωνα από τα εμβρυολογικά στο γραφείο ενώ είμαι σε meeting και τόσα άλλα…  Μετα προφανώς πρέπει να συνεχίσεις τη μέρα σου σα να μη τρέχει και τίποτα!

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 2

πρίν από 16 λεπτά , MK2012 είπε:

Πραγματικά το balance είναι όντως το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κληθεί να κάνω. Άπειρες ενέσεις σε τουαλέτες. Επαγγελματικά δείπνα κανονισμένα ώρες που πρέπει να κάνω ovitrelle, εξετάσεις το πρωί, τηλέφωνα από τα εμβρυολογικά στο γραφείο ενώ είμαι σε meeting και τόσα άλλα…  Μετα προφανώς πρέπει να συνεχίσεις τη μέρα σου σα να μη τρέχει και τίποτα!

Απλώς η γονεικοτητα ξεκίνησε πριν γεννηθεί το παιδί. Τώρα είναι οι ενέσεις μετά θα είναι οι υποχρεώσεις του παιδιού ανάμεσα στην δουλειά. Το balance μετά θα είναι σε χειρότερο level . Γιατι για να εισαι γονιός θα πρέπει να είσαι Κ παρόν το ολοήμερο οι ντανταδες δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ την παρουσία σου. Οπότε δες το σαν προθέρμανση στις επόμενες υποχρεώσεις . 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 43 λεπτά , linaa είπε:

Απλώς η γονεικοτητα ξεκίνησε πριν γεννηθεί το παιδί. Τώρα είναι οι ενέσεις μετά θα είναι οι υποχρεώσεις του παιδιού ανάμεσα στην δουλειά. Το balance μετά θα είναι σε χειρότερο level . Γιατι για να εισαι γονιός θα πρέπει να είσαι Κ παρόν το ολοήμερο οι ντανταδες δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ την παρουσία σου. Οπότε δες το σαν προθέρμανση στις επόμενες υποχρεώσεις . 

Πόσο δίκιο έχεις … η γονεικοτητα ξεκινάει από πριν γεννηθεί το παιδί.. 

πραγματικά σας θαυμάζω όλες για τη δύναμη σας. Ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να λέει και να σχολιάζει ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν 0 φίλτρο. Εγώ όταν πήρα κιλά με σταματουσαν στο δρόμο μπροστά σε κόσμο και στον άντρα μου για να μου πουν «καλέ εσύ είσαι; Δεν σε αναγνώρισα. Άλλαξες. Γιατί πάχυνες;» Την πρώτη φορά στενοχωρήθηκα τη δεύτερη θύμωσα τη τρίτη απάντησα. «Καλέ ούτε εγώ σε αναγνώρισα. Πώς γερασες έτσι;;;» 🤪 Έπαψα να ντρέπομαι για το θράσος τους και άρχισα να απαντάω σε όλους όπως τους αρμόζει. Είτε αφορά τα κιλά, το παιδί οτιδήποτε. 
Μου έλεγε κάποτε η ψυχολόγος, επειδή δεν έχω καθόλου σχέσεις με τη μητέρα μου και της έλεγα πόσο ανάγκη το είχα να την είχα πραγματικά δίπλα μου και να με αγαπούσε, ότι δεν υπάρχει ονειρική σχέση γονιών παιδιού και αυτά που βλέπεις στις ταινίες είναι μόνο εκεί. Οι περισσότεροι που έχουν τους γονείς τους δεν σημαίνει ότι τους έχουν πραγματικά και ως στήριγμα. Και εκεί κατάλαβα ότι και οι γονείς είναι άνθρωποι και φυσικά έχουν ελαττώματα πολλά ή λίγα και φυσικά είναι στο χέρι μας τόσο πόσο κοντά θα τους έχουμε και αν αξιζει να τους έχουμε κοντά. 
Πλεον κρατάω ότι έχω την δική μου οικογένεια με τον άντρα μου και τα σκυλάκια μου και όλοι οι άλλοι είναι «τρίτοι». Μεγαλώνουμε και απογαλακτιζόμαστε 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...