Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 19/5/2026 at 12:30 ΜΜ, Pepi88 είπε:

Ευχαριστώ πολύ !Με πήραν πριν λίγο 16 ώριμα γονιμοποιήθηκαν τα 14 με μικρογονιμοποιηση !καλα είμαστε για αρχή σκεφτόμαστε θετικά!Αλλα έχουμε μέλλον ακόμα καθώς έχουμε και προεμφυτευτικό μπροστά μας αν καταφέρουμε βλαστοκύστες !Πως πήγες με τον υπέρηχο ;

Κοιτα σίγουρα η κάθε κοπέλα για τον κάθε γιατρό μπορεί να σου πει τα καλύτερα ή τα χειρότερα βάση της εμπειρίας της μην το ξεχνάς αυτό !Το θέμα είναι να κάνεις ραντεβού να δεις προσέγγιση και να ακούσεις και λίγο το ένστικτο σου!Φυσικα υπάρχουν αντικειμενικά κακοί και καλοι γιατροι  αλλά σε κάποιους οι διαφορές είναι στην λεπτομέρεια!Ευχομαι να αποφασίσεις τον καλύτερο για σένα !

@souri σε καταλαβαίνω,εγώ έχω μια βλαστοκυστη που περιμένει 4ββ,ξέρω δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία ,απλά ήθελα να ζήσω και λίγο γιατί ήταν δύσκολη χρονιά ,και ότι θέλει ας γίνει 

Κατάκλιση λογω τραχήλου και χοανης.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Ειμαι στην 25 εβδομάδα και εδω και 3 βδομάδες μετά την β επιπέδου είμαι σε κατακληση.  Στην β επιπέδου ο τραχηλος μου ηταν 25 cm. Χθες (μετά από 3 βδομάδες) πήγα να τον ξαναμετρησουμε και ηταν περιπου το ίδιο αλλα γενικά μεταβαλοταν.  Ο γιατρός μου ειπε ξάπλα σίγουρα μέχρι να μπω στον μήνα μου. Δεν μου συνέστησε περιδεση. Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοια εμπειρία? 

Διαφημίσεις

29 minutes ago, Alexanegko said:

Καλησπέρα σας. Ειμαι στην 25 εβδομάδα και εδω και 3 βδομάδες μετά την β επιπέδου είμαι σε κατακληση.  Στην β επιπέδου ο τραχηλος μου ηταν 25 cm. Χθες (μετά από 3 βδομάδες) πήγα να τον ξαναμετρησουμε και ηταν περιπου το ίδιο αλλα γενικά μεταβαλοταν.  Ο γιατρός μου ειπε ξάπλα σίγουρα μέχρι να μπω στον μήνα μου. Δεν μου συνέστησε περιδεση. Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοια εμπειρία? 

Γειά σου και με το καλό το μωράκι σου!

Κι εγώ το ίδιο έπαθα, απλως λίγο αργότερα και γενικά είναι πολύ συχνό σαν φαινόμενο. 

Δεν συστήνεται η περίδεση στις εβδομάδες που είμαστε, οπότε η καλύτερη δυνατή εναλλακτική είναι όντως η ξεκούραση. 

Όλα καλά θα πάνε. 

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα.....όλα θα πάνε καλά θα το δεις....εγώ στην 19 εβδομάδα ήταν 2.2 και μπήκα κατευθείαν για περιδεση....και φυσικά κατάκλιση.Ο τράχηλος έμεινε εκεί στο 2 και τελευταιες μερες ηταν 1.2.....γέννησα 36 εβδομάδες γιατί έσπασαν τα νερά για άλλον λόγο....πάντως όλα πήγαν καλά....Η κατάκλιση ήταν το ποιο δύσκολο πράγμα θέλει υπομονή και πείσμα λαι θα δεις όλα θα πάνε καλαααα

• Ευχαριστώ 1

Σας ευχαριστώ πολυ. Ήθελα να σας ρωτήσω , εσείς είχατε γενικά συσπάσεις? Ο εμβρυολογος μου ειπε οτι γενικά η κοιλιά μου ειναι σκληρή και κάνω συσπάσεις,  παρόλο που παίρνω μαγνήσιο και προγεστερονη . 

Επισης , ξαπλώνατε μονο οριζόντια και στο πλάι αππ την αριστερή πλευρά? 

Είχα συσπάσεις από την 19 εβδομάδα για αυτό και η περιδεση,για αυτό και η μείωση τραχηλου....μόλις ποιασεις την 28 εβδομάδα είναι το πρώτο μαξιλάρι και το δεύτερο μαξιλάρι είναι στην 32 εβδομάδα μετά από κει και πέρα χαλαρώνεις φουλ.....όλο ξαπλα και αριστερά στο πλάι ήμουν,και φαγητό στο κρεββάτι.....αλλαπηγαν όλα καλά....επερνα χάπι για τις συσπάσεις νομίζω λεγόταν glopir ,φουλ μαγνησιο,και φουλ προγεστερονη......σε νιώθω απόλυτα,με έκανες και θυμήθηκα τα δικά μου.....

Κοριτσάκι έχεις ηηη αγοράκι??

Διαφημίσεις

On 17/4/2026 at 3:28 ΜΜ, alexandra82 είπε:

Είχα συσπάσεις από την 19 εβδομάδα για αυτό και η περιδεση,για αυτό και η μείωση τραχηλου....μόλις ποιασεις την 28 εβδομάδα είναι το πρώτο μαξιλάρι και το δεύτερο μαξιλάρι είναι στην 32 εβδομάδα μετά από κει και πέρα χαλαρώνεις φουλ.....όλο ξαπλα και αριστερά στο πλάι ήμουν,και φαγητό στο κρεββάτι.....αλλαπηγαν όλα καλά....επερνα χάπι για τις συσπάσεις νομίζω λεγόταν glopir ,φουλ μαγνησιο,και φουλ προγεστερονη......σε νιώθω απόλυτα,με έκανες και θυμήθηκα τα δικά μου.....

Κοριτσάκι έχεις ηηη αγοράκι??

Είχες και χοανη ? Εγω έχω και κοντο τράχηλο και χοανη αλλα παρόλα αυτά δεν μου ειπε για περιδεση. 

Αγοράκι έχουμε.

πρίν από 29 λεπτά , Alexanegko είπε:

Είχες και χοανη ? Εγω έχω και κοντο τράχηλο και χοανη αλλα παρόλα αυτά δεν μου ειπε για περιδεση. 

Αγοράκι έχουμε.

Η περίδεση είναι επικίνδυνη μετά 20-22 εβδομάδες. Κάποιοι γιατροί βάζουν πέσο είναι μια διαδικασία πιο ασφαλή για τις εβδομάδες που είσαι δεν ξέρουν όμως όλοι οι γιατροί να την κάνουν. Αφού δεν μικραίνει ο τράχηλος σημαίνει ότι γενικά οι συσπάσεις δεν είναι πολλές . Βέβαια πρέπει  αν νιώσεις κάτι να το ελέγξετε με υπέρηχο ή τακογραφο  . Γενικά πρέπει να είσαι σε επιφυλακή γιατί αυτά αλλάζουν απότομα κ δεν πρέπει να παραμελούνται Κ να πάρεις αγωγή πριν φτάσουν στο απροχώρητο. Η κατάκλιση συστήνετε στο πλάι Κ όχι οριζόντια πρέπει να αποφεύγεις όσο μπορείς να κάθεστε οριζόντια για πολλές ώρες . Με συχνή Κ καλή παρακολούθηση σίγουρα θα φτάσεις σε πολύ καλές εβδομάδες . Σήμερα αυτά όταν βρίσκονται νωρίς Κ ξέρει ο γιατρός να τα αντιμετωπίσει δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι κακο. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Καλησπέρα....όχι δεν ήταν χοάνη εμένα,αλλά και πάλι δεν έλεγε κάτι αυτό.

Θυμάμαι στην 35 εβδομάδα μου είχε δει ο τράχηλος ήταν κάτω από ένα,μειωνόταν συνέχεια και ας είχε γίνει περιδεση,κάθε φορά που με έβλεπε μειωνόταν λόγω συσπασεων....

Θα πάνε όλα καλά θα το δεις απλά θέλει υπομονή η κατάκλιση....

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...