Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Ρώτησα αν θέλει ακινησία μου είπε όχι απλά μια καθημερινότητα χωρίς υπερβολές. Εν τω μεταξύ πρέπει να γυρίσω και στη δουλειά κάποια στιγμή  κ έλεγα Δευτέρα να παω. Λέτε να μην κάνει; Δουλειά γραφείου είναι.
      Επίσης τους λέω για τα (λίγα) καφέ που βλέπω και μου λέει απλά αύξησε την prolutex. Τα utrogestan γιατί δεν μου τα αυξάνουν; 

Εκδηλώσεις Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση»


Συντονιστής Org

Recommended Posts

Εκδηλώσεις Εορτασμού Γενεθλίων

του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής των Μεσοτοπιτών ζωγράφων (πλέον των 30) που ξεκίνησε με επιτυχία από τις 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του συλλόγου (Εθνικής Αντίστασης 33 - Δάφνη) και άνοιξε τις εορταστικές εκδηλώσεις των γενεθλίων του. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα δύο περιοδικά που είναι αφιερωμένα στις εικαστικές τέχνες και τους καλλιτέχνες του Μεσοτόπου και συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου.

Ώρες λειτουργίας: 18:00-21:30 καθημερινά.

Ο εβδομαδιαίος εορτασμός των γενεθλίων του συλλόγου κλείνει με την παρουσίαση τριών πολύ σημαντικών εκδοτικών προσπαθειών του συλλόγου:

Του ημερολογίου του 2010 που έχει ως θέμα τα καλντερίμια του χωριού και στις σελίδες του περιλαμβάνονται φωτογραφίες από χαρακτηριστικά δρομάκια και πέτρινες βρύσες που άντεξαν στη φθορά του χρόνου και αποτελούν σήμα κατατεθέν του Μεσοτόπου.

• Του καινούργιου περιοδικού το οποίο είναι και πάλι αφιερωμένο στους εικαστικούς που έχουν τη καταγωγή τους από το Μεσότοπο. Σε αυτό το τεύχος συμμετέχουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες: Γιάννης Πιπίνης, Ελεονόρα Περράκη, Σούλα Ρεπάνη, Μαρία Ζουμπουνέλη-Ροδοπούλου, Γαβριήλ Χονδρέλλης, Μυρσίνη Τριγώνη.

Του μουσικού CD «Ο μερακλής ο άνθρωπος» με τραγούδια από τη Λέσβο και τη Σμύρνη με τους Μεσοτοπίτες Νίκο Καλαϊτζή-Μπινταγιάλα και Στρατή Ράλλη που αποτελεί τη δεύτερη δισκογραφική έκδοση του συλλόγου σε συνεργασία αυτή τη φορά με το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής. Μια έκδοση-τιμή στους παλαιούς μουσικούς του Μεσοτόπου.

Ώρα έναρξης των παρουσιάσεων: 20:00

• Παράλληλα με τη λειτουργία της έκθεσης θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00) το βιβλίο «Περιδιαβάζοντας στα μονοπάτια του χθες. Μνήμες Μεσοτόπου» της Μυρσίνη Κοντού - Καρκάνη που προλόγισε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και πνευματικός άνθρωπος του τόπου μας Πάνος Κοντέλλης. Η συγγραφέας γεννήθηκε στο Μεσότοπο και μετά τις εγκύκλιες σπουδές, φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και υπηρέτησε ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία της Μακεδονίας, της Λέσβου και της Αθήνας. Αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία μετά 25 χρόνια, χωρίς όμως να πάψει να ασχολείται με τα εκπαιδευτικά αλλά και τα κοινωνικά θέματα με δημοσιεύσεις σε διάφορα έντυπα τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.

Διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 33 - Δάφνη

Τηλέφωνα συλλόγου: 210 9707417, fax: 210 9762595

Ιστοσελίδα συλλόγου: www.mesotopites.gr

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

«Επίσκεψη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης»

Συνεχίζονται με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι επισκέψεις στο νέο μουσείο της Ακρόπολης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου. Η αρχή έγινε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, συνεχίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου και το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 20 Δεκεμβρίου ενώ υπάρχει και σκέψη να γίνει κάτι αντίστοιχο και τον Ιανουάριο του 2010 για να εξυπηρετηθούν όλοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

Οι επισκέψεις γίνονται με τη συμμετοχή του Μεσοτοπίτη συγγραφέα και καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πάνο Βαλαβάνη ο οποίος πραγματοποιεί τις ξεναγήσεις.

Ο Πάνος Βαλαβάνης σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Wurzburg της Γερμανίας. Από το 1980 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, από το 1988 ως λέκτορας, από το 1994 ως επίκουρος καθηγητής και από το 2000 ως αναπληρωτής και αργότερα καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή και οι περισσότερες από τις μελέτες του αναφέρονται στην αρχαία ελληνική κεραμική και αγγειογραφία, στην αρχιτεκτονική και τοπογραφία της Αθήνας, στον αρχαίο αθλητισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη μόνιμη προθυμία του και συμμετοχή του.

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών προμηθεύθηκε και θα δωρίσει σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας του συλλόγου από ένα βιβλίο «Περίπατοι στον Παρθενώνα» του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη με θέμα τον Παρθενώνα και τα γλυπτά του. Ευχαριστούμε το διευθυντή του ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη Δημήτρη Κόκκινο, τις εκδόσεις Fotorama και Καστανιώτη για τη συνεργασία και τη μεγάλη έκπτωση που μας παρείχαν (50%). Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού & τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού για τη διάθεση αναμνηστικών για όλα τα παιδιά από το πωλητήριο του Μουσείου.

Σε όλες τις επισκέψεις θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος με δαπάνη του συλλόγου.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Δημιουργία νέου...