Ας ρίξουμε μια ματιά στην πρόσκληση 1035/19-06-2012 της ΕΕΤΑΑ http://www.eetaa1.gr/enarmonisi/paid..._2012_2013.zip στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2012_ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ-νέα πρόσκληση.doc σελίδα 13 δεύτερη παράγραφος
"Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α2, Β1 και Β2, ανά θέση και ως εκ τούτου, ο Ανάδοχος δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων."
Επίσης, στην σελίδα 8 αναφέρει πως "Επίσης, σε περίπτωση υπέρβασης του συνολικού προϋπολογισμού της Πρόσκλησης, ο δικαιούχος μπορεί να προβεί σε οριζόντια μείωση του εγκεκριμένου ποσού ανά Φορέα /Δομή."
Δηλαδή η οριζόντια μείωση του ποσού είχε ήδη προβλεφθεί, με την υφιστάμενη πρόσκληση, ενώ εξακολουθεί να ισχύει πως δεν μπορούν να μας ζητήσουν λεφτά για ΚΑΜΙΑ υποχρεωτική υπηρεσία. (μόνο για μετακίνηση, εκδρομές κλπ). Η σίτιση, τουλάχιστον για τους ιδιωτικούς, είναι υποχρεωτική υπηρεσία, αφού δεν δέχονται φαγητό από το σπίτι. Μέχρι να τροποποιηθεί η πρόσκληση (όπως π.χ.έγινε με την 1322/16-07-2012 τροποποίηση για το έτος απόκτησης εισοδήματος) και σύμφωνα και με αυτά που γράφει η εντολή τοποθέτησης (όταν υπογράφετε πρέπει να σας δίνουν το αντίγραφο) δεν πρέπει να δώσουμε ούτε ένα ευρώ, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να το πάρουν.
Ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ, μεταξύ άλλων:
"Σημειώνεται ότι, σύμφωνα και με το ανωτέρω έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και κατόπιν της προκύπτουσας μείωσης των ετήσιων ανώτατων ορίων δαπάνης, η σίτιση θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τη παροχή προγεύματος ή απογευματινού."
και προσπαθούν να μας πείσουν οι παιδικοί πως λέει να μην μας δίνουν μεσημαριανό. Λάθος. Λέει απλά πως η σίτιση περιλαμβάνει πρόγευμα. Για όλους.
Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει όντως πρόβλημα με την μείωση που έχουν υποστεί οι παιδικοί και αντιστοιχεί σε 33 ευρώ το μήνα (επί 11 μήνες), όμως μέχρι να πάρουν μια απόφαση (όχι ανακοίνωση) από τα κεντρικά δεν είναι δουλειά μας να διαπλεκτιζόμαστε με τους παιδικούς για το αν θα τους πληρώσουμε.
Μέχρι να αλλάξει κάτι, ΔΕΝ θα τους πληρώσουμε, και ας πιέσουνε αυτοί την ΕΕΤΑΑ να βγάλει ανακοίνωση. Και τα παιδιά μας θα τρώνε κανονικά (τουλάχιστον για τις δομές που έχουνε δηλώσει σίτιση).
Επικαλούνται επίσης το έγγραφο του συλλόγου τους που τους ζυστήνει να ζητάνε 50 έως 70 ευρώ. Ας φτιάξουμε κι εμείς μια ανακοίνωση από το forum (ως σύλλογος ωφελούμενων μητέρων) που να αποφασίσουμε πως όχι απλά δεν θα πληρώσουμε για τη σίτιση, αλλά θα ζητάμε και 10 ευρώ το μήνα από τους παιδικούς επειδή τους κάναμε τη χάρη και τους προτιμήσαμε. Τι λέτε, θα τα δώσουν; Γιατί τα 70 άκουσα πως υπάρχουν γονείς που τα έδωσαν.. τι να πω!