diste79

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  40
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ναι ο καρυοτυπος ήταν φυσιολογικός. Το fish δειχνει χρωμοσωμικες ανωμαλίες στα σπερματοζωάρια. Εμάς το πρόβλημα φάνηκε και στον προεμφυτευτικο. Απο 9 βλαστοκυστες μόνο 2 ήταν οκ και δε δώσανε πάλι εγκυμοσύνη. Και ο κατακερματισμός ήταν τέλειος και το σπερμοδιαγραμμα στα όρια του φυσιολογικόυ. Τωρα να σου πω, αν συνεχίζαμε τις εξωσωματικές μπορεί κάποια στιγμή να μας κάθονταν και με δικό μας γενετικό υλικό αλλά σαν ζευγάρι δε θέλαμε να το τραβήξουμε παραπάνω. Είμαστε πολυ ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα.
 2. Πάντα είχα χοριακες γύρω στο 10. Δε το λες και εμφύτευση αυτο. Κάναμε και προεμφυτευτικο που επίσης δε βοήθησε. επειδή όμως κάνανε μια εξέταση στο σπερμα fish λέγεται, είδαμε ότι έχουμε χρωμοσωμικο θέμα και προχώρησαμε τελικα με δότη όπου επιτύχαμε αμέσως εγκυμοσύνη και τις δυο φορές. Και έχουμε και 2 βλαστοκύστες ακομα. Πολύτεκνους μας βλεπω
 3. Απέκτησα ενα αγοράκι μετα απο 6 εξωσωματικές και το κοριτσάκι μου με την έβδομη με κατεψυγμένο εμβρυακι
 4. Υστεροσκοπηση,πακετο θρομβοφιλιας και ανοσολογικο ελεγχο μετα απο τοσες εξωσωματικες εννοειται οτι εχεις κανει αλλιως εχεις πεσει σε ασχετο γιατρο.
 5. Η απόφαση του δανεικού υλικού δεν είναι κάτι απλό και σίγουρα πρέπει να βρίσκει σύμφωνους και τους δύο. Από την άλλη αν αυτή είναι η μόνη λύση θα πρέπει κατά τη γνώμη μου το ζευγάρι να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλο γιατί και η απόφαση να μείνεις μια ζωή χωρίς παιδί είναι ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά για μια γυναίκα. Αυτά βέβαια τα λέω μετά από πολύ προβληματισμό και σκέψη. Δώσε λίγο στον άντρα σου. Όταν πρωτοακούς κάτι τέτοιο, δε χωνεύεται εύκολα. Όσο για τα χρονικά όρια, τα δανεικά αφού θα είναι μίας πολύ νέας γυναίκας δεν σε περιορίζουν χρονικά. Με φυσικούς έχεις προσπαθήσει? Πήγες σε άλλο γιατρό? Πολύ επιμένει αυτός και δεν μου αρέσει.
 6. Συγγνώμη για την καθυστέρημενη απάντηση. Εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και οι συγκεκριμένες κοπέλες πήγαν σε κέντρο εδώ στο embryolab συγκεκριμένα. Για Αθήνα έχω ακούσει ότι καλός σε φυσικούς είναι ο Βασιλόπουλος στο medimall αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Δε βοήθησα και πολύ αλλά δυστυχώς είμαστε μακρύα.
 7. Ladamo, αν ήμουν στη θέση σου με αυτό το ποσοστό δεν θα σκεφτόμουν τα δανεικα ωάρια ακόμα. Θα προσπαθούσα με φυσικό κύκλο αφού έβρισκα ένα γιατρό που να ασχολείται με φυσικούς γιατί δεν είναι όλοι κατάλληλοι για αυτό και αν μετά από 2-3 προσπάθειες πάλι δεν είχα αποτέλεσμα τότε θα σκεφτόμουν το επόμενο βήμα. Οι γιατροί τα δανεικά ωάρια τα έχουν για ασπιρίνη. Ξέρω 2 περιπτώσεις στην ηλικία σου στο φιλικό μου περιβάλλον που μετά από 4 αποτυχίες, βρήκαν καλό γιατρό για φυσικούς και τα κατάφεραν. Όσο για την άποψη του γιατρού σου ότι κατά 90% φταίει το ώαριο είναι πολύ παρωχημένη. Αν το σπέρμα έχει κατακερματισμό μπορεί να διορθωθεί από το ωάριο, αν έχει όμως χρωμοσωμική ανωμαλία δεν γίνεται τίποτα. Δυστυχώς ενοχοποιούνται και τα δύο γενετικά υλικά το ίδιο απλά οι γιατροί μόνο λόγω ηλικίας της γυναίκας χωρίς περαιτέρω ενδείξεις (κακή ανταπόκριση, πολλά άδεια ωοθηλάκια κτλ) βρίσκουν την εύκολη λύση των δανεικών. Ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία. Άντε γιατί φτάνει τόσο, πρέπει να τα καταφέρουμε τώρα!!
 8. Ladomo έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν αν θυμάσαι. Οι ιστορίες μας μοιάζουν πολύ. Και εμείς στην τελευταία προσπάθεια κάναμε προεμφυτευτικό και είχαμε πάλι βιοχημική και η εξήγηση είναι ίδια με την δικιά σου. Εσείς πόσα έμβρυα είχατε? Σε τι ποσοστο των εμβρύων σας ο προεμφυτευτικός έδειξε χρωμοσωμική ανωμαλία. Έμας επειδή ενοχοποιούν μόνο το σπέρμα λόγω της εξέτασης FISH που δεν ήταν καλή, μας μίλησαν ή για δότη ή να συνεχίσουμε έτσι και να περιμένουμε μήπως μας κάτσει. Επεξεργαζόμαστε και τα δύο γιατί έχουμε κουραστεί αρκετά.
 9. είμαι από Θεσσαλονίκη και την προσπάθεια με τον προεμφυτευτικό έλεγχο την έκανα στο embryolab. Είμαι ευχαριστημένη γενικά γιατί πρώτη φορά βγάλαμε ένα συμπέρασμα για τις αποτυχίες. Όσο για την ηλικία, η γνώμη μου μετά από 3 χρόνια που ασχολούμαι με εξωσωματικές είναι ότι είναι απλά ένα στατιστικό εργαλείο. Έγω δει πάρα πολλές κοπέλες μετά τα 40 να τα καταφέρνουν σχετικά εύκολα και άλλες στα 25 και στα 30 να τραβιούνται χρόνια. Γι'αυτό μη σκέφτεσαι τίποτα, προχώρα και θα πάνε όλα καλά.
 10. Εμείς κάναμε προεμφυτευτικό μετά από 4 αποτυχημένες (βιοχημικές) εξωσωματικές στις οποίες είχαμε πάντα τέλειες βλαστοκύστες. Ο προεμφυτευτικός έδειξε ότι από τις 9 βλαστοκύστες της 5ης προσπάθειας, μόνο οι 2 δύο δεν είχαν χρωμοσωμική ανωμαλία. Βάλαμε αυτά τα 2 έμβρυα και το αποτέλεσμα ήταν πάλι βιοχημική. Τα συμπεράσματα είναι ότι σίγουρα το γεννητικό μας υλικό έχει θέμα αφού το ποσοστό των υγιών εμβρύων για την ηλικία μας (34 χρονών) είναι πολύ μικρό. Γιατί τα υγιή δεν εμφυτεύτηκαν είναι αναπάντητο. Η εμβρυολόγος είπε ότι μπορεί να τραυματίστηκαν κατά την εξέταση ή να ήταν χρωμοσωμικά υγιή αλλά να τους λείπαν κάποια άλλα εμβρυακά στοιχεία ή να δημιούργησαν χρωμοσωμική ανωμαλία κατά τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αν έχετε θέμα με το σπέρμα, κάνε πρώτα μια εξέταση FISH σπέρματος. Εμείς εξαιτίας αυτής, κάναμε κυρίως προεμφυτευτικό. Πάντως όταν το έψαχνα κι εγώ είχα ακούσει περιπτώσεις που μετά από πολλές αποτυχίες, πέτυχαν με προεμφυτευτικό. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνετε όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι φταίει. Είναι δηλαδή όλα τέλεια (ανταπόκριση, έμβρυα, σπέρμα, ενδομήτριο κτλ) και έχεις συνεχείς αποτυχίες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν θέλεις κάτι άλλο μη διστάσεις. Καλή επιτυχία!
 11. ΟΚ Έλενα σε ευχαριστώ. Με βοήθησες πολύ. Εμάς είναι όλα ανεβασμένα οπότε γι'αυτό και ο προεμφυτευτικός. Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις!
 12. Έλενα μου αλλά και όλα τα κορίτσα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές του κέντρου και ο Θεός βοηθός. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη Έλενα μπορείς να μου πεις τι αποτελέσματα είχατε εσείς και αν σας προτάθηκε προεμφυτευτικός. Τα άλλα αποτελέσματα του σπέρματος (διάγραμμα, κατάτμιση κτλ) σε μας είναι όλα φυσιολογικά. Κορίτσια συγνώμη αν σας ζάλισα. Κάλη επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες σας, Δομνίνα να σου ζήσει ο ανιψούλης, καλή συνέχεια στις εγκυμονούσες και εμείς οι υπόλοιπες να θυμόμαστε ότι η ζωή έχει πολλά ωραία όχι μόνο προσπάθειες!!Πολλά φιλιά!
 13. Χαιρετώ όλα τα κορίτσια της Νέας προσπάθειας. Άνοιξα και ειδικό θέμα αλλά δεν μου απάντησε καμία και είπα να αποτανθώ σε εσάς που πάντα με βοηθάτε. Ρε κορίτσια, έχει κάνει καμιάς ο άντρας εξέταση FISH? Και αν ναι, τι ψάρια πιάσατε γιατί εμείς όχι καλά!!Άλλαξα κέντρο, είμαι σε αυτό που είναι πολλά κοριτσάκια από το forum στη θεσσαλονίκη και η εμβρυολογός μας πρότεινε προεμφφυτευτικό έλεγχο αλλά επειδή είναι πολλά τα λεφτά (Άρη), είπα να ρωτήσω είναι αξιόπιστη αυτή η εξέταση ή μόνο εμείς την κάναμε. Πολλά φιλιά κορίτσια και πάμε γερά με το κεφάλι ψηλά (και την ψυχή στα πόδια)!
 14. κορίτσια ανοίγω αυτό το θέμα για να αντλήσω τις απόψεις σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Μετά από 4 αποτυχημένες εμβρυομεταφορές, οι 3 εκ των οποίων με άριστες βλαστοκύστες αλλάξαμε κέντρο και στο νέο μας πρότειναν την εξέταση FISH γιατί η εμβρυολόγος υποψιάστηκε χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα εξωτερικώς φαινόμενα άριστα έμβρυα μας. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και μας πρότειναν εξωσωματική με προεμφυτευτική διάγνωση. Εδώ θέλω να πω ότι το σπέρμοδιάγραμμα του συζύγου είναι οριακά φυσιολογικό και η κατάτμιση 9% (πολύ καλή δηλαδή). Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος άλλος έχει κάνει αυτή την εξέταση, τι ποσοστά σας βγήκαν και γενικά ποιά είναι η απόψη των δικών σας γιατρών για την εξέταση αυτή. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί το κόστος του προεμφυτευτικού είναι μεγάλο και δεν θέλω να μπω σε μια νέα περιπέτεια έτσι αβίαστα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πρώτη φορά μετά από τόσο αγώνα μας βρίσκουν κάτι και μας δίνουν μια εξήγηση. Anyway, περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας!
 15. Το ξέρω κορίτσια ότι με καταλαβαίνετε πολύ καλά. Προσπαθώ να ανακτήσω δυνάμεις αλλά κάθε φορά γίνετε και πιο δύσκολο. Εlafaki, βλαστοκύστες ήταν, κατεψυγμένα από την 2η προσπάθεια γιατί αυτή ήταν η τρίτη. Φιλιά σε όλες!!