Jump to content
➔ Parents.org.gr

Xioni

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  124
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

Xioni's Achievements

 1. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Εμένα κοιμάται κατά τις 10:30 και ξυπνάει 8 αλλά ξυπνάει όλο το βράδυ άλλοτε για θηλασμό άλλοτε για δικούς του λόγους που δεν ξέρω γιατί. Μέσα στην μέρα κάνει σίγουρα 3 υπνους, μπορεί και 4. Συχνά έχουν μικρή διάρκεια από 20 λεπτά μέχρι 40. Αλλά σπάνια και 2 ώρες αν είμαστε έξω. Μπήκαν οι παραθέσεις που είχα κάνει στο προηγούμενο μήνυμα. Κάποιο μπέρδεμα έγινε .
 2. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Καλησπέρα, όχι δεν μου έχει πει πόσο ακριβώς αλλά όσο θέλει το μωρό. Αν εννοείς το ελάχιστο 150 ml εμένα δεν το τρώει με τίποτα. Γύρω στις 5 κουταλιές το περισσότερο και είναι 9200 περίπου την τελευταία φορά. Εγώ του δίνω όσο θέλει, δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσω παραπάνω. Όταν είναι έτοιμο. Μέχρι τότε θηλάζει ασταμάτητα. Το μωρό προς το παρόν ήπια μέχρι 37 θερμοκρασία και χωρίς ιδιαίτερο μπούκωμα. Απλά όπως σε κάθε ίωση φοβάμαι θα καταλήξει με αερολιν
 3. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Εμένα έχει βγάλει δύο δόντια. Εκείνες τις ημέρες γκρινιαζε πολύ ενώ γενικά είναι ήσυχο μωρό. Τώρα κολλήσαμε κοβιντ πρώτη φορά οικογενειακώς.
 4. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Καλησπέρα μανουλες! Κοιμούνται τα μικρά σας το βράδυ. Εμένα από ότι καταλάβατε ξυπνάει όλο το βράδυ ανά μια ώρα, το πολύ δύο. Τώρα είναι σχεδόν 6,5 μηνών και έχω ξεκινήσει φαγητό εδώ και 14 μέρες αλλά τρώει το πολύ από 1 κουταλάκι μέχρι 4-5. Ο μεγάλος μου που ξεκίνησε στο 5ο έτρωγε από την αρχή σχεδόν όλο το πιάτο του. Σίγουρα κάθε παιδί έχει του ρυθμούς του και τις ανάγκες του.
 5. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Χρόνια πολλά και σε όλες τις μαμάδες και στις οικογένειές σας.
 6. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  3 χρόνια και 2 μήνες!
 7. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος μοιάζει με αυτή του πρόβειο και του κατσικίσιο, όπως και της σόγιας. Οπότε προσέχω να μην τρώω όλα αυτά. Μου είπε επίσης ότι γύρω στους 11 μήνες να δοκιμάσω να δω αν τον πειράζουν. Είναι κάτι σαν ψευδοαλλεργια που 80% θα την ξεπεράσει πριν κλείσει το έτος. Δεν τέθηκε θέμα να κόψω τον θηλασμό. Άσε που διάβασα ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω το μωρό να το ξεπεράσει. Αλλιώς πας σε υποαλλεργικο γάλα. Με λαχανικών την πρώτη εβδομάδα κάθε μέρα άλλο και την δεύτερη εισαγωγή κρέατος. Αν θες αναλυτικά θα στα στείλω άλλη στιγμή πού θα έχω κοντά μου το χαρτί. Μόνο d του δίνω. Στο πρώτο έδινα και σίδηρο λόγω ίκτερου που του είχε κάνει αιμόλυση. Πάντως στο πρώτο παιδί δεν έτρωγα έγκυος 2, 5 μήνες μόνο βραστό κοτόπουλο στήθος μεσημέρι βράδυ. Τίποτα άλλο. Είχα παρεντερικη στο νοσοκομείο. Οπότε νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θέλω να τον θηλάσω σαν τον μεγάλο. Το βλέπω σαν νηστεία που έχω χρόνια να κάνω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει συνεχώς να κοιτάς τα συστατικά.
 8. Πάνω κάτω και εγώ ένιωθα έτσι λόγω ότι δεν είχα βοήθεια και την νοσηλεία μου όταν ήμουν έγκυος 2,5 μήνες , όπως επίσης και μετά που γέννησα μπαινοβγαίνα στο νοσοκομείο λόγω χολής μέχρι και που την έβγαλα. Θα σου πω ότι ενώ ένιωθα ότι είναι όλα καλά έκλαιγα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Όπως επίσης ένιωθα τύψεις που άφησα το μωρό 5,5 μηνών και πήγα δουλειά. Αυτό που θα σου πω είναι ότι μόνο ο χρόνος είναι που θα απαλύνει αυτό που νιώθεις. Το παιδί όταν μεγαλώσει θα βοηθάει την κατάσταση η επικοινωνία που θα έχεις μαζί του. Βέβαια όπως είπαν τα κορίτσια αν μπορείς να μιλήσεις με κάποιο ειδικό ακόμα καλύτερα. Γιατί και εγώ που ένιωσα καλύτερα στην πρώτη δυσκολία μου βγαίνουν απάνω αυτά που βίωσα. Την δύναμη την έχουμε μέσα μας πολύ περισσότερη από αυτή που νομίζουμε ότι έχουμε.
 9. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Εσύ ζυγίζεις πάνες και εγώ κοιτάω τα κακά μήπως δω αίμα. Καλά πάμε!! Εγώ τελικά πήγα στον παιδογαστρεντολογο την Τρίτη και μου είπε ότι έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κατά πάσα πιθανότητα και να κόψω τα γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά. Να κάνω διατροφή και σε ένα μήνα να ξεκινήσω τροφές. Μου έδωσε και πλάνο. Εμένα πάλι αρρώστησε από το μεγάλο, μπούκωμα και μυξες. Αύριο θα τον πάω πάλι παιδιατρο. Η αλήθεια είναι ότι παίρνω κουράγιο από τα όσα διαβάζω σχετικά με τον ύπνο. Ενώ κοιμόταν σερί ένα 4 Ώρο τώρα ξυπνάει συνέχεια και μόνο πάνω μου κοιμάται. Ξυπνάει και που τον σηκώνω σταματάει χωρίς στήθος. Ο μεγάλος θήλασε μέχρι 26 μηνών και το έκοψε μόνος του. Λίγο πριν κλείσει τα δύο ακολούθησα την τακτική δεν προσφέρω δεν αρνούμαι. Την μια ζητούσε την άλλη όχι. Του έκανα κουβέντα και τελικά σιγά σιγά σταμάτησε να ζητάει. Το είχε συνδέσει με τον ύπνο. Το μωρό τώρα είναι 5 μηνών και 11 ημερών και έχει πάει 9 κιλά 69 πόντους με αποκλειστικό θηλασμό και τα θέματα με την αλλεργία που του δημιουργεί εντερικά θέματα. Πήρα την γνώμη και από μια άλλη παιδίατρο και μου λέει άσχετα με τον παιδογαστρεντολογο από την εμπειρία μου καλό είναι να τον αρχίσεις φαγητό γιατί είναι μεγάλος και έχει ανάγκη από σίδηρο. Ο καθένας λέει τα δικά του.
 10. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Αύριο θα τον πάω σε παιδογαστρεντολογο γιατί έχω θέμα και με τα κακά του, κάποιες φορές έχω δει βλέννα με αίμα και προσπαθώ να δω τι φταίει. Έχω ξεκινήσει και διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά. Δεν του ξεκίνησα ακόμα φαγητό αν και έκλεισε το 5ο. Ακολουθώ το ένστικτο μου και θα πάρω και μια άλλη γνώμη αύριο. Όλα αυτά που μου λες τα γνωρίζω αλλά έψαχνα να δω αν έχουν βγει νέες οδηγίες διατροφής. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πάντως ο μικρός έχει αρχίσει να κάθεται με στήριξη πάντα και δεν θέλει καθόλου να είναι ξάπλα ή σε θέση ριλαξ. Προσπαθεί να σηκωθεί καθιστός. Εσάς τι κάνουν τα μικρά σας
 11. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Καλησπέρα κορίτσια πως πάει; Πότε σας είπε ο γιατρός να ξεκινήσετε φαγητό τα μικρά σας. Εμένα μου αφού κλείσει τον 5ο μήνα. Επίσης μου είπε ότι η νέα σύσταση είναι ότι μαγειρεύετε στο σπίτι και όχι ξεχωριστό φαγητό. Έχω πάθει λίγο σοκ γιατί στον πρώτο ήταν αλλιώς και πιο σταδιακά.
 12. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Κάποια ίωση θα πέρασε ελαφριά. Μίλησε και με την παιδίατρο σου, αλλά πιστεύω όσο βάζεις το μωρό σου τόσο θα παράγει το στήθος σου γάλα. Μια μέρα δύο θα γκρινιάζει γιατί θα κουράζεται αλλά μετά θα συνηθίσει. Στο πρώτο παιδί είχα κουραστεί να κάνω θηλαστρο και να το δίνω γιατί έχανα πολύ ώρα με το τάισμα και μετά με το θηλαστρο και δεν ξεκουραζομουν.
 13. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Μήπως έχει μάθει στο μπουκάλι γιατί του είναι πιο εύκολο; Ο πρώτος μου γιος μου τα έκανε αυτά γιατί ήταν στην μενν μια εβδομάδα και είχε ξεκινήσει με μπουκάλι και όταν τον πήρα εγώ το γάλα που είχα δεν το έφτανε. Στο μωρό τώρα που μου έκανε ίκτερο και δεν ξυπνούσε για να φάει του έδωσα κάποιες μέρες λίγο συμπλήρωμα ή δικό μου ή φόρμουλα αλλά την έκοψα μόλις πήρε τα πάνω του και τον θηλαζω αποκλειστικά. Τώρα βέβαια νιώθω ότι όταν σταματάει το θηλασμό έχω ακόμα γάλα στο στήθος. Αλλά το μωρό παίρνει βάρος και δεν ζητάει αν δεν περάσει τουλάχιστον δύοωρο. Η παιδίατρος μου λέει και τα δύο στήθη μέχρι να σαραντισω αλλά πολλές φορές κοιμάται στο ένα. Τα τεστ του μεγάλου αρνητικά και του έφυγαν και τα δέκατα. Θα δείξει... Κατά τα άλλα πήγα το μωρό στην μενν σήμερα για να του δουν τον ίκτερο. Έχει πάει 5 αλλά επειδή είναι παρατεταμένος ίκτερος του πήραν αίμα για εξετάσεις και το κατατρυπησαν. 4 φορές το καημένο. Κλάμα πολύ. Αύριο περιμένω κάποιες από τις απαντήσεις των εξετάσεων. Επίσης μου είπε ότι η πηγή στο κεφάλι αρκετά μεγάλη και του έκανε και για θυρεοειδή εξετάσεις αίματος. Ελπίζω να μην είναι τίποτα όλα αυτά και να είναι απλά πρόληψη.
 14. Xioni

  ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

  Κορίτσια ο μεγάλος μου έχει δέκατα και φοβάμαι για κοβιτ. Είχε βρεθεί με μια φίλη του που βρέθηκε θετική πριν 5 μέρες. Ο μικρός την Πέμπτη κλείνει τις 3 εβδομάδες και φοβάμαι πολύ. Δεν έχουμε κολλήσει όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω να μην έχει κολλήσει και τώρα. Γενικά όμως αγχώθηκα πολύ. Δεν δέχομαι επισκέπτες καθολου αλλά ο μικρός βγαίνει κανονικά με τον σύζυγό μου. Πως να κλείσεις ένα 3 χρόνο μέσα;.
 15. Και εγώ είχα αυξημένο αμνιακό μετά την β επιπέδου. Είχα στεναχωρηθεί πολύ και μου είχαν προτείνει αμνιο αλλά δεν έκανα. Το 23 δεν είναι πάρα πολύ αμνιακό αλλά και πάλι. Είχα πολύ καλή καμπύλη ζαχάρου και παρόλα αυτά μετρούσα το ζάχαρο μου συνέχεια, το οποίο ήταν καλό. Είχα κάνει εξετάσεις για διάφορους ιούς αρνητικά όλα. Πήγα σε παιδοκαρδιολογο για το έμβρυο που δεν βρήκε κάτι. Σε δύο εβδομάδες περίπου το αμνιακό είχε πάει στο 17 από 23,5. Αυτό που μου είπε και ο παλιός μου γυναικολόγος που ασχολείται με τα έμβρυα περισσότερο είναι ότι αν ήταν κάτι θα ανέβαινε το αμνιακό υγρό και θα επέμενε. Τελικά είχα άγχος μέχρι που γέννησα. Τώρα έχω ένα μωρό 3 εβδομάδων περίπου. Όλα καλά. Για το τοξόπλασμα δεν είχα σε όλη την εγκυμοσύνη
×
×
 • Δημιουργία νέου...