rica

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  175
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μακάρι Μακάρι... Ας ελπίσουμε ότι το '18 θα είναι η χρονιά μας! Απ' ότι μου είπε ο γιατρός δεν είναι τίποτα το τραγικό. Είδομεν... Κι εσύ στο κλάμπ;;;
 2. Όχι, δεν έχω κάνει, ούτε θα κάνω εξωσωματική. Για λαπαροσκόπηση πάω. Σ' ευχαριστώ πολύ @andrianni
 3. @andrianni τίποτα από όλα αυτά δεν έκανα. Φυσιολογική σύλληψη ήταν. Τώρα 8 χρόνια μετά ξεκινήσαμε προσπάθειες για 2ο. Έχω κάποια θεματάκια και παίρνω μια αγωγή συν ότι θα κάνω και λαπαροσκόπηση λόγω ενδομητρίωσης, όλα αυτά με αναγκάζουν να σταματήσω για ένα διάστημα. Εύχομαι και σε σένα καλή επιτυχία!!!
 4. Ακριβώς! Ξέρεις πόσες φορές έπαθα όσα κορόιδεψα;;;.... Να'σαι καλά @Nati85. Αυτή την αισιοδοξία χρειαζόμαστε και προχωράμε!
 5. @alina80, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, μόνο που η δική μου περίπτωση σχετικά με την εξωσωματική δεν είχε καμιά χροιά συμβουλευτικής ούτε απλής αναφοράς των επιλογών μου. Ήταν καραμπινάτο ότι η γυναίκα ήθελε να με σπρώξει προς τα εκεί. Παρέκαμψε τελείως το θέμα της ενδομητρίωσης, που σαφώς αποτελεί παράγοντα υπογονιμότητας, παρέκαμψε το ότι ήδη έχω ένα παιδί που συνέλαβα αρκετά εύκολα -πριν 8 χρόνια, δε λέω- και στάθηκε αποκλειστικά και μόνο στην τιμή της AMH μου, η οποία σαφώς ήταν οριακά χαμηλή. Ο υπόλοιπος ορμονικός έλεγχος που η ίδια συνέστησε να κάνω, η FSH, LH και η προγεστερόνη μου που ήταν μια χαρά δεν της είπαν τίποτα προφανώς. Η όλη διάρκεια της επίσκεψής μου δεν πρέπει να ξεπέρασε το 10λεπτο. Προς το τέλος, αφού μου ξέκοβε κάθε κουβέντα για οτιδήποτε άλλο, την ρώτησα τι επιλογές έχω, ποια είναι τα κέντρα εξωσωματικής που υπάρχουν (είχα πεισθεί πια), και τότε μου κόβει ένα χαρτάκι με ένα συγκεκριμένο όνομα γιατρού, σε συγκεκριμένο κέντρο εξωσωματικής και μου λέει πήγαινε και βρες αυτόν. Ε, όχι!!! Να σημειώσω ότι αυτή δεν είναι η γυναικολόγος μου. Για την ακρίβεια, δεν έχω συγκεκριμένο γυναικολόγο από τότε που μετακόμισα εδώ διότι το σύστημα είναι εντελώς διαφορετικό απ' ότι στην Ελλάδα. Σε γυναικολόγο ή οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας γιατρό πας όταν υπάρχει συγκεκριμένο ζήτημα ή πρόβλημα, όπως τώρα. Για όλα τα άλλα υπάρχουν οι παθολόγοι. Οπότε γι' αυτό και την απέκλεισα με τη μία. Συνακόλουθα, τηλεφωνώ στην πρώην γυναικολόγο μου στην Ελλάδα και σε εξωσωματικό στην Ελλάδα. Εκεί γίνεται το άλλο ανέκδοτο! Ο ένας μου λέει "πιάνεις πουλιά στον αέρα, μια χαρά είσαι μ' αυτές τις τιμές", ο άλλος μου λέει "δεν σου δίνω πάνω από 2% πιθανότητες να συλλάβεις ξανά φυσιολογικά, αλλά δεν χάνεις τίποτα, προσπάθησε"... Διαλέγετε και παίρνετε, κοινώς... Αποφασίζω και πηγαίνω, λοιπόν, ύστερα από πολλή έρευνα σε έναν τελευταίο. Δεν του λέω τίποτα για ό,τι έχει προηγηθεί. Επιπλέον έχω κάνει υπερηχογραφήματα, έχω δει ωοθυλάκια, ιστορίες, όλα... Και μου λέει τελικά αυτό το συμπέρασμα που κι εγώ είχα βγάλει ύστερα από 2 μηνών έρευνα στο ίντερνετ, ότι η συγκεκριμένη ορμόνη ενδιαφέρει ΜΟΝΟ όταν είναι να σε στείλουν για εξωσωματική, διότι δείχνει πόσο καλά μπορείς να τα πας σε μια διέγερση ωαρίων. Όμως, για φυσιολογική σύλληψη ενδιαφέρουν περισσότερο οι υπόλοιπες ορμόνες, που ήταν μια χαρά. Και φυσικά μου είπε να κάνω λαπαροσκόπηση, τη στιγμή που έχω σαφείς ενδείξεις ενδομητρίωσης! Και όπως λες κι εσύ, είναι πολλά αυτά που πρέπει να "ζυγίσεις" πριν μπεις στη διαδικασία της εξωσωματικής. Άλλες τα αντέχουν, άλλες όχι. Εγώ, κυρίως το ψυχολογικό είναι αυτό που δεν θα άντεχα στην παρούσα φάση. Την υιοθεσία θα την έβλεπα με πιο θετική ματιά αν επρόκειτο για πρώτο παιδί. Υπάρχουν και χειρότερα. Σ' εμένα κατέληξε εκεί μέσα σε 10 λεπτά!!! Καλή επιτυχία @Vila !!!
 6. Κορίτσι, είδα καλά; Είσαι έγκυος;;; Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!! Συγχαρητήρια! Όλα να πάνε τέλεια εύχομαι! Εγώ, ναι, παραμένω αισιόδοξη, ειδικά ύστερα από τα λεγόμενα του τρίτου γιατρού ότι μετά τη λαπαροσκόπηση αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες. Αλλά δυστυχώς πρέπει να το καθυστερήσω για 1-2 μήνες, ίσως και περισσότερο. Τι να κάνουμε, ό,τι είναι ας είναι για καλό. Ρε κορίτσια, προσπαθώ να διαβάσω τόοοοσες σελίδες να προλάβω τα νέα που έχασα και χάνομαι!
 7. Καλημέρα κοπέλες! Έχω αρκετό καιρό να μπω γιατί αντιμετώπισα θέματα υγείας και έτρεχα με γιατρούς, εξετάσεις, κλπ... Εντέλει όλα καλά. Το ευχάριστο είναι ότι αποφάσισα να πάω και σε τρίτο γιατρό για το θέμα της γονιμότητας κι αυτός μου έδωσε πολύ καλές πιθανότητες. Αντίθετα με τους δύο άλλους που με έβλεπαν σαν δολάριο (σ.σ. μένω εξωτερικό) και με στέλναν για εξωσωματική, αυτός μου είπε τα ακριβώς αντίθετα. Το μόνο πρόβλημα μου είπε ότι είναι η ενδομητρίωση και γι' αυτό χρειάζεται λαπαροσκόπηση για να αφαιρεθεί. Δυστυχώς για 1-2 μήνες εγώ πρέπει να σταματήσω τις προσπάθειες. Εσείς, πείτε μου τα νέα σας! Ποια θα μου κάνει μια περίληψη των τελευταίων 3 εβδομάδων; Έχουμε νέες εγκυούλες;;; Εύχομαι όλες να είστε καλά!
 8. @Farmakotriftena Ωρέ λές;;; Κι εμένα οπίσθια κλίση έχει ρε κορίτσι! Δεν το είχα σκεφτεί... Συγχαρητήρια! Με το καλό @[email protected] @Nati85Θα μπορούσαμε να κάνουμε και γκρουπ στο fb ίσως, κλειστό. @ath_gal1Μέχρι να τον πιάσει η αντιβίωση θα συνεχίσει να κάνει πυρετούς και χρειάζεται αντιπυρετικό. Ανάλογα με τι αντιπυρετικό του δίνεις πάει και η συχνότητα. Κανονικά όχι πιο γρήγορα από το 4ωρο χορήγηση αντιπυρετικού. Σε υψηλούς πυρετούς, 40 και πάνω, εγώ ρίχνω πονστάν, σε πιο χαμηλούς ντεπόν. Όταν λες παράλληλα εννοείς μαζί, το ένα καπάκι στο άλλο; Κορίτσια υπομονή. Εμένα μέχρι και το νηπιαγωγείο δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Η μία ίωση μετά την άλλη. Ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε το είχε κολλήσει. Τώρα πια που κοντεύει τα 8 έχουμε ηρεμήσει. Μια φορά το χρόνο κανά βηχαλάκι, καμιά μύξα στα τσακίρ κέφια... Υπομονή...
 9. Θα στρώσεις σίγουρα, ξέρω ότι η tsh γενικά είναι από τα πράγματα που φτιάχνουν. Όταν έρθει η ωορρηξία θα μετρήσω +14 και θα σου πω. Λογικά σε +28 από σήμερα... ας ελπίσουμε ότι ΔΕΝ θα έρθει!!!
 10. Δυστυχώς, μόλις πριν λίγο... Πάμε γερά και δυνατά για τον επόμενο μήνα. Εσύ άρχισες να στρώνεις;
 11. @ath_gal1 Ακριβώς αυτό θα σου έλεγα κι εγώ. Το ότι συλλαμβάνεις είναι το σημαντικότερο! Εγώ μόλις έκλεισα τα 37 και μου είπαν ότι έχω ελάχιστες πιθανότητες να ξανασυλλάβω φυσιολογικά λόγω χαμηλής AMH. Καμιά σημασία δεν τους δίνω, βέβαια, και προχωρώ ακάθεκτη. Είναι η ρημάδα η ηλικία μας. Δεν είναι καταδικαστική, αλλά όπως και να το κάνουμε, θα πρέπει να ταλαιπωρηθούμε κάπως παραπάνω, είτε για να συλλάβουμε είτε για να το κρατήσουμε. Αλλά όπως είπες, υγειά να έχουμε και όλα θα γίνουν. Η καθεμιά έχει το χρόνο της, απλώς δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός.
 12. Ακριβώς έτσι είναι κι ο δικός μου κύκλος @Elektra_Gr. Συνήθως 28-30 μέρες αλλά τυχαίνει και 26-27 ή και 31. Δε μου λες, στην ωορρηξία πονάς; Εγώ πέφτω στα πατώματα! Και μάλιστα διάβασα ότι δεν πρέπει να παίρνουμε παρακεταμόλη στην ωορρηξία γιατί βλάπτει την ποιότητα των ωαρίων. @Ungry girlΑναλόγως τι θέλεις να δεις από τον υπέρηχο. Αν θέλεις π.χ. να δεις καταβολές ωαρίων, μέγεθος ωοθηκών, κλπ, δηλ. θέματα που άπτονται γονιμότητας, καλύτερα είναι να πάς την 3-4η μέρα του κύκλου, με περίοδο δηλαδή. Αν θες να δεις ωορρηξία, λογικά περίπου την 12η είναι καλά.
 13. Η παλλίνδρομη είναι απ' όσο ξέρω μια κύηση που ξεκινάει κανονικά αλλά για κάποιους λόγους η φύση σταματάει την ανάπτυξη του εμβρύου, του γονιμοποιημένου ωαρίου, εν προκειμένω. Αυτό μετά συρρικνώνεται και αποβάλλεται μαζί με το ενδομήτριο στην περίοδο. Νομίζω, δηλ. ότι κάτι τέτοιο είναι.
 14. Να είσαι σίγουρη, σε 2-3 μήνες το πολύ θα μας πεις πάλι τα ευχάριστα!