Jump to content
➔ Parents.org.gr

Rositaki

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  17
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Glyfada

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

Rositaki's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 1. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Και εγώ αυτό είχα καταλαβει εφοσον το κανει μόνη της.. την βλέπεις κουνιέται σαν να θέλει να πάρει φορα να σηκωθεί και οποτε βρίσκει κόντρα προσπαθεί να στηριχθεί. Φυσικά δεν της το κάναμε με το ζόρι. Αλλά μας το απέκλεισε τελείως , θα το ξανασυζητησω όταν έχουμε επίσκεψη. Όσο αφορά φαγητό στο 5 ξεκινήσαμε κ εμείς με φρούτα ,πρώτη φορά και έφαγε σχεδόν μερίδα. Μέχρι και όταν βάλαμε πορτοκαλι της άρεσε, μετά με σκέτο ρυζάλευρο και το γάλα της ολο, λαχανικά όλα, γύρω στα 200γρ δηλαδή. Μετα άρχισε να σφίγγει στόμα ξαφνικά, πλέον δεδομένη η γκρίνια και θέλουμε παιχνιδι. Δοκίμασα τα πάντα κ συνδυασμούς κ πιο πηχτό κ πιο αραιό. Κατάλαβα δεν παίζει ρόλο. Το ίδιο φαι άλλη μέρα το τρώει ευχάριστα άλλη μέρα 5 κουταλιές κ αυτές με παιχνίδι κ τραγούδια. Αυτό που έχω βρει κ πιάνει εναλλαγή γεύσεων. Αλλά κ εμάς μας είπε όσο τρώει πάνω από 100 γρ είναι εντάξει και αν νιώθεις δεν έχει φάει καλά η πεινάει συμπλήρωνε με γάλα.
 2. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Χρόνια πολλά σε όλες! Ελπίζω όλα τα μωράκια να είναι καλά και να περάσετε όπως είχατε φανταστεί τα πρώτα σας Χριστούγεννα! Να σας ρωτήσω οποιες έχετε γνώμη από τον παιδιατρο σας πρόσφατη η απο εμπειρία από μεγαλύτερο παιδάκι, σας έχει πει να μην στηρίζονται ακόμη στα πόδια τους και σε ολόκληρη την πατούσα;; εμάς λέει δεν κάνει για λόγω πλατυποδιας και ότι ακόμη γονατα κ λεκάνη δεν κάνει. Είμαστε 7 και 1 βδομάδα. Άλλο όλο θέλει να σηκώνεται με την βοήθεια μας φυσικά και αν χαλαρώσεις τα χέρια σου στηρίζεται αρκετά στα πόδια της.
 3. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Καλημερα!! Σας παρακαλώ έχει κάποια προσωπική εμπειρία που έχει γεννησει νωριτερα η από προηγούμενο παιδακι? Γεννηθήκαμε 3 kg και έχουμε χάσει 360 γραμ λίγο παραπάνω από το φυσιολογικο σε μια βδομάδα από γέννηση. Σήμερα 8 ημερων θα κάνουμε ξανά ζυγισμα σήμερα το απογευμα! Είναι η πεθερά μου παιδίατρος γι'αυτό κ το μωρό το είδε μόλις βγήκε από μαιευτήριο και μας έχει δώσει ζυγαριά! είναι υπέρ του θηλασμου, πιάνει θηλη και καταπίνει με ρυθμό τον οποίο ρίχνει μετά το μισάωρο αν έχει κουραστεί η Μέχρι να ξυπνήσει καλά, αν και πλέον εδώ Κ 4 μέρες ξυπνάει μόνη στις 2μιση ώρες το πολύ για να φάει. Δείχνει ότι χορταίνει, ηρεμεί και κοιματε κατευθείαν. Αν θέλει κιαλό μπορεί να σταματήσει χωρίς να κοιμηθεί για 10 λεπτά κ μετα να κανει πάλι σημάδια πεινάς. Πιπίλα δεν δινουμε. Οι πάνες και με τσισα κ καλά ειναι ικανοποιητικες, κυριολεκτικά αυτό που λέμε μαμ κακα κ πάλι μαμ. Μας απασχολεί που από Πέμπτη που Παρασκευή που ζυγιστηκαμε και ενώ μέχρι Κυριακή γεύματα ήταν καλά κτλ έχασε Αλλά 30γρ. Όχι ότι δεν πήρε. Οι θηλασμόι σίγουρα 8 την ημέρα . Αν εχει χάσει μάλλον θα ξεκινήσουμε και συμπλήρωμα. Ήθελα να το αποφύγω καθώς όλα γίνονται κανονικά. Θέλω πολύ να κανω αποκλειστικό θηλασμό και για το μωρό και για μενα! Είναι κάτι που κάνω με τόση ευχαρίστηση χωρίς να με νοιάζει τπτ άλλο.
 4. Rositaki

  Μανούλες Μαρτίου 2020 !!!!!!!

  @asda @Polly1 @Pagotoula Καλημέρα κορίτσια! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Σήμερα 8 ημερων θα κάνουμε ξανά ζυγισμα σήμερα το απογευμα! Είναι η πεθερά μου παιδίατρος γι'αυτό κ το μωρό τον είδα μόλις βγήκε από μαιευτήριο και μας έχει δώσει ζυγαριά! είναι υπέρ του θηλασμου, πιάνει θηλη και καταπίνει με ρυθμό τον οποίο ρίχνει μετά το μισάωρο αν έχει κουραστεί η Μέχρι να ξυπνήσει καλά, αν και πλέον εδώ Κ 4 μέρες ξυπνάει μόνη στις 2μιση ώρες το πολύ για να φάει. Δείχνει ότι χορταίνει, ηρεμεί και κοιματε κατευθείαν. Αν θέλει κιαλό μπορεί να σταματήσει χωρίς να κοιμηθεί για 10 λεπτά κ μετα να κανει πάλι σημάδια πεινάς. Πιπίλα δεν δινουμε. Οι πάνες και με τσισα κ καλά ειναι ικανοποιητικες, κυριολεκτικά αυτό που λέμε μαμ κακα κ πάλι μαμ. Μας απασχολεί που από Πέμπτη που Παρασκευή που ζυγιστηκαμε και ενώ μέχρι Κυριακή γεύματα ήταν καλά κτλ έχασε Αλλά 30γρ. Όχι ότι δεν πήρε.
 5. Rositaki

  Μανούλες Μαρτίου 2020 !!!!!!!

  Καλησπέρα!!! Να χαίρεστε όλες τα μωράκια σας !!! Είμαι μανούλα Μαΐου Αλλά παρακολουθούσα κ δικιά σας ομάδα για να έχω μια εικόνα πιο μπροστά. Σας παρακαλώ δώστε μου την γνώμη σας κ προσωπική εμπειρία. Γεννηθήκαμε 3 kg και έχουμε χάσει 360 γραμ λίγο παραπάνω από το φυσιολογικο σε μια βδομάδα από γέννηση. Οι θηλασμόι 8 μέρα τώρα ανά 2 ώρες ίσως κ λιγότερο ξυπνάει μόνη της κ πιο νωρίς καμία φορά νωρίτερα του 2-3ωρου. Έχω αρχίσει κ αγχώνομαι τρώει Αλλά δν παίρνει Κ έχασε 30γρ Σάββατο Κυριακή ενώ έτρωγε πολύ. Αν μέχρι Τρίτη δν έχει σταματήσει να χάνει η να έχει πάρει λίγο θα ξεκινήσουμε και συμπλήρωμα. Ήθελα να το αποφύγω καθώς όλα γίνονται κανονικά. Έχει κανονικές σωρευμένες και λερωμενες πάνες, έχω αρκετό γάλα δν ξέρω τι συμβαινει.
 6. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Καλησπέρα!!! Γέννησα και εγω Δευτέρα 11 παρά το βράδυ!! Μπήκα όπως ειχα μπει για προκληση 25 Μαΐου την μέρα της ΠΗΤ, με σχετικά μαλακό τράχηλο και σωστη θέση μωρού που ειχε κατέβει! Δυστυχώς με όλες τις δυνατές προσπάθειες από τις 7μιση το πρωι μέχρι 9 το βράδυ με μαιες και γυναικολόγο καταφέραμε μόνο 1,5 έκαστο διαστολή, με σπάσιμο νερών μονών τους τελείες συσπάσεις ανά 3 λεπτά όλη μέρα. Ο γυναικολος μου χωρίς καμία πίεση εφόσον μωρό κ εγώ είμασταν τέλεια από τις 6 είχαμε σκεφτεί διακοπή των τεχνιτών το βράδυ κ να συνεχίσουμε επομενο πρωι αν είχαμε φτάσει 4, έστω διαστολή. Εν τέλει αποφασίσαμε ότι πολύ δύσκολα θα τα καταφέρναμε την επόμενη μέρα και καταλήξαμε σε καισαρική που δν ήθελα καθόλου. Όπως αποδείχθηκε δν ήταν κάτι σε 5 λεπτά είχα αγκαλιά μια μπέμπα 3 κιλά υγιέστατη κ πανέμορφη!! Τρίτη πρωί σηκώθηκα και απο Τετάρτη περπατούσα χαλαρά μέσα στο μαιευτήριο. Τώρα σπίτι μας άπο Πέμπτη με λίγο τράβηγμα και αρκετά πριξιματα, δεν ξέρω αν είχατε τόσο πρήξιμο μετά την γέννα. Εγώ στην εγκυμοσυνη είχα το 1/10 από αυτό. Με θηλασμό το χουμε βρει κ είμαστε σε κατάσταση ανακτησης βάρους.
 7. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Κουράγιο!!! Χθες 1,5 ώρα άντεξα μετα δουλειές γενική σχεδόν και φαντάσου αύριο έχω καθαρίστρια αλλά δεν λέει να δώσει παραπάνω σημάδια. Αύριο θα με δει γιατρός να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Έχω απελπιστεί λίγο όλα έχουν πάει καλά από εξέλιξη, κιλά, συμπτώματα σε νορμάλ πλαίσια ,θέση μωρου και περίμενα να μου κάνει μια φυσιολογική έκπληξη ξαφνικά, δεν ξέρω πώς θα μαι με το προγγραματισμενο ραντεβου αν τελικά χρειαστεί πρόκληση.
 8. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  K εγώ!!! Σήμερα 4 ώρες περπάτημα μπας Κ θελήσει να έρθει....
 9. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Να σου ζήσει!!! Ότι καλύτερο και με υπομονή πολύ όλα αξίζουν το κόπο για τα παιδάκια μας!!! Εμείς εδώ 2 μερούλες και ελπίζουμε να έρθουν μόνοι τους οι πόνοι!
 10. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Τι έγινε σε είδε ο γιατρός;;; @Chrysa_ πως τα πηγαίνεις και εσυ;;; Νομίζω λίγες μείναμε! Αυριο εχω γιατρό κ όλο σκέφτομαι τι θα μου πει , βάρος χαμηλά νιώθω Αλλά καμία σύσπαση, η μικρή θα θέλει να βγει;;; η θα μοιάσει στη μαμά της? Εγώ δεν έλεγα να βγω ούτε με τεχνητούς είχα παιδεψει την μάνα μου πολλές ώρες...
 11. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Με το καλό!! Όλα να κυλήσουν σωστά!!! Και εγώ μια από τα ίδια λίγα πονακια στη μέση λες και έχω κάνει δουλειές κ μια μικρή πίεση μπροστά χαμηλα! Η μικρή έχει ρίξει πολύ κουνιμα και μένα 2 μέρες, Τετάρτη έχουμε γιατρό να δούμε!!!
 12. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Να σας ζήσουν σε όλες και με το καλό σε αυτές που έχουμε μείνει!!! Οι περισσότερες πρέπει να χουν γεννήσει και πλέον αρκετά απασχολημένος αν πάρουμε υπόψη την μείωση των post !!! Μια απορία υπάρχει κάποια που γέννησε φυσιολογικά μετά από πρόκληση;;;;;
 13. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Κατάλαβα!!! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά τότε με όποιο τρόπο! Και σύντομα να έχουμε και από σένα τα νέα σου! Το θέμα είναι να νιώθουμε ασφάλεια όπως είπες και να γινεται αυτο που ο γιατρός κρίνει σωστότερο! Εγώ keep walking και σε 6 μέρες να μας δει ο γιατρός πάλι!!!
 14. Rositaki

  Μανούλες Μάιου 2020!!!

  Ναι όντως οι μαιες παιζουν μεγαλο ρολο σε όλη την διαδικασία και μετά με το θηλασμό! @Renezέχεις πολύ δίκιο με το θηλασμό και επειδή έχω ενημερωθεί και ασχοληθεί αρκετά είναι αλήθεια υπάρχουν πολύ που τρομάζουν τις νέες μαμάδες ότι το μωρό δεν χορταίνει, η ποσότητα που βγάζει τις πρώτες μέρες είναι αρκετό να χορτάσει το μωρό! Σίγουρα θέλει υπομονή και προσπάθεια, και να έχει η καθεμία την δικιά της προσωπική επιλογή, αλλά όχι επειδή κάποια μαία η και παιδίατρος πολλές φορές παραπληροφορούν. Ο θηλασμός θέλει προσπάθεια αν κάποια μανούλα θέλει να το προσπαθήσει πρεπει να το κάνει και αν όντως δεν το αντέχει να αποφασίσει μόνη της, και πιστεύω και από εμπειρίες φίλων μου και συζητήσεις με ανθρώπους υπέρ του θηλασμου χωρίς να είναι απόλυτοι με αυτόν πόσο μια γνώμη ενός μόνο ατόμου μπορεί να μπερδέψει, λίγες δεν έχουν πραγματικά γάλα (που ιατρικά δικαιολογείται) Ευχαριστώ γιατί δεν είχα πρόσφατη εικόνα αν και έχω ακούσει καλές κριτικές έχουν γεννήσει πάρα πολλές γνωστές Αλλά πριν κάποια χρόνια! Χαίρομαι που συνεχίζει έτσι, και έχω εμπιστοσύνη πολύ στο γυναικολόγο μου που έχει επιλέξει να είναι μόνο σε άυτο το μαιευτήριο! Όσο αφορά για βράδυ με ενημέρωσαν μόνο αποκλειστική η μαία , τουλάχιστον πιο πριν δν ίσχυε αυτό για τον άντρα σε 2 φίλες σε 2κλινο κ 3κλινο είχε μείνει κανονικά ο σύζυγός τους. Όσο αφορά rooming λόγω κατάστασης δεν αφήνουν, δν ξέρω αν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες. @Chrysa_ Ευχαριστώ πολύ και εσύ με το καλό, κοντά είμαστε μετράμε αντίστροφα. Εσύ για πιο λόγω πας πάλι για καισαρική αφού έχει πάρει θέση δεν θες να προσπαθήσεις για φυσιολογικο; το μόνο που δεν θέλω είναι καισαρική εκτός και αν συντρέχει πραγματικός λόγος και για αυτό φοβάμαι λογο την πρόκληση, οι περισσότερες κοπέλες καταληξανε με καισαρική. Είναι όσο να είναι ένα χειρουργείο που κάποιες δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλες υποφέρουν.
×
×
 • Δημιουργία νέου...