Amica

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  34
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ίσως πριν 10 χρόνια να μην ρωτούσαν όπως τώρα: τι θέλετε να γίνει με τα πλεονάζοντα Α, β,γ και τώρα να είναι δύσκολο να αναζητηθούν οι βιολογικοί γονείς. Αυτό που έλεγε πάντως είναι, ότι πρέπει κάποια δημόσια αρχή να αποφασίσει και ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί μια δημόσια τράπεζα και να μπορούν από εκεί να παίρνουν όσοι θέλουν ή να να χρησιμοποιηθούν για βλαστοκύτταρα, κάτι τέτοιο.
 2. Δεν είναι απαραίτητα από ζευγάρι που έκανε παιδί. Μπορεί π.χ κάποιο ζευγάρι να κατέψυξε και στην πορεία να έκανε παιδί φυσιολογικά( ας είμαστε και λίγο αισιόδοξες) ή να χώρισε. Επίσης αν π.χ ένα ζευγάρι έφτιαξε 12 βλαστοκύστες, έπιασε με την πρώτη δίδυμα, άντε θα πήγε να κάνει και ένα τρίτο καθένα τέταρτο σου λέω εγώ, ε δεν νομίζω να έβαλε και τις 12 βλαστοκύστες. Οπότε περισσεύουν. Κοίτα λάθη π.χ μπορούν να γίνουν και στο εργαστήριο. Νομίζω στα συγκεκριμένα έχει παρέλθει η δεκαετία που προβλέπει ο νόμος. Και ίσως δεν είναι τόσο εύκολο από νομικής πλευράς. Δηλαδή είμαι σίγουρη ότι πολλοί δεν έχουν πληρώσει την κατάψυξη, αλλά φαντάζομαι, χωρίς να υπογράψει εκ νέου το ζευγάρι ότι συναινεί στην καταστροφή τους, δεν μπορούν να τα καταστρέψουν.
 3. Κλοπή είναι, αλλά σίγουρα θα είναι και ωάρια μέσα σε αυτά 17.000. Απλά θέλω να πω θα μπορούσε να πάρει από αυτά αν ήθελε και όχι από κοπέλες που ακόμα δεν έχουν κάνει δικό τους παιδί.
 4. Καλέ 17.000 έχει στην κλινική του στα αζήτητα από χρόνια. Αν ήθελε να βάλει ξένα, θα έβαζε από αυτά. Λέτε να γίνει σαν το σίριαλ, "παρθένα ζωή".
 5. Νομίζω ότι έχει δίκαιο η Konna και εγώ έχω ακούσει για 3 κάτω των 40 από εμβρυολόγο. Αλλα εξαρτάται και απο την καθε περίπτωση. Προφανώς αν μια κοπέλα πριν είχε αρκετές αποτυχίες, επιτρέπεται να βάλει τρία, σε κάποια που είναι η πρώτη προσπάθεια θα της βάλουν λιγότερα. Και φαντάζομαι ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, μαζί με τον γυναικολόγο,γιατί όπως είπε υπάρχει και το ενδεχόμενο τρίδυμης κύησης.
 6. Εγώ έχω καταλάβει και από ότι είδα και σε ξένα σαιτς ότι είναι του Σφακιανούδη. Και στο εξωτερικό από ότι έχω καταλάβει το κάνουν κάποιοι. Και στην Αμερική το κάνουν, με τρελό κόστος βέβαια, γρσψαν εμπειρίες κάποιες κοπέλες στο άλλο φόρουμ. Τώρα για το αν γεννήθηκαν παιδιά δεν το γνωρίζω. Για εξωσωματική έρχονται από το εξωτερικό, αλλά ας μην την πιάσουμε πάλι αυτή την κουβέντα.
 7. Το έχω ακούσει εγώ δυστυχώς και από γιατρούς στο εξωτερικό. Όταν είπα στον γυναικολόγο μου (επειδή διάβαζα ότι στην Ελλάδα τα κορίτσια κάνουν την εξέταση), να κάνω την εξέταση της θρομβοφιλίας πριν την ετ, μου είπε δεν έχεις. Όταν τον ρώτησα πως το ξέρετε; μου απάντησε, Ε θα το ήξερες αν είχες, γιατί θα είχε κάποιος στην οικογένεια ή όταν π.χ θα είχες πληγή δεν θα σταματούσε το αίμα. Ο δε εξωσωματικός μου είπε: οι ενέσεις θρομβοφιλίας δεν σώζουν το μωρό, αλλά προστατεύουν την μητέρα από το να πάθει κάτι. Τι να πω; Εγώ πάντως μια χαρά ακούω τα γεννάνε τα παιδάκια τους, όσες κάνουμε αντιπηκτικές. Και από ότι τελικά μου είπε η αιματολόγος στην Ελλάδα, εγώ πρέπει να κάνω αντιπηκτικές από την εμβρυομεταφορά αρχικά και μετά θα πρέπει σε εγκυμοσύνη να ξανά κάνω έλεγχο στην 8 εβδομάδα περίπου.
 8. Έλα και συ τώρα, σιγά μην ξέρεις με ένα απλό πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχεις τι σημαίνει το προτείνω. Εξάλλου νομίζω δεν έχεις βγάλει δα και την φιλοσοφική.
 9. Έχουμε ζήσει και έξω από τον μικροκοσμό μας εμείς, μην ανησυχείς, τον φουμάρουμε πολλά χρόνια τον καπνό του εξωτερικού. Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έκανες τις προσπάθειες σου στο εξωτερικό, αφού συμφωνείς τόσο με τα πρωτόκολλά τους. Ένα τελευταίο και το κλείνω εδώ: ο έξυπνος υποχωρεί!
 10. Καμία πρόθεση δεν είχα να σε εξετάσω. Απλά επειδή τα δικά μου αγγλικά δεν φτάνουν στο επίπεδο σου σε ρώτησα. Ξέρεις σε ποιό κομμάτι δεν με κάλυψες; Τελικά στο forum γράφεις για να βοηθάς με τις γνώσεις σου τα υπόλοιπα κορίτσια όπως ισχυρίζεσαι;
 11. Δεν είπα ότι δεν έχεις γενικώς εμπειρία από εξωσωματικές και γιατρούς. Δεν νομίζω όμως ότι έχεις κάνει προσπάθεια εξωσωματικής σε χώρα του εξωτερικού, αν κάνω λάθος διορθωσέ με. Αναφέρεις το τι διαβάζεις στις σελίδες των κέντρων του εξωτερικού, που μπορεί να μην ισχύει στο 100%, αυτό που γράφουν, για να προσελκύσουν πελατεία. Εγώ προσωπικά, (δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιπες) δεν απαντάω αν δεν έχω σε κάποιο θέμα προσωπική εμπειρία. Το να λέμε όμως για την διεθνή τάση, γιατί εδώ μέσα γράφουν και διαβάζουν και κορίτσια που ζουν έξω και έχουν κάνει προσπάθειες στο εξωτερικό και έχουν κάνει και το Άμστερνταμ - Αθήνα, Πειραιάς- Κηφισιά, είναι το λιγότερο εκνευριστικό. Εσύ που ξέρεις την διεθνή βιβλιογραφία, μπορείς να με ενημερώσεις τι εξετάσεις ζητάνε στα κέντρα του εξωτερικού πριν την πρώτη εξωσωματική ή μετά από 3 και 5 αποτυχίες; Και δεν είναι καθόλου ειρωνική η ερώτηση.
 12. Όχι, έχουμε να κάνουμε διατριβή στις διεθνείς τάσεις.
 13. Πραγματικά όμως τσουρέκια με τις διεθνείς τάσεις. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν εμείς σε Αγγλία,Γαλλία, Γερμανία κτλ. θεωρούμαστε πιο χοντρόπετσες ή ζούμε σε άλλη χώρα. Γιατί εγώ από την εμπειρία μου και όχι από την εμπειρία της κουμπαράς του κρεοπώλη της γειτονιάς μου, ξέρω ότι δίνουν και σε αυτές τις χώρες δόσεις των 300. Και σε ηλικίες κάτω των 40. Για τον δε φυσικό δεν μου έχουν κάνει ποτέ αναφορά. Από την επίσης εμπειρία μου, μαγνήσιο μου έχει δώσει ο γυναικολόγος και στο εξωτερικό για να μην έχω έντονους πόνους τις μέρες της περιόδου. Αλλά τι ξέρουμε εμείς από διεθνείς τάσεις που τα ζούμε; Τα ξέρουν καλύτερα όσοι διαβάζουν το περιτύλιγμα που θέλει να πασάρει το κάθε κέντρο. Γιατί όπως έχει περυτίλιγμα το μεγάλο κέντρο της Ελλάδας(πιπέρι, μην λέω όνομα), ε έτσι θα έχουν και τα διεθνή.
 14. Και εγώ γνωρίζω κοπέλα που κατεβαίνει Αθήνα για ωοληψίες και τις εγχύσεις τις κάνει στην Θεσσαλονίκη με τον εκεί γυναικολόγο της. Δεν νομίζω ότι είχε λόγο να μου πει ψέματα.