Amica

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  34
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Amica

 1. Ίσως πριν 10 χρόνια να μην ρωτούσαν όπως τώρα: τι θέλετε να γίνει με τα πλεονάζοντα Α, β,γ και τώρα να είναι δύσκολο να αναζητηθούν οι βιολογικοί γονείς. Αυτό που έλεγε πάντως είναι, ότι πρέπει κάποια δημόσια αρχή να αποφασίσει και ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί μια δημόσια τράπεζα και να μπορούν από εκεί να παίρνουν όσοι θέλουν ή να να χρησιμοποιηθούν για βλαστοκύτταρα, κάτι τέτοιο.
 2. Δεν είναι απαραίτητα από ζευγάρι που έκανε παιδί. Μπορεί π.χ κάποιο ζευγάρι να κατέψυξε και στην πορεία να έκανε παιδί φυσιολογικά( ας είμαστε και λίγο αισιόδοξες) ή να χώρισε. Επίσης αν π.χ ένα ζευγάρι έφτιαξε 12 βλαστοκύστες, έπιασε με την πρώτη δίδυμα, άντε θα πήγε να κάνει και ένα τρίτο καθένα τέταρτο σου λέω εγώ, ε δεν νομίζω να έβαλε και τις 12 βλαστοκύστες. Οπότε περισσεύουν. Κοίτα λάθη π.χ μπορούν να γίνουν και στο εργαστήριο. Νομίζω στα συγκεκριμένα έχει παρέλθει η δεκαετία που προβλέπει ο νόμος. Και ίσως δεν είναι τόσο εύκολο από νομικής πλευράς. Δηλαδή είμαι σίγουρη ότι πολλοί δεν έχουν πληρώσει την κατάψυξη, αλλά φαντάζομαι, χωρίς να υπογράψει εκ νέου το ζευγάρι ότι συναινεί στην καταστροφή τους, δεν μπορούν να τα καταστρέψουν.
 3. Κλοπή είναι, αλλά σίγουρα θα είναι και ωάρια μέσα σε αυτά 17.000. Απλά θέλω να πω θα μπορούσε να πάρει από αυτά αν ήθελε και όχι από κοπέλες που ακόμα δεν έχουν κάνει δικό τους παιδί.
 4. Καλέ 17.000 έχει στην κλινική του στα αζήτητα από χρόνια. Αν ήθελε να βάλει ξένα, θα έβαζε από αυτά. Λέτε να γίνει σαν το σίριαλ, "παρθένα ζωή".
 5. Νομίζω ότι έχει δίκαιο η Konna και εγώ έχω ακούσει για 3 κάτω των 40 από εμβρυολόγο. Αλλα εξαρτάται και απο την καθε περίπτωση. Προφανώς αν μια κοπέλα πριν είχε αρκετές αποτυχίες, επιτρέπεται να βάλει τρία, σε κάποια που είναι η πρώτη προσπάθεια θα της βάλουν λιγότερα. Και φαντάζομαι ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, μαζί με τον γυναικολόγο,γιατί όπως είπε υπάρχει και το ενδεχόμενο τρίδυμης κύησης.
 6. Εγώ έχω καταλάβει και από ότι είδα και σε ξένα σαιτς ότι είναι του Σφακιανούδη. Και στο εξωτερικό από ότι έχω καταλάβει το κάνουν κάποιοι. Και στην Αμερική το κάνουν, με τρελό κόστος βέβαια, γρσψαν εμπειρίες κάποιες κοπέλες στο άλλο φόρουμ. Τώρα για το αν γεννήθηκαν παιδιά δεν το γνωρίζω. Για εξωσωματική έρχονται από το εξωτερικό, αλλά ας μην την πιάσουμε πάλι αυτή την κουβέντα.
 7. Το έχω ακούσει εγώ δυστυχώς και από γιατρούς στο εξωτερικό. Όταν είπα στον γυναικολόγο μου (επειδή διάβαζα ότι στην Ελλάδα τα κορίτσια κάνουν την εξέταση), να κάνω την εξέταση της θρομβοφιλίας πριν την ετ, μου είπε δεν έχεις. Όταν τον ρώτησα πως το ξέρετε; μου απάντησε, Ε θα το ήξερες αν είχες, γιατί θα είχε κάποιος στην οικογένεια ή όταν π.χ θα είχες πληγή δεν θα σταματούσε το αίμα. Ο δε εξωσωματικός μου είπε: οι ενέσεις θρομβοφιλίας δεν σώζουν το μωρό, αλλά προστατεύουν την μητέρα από το να πάθει κάτι. Τι να πω; Εγώ πάντως μια χαρά ακούω τα γεννάνε τα παιδάκια τους, όσες κάνουμε αντιπηκτικές. Και από ότι τελικά μου είπε η αιματολόγος στην Ελλάδα, εγώ πρέπει να κάνω αντιπηκτικές από την εμβρυομεταφορά αρχικά και μετά θα πρέπει σε εγκυμοσύνη να ξανά κάνω έλεγχο στην 8 εβδομάδα περίπου.
 8. Έλα και συ τώρα, σιγά μην ξέρεις με ένα απλό πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχεις τι σημαίνει το προτείνω. Εξάλλου νομίζω δεν έχεις βγάλει δα και την φιλοσοφική.
 9. Έχουμε ζήσει και έξω από τον μικροκοσμό μας εμείς, μην ανησυχείς, τον φουμάρουμε πολλά χρόνια τον καπνό του εξωτερικού. Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έκανες τις προσπάθειες σου στο εξωτερικό, αφού συμφωνείς τόσο με τα πρωτόκολλά τους. Ένα τελευταίο και το κλείνω εδώ: ο έξυπνος υποχωρεί!
 10. Καμία πρόθεση δεν είχα να σε εξετάσω. Απλά επειδή τα δικά μου αγγλικά δεν φτάνουν στο επίπεδο σου σε ρώτησα. Ξέρεις σε ποιό κομμάτι δεν με κάλυψες; Τελικά στο forum γράφεις για να βοηθάς με τις γνώσεις σου τα υπόλοιπα κορίτσια όπως ισχυρίζεσαι;
 11. Δεν είπα ότι δεν έχεις γενικώς εμπειρία από εξωσωματικές και γιατρούς. Δεν νομίζω όμως ότι έχεις κάνει προσπάθεια εξωσωματικής σε χώρα του εξωτερικού, αν κάνω λάθος διορθωσέ με. Αναφέρεις το τι διαβάζεις στις σελίδες των κέντρων του εξωτερικού, που μπορεί να μην ισχύει στο 100%, αυτό που γράφουν, για να προσελκύσουν πελατεία. Εγώ προσωπικά, (δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιπες) δεν απαντάω αν δεν έχω σε κάποιο θέμα προσωπική εμπειρία. Το να λέμε όμως για την διεθνή τάση, γιατί εδώ μέσα γράφουν και διαβάζουν και κορίτσια που ζουν έξω και έχουν κάνει προσπάθειες στο εξωτερικό και έχουν κάνει και το Άμστερνταμ - Αθήνα, Πειραιάς- Κηφισιά, είναι το λιγότερο εκνευριστικό. Εσύ που ξέρεις την διεθνή βιβλιογραφία, μπορείς να με ενημερώσεις τι εξετάσεις ζητάνε στα κέντρα του εξωτερικού πριν την πρώτη εξωσωματική ή μετά από 3 και 5 αποτυχίες; Και δεν είναι καθόλου ειρωνική η ερώτηση.
 12. Όχι, έχουμε να κάνουμε διατριβή στις διεθνείς τάσεις.
 13. Πραγματικά όμως τσουρέκια με τις διεθνείς τάσεις. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν εμείς σε Αγγλία,Γαλλία, Γερμανία κτλ. θεωρούμαστε πιο χοντρόπετσες ή ζούμε σε άλλη χώρα. Γιατί εγώ από την εμπειρία μου και όχι από την εμπειρία της κουμπαράς του κρεοπώλη της γειτονιάς μου, ξέρω ότι δίνουν και σε αυτές τις χώρες δόσεις των 300. Και σε ηλικίες κάτω των 40. Για τον δε φυσικό δεν μου έχουν κάνει ποτέ αναφορά. Από την επίσης εμπειρία μου, μαγνήσιο μου έχει δώσει ο γυναικολόγος και στο εξωτερικό για να μην έχω έντονους πόνους τις μέρες της περιόδου. Αλλά τι ξέρουμε εμείς από διεθνείς τάσεις που τα ζούμε; Τα ξέρουν καλύτερα όσοι διαβάζουν το περιτύλιγμα που θέλει να πασάρει το κάθε κέντρο. Γιατί όπως έχει περυτίλιγμα το μεγάλο κέντρο της Ελλάδας(πιπέρι, μην λέω όνομα), ε έτσι θα έχουν και τα διεθνή.
 14. Και εγώ γνωρίζω κοπέλα που κατεβαίνει Αθήνα για ωοληψίες και τις εγχύσεις τις κάνει στην Θεσσαλονίκη με τον εκεί γυναικολόγο της. Δεν νομίζω ότι είχε λόγο να μου πει ψέματα.
 15. Και εμένα πρόσφατα μέσα σε ένα πακέτο άλλων εξετάσεων ήταν και η συγκεκριμένη.
 16. Νεφέλη καλημέρα, προσπάθησα και άλλη φορά και σήμερα να σου στείλω προσωπικό μήνυμα να ρωτήσω κάτι. Αλλά μου λέει ότι δεν μπορείς να λάβεις μηνύματα. έχεις την καλοσύνη να μου γράψεις, να ρωτήσω κάτι;
 17. Και όπως βλέπεις άσχετη και από παράθεση
 18. Συγγνώμη αν έχω κάνει λάθος παράθεση. πρόσφατα σε κλινική μου είπαν για προεμφυτευτικό, ότι θα πρέπει να μιλήσει κάποιος με το εκάστοτε νομικό τμήμα της κλινικής και θα πρέπει να γίνει κάποια αίτηση( στην δημόσια αρχή υποβοηθούμενης ή κάτι αντίστοιχο που δεν θυμάμαι). Αυτό που κατάλαβα από το νομικό τμήμα είναι ότι πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις π.χ επαναλαμβανόμενες μη εμφυτεύσεις, αποβολές, κάποιο πρόβλημα Ίσως στους καρυοτυπους.
 19. Εξάλλου δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το γεγονός, ότι πολλά ζευγάρια Ελλήνων του εξωτερικού έρχονται στην Ελλάδα για εξωσωματική μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στο εξωτερικό. Τι όφελος έχουν να κάνουν εξωσωματική στην Ελλάδα, από την στιγμή που στο εξωτερικό κάποιες προσπάθειες τις καλύπτει σε μεγάλο μέρος η ασφάλεια. Μήπως δεν έχουν που να ξοδέψουν τα χρήματα που θα χρειαστούν εδώ για αεροπορικά, ενέσεις, εξετάσεις, διαμονή, εμβρυομεταφορά και πόσα άλλα; Όχι βέβαια. Πιο ακριβά τους κόστιζε μια προσπάθεια εδώ. Απλά εδώ θαε σε ξεσκονίσουν για αυτό και έρχονται. Γνωρίζεις πολλές κοπέλες εξωτερικό που μετά από αποτυχίες να τις παραπέμπουν σε αιματολόγο, Ενδοκρινολογο και άλλες ειδικότητες όπως εδώ. Όχι. Έχουν ένα πρωτόκολλο και κάνουν. Διέγερση, ωοληψία, εμβρυομεταφορά και πάλι από την αρχή. Ούτε μέτρηση προγεστερόνης, ούτε θυρεοειδή, ούτε εστραδιόλη πριν τίποτα. Α συγγνώμη κάνουν λίγο πριν αδεθετήσεις έναν υπέρηχο για τυχόν Κύστες πριν αρχίσεις την προσπάθεια.
 20. Δεν ξέρω τι έξτρα παροχές έχει η γνωστή σου. Αλλά στην Γερμανία κανείς μα κανένας γιατρός που έχει ιατρείο(απλό ιατρείο), δεν κάνει τοκετό, ούτε κανενός άλλου είδους χειρουργείου. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να έχεις ιατρείο και να δουλεύεις και σε δημόσια νοσοκομείο ή να κάνεις τοκετούς και στο Ρέα και στο Γαία και στο Μητέρα και στο Ιασώ κτλ. Κανένας μα κανένας γυναικολόγος που σε παρακολουθεί στην εγκυμοσύνη, θα είναι μαζί σου την ώρα του τοκετού. Κάπου το έχει μπερδέψει η γνωστή σου ή είναι η πρώτη που το κατάφερε.
 21. Η αδερφή της φίλης σου, προφανώς δεν παρουσίασε επιπλοκές στον τοκετό. Αν θα παρουσίαζε επιπλοκές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν επειδή τα ραντεβού δεν θα ήταν σε απόσταση δύο και μηνών το ένα από το άλλο. Η αν θα της δινόταν η δυνατότητα να πληρώσει κάποιες εξετάσεις από την τσέπη της για να έχει τα παιδιά στην αγκαλιά της και όχι στο νεκροταφείο όπως άλλες μανούλες, δεν ξέρω αν θα είχε την ίδια άποψη. Στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι εδώ μιλάμε για γυναίκες που είχαν εύκολη, γρήγορη σύλληψη και ανέφελη εγκυμοσύνη, αλλά για κοπέλες που μετά από προσπάθειες έφτασαν στο θετικό τεστ και το να χάνονται παιδάκια από λάθη στο σύστημα και των γιατρών δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο. Από όσο διαβάζω εδώ τουλάχιστον το τράχηλο στα κορίτσια που έφτασαν με τα κόπων και βασάνων στην εγκυμοσύνη τον μετράνε τακτικά. Και όχι μια φορά σήμερα και μια φορά σε 3 μήνες.
 22. Από όσο ξέρω όμως, τις περισσότερες από εσάς, εδώ μέσα σας παρακολουθεί ένας γυναικολόγος που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και που στις περισσότερες από εσάς έχει δώσει το κινητό του για ώρες εκτός γραφείου και όταν πλησιάσει με το καλό η ώρα του τοκετού θα σας περιμένει στο μαιευτήριο για τον τοκετό. Στην Γερμανία αυτός που θα δεις την ώρα που σπάσανε τα νερά, θα τον δεις και θα σε δει πρώτη φορά. Ε όπως και να το κάνεις έχει μια διαφορά να έχεις και την επιλογή του γιατρού. Φυσικά και στην Ελλάδα δεν έχουν όλες την πολυτέλεια να γεννήσουν στο ιδιωτικό με τον γυναικολόγο που επέλεξαν. Απλά έξω δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογή.
 23. Αυτό που δεν έγινε κατανοητό είναι ότι εδώ, αν εγώ θέλω και είμαι διατεθειμένη (γιατί είμαι υπερβολικά αγχώδης, γιατί είμαι υποχόνδρια, γιατί έχω καεί στο χυλό, πες το όπως θες) να σκάσω το πενηντάρικο στον ιδιώτη γιατρό να μου φύγει το άγχος ότι όλα προχωράνε καλώς έχω την δυνατότητα. Έξω απλά δεν έχεις την δυνατότητα.
 24. Για να το λες εσύ, ίσως και να έχεις περισσότερη εμπειρία για το τι ισχύει στην Γερμανία. Αλλά δεν ισχύει αυτό που λες και άσε να το γνωρίζω καλύτερα. Εδώ πας κάνεις την εξωσωματική σου, ακούς καρδιά και από κει και έπειτα αναλόγως το κέντρο διαλέγεις αν θα σε παρακολουθήσει ο ίδιος γιατρός και αν θα είναι στην γέννα. Πώς είναι το πράγμα στην Γερμανία: πας στο κέντρο, ακούς καρδιά, τελείωσε. Από κει και ύστερα ο γυναικολόγος σου. Έχεις πόνους σήμερα το βράδυ πας νοσοκομείο. Πρέπει να κάνεις περιδεση, αποξεση, ήρθε η στιγμή της γέννας; στο νοσοκομείο και σε όποιον τύχει. Ο γυναικολόγος είναι μόνο για παρακολούθηση. Ούτε λαπαροσκόπηση, ούτε υστεροσκοπηση ούτε σαλπιγγογραφια. Όλα αυτά απλά σε παραπέμπει σε ένα νοσοκομείο και ούτε όνομα γιατρού δεν σου προτείνει.