ΕιρήνηΣ

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  52
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όμως αυξήθηκε ο πόνος σου, ε; δηλαδή δεν ήταν ο ίδιος πόνος όταν πήγες και λίγο πριν γεννήσεις; Νομίζω μετά τα 6 εκατοστά γίνεται πολύ έντονος και πιο συχνός. Εμένα μου είπε η γιατρός πριν 10 μέρες που πήγα ότι ήταν 3 και κάτι ο τράχηλος. Και είδε ότι η μικρή ήταν λίγο πιο χαμηλά επειδή συνήθως ήταν πάρα πολύ ψηλά. Μου είπε και η μαία μετά τις 37 εβδομάδες να κάνω μασαζ στις ρωγες και στο στήθος, σεξ και να κατεβαίνω σκάλες. (ανέβασμα με ασανσέρ και να τις κατεβαίνω) και πολύ περπάτημα φυσικά μπας και έρθει λίγο πιο νωρίς και δεν περάσω τις μέρες μου πάλι.
 2. Στο 1ο δεν ένιωσα καθόλου πόνο. Ήταν όσο ψηλά το μωρό που δεν πονούσα καθόλου. Και μη νομίζεις ότι στο 2ο είχα υποστηρικτικο γιατρό. Σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς συγκεκριμένο γιατρό και με έβαλε ο διευθυντής να υπογράψω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Και εννοείται ότι ήθελαν να με βάλουν μέσα μερες πιο νωρίς και έστησα πόδι ότι θα περιμένω να έρθει φυσικά. Τώρα ευτυχώς βρήκα μια πολύ καλή γιατρό υπέρ του φυσιολογικου και μου είπε ότι θα του δώσουμε τις μέρες του. 6 Σεπτεμβρίου έχω Πητ και μου είπε ότι σίγουρα θα τις περάσω πάλι επειδή έχω μακρυ τράχηλο. Εσυ πότε έχεις Πητ?
 3. Ε ναι δε νόμιζω να σου ξανάσυμβεί το ίδιο. Κάθε τοκετός είναι διαφορετικος. Περίεργο και σε άφησε κιόλας και δεν σε πηγε καισαρική πιο νωρίς. Εμενα το πρώτο ήταν μετωπική προβολή και δεν κατέβαινε με τίποτα. Αλλά με έβαλε με πρόκληση μια εβδομάδα πριν την Πητ μου, δεν ήταν έτοιμο το μωρό, ήταν πολύ ψηλά και μετά από ένα 12 ωρο και 8 εκατ. διαστολή μου είπε ότι πέφτουν οι παλμοί και με έβαλε καισαρική. Στο 2ο πέρασα 10 μέρες την πητ, έσπασαν τα νερα και σε 4 ώρες είχα γεννησει. Με βεντούζα και γω, επειδη τότε (12 χρόνια πριν) ήταν στάνταρ διαδικασία να σε γεννούν με βεντούζα αν είχες κάνει προηγούμενη καισαρικη. Αλλά δεν είχα κανένα θέμα με τα ράμματα και τον πόνο από κάτω. Ούτε που ξέρω πόσα μου είχαν κάνει, το μόνο που θυμάμαι είναι λίγο τσούξιμο στην αρχή αλλά όχι πόνο.
 4. Ωχ ταλαιπωρηθηκες πολύ με την περινεοτομη. Ελπίζω να μην χρειαστεί αυτή την φορά. Η επισκληριδιος μπαίνει μετά τα 3 εκατοστά. Εγω είμαι στην Κύπρο, είναι 450€ αλλά αν σκεφτείς ότι όλα τα άλλα είναι δωρεάν και σε καλή κλινική, μια χαρά. Δεν ξεκινησε φυσιολογικά ο τοκετός σου ε; φαντάζομαι ότι μπήκες με πρόκληση για να ήταν τόση ώρα χωρίς εξέλιξη.
 5. Κοπέλες όσον αφορά την επισκληριδιο ήμουν έτσι κι έτσι να κάνω. Σήμερα όμως μου είπε η μαία πως όταν έχουμε πόνους στην γέννα το σώμα μας απελευθερωνει ενδορφινες και βοηθά να χαλαρώσουμε και μεις και το μωρό. Με την επισκληριδιο δεν υπάρχουν πόνοι άρα ούτε και ενδορφινες. Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε εμείς πιο ήρεμες καθώς δεν πονάμε όμως το μωρό μας στρεσαρεται παραπάνω καθώς δεν υπάρχουν οι ενδορφινες για να χαλαρώσει. Οπότε αποφάσισα να μην κάνω (συν του ότι είναι και 450€) μια ώρα είναι οι δυνατοί πόνοι, θα κάνω υπομονή.
 6. Η περινεοτομη όμως είναι στάνταρ διαδικασία, νομίζω όλοι την κάνουν προληπτικά. Πρέπει να το ζητήσεις και πάλι μπορεί να αρνηθεί ο γιατρός. Σίγουρα είναι καλύτερα ένας φυσικός τοκετός εφόσον όλα πάνε καλά και ομαλά. Φυσικά πρέπει να το αποδεχτείς ότι για κάποιες ώρες θα πονάς πάρα πολύ. Πλέον δεν έχουμε καμία ανοχή στον πόνο. Και φυσικά εύκολο να το λέω τώρα αλλά εκείνη την ώρα θα παρακαλώ για κάτι που θα ανακουφίσει τον πόνο. Στην τελευταία μου γέννα που το πάλεψα τόσο για φυσικό ήρθε και στιγμή που σκεφτόμουν να τους πω για καισαρική γιατί ένιωθα ότι δεν άντεχα άλλο. @Ασίαο δεύτερος είναι κατά κανόνα πιο εύκολος και γρήγορος απτον πρώτο. Μην αγχώνεσαι. @Ismini82 άρα πας για καισαρική; ή για φυσιολογικό με επισκληριδιο;
 7. Γιατί όχι επισκληριδιο; Σε ρωτάω γιατί αυτός θα είναι ο δεύτερος φυσιολογικός τοκετός που θα έχω και το σκέφτομαι για επισκληριδιο. Ο πρώτος ήταν εντελώς φυσικός αλλά ο πόνος ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσα να τον διαχειριστώ. Ίσως επειδή ήταν γρήγορη η εξέλιξη και από 2-3 εκατοστά πήγα στα 10 μέσα σε μια, δύο ώρες. Δηλαδή είχα χάσει επαφή με το περιβάλλον, νόμιζα θα πεθάνω απτον πόνο, ήταν όλα θολά και δεν θυμόμουν μετά πολλά πράγματα. Εννοείται πως δεν θέλω να περάσω το ίδιο γι αυτό θέλω ή επισκληριδιο ή μια καλή μαία να με βοηθά με τις αναπνοές κλπ.
 8. Α και μένα μου το κάνει. Μου τις δείχνει κιόλας που είναι κόκκινες ή μπλε. Αλλα δεν ήξερα ότι το λένε ντοπλερ. Συζητησατε καθόλου με τον γιατρό για τον τοκετό; αν θέλετε επισκληριδιο, μαία, φυσικό ή καισαρική κλπ;
 9. Εγώ πρώτη φορά το άκουσα. Νόμιζα ότι παντού πρέπει να φέρεις τα δικά σου ρούχα και σεντόνια.
 10. Και γω είμαι στα ίδια κιλά με σένα και επίσης με τις ίδιες απορίες. Για την κλινική θα βάλω 5-6 εσωτερικά φανελάκια με 5-6 μακρυμανικα φορμακια, 2 σκουφάκια και καλτσουλες. Με το κλιματιστικό θα χρειάζεται σίγουρα μακρύ. Μετά στο σπίτι με κοντομάνικα γιατί νομίζω θα κάνει ακόμα ζέστες. Για 0-3 έχω πάρει λίγα γιατί ξέρω ότι θα τα βάλει πολύ λίγο. Τα 3-6 όλα μακρυμανικα. Για το εμβόλιο ούτε εγώ το έκανα και όσο μπορώ θα το καθυστερήσω.
 11. Τι ακριβώς είναι το ντοπλερ; Χάχαχαχα είσαι σίγουρη; εγώ για το μόνο που δεν ανυπομονώ είναι αυτά τα αξημερωτα βράδια. Εμείς μόλις στήσαμε το κρεβατάκι και αυτή την εβδομάδα θα πάρουμε και τα υπόλοιπα. Επίσης ξεκίνησα μαθήματα ανωδυνου τοκετού για να μάθω αναπνοές κλπ. Έκανε κάποια άλλη;
 12. Ούτε εγώ πήρα κάτι ακόμα. Μην αγχώνεσαι. Λέω να ξεκινήσω από τέλος του μήνα. Ρουχαλάκια νομίζω λίγα θα χρειαστούν κοντομάνικα. Μπορεί να κάνει λίγο ζέστη τον Σεπτέμβρη ακόμα Οκτώβρη δεν θα θέλει μακρομανικο λογικά;
 13. Εννοείς συσπάσεις braxton hicks? Που σφίγγει πολύ η κοιλιά και μετά περνάει; εμένα με πιάνουν τις τελευταίες μέρες αλλά όχι συχνά.
 14. Σου έβαλε ειδική διατροφή; ή σου είπε κάτι άλλο που πρέπει να προσέχεις;
 15. Ωχ κατάλαβα. Ναι έχεις δίκαιο. Είναι κουραστικό. Είχα και γω πίεση σε προηγούμενη εγκυμοσύνη. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αλλά θεωρώ ότι γενικά πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας ειδικά στην εγκυμοσύνη. Εγώ σκέψου πάω γυμναστήριο κάθε μέρα (με ειδικές ασκήσεις φυσικά και πάρα πολύ διάδρομο) και προσέχω τι τρώω και έχω βάλει ήδη 10 κιλά. Το καλό είναι ότι είμαστε σχετικά στο τέλος άρα 2-3 μήνες σου έμειναν για να προσέχεις. Ενημέρωσε μας τι θα σου πει ο διαβητολογος.