• Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  395
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ε, μα καφέ;;;; Δεν κάνουμε πες τους τέτοια λάθη!!!! Κουκουβάγια= ζουμερο ή λεμονοπιτα. Και για συνοδευτικό ο καφές! Οχι, πες!!! Θα βρείτε τέτοιο στο Ζάππειο;;;
 2. Όνειρο είναι τα Χανιά!!!!! Δεν πιστεύω να μην πήγατε για γλυκό στην κουκουβάγια;;;; Εγώ είμαι Ηράκλειο, δεν έχει τις χαρές Χανίων και Ρεθύμνου αλλά τι να κάνουμε;;;;;
 3. Ααααα έχουμε εύκολη πρόσβαση!!!!! Κρήτη!!!!! Να ρθειτε, να ρθειτε!!!!!!
 4. Εγώ από νησί... Ακόμα πιο μακρυά!!!
 5. Οχι, δεν σχετίζεται με αυτό που θες. Αν δεν κάνω λαθος, γιατί με την έμφυτευση δεν τα πάω καλά ακόμα, υπάρχει εξέταση που δείχνει πότε είναι ανοιχτό το παράθυρο εμφύτευσης. Ελπίζω να το λέω σωστά. Το νησάκι ή η Κάντι που ξερουν αρκετά ίσως μπορούν να βοηθήσουν.
 6. Υπάρχουν εργαλεία υπολογισμού στο ίντερνετ. Γράψε υπολογισμός κυησης με βλαστοκυστη 5 ημερών και ακολούθησε ένα συνδεσμο. Βάζεις τις ημερομηνίες και τσουπ υπολογίστηκε. Γίνεται και ημερολογιακά αλλά δεν ξέρω να σε βοηθήσω.
 7. Πετάγομαι από το διπλανό φόρουμ γιατί μου άρεσε η ερώτηση κι αν μπορώ να βοηθήσω. Λοιπόν θα ψάξεις σε σελίδες καιρού να δεις περίπου τι καιρό θα έχει τις μέρες που θα πάτε. Μπορεί να έχει και βροχη, οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Έχει ζέστη με υγρασία λόγω του ποταμού, μη φανταστείς τρομερά και χαλιά πράγματα αλλά δεν είναι η ξηρή ζέστη που έχετε στην Αθήνα. Επειδή είμαι από νησί με υγρασία τη ζέστη της Αθήνας την παλεύω άνετα! Θα πάρεις και για εσάς μπουφάν αδιάβροχο φθινοπωρινά. Θα πάτε Βιέννη; Αν θες να σου προτείνω και μέρη και ανάλογα μέντα γούστα σας και τις ανάγκες του μωρού τα προσαρμόζετε. Για ρουχαλακια ας σου πουν οι μανουλες γιατί δεν έχω ιδέα. Να έχεις στο μυαλό σου ότι τώρα εκεί είναι όπως αρχές Σεπτεμβρίου εδώ.
 8. Αυτό με την έμφυτευση δεν το κατέχω ακόμα ως αντικείμενο. Πάσχω ακόμα αλλά θα το μάθω. Εμπειρικά σου απαντώ ότι παθολογικό έμβρυο συνελαβα φυσιολογικά. Αλλά φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό που διαβάζεις.
 9. Φυσικά και εμφυτεύονται. Απλα η διακόπτεται νωρίς ή πιο αργά ή έρχεσαι αντιμέτωπος στην αυχενική η στον β επιπέδου. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της ηλικίας αλλά όσο να το πεις παίζει κι αυτή το ρολακι της. Σε μικρές βέβαια ηλικίες και με καθαρό καρυότυπο είναι πιο σπάνιο.
 10. Σωστα. Ούτε κι εγώ είμαι εμβρυολογος. Μακάρι να είχαμε κι έναν ειδικό στην παρέα να μας λύσει αυτή την απορία. Εγώ είμαι 100% βέβαιη γιατί το έχω και πολύ πρόσφατο ότι όχι με pgd, όχι με pgs αλλά με ngs ελέγχεις δομικές και αριθμητικές χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Αυτό τώρα που λες ότι σε μετέπειτα στάδιο προκύπτουν νέες ανωμαλίες δεν το έχω ξανακοίταζω. Επιφυλάσσομαι όμως να βρω βιβλιογραφία ξενη για να μάθω τι ισχύει ως άμεσα ενδιαφερόμενη. Καλά μην φανταστείς ότι εμείς έχουμε πάρει διδακτορικό ακόμα!!! Για να μην γίνει παρεξήγηση αυτό είναι εικασία δική μου. Γιατί ναι μου πέρασε από το μυαλό ότι ζοριζοντας τον οργανισμό κάποια ωάρια χάλασαν. Το ξέρει κανένας; Οχι. Αλλά δεν είχα υπομονή να κάνω φυσικούς. Άσε που δεν είμαι και Αθήνα οπότε θα είχα πολλά περισσότερα έξοδα.
 11. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιο λάθος διορθώνεται και απορρίπτεται στον πλακούντα, αλλιώς η κύηση δεν προχωρά. Είχα και ένα τέτοιο εμβρυακι. Εγώ προσωπικά δεν θα το κρατήσω, γιατί μας είπαν ότι είναι σοβαρό πρόβλημα αυτό που δημιουργεί. Εμάς το άγχος μας ήταν να μας πάρουν τηλέφωνο και να μας πουν ότι έχουμε 5ης μέρας. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν κατάλαβα καλά από τη συζήτηση με την εμβρυολογο, αυτοί πρέπει να καταλαβαίνουν αν ενδέχεται να προχωρήσουν. Σκέψου ότι εμάς μας είπαν αρχικά για πέντε τρίτης μέρας και την πέμπτη μέρα με πήρε να μου πει ότι τελικά προχώρησε κι άλλο ένα. Παρτυ εκανα. Οπότε το σχέδιο του προεμφυτευτικου κάποιες ελάχιστες φορές ακυρώνεται, γιατί φαίνεται ότι δεν θα φτάσουν παραπέρα. Επίσης μου είχε πει ότι για κάποιες ασθένειες, δεν έχω συγκρατησει, λεπτομέρειες, θέλουν κύτταρα τρίτης μέρας. Εκεί επειδή είναι λίγα, πρέπει ο εμβρυολογος να είναι τσάκαλος για να μην χαθούν. Το πάγωμα ξεπάγωμα έχει πάντα τους ίδιους κινδύνους ασχέτως προεμφυτευτικου όταν η ετ γίνεται σε επόμενο κύκλο. Κι εκεί ρόλο μεγάλο παίζει το εμβρυολογος και οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Για εσάς έχουν αποφανθεί οι γενετιστες ότι δεν χρειάζεται και όντως ούτε πολλές ορμόνες παίρνεις για να πεις ότι χάλασαν απο τα φάρμακα, καλό καρυότυπο έχεις, καλό ενδομήτριο και λειτουργικότητα, ρυθμισμένα τα αυτοάνοσα. Μόνο με το ατού το οικονομικο του ναυτικού και με ένα παιδί στην αγκαλιά μπορει κι εγώ να το ρισκαρα για να καθησυχάσω τον εαυτό μου ότι το έχω προσπαθήσει ποικιλοτρόπως. Πρέπει να το είχαμε ξανασυζητήσει, αλλά η μνήμη μου ασθενεί. Όταν έκανα εγω, ακολούθησα από επιλογή τη μέθοδο που ελέγχει όλα τα χρωμοσώματα. Μήπως ζητήσατε να ελεγχθεί κάτι συγκεκριμένο και όχι όλα; Γιατί εμένα με διαβεβαίωσαν ότι σε ο,τι έχει να κάνει με χρωμοσωμικη ανωμαλία θα είναι ελεγμένα. Και μάλιστα με ενημέρωσαν και πόσες μεγαβασεις πιάνουν τα μηχανήματα τους. Και καλά ότι πιάνουν και μικροελλειψεις. Επισης δεν χανουν εμβρυα στον έλεγχο γιατί ήδη τους έχουν αφαιρεθεί κύτταρα και πλέον όταν γίνεται ο έλεγχος είναι κατεψυγμένα. Ο κίνδυνος παίζει στο ξεπάγωμα όπως είπα παραπάνω. Εγω και μιλάω μόνο για μένα με βεβαιότητα λέω ότι αν δεν υπήρχε ο προεμφυτευτικος ήταν έντονο το σενάριο να μείνω χωρίς παιδί, όσο κι αν άργησα για λόγους εγωιστικους να το παραδεχτώ. Κι επίσης σαν συμπέρασμα εδώ και μήνες εχω καταλήξει ότι το μεγάλο ευχαριστώ στο τέλος θα το χρωστάω από κοινού στην εμβρυολογο με το γιατρό. Σε αυτούς πρέπει να επενδύουν τα κέντρα, οι αφανείς ήρωες και στο κατάλληλο περιβάλλον, τα καλλιεργητικά υγρά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει το γιατί. Αν με ρωτάς την άποψη μου γιατί μπαίνοντας σε προγράμμα υποβοηθούμενης ε βρε αδερφέ θες να ξέρεις ότι πάνε όλα καλά από την αρχή σε μεγαλύτερο ποσοστό.
 12. Θα συμφωνήσω μαζι σας στο κομμάτι που λέει ότι ο προεμφυτευτικος δεν ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια! Και για λόγους οικονομικούς. Ναι, γιατί αν έχεις κάνει καρυότυπο ζεύγους και είναι καθαρός έχεις το περιθώριο να ρισκάρεις και να κάνεις εμφυτεύσεις. Θα πρέπει όμως να το συζητήσετε με γενετιστές ούτε καν μόνο με τον γυναικολόγο σας. Δεν είναι ειδκκοι. Ο γυναικολόγος μου, όχι ο εξωσωματικος, μου είπε ότι υπερβάλλω και ότι θα έπρεπε να το ρισκαρω με φυσική σύλληψη. Οταν του έδειξα την έκθεση του εργαστηρίου ξέρεις τι μου είπε; "Ξέχνα ο,,τι σου ειπα!!!!! Εγώ έκανα προεμφυτευτικο και σκέψου μόνο αυτό 5/6 βλαστοκυστες μου ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!! Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι πόνο Ψυχικό θα περνούσα αν τις εκανα εμφυτεύσεις και έφευγαν, αν έκανα εμφυτεύσεις και δεν πετύχαιναν η αν ήμουν πάλι άτυχη και κρατιόταν μέχρι να το ανακαλύψω στην αυχενική!!!5/6!!!! Ο προεμφυτευτικος δεν είναι πανάκεια, αλλά δεν χάνονται έμβρυα όταν το εργαστήριο είναι σοβαρό. Δεν χάνονται γιατί γίνεται σε κύτταρα 5ης ημέρας συνήθως που είναι πολλά. Το ρίσκο είναι όταν γίνεται σε έμβρυα 3ης ημέρας, που τα κύτταρα είναι λίγα αλλά αυτό σήμερα σπανίζει. Δεν συστήνεται εύκολα και ευτυχώς, γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνεις οοοοοολη τη διαδικασία μέχρι την ωοληψια και ένα έμβρυο που θα επιζούσε αν ήταν τρίτης μέρας, να μην φτάσει να γίνει βλαστοκυστη. Άρα να χάσεις την ετ. Ή μπορεί να το χάσεις στο ξεπαγωμα, γιατί για να γίνει ο έλεγχος πάει κατάψυξη συνήθως και σε επόμενο κύκλο η ετ. Και ο τρίτος λόγος είναι γιατί απαιτεί φουλ διέγερση για να παραχθούν πολλά ωάρια με ο,τι συνεπάγεται αυτό. Γίνεται βέβαια και σε φυσικό κύκλο αρκεί να μην είσαι ανυπόμονη όπως εγώ. Το εξηγώ γιατί κι εμένα μου πήρε πολυυυυυ καιρό για να καταλάβω γιατί έξωσωματικη και προεμφυτευτικος δεν πάνε πακέτο όπως στην Αμερική και σίγουρα θα μας διαβάζει κάποια κοπέλα που μπορεί να τον χρειάζεται και να την αποπροσανατολισουμε.
 13. @Ninaki26, ρωτουσες πριν καιρό για γιατρούς ειδικούς στις εξωσωματικές στο Ηράκλειο. Μετά από αιωνες....το είδα!!!! Λοιπόν επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα με τις ειδικότητες ρώτησα το γιατρό μου. Δυστυχώς στο Ηράκλειο εξειδικευμένους στην εξωσωματική αιματολογικής, ανοσολογικής και ενδοκρινολόγους δεν έχουμε. Αν θέλεις όμως μπορώ να σου πω ποιους μου σύστησε εμένα.
 14. @Anna-Vangelis, συγχαρητήρια!!!!! Ήρεμη και ευχάριστη εγκυμοσύνη να έχεις κορίτσι!!!!
 15. @Koukou17, όχι δεν ρώτησα, σε πρωτοσέλιδο εφημεριδας το είδα και εκνευρίστηκα πρωί πρωί.