κοτοπουλάκι

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  564
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεν έχω όνειρα, ούτε οραματίζομαι την ιδανική γέννα, κάτι πιο ήπιο σκεφτόμουν, στην πορεία βέβαια βλέποντας κ κάνοντας..
 2. Αυτό είναι τρομερό.. δεν υπάρχουν λόγια.. εύχομαι αυτή η φορά να είναι η τυχερή σου.
 3. Δεν κατάλαβα να μην αναλαμβάνει να με ξεγεννήσει με άλλο τρόπο. Εγώ του είπα όταν μου μίλησε για καισαρική με ολική ότι δεν έχω σκεφτεί μια τόσο επεμβατική γέννα κ μου απάντησε ότι μέχρι τότε θα το δούμε κ να συνεχίσω τις ασκήσεις μου κ τα μαθήματα τοκετού. Δεν είμαι γενικά κατά της καισαρικής, όταν χρειάζεται να γίνει σώζει ζωές αλλά δεν θέλω να ξεκινάμε με αυτή την προοπτική χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος που επιβάλλει το παιδί να γεννηθεί έτσι. Η βοηθός μητρότητας εξειδικευμένη σε θέματα αναπηρίας μπορεί να μου μεταφέρει εμπειρίες από άλλες μαμάδες με το ίδιο πρόβλημα που έχω εγώ. Μπορεί να με βοηθήσει να επιλέξω με αυτοπεποίθηση τον τρόπο που θα έρθει στον κόσμο το παιδί μου απαριθμώντας μου τα οφέλη κ τους κινδύνους. Δεν θα ήθελα να αλλάξω γιατρό γιατί μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένη, δεν θα ήθελα όμως επίσης να μπω σε τόσο επεμβατική γέννα αν δεν το επιβάλλει το παιδί. Όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχει πουθενά οδηγία οι γυναίκες με σκπ να γεννούν τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό και δεν το βλέπω ως τη μοναδική λύση. Ίσως επειδή δεν αντιμετωπίστηκα ποτέ ως ειδική περίπτωση σε επεμβάσεις μου κακοφάνηκε κάπως αυτή η πρόταση. Επειδή με ξέρω κ θέλω να έχω τον έλεγχο της κατάστασης δεν νομίζω πως θα το άντεχα να είμαι απούσα σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής μου. Να πω επίσης για όσες δεν το ξέρουν η περίοδος μετά τη γέννα είναι επίφοβη για υποτροπή της νόσου ανεξάρτητα από τον τρόπο που έγινε ο τοκετός. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ολική αναισθησία έχει τον ίδιο κίνδυνο να προκαλέσει επιδείνωση της νόσου, γι’ αυτό κ όταν έκανα προ λίγων ετών ολική νάρκωση φοβόμουν 1 μήνα μετά για υποτροπή. Ευτυχώς δεν είχα. Το καλό είναι ότι οι έρευνες υποστηρίζουν πως μακροπρόθεσμα η υγεία της μαμάς με σκπ δεν επηρεάζεται από τη γέννα αλλά ακολουθεί την πορεία που είχε και πριν. Θα ρωτήσω το νευρολόγο, θα ρωτήσω κ το γιατρό μου στην Ιρλανδία, θα ρωτήσω κ τη βοηθό μητρότητας, θα ρωτήσω κ τη μαία κ άλλες μαμάδες με σκπ σε Ελλάδα κ εξωτερικό κ θα σκεφτώ καλά την απόφασή μου. Ελπίζω να καταφέρω να πάρω την πιο σωστή απόφαση για μένα γιατί όλο αυτό εμένα αφορά, εγώ θα έχω τα οφέλη κ τις συνέπειες κάθε επιλογής.
 4. Δεν εξιδανικεύω τίποτα, απλά μου φαίνεται παράλογο να πηγαίνουμε σε τόσο ακραίες λύσεις όπως είναι η καισαρική με ολική αναισθησία. Το θεωρώ πολύ επεμβατικό κ δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να το επιλέξω. Επειδή έχω φίλες κ γνωστές με σκπ που δεν έκαναν τόσο επεμβατικές γέννες κ μάλιστα δεν ήταν σε όσο καλή κατάσταση είμαι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιλέξω αμέσως την πιο ακραία μέθοδο. Γι’ αυτό το λόγο μάλλον θα χρειαστώ βοηθό μητρότητας εξειδικευμένη σε τέτοιες παθήσεις, να μου πει τι επιλογές έχω. Εγώ δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι καλά μετά από ένα χειρουργείο με ολική αναισθησία. Νομίζω ότι δεν θα νιώθω καλά με αυτό. Και μάλιστα ξέροντας ότι υπάρχουν κ άλλες επιλογές. Δεν είναι μονόδρομος. Αν ήταν δεν θα το σκεφτόμουν, όμως δεν είναι.
 5. Εγώ Μαρία είμαι της άποψης ότι θα γεννήσω όπως εγώ νομίζω ότι θα είναι καλύτερο όχι όπως θα πει ο γυναικολόγος. Μέχρι τώρα ψάχνω πληροφορίες για τον φυσιολογικό τοκετό με σκπ. Βρήκα κ μια βοηθό μητρότητας για γυναίκες με αναπηρία κ της έστειλα μήνυμα. Πιθανόν να μου δώσει μια κατεύθυνση. Θα ρωτήσω κ εγώ το νευρολόγο αν κ γενικά δεν εμπιστεύομαι κ ιδιαίτερα τη γνώμη των νευρολόγων αλλά καλού κακού θα έχω μια ιδέα του τι θεωρεί καλύτερο για μένα. Γενικά πάντως είμαι πολύ δυνατή, οι μυς μου δουλεύουν πολύ καλά κ κάνω τις ασκήσεις μου με τη μπάλα πιλάτες, επίσης σε 1 μήνα περίπου ξεκινάω τα μαθήματα φυσιολογικού τοκετού. Δεν ξέρω ακόμα πώς θα καταλήξω να γεννήσω αλλά θα ενημερωθώ πρώτα για κάθε επιλογή. ναι μάλλον δεν θέλει να πάρει την ευθύνη όπως γενικά κάνουν στην Ελλάδα πολλοί γιατροί, όμως δεν μπορεί κ αυτός να πιέζει μια γυναίκα να γεννήσει με τρόπο που αυτή δεν θέλει. Εγώ επίσημα ξέρω ότι δεν είναι λόγος η σκπ για καισαρική, από κει κ πέρα ο γιατρός μόνο να προτείνει μπορεί όχι να αποφασίσει μόνος του. Κανόνισα την επόμενη φορά να συζητήσω κ με τη μαία τον τοκετό. Έχω χρόνο ακόμα ευτυχώς να κοιτάξω όλες τις επιλογές.
 6. αυτό σκέφτομαι κ εγώ, απλά δεν μου άρεσε που μου το έφερε ως μοναδική επιλογή. Θα το ψάξω πολύ καλά πριν αποφασίσω πως θα γεννήσω.
 7. Καλημέρα κορίτσια, ήθελα να ενημερώσω ότι χτες πήγα στο γιατρό κ μου είπε ότι ο μπέμπης είναι καλά. Ευτυχώς φαίνεται να μεγαλώνει σωστά, μου έκλεισε ραντεβού πάλι σε 3 βδομάδες. Το πρόβλημά μου είναι άλλο, τον ρώτησα τι μου προτείνει για τον τοκετό κ μου είπε ότι θα κάνουμε καισαρική με ολική αναισθησία. Σοκ εγώ.. Του λέω γιατί γιατρέ καισαρική κ μάλιστα με ολική; Κ μου είπε λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας, για να μην επιδεινωθείς. Εγώ από τα λίγα που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια οδηγία, οι γυναίκες με σκπ να γεννούν με καισαρική σώνει κ ντε. Μπήκα τώρα στη διαδικασία να κάθομαι να ψάχνω τι είναι καλύτερο να κάνω για μένα, δεν θέλω το μωρό μου να το γεννήσω έτσι. Έχω φίλες με σκπ που γέννησαν κ φυσιολογικά ή κ με καισαρική με επισκληρίδιο. πφφ στην Ελλάδα μου φαίνεται πάνε όλοι αμέσως με την παραμικρή υπόνοια για καισαρική. Δεν είμαι κατά της καισαρικής, το είχα στο μυαλό μου σαν σενάριο αλλά μόνο αν χρειαζόταν, αν δηλαδή το μωρό δεν έβγαινε αλλιώς, αν υπήρχε θέμα με τη γέννα όχι επειδή έχω σκπ. Νομίζω ότι υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης σε αυτή τη χώρα.
 8. Μπράβο happiness! Τι ωραίο νέο, μας γέμισες χαρά! Άντε έρχεται π μπεμπούλης κ θα κάψει καρδιές! Εγώ το Σάββατο θα πάω στο γιατρό, ελπίζω να είναι καλά κ ο δικός μου. Την Παρασκευή θα πάω στη συμβολαιογράφο για τη λύση του συμφώνου συμβίωσης με τον πρώην κ θα μου φέρει κ τα πράγματά μου που είχαν μείνει στο σπίτι του. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που πρέπει να το περάσω αυτό το πράγμα.. Κουράστηκα πια, τώρα μένει με τη γκόμενα κ δεν πατάει πια στο σπίτι μας. Μέχρι κ τα σκυλιά μας θα τα αφήσει λέει στον πατέρα του στη Λούτσα. Εγώ σιγά σιγά δυσκολεύομαι να σκύβω κ θα πρέπει να τα αποχωριστώ για λίγο, θα μου τα ξαναφέρει μάλλον την άνοιξη. Τόσο χεσμένα τα έχει κ αυτά που υποτίθεται τα αγαπούσε.. Όπως όλα όσα είχαμε μαζί.. Τελείως γελοίος.. Χαίρομαι πάρα πολύ για σένα κ για το όμορφο μωρό σου! Καλότυχο το μωράκι σου! Εύχομαι να είναι πάντα γερός κ να σας γεμίζει χαρά!
 9. Εύχομαι η επόμενη φορά να είναι η τυχερή σου.
 10. καλησπέρα @kateriiina25 καλά αποτελέσματα εύχομαι! Από εμένα δεν έχασες κ κάτι ιδιαίτερο, ο μπέμπης μου φαίνεται να πηγαίνει καλά κ ελπίζω όντως να είναι έτσι. Είπα στο γιατρό τι μου έκανε ο ακατανόμαστος πρώην μου κ μου είπε ότι θα τον περιλάβει. Ο πρώην μου πηγαίνει κάθε βδομάδα στο σπίτι του γιατρού μου κ του κάνει σέρβις στην πισίνα. Δεν ξέρω τι του είπε αλλά από χτες με ρώτησε 2 φορές αν είμαι καλά, αν χρειάζομαι κάτι, αν είμαι ευχαριστημένη με τη νέα μου θέση στη δουλειά κλπ κλπ. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει να μου φέρεται καλά.. Για πισωγύρισμα αποκλείεται αλλά τουλάχιστον να με σέβεται έστω. τέλεια Angot! Το μωράκι σου έρχεται! Με το καλό κορίτσι μου!
 11. Happiness πάντα μου δίνεις κουράγιο, σ’ ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον, εγώ ακόμα δεν μπορώ να το νιώσω. Τώρα γυρνάω από τον ενδοκρινολόγο, όλα καλά τα βρήκε κι αυτός, βέβαια μου είπε ότι ο διαβήτης αρχίζει στην κύηση μεταξύ 22-32 εβδομάδες. Από εδώ κ πέρα δηλαδή πρέπει να έχω το νου μου, συνεχίζω τις μετρήσεις κ το βλέπουμε. Το σημαντικό μου είπε είναι ότι δεν έχω πάρει κιλά. Είμαι 57 από 54 που ξεκίνησα. Έχεις δίκιο σποράκι, θέλω χρόνο ακόμα αλλά θα το πάρω απόφαση. Ακόμα έχω λύπη αλλά όλο κ λιγοστεύει. Βέβαια το πιο σπουδαίο είναι ο μπέμπης, ευτυχώς πάει καλά ο μικρούλης, είναι πλέον ένα μικρό ανθρωπάκι το ψυχουλάκι μου! Μπράβο Angot, όλα θα πάνε καλά τώρα!
 12. Καλησπερα σε όλες, σήμερα έκανα τη β επιπέδου. Ευτυχώς ο γιατρός τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Υπερηχογραφικά το μωρό βγαίνει 1 εβδομάδα πιο μεγάλο, είμαι 21 κ φαίνεται 22 εβδομάδων. Ζυγίζει 488γρ. Ήρθε κ ο πρώην μου στην εξέταση. Αυτός νομίζει ότι όλα τα έκανε σωστά κ τώρα δείχνει ενδιαφέρον για το μωρό. Μια συγνώμη δεν μου ζήτησε. Με έφερε σπίτι μου κ έφυγε. Τι τυχερές οι μανούλες που έχουν τον σύζυγο κοντά κ μοιράζονται με χαρά αυτές τις στιγμές. Το παιδάκι μου είναι καλά κ εγώ αντί να πετάω νιώθω ένα κενό. Κορίτσια αν ακόμα δεν τα έχετε καταφέρει να μην απογοητεύεστε. Το μωράκι σας θα έρθει κάποια μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να σας στηρίζει κ ν σας αγαπάει ο σύντροφός σας.
 13. καλώς ήρθες, Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που περάσατε. Δυστυχώς όταν κ οι δυο γονείς έχουν στίγμα υπάρχει 25% πιθανότητα το παιδί να έχει μεσογειακή αναιμία. Για να αποφύγετε την πιθανότητα αυτό που σας συνέβη να ξανασυμβεί καλύτερα να κάνετε προεμφυτευτικό έλεγχο. Πιστεύω πως δεν θα δυσκολευτείς να ξαναμείνεις έγκυος κ να φέρεις στη ζωή ένα υγιές μωράκι.
 14. Δεν μου είπε ο γιατρός, είναι το μαγνήσιο malate που είναι για το πρωί, το βράδυ παίρνω ιονικό μαγνήσιο, τα έπαιρνα αυτά πριν την εγκυμοσύνη, γενικά ο γιατρός μου δεν μου έχει δώσει κάποια οδηγία για τα συμπληρώματα, εγώ ούτως ή άλλως είχα το πρόγραμμά μου με αυτά. Το ζάχαρο με εξέπληξε όντως, μακάρι να μην ανέβει κ να πηγαίνει έτσι, θα το μετράω κ μετά τη γέννα κ αν δεν ανεβαίνει δεν θα ξαναπάρω χάπι για το ζάχαρο.
 15. Δεν παίρνω χάπι για το θυρεοειδή, γενικά είχα καλή απορρόφηση μέχρι πριν μείνω έγκυος, αν όμως λες πως είναι καλύτερα πρωί να το δοκιμάσω να παίρνω το 1 χάπι πρωί, απλά επειδή το πρωί παίρνω κ το μαγνήσιο σκεφτόμουν ότι δεν κάνει να τα παίρνω αυτά τα 2 μαζί. Επίσης ήθελα να σου πω ότι με το ζάχαρο δεν έχω κανένα θέμα, είναι πάντα μέσα στα όρια ενώ φοβόμουν ότι θα ανέβαινε, πλέον δεν προσέχω, που κ που τρώω κ κανένα γλυκάκι. Τελικά τσάμπα είχα τρομάξει, το μετράω 2-3 φορές τη μέρα κ είναι πάντα οκ.