Vicky_

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  14
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου! Ελπίζω να πάνε όλα καλά την επόμενη φορά!
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Έχω πεισθεί ότι θα κάνω προληπτική περίδεση, γιατί ο τράχηλος μου είναι πολύ ελαστικος από την φύση του. Ανοίγει ενώ έχει μήκος. Ελπίζω και εύχομαι τη δεύτερη φορά να πάνε όλα καλά!!! Διαβάζω τόσες κοπέλες, που τα κατάφεραν και παίρνω δύναμη!
 3. Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ!!! Εγώ ζω μια απώλεια... Και μου έχει στοιχίσει απίστευτα... Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο θα είναι δεύτερη φορά να συμβαίνει το ίδιο! Δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες ίδιες. Κάποιες είναι πιο δύσκολες. Κάποιες πρέπει να προσπαθήσουμε για το δικό μας θαυματακι!
 4. Να σου ζήσει το θαυματακι σου! Απορώ αλήθεια πως γίνεται να υποστηρίζει ότι είναι κατά της περιδεσης. Δηλαδή εσένα που έχασες και δεύτερο μωρό από ανεπάρκεια τι σου είπε μετά? Θυμώνω γιατί χάνονται ψυχούλες άδικα, το ζόρι το τραβάνε οι γονείς, η απώλεια υπάρχει για πάντα. Αυτό δεν υπολογίζεται? Ξέρω ότι υπάρχει και η εναλλακτική με την ξάπλα αλλά αν έχεις αποδεδειγμένα θέμα με τον τράχηλο γιατί πάλι να ρισκάρεις? Λυπάμαι τόσο πολύ για τα αγγελάκια σου!! Εσύ έκανες κάτι προληπτικά για τον τράχηλο πριν ξαναμεινεις έγκυος? Κρέμες κτλ? Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έπαιρνες utrogestan?
 5. Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου... Σε νιώθω.... Είναι πολύ μεγάλο διάστημα ο ένας μήνας. Εμένα ο τράχηλος έγινε χοάνη και άνοιξε μέσα σε 5 ημέρες. Η γνώμη μου είναι να επιμείνεις για ραντεβού 1 φορά την εβδομάδα /10 ημέρες το πολύ. Να πήγαινες να τσεκάρετε τον τράχηλο με κολπικό υπέρηχο και να τον ρωτήσεις αν μπορεί να σε βλέπει και με τον κολποδιαστολεα. Να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη! Σου εύχομαι τελειομηνο μπεμπακι Είχες απώλεια και έκανες την επόμενη φορά περιδεση? Ήσουν ξάπλα τελείως?
 6. Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου... Είναι τόσο τραγικό πραγματικά. Σε νιώθω απόλυτα... Ο γιατρός μου λέει ότι δεν θα μπορούσα να το ξέρω από πριν ότι έχω θέμα με τον τράχηλο και ότι την επόμενη φορά θα κάνω προληπτικά την περιδεση στη 12η εβδομάδα. Γιατί είχες δύο απώλειες ρε γμτ??? Δεν σου πέτυχε και εσένα η περιδεση? Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου! Ο γιατρός μου λέει προληπτική περιδεση τη 12η εβδομάδα. Έχω διαβάσει για τον πεσσό. Εδώ που μένω κάνουν μόνο στο νοσοκομείο. Το θέμα μου και εμένα ήταν οι πολλές συσπάσεις. Η πρώτη περιδεση δεν ήταν καλή? Δεν άντεξε? Τι να πω...τον πεσσό τον βάζω και αυτόν σε μικρή εβδομάδα? Μπορώ να αντέξω με τον πεσσό μέχρι το τέλος?
 7. Λυπάμαι πολύ κορίτσι μου! Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά για να απαλύνει λίγο τον πόνο σου... Η μόνη εναλλακτική που υπάρχει είναι ο προεμφυτευτικος έλεγχος, που γίνεται στην περίπτωση της εξωσωματικής.
 8. Τώρα με "έχουν φάει" τα γιατί.... Γιατί το ένα και γιατί το άλλο. Κάθομαι και σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον βλέπω ότι οι περισσότερες κοπέλες με προληπτική περιδεση, αντιβίωση και ξάπλα τα καταφέρατε! Είναι ελπιδοφόρο και έτσι ελπίζω να το ζήσω και εγώ σύντομα! Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ή εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη! Σας ευχαριστώ τοσο πολύ!!
 9. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα την επόμενη φορά! Θα το συζητήσω και εγώ με τον γιατρό μου, γιατί την προηγούμενη φορά μικρόβιο έκανε την ζημιά. Αυτό που έκανα 2 φορές περιδεση ήταν μεγάλη ατυχία. Η πρώτη, δεν ξέρω γιατί, δεν έκλεισε τον τράχηλο καλά. Στη δεύτερη, που μου την έκανε άλλος γιατρός, τα ράμματα ήταν τέλεια, αλλά κόλλησα μικρόβιο. Μερικές φορές πηγαίνουν τόσα πράγματα στραβά
 10. Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου... Πρέπει να ήταν πολυ πολύ δύσκολο και μάλιστα 2 φορές. Εμένα στον υπέρηχο ο τράχηλος φαινόταν σαν χοάνη. Το μήκος ήταν ικανοποιητικό αλλα και πάλι θεωρείται ανεπάρκεια τραχηλου, γιατί τελικά με τον κολποδιαστολεα φάνηκε ότι ήταν ανοικτός. Επίσης με την 2η περιδεση κόλλησα μικρόβιο. Εσύ έπαιρνες προληπτικά αντιβίωση? Ακούω για πολλές κοπέλες που παίρνουν προληπτικά γιατί πολλές φορές δεν βγάζει μικρόβιο στην καλλιέργεια. Εγώ έκανα και καισαρική στο τέλος. Μετά από πόσο και καιρό σας έδωσε ο γιατρός το ελεύθερο για νέα προσπάθεια? Είμαι και 38 ετών τώρα και με φοβιζουν όλα.
 11. Αυτό με την ξάπλα είναι όντως ζόρικο... Γιατί το έκανα 1 μήνα και ηταν δύσκολο. Βέβαια μακάρι να μην είχα χάσει την μπέμπα και ας καθόμουν ακόμα ξάπλα... Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα μηνύματα σας! Μου δίνουν κουράγιο και καταλαγιάζουν λίγο τον πόνο
 12. Εσύ σε ποια εβδομάδα έκανες περιδεση? Ήσουν τελείως ξάπλα? Έχω απελπιστεί δεν θέλω να μου ξανασυμβεί!
 13. Σας ευχαριστώ πολύ που μου στείλατε Είναι πολύ δύσκολο και άδικο να χάνονται μωράκια, πόσο μάλλον με αυτόν τον τρόπο. Εγώ από ότι κατάλαβα έχω θέμα με την ελαστικότητα του τραχήλου. Κρίμα γιατί δεν μπορείς να το ξέρεις πριν βιωσεις μια απώλεια
 14. Καλησπέρα σας! Γνωρίζω ότι έχει συζητηθεί και άλλες φορές το θέμα, όμως ο πόνος παραμένει αβάσταχτος. Πριν 2 μήνες χάσαμε την μπέμπα μας στις 23 εβδ και 5 ημέρες. Έζησε μονάχα 2 ώρες. Στις 18 εβδομάδες ο τράχηλος μου έκανε χοάνη και ο γιατρός διέγνωσε ανεπάρκεια τραχηλου, με μήκος <3 και πολυ μεγάλη ελαστικότητα. Προχωρήσαμε σε έκτακτη περιδεση και έπειτα έμεινα στο κρεβάτι. Στις 23 εβδομάδες είδα λίγο αίμα και ο γιατρός μου είπε ότι βλέπει τον τράχηλο μου ανοικτό και πάλι (με ειδε με κολποδιαστολεα και κολπικο υπέρηχο) και το μήκος ήταν 2,8. Προχωρήσαμε σε δεύτερη περιδεση γιατί τα ράμματα της πρώτης δεν συγκρατουσαν τον τράχηλο πια. Στην δεύτερη περιδεση τα ράμματα μπήκαν πιο εσωτερικά, ωστόσο μετά από 5 ημέρες αυστηρής κατάκλισης στο νοσοκομείο ανέβηκαν οι δείκτες φλεγμονής μου. Χοριοαμνιονιτιδα και έπρεπε να γίνει τοκετός. Η μπέμπα μου ήταν υγιέστατη (είχαμε κάνει και την β επίπεδου). Γεννήθηκε με καισαρική για να της δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσει, αλλα ήταν πολύ μικρή και δεν τα κατάφερε ήτανη πρώτη μου εγκυμοσύνη στα 37. Ο άντρας μου στάθηκε και στέκεται δίπλα μου βράχος αλλά εγώ έχω πέσει σε βαρύ πένθος. Πάω και σε ψυχολόγο αλλά μου είναι πολύ δύσκολο. Μας είπαν ότι μπορούμε να ξαναπροσπαθησουμε σε 5-6 μήνες και την επόμενη φορά να κάνω προληπτική περιδεση στη 12η εβδομάδα και να μην κουράζομαι. Τα έχει καταφέρει κάποια κοπέλα? Εννοείται θα την κάνω την προληπτική περιδεση. Υπάρχει ωστόσο κάποιος τρόπος ο τράχηλος να γίνει πιο σκληρός ώστε να αντέξει μια εγκυμοσύνη? Οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη θα με βοηθούσε πολύ