Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Moomin

Μέλη
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    1.904
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

2.724 εμφανίσεις προφίλ

Moomin's Achievements

  1. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπέρα, εμάς τρώει κάπου εκεί δηλ μπορεί και 250. Θα ρωτήσω σήμερα που έχουμε παιδίατρο γιατί δεν μας είχε πει ακριβώς ποσότητα που πρέπει να τρώει. Ίσως το κάθε παιδάκι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί. Ξεκινήσατε κρέας; Όσο περνανε οι μερες και εμπλουτιζεις το φαγητό, τόσο θα ανοίγει κ η όρεξη...πιστεύω δηλ.
  2. Καλησπέρα. Εμάς δεν έχει πει ακριβώς ποσότητες. Της αδελφής μου ο παιδίατρος αναφέρει ποσότητες σε βρασμένο, αλεσμένο φαγητό. Νομίζω πάντως ότι ολόκληρο το λαχανικό είναι πολύ, μαζί με το κρέας. Εγώ βάζω από μισό λαχανικό, μέχρι στιγμής τρία είδη και βρασμενο κρέας περίπου 40γρ και βγαίνει κάπου στα 250ml. στο μουλτι. Θα τον ρωτήσω όταν ξαναπάμε. Άσχετο αλλά με την αναβάθμιση του φόρουμ πέφτει πολλή διαφήμιση στις σελίδες. Είναι λίγο κουραστικό. Μπαίνω χρόνια σε διάφορες ομάδες εδώ στο φόρουμ, δεν ήταν έτσι. Να χαίρεστε τα μπεμπακια σας!
  3. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπερα, πώς είναι τα μωράκια σας; Εμάς η μπέμπα με το που έκλεισε τους 6 μήνες άλλαξε, έγινε πιο ζωηρή. Ξεκίνησε και στερεές και γεμίζει η κοιλίτσα της, είχε βαρεθεί όλο γάλα γάλα γάλα 😜
  4. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπέρα, να ζήσει ο φαγανουλης σας! Και ολονων μας να ναι γερά και χαρούμενα! Την επόμενη εβδομάδα έχουμε παιδίατρο, θα μας πει για τις στερεές, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η μπέμπα να τρώει, είναι 5.5 μηνών, πίνει γάλα αν και τώρα τελευταία δυσκολεύεται, από δοντια, το βαρέθηκε, δεν ξέρω. Από κιλά έχει πατήσει τα 6 σίγουρα, να δούμε πόσο είναι, είναι λεπτουλα αλλά έχει κάνει μαγουλακια και μπουτακια. Κακαριζει συχνά, έχει πολλή πλάκα, οι κολικοί έχουν σταματήσει, γυρναει μπρούμυτα και ξαναγυρίζει ανάσκελα, σέρνεται σαν σκουλικακι και βάζει δυναμη στα πόδια της, βιάζεται να μπουσουλησει. Ευτυχώς με τον βραδινό ύπνο είναι πολύ καλή, μεσα στη μέρα κοιμάται δύσκολα.
  5. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπέρα, εμείς έχουμε την επόμενη εβδομάδα παιδιατρο για τα δεύτερα εμβόλια. Η μπέμπα έχει κλείσει τους τρεις μηνες αλλά ακόμα έχει κολικούς..δεν έκανε και πολλά το άλλο γάλα, το απταμιλ, μόνο διάρροια έφερνε. Κατά τα άλλα έχει φτιάξει ένα περίπου πρόγραμμα μέσα στη μέρα και τη νύχτα κοιμάται κάνα 7ωρο.
  6. Moomin

    Μανούλες Νοεμβρίου 2022

    Κορίτσια καλησπέρα, να σας ζήσουν τα μωρακια σας και καλή ανατροφή. Εγώ έχω γίνει μανούλα Αυγούστου μετά από πολλές δυσκολίες και σκέφτηκα να σας γράψω τη δική μου εμπειρία σχετικά με το γάλα που δίνω απλά και μόνο για να διαβάσετε και μια άλλη άποψη. Η μπέμπα μας γεννήθηκε 2700 κ βγήκαμε 2500 από το μαιευτήριο, είχα γάλα αλλά και η μικρή είχε ίκτερο και πριν βγούμε συμφωνήσαμε να δίνουμε ξένο. Πήγαν όλα καλά, παρότι ειχα αρκετη στενοχώρια δικη μου και πρήξιμο από τριτους. Γιατί η μαία με συμβούλευσε και αντλούσα για να μη χαθεί ο θηλασμός, επειδή η μικρή δεν έχει κουράγιο να πιάσει το στήθος. Την έβαζα και δεν τα κατάφερνε. Στις 20 μέρες που δυνάμωσε άρχισε να πιάνει μια χαρά και να θηλάζει. Κάνει μικτή διατροφή, πλέον αντλώ όταν γεμίζει αρκετά το στήθος, η μπέμπα πίνει κανονικά από μπουκάλι και δεν έχει προβλημα να θηλάσει κιόλας, κάποιες φορές χορταινει από στηθος κάποιες όχι. Σημασια έχει εσείς να είστε καλά για να είναι και τα μωράκια σας. Να πίνουν γαλατάκι και να δυναμώνουν.
  7. Καλησπέρα, δεν έχω ακόμα να παραθέσω τη δική μου ιστορία γιατί μόλις στο τέλος του Καλοκαιριού αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδάκι μετά από 4 προσπάθειες εξωσωματικής. Και σκεφτόμαστε στο άμεσο μέλλον να δοκιμάσουμε για δεύτερο χωρίς να ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει. Έχουμε ένα μόνο έμβρυο στη κατάψυξη. Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι ιστορίες άλλων γυναικών και να μη το βάλεις κάτω από την πρώτη ατυχία. Άλλωστε και για το πρώτο ξέραμε αν θα καταφέρουμε να γίνουμε ποτέ μανουλες; Θα το ξαναπροσπαθησουμε με περισσότερη εμπειρία και υπομονή.
  8. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Α κατάλαβα, εμάς το πόσιμο το είχε πάρει τον προηγούμενο μήνα. Ναι είναι φυσικό να είναι έτσι για λίγες ημέρες. Τώρα η μπέμπα μας είναι μια χαρά και της άνοιξε πάλι η όρεξη. Δες μήπως σου κάνει και δέκατα... εμάς δεν έκανε. Καλή ανοσία στα μπεμπακια μας.
  9. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλημέρα, το ενέσιμο κάνατε; Κ μεις την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε κ έκανε για 6,7 ιούς μαζί. Όντως κοιμόταν λίγο παραπάνω, ήταν για 2,3 μέρες λίγο πιο νωχελικη και είχε λιγότερη όρεξη για γάλα. Αυτό το απταμιλ τίποτα δεν έκανε για τους κολικούς και είναι κ πηχτό. Τεσπα θα περάσει, ντοπαρονται τα γλυκουλια με τόσους ιούς.
  10. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλημέρα. Εμάς ο παιδίατρος μας πρότεινε, επειδή ρώτησα δηλ, ενα άλλο γάλα για κολικούς και δυσκοιλιότητα. Της εταιρίας altamira το aptamil ec+. Θα το βάζω μισό μισό με το frisolac 1 μπας και βοηθήσει λίγο στους κολικούς. Ακόμα δεν έχω δει πώς είναι η σύσταση του όταν διαλύεται.
  11. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Ευτυχώς που έχει όρεξη, εμάς δεν είχε. Ναι κατάλαβα, αυτά βλεπεις και λες δε γίνεται.
  12. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλημέρα, ναι αν δε σε καλύπτει καλύτερα να κοιτάξεις για άλλον. Ελπίζω να είστε καλυτερα. Κ μεις περάσαμε κοβιντ, όταν η μπέμπα μας ήταν 31 ημερών. Κόλλησα εγώ κ ενώ φορούσα μάσκα τελικά δεν τη γλίτωσε. Δεν είχε πυρετό όμως ήταν νωχελικη. Ο παιδίατρος δεν ήρθε να τη δει τοτε γιατί λέγαμε να την πάμε Παίδων. Ήταν αρκετά νωχελικη, δεν έπινε καλά γάλα και κοιμόταν αρκετά. Κυριακή είχε ξεκινήσει να ναι έτσι, εγώ με θετικό τεστ την Παρασκευή....και Δευτέρα πρωί ηταν χειρότερα. Οπότε πήγαμε και μας κράτησαν δύο μέρες προληπτικά επειδή ηταν μικρουλα. Της έβαλαν και ορό, ευτυχώς δεν ανέβασε πυρετό και σιγά σιγά υποχωρησαν τα συμπτωματα, είχε και ρινίτιδα.
  13. Moomin

    Μανουλες Αυγούστου 2022 ❤️

    Α κι εμένα θηλάζει, την αφήνω παραπάνω αλλά.συνηθως δεν χορταινει. Πάντως συμπλήρωμα.δεν πίνει πάνω από 120 ακόμα και χωρίς να. χει θηλάσει. Είναι και στο κάθε μωρό πιστεύω. Ξένο πάντως κάπου τόσο δίνουν, από αυτά που έχω διαβάσει.
  14. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Εμάς ο παιδίατρος μας είπε πως δεν συνιστά τίποτα για τους κολικούς. Αλλά χτυπιέται και με μαλαξεις κλπ ανακουφίζεται. Τη βοηθάμε λίγο έτσι να βγουν τα αερια. Εκλεισε τον 2ο μήνα, διανύουμε τον τρίτο τώρα. Πλέον θα δοκιμάζεται η υπομονή μας σε πολλά θέματα.
  15. Moomin

    Μανουλες Σεπτεμβρίου 2022

    Καλησπέρα, πονάει πολύ; Εμας ναι, κρατάει για λίγο κ μετά την ξαναπιάνει, μπορεί να κρατήσει κ ώρα όλο αυτό, δεν μπορεί να πιει και γαλατάκι....περιμενω πώς κ πώς να τελειώσουν.
×
×
  • Δημιουργία νέου...