Ασία

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.108
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

1 ακόλουθος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.300 εμφανίσεις προφίλ
 1. αυτό που βγάζεις είναι αρκετό για ένα γεύμα. Επειδή θηλάζουμε δεν ξέρουμε πόσο τρώνε κάθε φορά. έχω κοιτάξει όμως στο κουτί ενός ξένου γάλατος κ είδα πως στην ηλικία που είναι τα μωρά μας τρώνε περίπου 120-150 κάθε 4 ώρες. όμως αυτό δεν είναι απόλυτο κ δεν ισχύει η ίδια ποσότητα για το μητρικό γάλα επειδή έχει διαφορετική σύσταση όπως μου είπε ο γιατρός. εμένα η δικιά μου έχει τύχει να πιει 140 μέσα σε δύο ώρες που έλειπα, έχει τύχει όμως άλλη μέρα που έλειπα 5 ώρες να πιει 125.κάθε φορά που λείπω φροντίζω να την θηλάζω πριν φύγω κ αμέσως με το που έρθω σπίτι πάλι θηλασμός. την ταΐζουν με το μπιμπερό, το γάλα που έχω αντλήσει την προηγούμενη μέρα κ έχω αφήσει στο ψυγείο (σε αποστειρωμένο μπουκάλι). Εμείς έχουμε να κάνουμε σεξ 11 μήνες!!!! Δεν μου αρέσει καθόλου έτσι όπως έχουμε γίνει. Όταν έχω τις μαύρες μου, όπως τώρα, στεναχωριέμαι που έχουμε καταντήσει έτσι κ πιστεύω πως δεν θα είμαστε ποτέ όπως παλιά.11 μήνες είναι μεγάλο διάστημα να μας γίνει συνήθεια να κοιμόμαστε σαν αδέρφια...
 2. το ιδανικό είναι να θηλάζουμε αποκλειστικά κ μάλιστα για πολύ καιρό, αλλά οκ, τι να κάνουμε. δεν γίνεται να είμαστε σε όλα τέλειες. Καλώς κακώς κόπηκε το γάλα, δεν πειράζει. Μην επιλέξεις να σε ρίξει ψυχολογικά όλο αυτό. η μπέμπα σου έχει ανάγκη το γάλα σου αλλά περισσότερο έχει ανάγκη μια χαρούμενη μαμά για να είναι κι εκείνη χαρούμενη.είναι πολύ βασική η ψυχολογία μας αυτό το διάστημα κ δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν κ τίποτα να την επηρεάζει αρνητικά και το λέω εγώ που κάθε μέρα προσπαθώ να μην δίνω σημασία σε καταστάσεις που με στενάχωρουν κ ξέρω πως δεν είναι εύκολο. της δίνεις μερικά γεύματα από το δικό σου δηλαδή? γιατί είπες πως δεν την θηλάζεις αποκλειστικά. Όσο για την επαφή, σε ζηλεύω. κι εγώ θα ήθελα γιατί οι επαφές φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι κι εμείς έχουμε απομακρυνθεί αρκετά. Τώρα που γράφω είμαστε μαλωμενοι... νιώθω πως παλιότερα όταν μαλώναμε και τα βρίσκαμε ήμασταν πιο κοντά. ενώ τώρα τι να πω...σα να μην υπάρχει τρόπος πια να έρθουμε πολύ κοντά. ώρες ώρες νιώθω πως δεν με θέλει ερωτικά ο άντρας μου. φταίει η ψυχολογία μου κ το ότι έχουμε πολλούς μήνες να κάνουμε σεξ μάλλον... δηλαδή στην φάση της άντλησης δεν βγάζεις ούτε σταγόνα? Εγώ αν έχω ώρες να θηλάσω κ το νιώθω γεμάτο βγάζω μέσα σε 2-3 λεπτά 50ml συνήθως κ μετά τίποτα όση ώρα κ να το αφήσω. μόνο ελάχιστες σταγόνες.Τώρα αν δοκιμάσω να βγάλω ενώ θηλάσα πριν λίγη ώρα, θα βγάλω με το ζόρι 30ml και αυτό αν το αφήσω ώρα. με το μωρό είναι αλλιώς, ενώ με το θήλαστρο δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση στην φάση της άντλησης.αν ήταν πιο δυνατό θα έβγαλα περισσότερο πιστεύω. α εσύ βγάζεις πολύ! Εγώ δευτερόλεπτο το αφήνω στην φάση της διέγερσης.το βάζω στην φάση της άντλησης κ μάλιστα ανεβάζω συνέχεια την ένταση για να έχω πιο γρήγορο αποτέλεσμα.Αφού βγάλω το λίγο που βγάζω νιώθω το στήθος πολύ-πολύ μαλακό. αδειάζει δηλαδή εντελώς.
 3. εμένα πάντως δεν μου ήρθε περίοδος ακόμη. έχω κάτι πόνους στην ωοθηκη αλλά ακόμη τίποτα, ίσως πλησιάζει. Και μιας και λέτε για δόντια, εμένα μου φαίνεται πως κιτρινισαν στην εγκυμοσύνη, δεν ξέρω γιατί. @Maria_ath κουράγιο κορίτσι μου, αυτές είναι δύσκολες καταστάσεις και θέλουν δύναμη. δύναμη που έχετε μέσα σας!! θα πάνε όλα καλά!!! πιστέψτε το και θα γίνει!!!! μάλλον κι εμένα θα μου έρθει περίοδος γιατί έχω πόνο στην ωοθηκη, θα δούμε όμως. επαφές δεν έχω ακόμη κ πραγματικά φοβάμαι πως θα πονέσω πολύ γι αυτό το καθυστέρω.Είμαι σίγουρη δηλαδή πως θα πονέσω, εδώ όλες λένε πως είναι δύσκολο στην αρχή, για μένα θα είναι ακόμη πιο πολύ. ευτυχώς ο άντρας μου είπε πως θέλει να είμαι εντελώς έτοιμη κ μετά θα γίνει. Δεν θέλει ακόμη κι αυτός. Δεν μου έχει κάνει καν κουβέντα γι αυτό. Εγώ το συζητάω μόνο γιατί αγχώνομαι. Εσύ πως είσαι ψυχολογικά? Γράψ τους όλους!!!! η επιλοχειος κατάθλιψη είναι έξω από την πόρτα μας, δεν θα της ανοίξουμε επειδή οι άλλοι δεν πάνε καλά. Μην δίνεις σημασία σε κανέναν! Εσύ να κοιτάζεις τον εαυτό σου που πέρασε τόσα για να γίνει μανούλα και το όμορφο κοριτσάκι σου! θα τα καταφέρεις με το θήλαστρο. βγάζεις αρκετό γάλα? γιατί δεν βγάζουν όλες πολύ με το θήλαστρο. Εγώ χρησιμοποιώ καθημερινά. βγάζω ένα γεύμα για να της το δίνουν όταν λείπω για δουλειά κ βλέπω πως στιγμές που δεν βγάζει γάλα με το θήλαστρο αν βάλω το μωρό στο στήθος τρώει μια χαρά κ βλέπω κ το γάλα να τρέχει από το στήθος, ενώ με το θήλαστρο δεν έβγαινε.Και έχω κ το καλύτερο θήλαστρο που κυκλοφορεί στην αγορά απ ότι μου είπαν. το swing της medela.
 4. καλησπέρα όμορφες! να μας ζήσουν τα μωράκια μας. πέρισυ τέτοιον καιρό ξεκίνησαν οι εγκυμοσύνης μας!! περίοδος σας ήρθε? εμένα όχι.
 5. κι εγώ έτσι ακριβώς. δεν πιστεύω πολύ στην αποστείρωση γι αυτό κ δεν είμαι αυστηρή. να σου ζήσει το μωράκι σου, γερό να είναι!!!
 6. εδώ τα κορίτσια λένε πως αν ανοίξεις τον αποστείρωση χαλάει η αποστείρωση.προσέχουμε δηλ τέτοιες λεπτομέριες. άρα το χαρτί που μπορεί να έχει διάφορα μικρόβια δεν είναι επικίνδυνο? δεν ξέρω... κι εσύ την ίδια διαδικασία με μένα ακολουθείς αν χρειαστεί να βγάλεις με το θήλαστρο?
 7. Εγώ κορίτσια θηλάζω μόνο κ όταν λείπω στην δουλειά δίνουν με μπιμπερό το γάλα μου στο μωρό. ξέρετε όμως τι διαδικασία ακολουθώ? νομίζω είναι εντελώς λάθος με αυτά που διάβασα μόλις. βάζω σε μια κατσαρόλα νερό κ το θήλαστρο με το μπουκάλι. βράζω το νερό κ αφού βράσει περιμένω πέντε λεπτά περίπου κ τα βγάζω. τα βάζω σε ένα χαρτί κουζίνας που έχω στρώσει στον πάγκο για να φύγουν τα πολλά νερά. μετά βγάζω γάλα με το θήλαστρο κ αφού βγάλω το βάζω στο ποτήρι το οποίο το κλείνω με το καπάκι κ το βάζω στο ψυγείο για να καταναλωθεί σε λίγες ώρες η την επόμενη μέρα.είναι πολύ λάθος που τα τοποθετώ στο χαρτί κουζίνας?τι πρέπει να κάνω?
 8. την γιαγιά την φωνάζουν φωτεινή? αν την φωνάζουν με κάποιο υποκοριστικό θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το δικό της υποκοριστικό προς τιμήν της. αν την φωνάζουν φωτεινή τότε κρατήστε το κι εσείς ολόκληρο μιας και της αξίζει που θα πάρει η μικρή σας το όνομα της.κι εμείς που θα δώσουμε όνομα της γιαγιάς θα δώσουμε κ το υποκοριστικό της γιατί θέλω να είναι ακριβώς το ίδιο όνομα.
 9. Καλημέρα και χρόνια πολλά. βγάζεις 400 μετά από θηλασμό?? Εγώ που νομίζω πως έχω υπερπαραγωγή αν βγάλω λίγη ώρα μετά τον θηλασμό θα βγάλω 120 κατά βίας και από τα δύο στήθη.θεωρείται λίγο? το μωρό είναι δύο μηνών. Μήπως όσο μεγαλώνει το μωρό θα αυξάνεται και το γάλα μου γιατί θα θέλει να πίνει περισσότερο? δηλ. εσύ πχ που έχεις μεγαλύτερο μωράκι έχεις κ περισσότερο γάλα επειδή οι ανάγκες του είναι μεγαλύτερες από τις ανάγκες του δικού μου?
 10. Καλημέρα.το μωρό μπορεί να κοιτάζει κ μπροστά ? η μόνο προς τον γονιό?
 11. ωχ περαστικά βρε κορίτσι μου.το amoxil αν θυμάμαι καλά σε πιάνει από την τρίτη δόση κ μετά. μπορώ να φανταστώ πόσο πονάς, Εγώ είχα τέτοιου είδους περιπέτειες στην εγκυμοσύνη με δόντι... άστα να πάνε είναι. μει ται είναι η μάρκα? κάνεις δηλ άνετα δουλειές στο σπίτι με το μωρό πάνω σου? είναι υφασμάτινο μόνο η έχει κ σκληρό κομμάτι για την πλάτη του παιδιού?
 12. καλησπέρα, να σου ζήσει το κοριτσάκι σου, με το καλό η βάφτιση! έχω να προσθέσω το υποκοριστικό Φώνη. Δεν μου αρέσει να πω την αλήθεια. αλλά το έχω ακούσει κ ίσως σας αρέσει.
 13. Καλημέρα κορίτσια.Θέλω να πάρω μαρσιπο γιατί δεν παλεύεται η μικρή που θέλει συνέχεια αγκαλιές.Δεν έχω ψάξει καθόλου όμως. υπάρχει η δυνατότητα να κοιτάει προς το σώμα μου αλλά και προς τα μπροστά? μπορεί να θηλάζει κιόλας? εσείς τι μου προτείνετε να πάρω? πείτε μου τι σας βόλεψε πολύ. περαστικά εύχομαι! αν σε πονάει πολύ λογικά θα σου δώσει amoxil που επιτρέπεται κ στον θηλασμό. πάρε κανένα depon. Εγώ είχα βγάλει έναν πριν λίγες μέρες κ μου τον έβγαλε ενώ ήταν πρησμένος. ήταν Ρίσκο μου είπε. πόνεσα μια ώρα μετά την εξαγωγή για μισή ώρα κ μετά τίποτα. υποχώρησε κ το πρήξιμο κ όλα καλά.
 14. Ασία

  δύο ονόματα

  Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις, θα ρωτήσω τον παπά που θα κάνει την βάφτιση γιατί απ ότι κατάλαβα μερικοί το δέχονται κ μερικοί όχι. μου είπαν περιπτώσεις που ο ιερέας δεν δέχτηκε να βάλουν τα Μαρία δεύτερο. Καλά Χριστούγεννα να έχετε με υγεία στις οικογένειες σας!!!
 15. χρόνια πολλά κορίτσια με υγεία. να χαίρεστε όλες τα παιδάκια σας και τις οικογένειές σας!! τα πρώτα Χριστούγεννα με τα μωράκια μας φέτος!! Εγώ για τον θυρεοειδή αυτές που λες δεν τις κοίταξα.ενώ τα υπόλοιπα τα έκανα. το στήθος δεν μου το εξέτασε ο γιατρός, δεν ανέφερε τίποτα.τεστ Παπ μου είπε σε δύο μήνες.επόμενη εγκυμοσύνη μου είπε κ αύριο αν θέλω αλλά καλύτερα να περιμένω να περάσει ένα εξάμηνο από τη γέννα. Τελικά ο κάθε ένας γυναικολόγος λέει τα δικά του, όπως οι παιδίατροι.