Agatte

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  724
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.573 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλησπέρα, Λάρισα ή Θεσσαλονίκη ψάχνω. Προς το παρόν παίρνω προγεστερονη 2 μερες μετα την ωορρηξία για 12 μέρες.
 2. Ψάχνομαι όλο αυτό το διάστημα. Κάτι γίνεται με την προγεστερονη μου τελικά. Στις 7 μέρες μετά την ωορρηξία είναι στα 12,5 ng και δύο μέρες μετά αδιάθετω. Και ο εξωσωματικος που επισκέφθηκα και ο ενδοκρινολογος, συμφώνησαν στη λήψη προγεστερόνης 2 μέρες μετά την ωορρηξία και για 12 μέρες. Πόσους μήνες όμως θα αντέξω να το κανω αυτό; δεδομένου πως έχουμε θέματα και με το σπερμα, κάθε μήνα θα πρέπει να τουμπανιαζω με προγεστερονη μήπως και συμβεί ποτέ το ανέλπιστο. Ενδοκρινολογο βέβαια εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, δε βρήκα.
 3. Εαν έχετε κάνει και εξετάσεις για την γονιμότητα σας και είναι και αυτές καλές, είναι θέμα χρόνου να μείνεις έγκυος. Για οτιδήποτε σε απασχολεί, καλό είναι να ρωτάς και το γιατρό σου. Μη συγκρίνεις τη δική σου περίπτωση με άλλες, κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Και το άγχος να ξέρεις δε βοηθάει καθόλου, ναι ξέρω, δεν έχει κουμπί να το κλείσεις. Εγώ θα σου ευχηθώ η αγωνία σου να τελειώσει σύντομα και να έρθει το πολυπόθητο.
 4. Καλησπέρα Ναντιν, στον γυναικολόγο θα πάω αρχικά και θα δω τι θα μου πει κι αυτός. Ίσως έχει κάποιον να μου προτείνει που να μου ταιριάζει η προσέγγιση του. Θα σε ενημερώσω σχετικά!
 5. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Είναι λίγο δύσκολος ο καλός μου. Έχει φορέσει και το ύφος του ενοχικού πως "εγώ έχω το πρόβλημα" και δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η επικοινωνία μας. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι άλλοι άντρες, αλλά ο δικός μου έχει στυλωσει τα πόδια. Ούτε για σπερμοδιαγραμμα παει, να δουμε που βρισκόμαστε, αν βοήθησαν οι βιταμίνες. Γι' αυτό λέω πως κι εγώ πρέπει ίσως να το πάρω απόφαση. Καλά και την περίοδο κάθε μήνα, ψιλοδεδομενη την έχω εδώ και καιρό. Έπαψα πια να στεναχωριέμαι. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα περιμένω να δω τι θα μου πει και ο γιατρός μου και βλέποντας και κάνοντας.
 6. Αχ, να σου ζήσουν τα αστεράκια σου! Γερά κι ευτυχισμένα να είναι! Η ΑΜΗ ήταν σε ng και όχι pmol. Σε ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λογια. Δυστυχώς ο σύζυγος είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή υποβοηθουμενης λόγω του ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο παιδάκι. Η λογική είναι πως μάλλον δε μας αναλογεί άλλο. Αν δεν είχαμε παιδί, θα το συζητούσαμε. Υπάρχει θέμα και με το σπέρμα, δεν ξέρω πότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα αλλά όταν μετά από ένα χρόνο προσπαθειών αρχίσαμε να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω, μας ήρθε η κεραμίδα. Ο γιατρός δε μας απέκλεισε βέβαια την φυσική σύλληψη έστω και με αυτά τα δεδομένα, αλλά εγώ βλέπω απλά τον χρόνο να κυλάει χωρίς να γίνεται τίποτα. Έλεγα έστω να είμαι εγώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση δεδομένης της ηλικίας μου μήπως και γίνει το θαυμα. Ρεαλιστικά όμως, αντιλαμβάνομαι πως η εξωσωματική είναι στην πραγματικότητα μονόδρομος.
 7. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Φυσικά και αντιλαμβάνομαι πως ο μόνος αρμόδιος είναι ο γιατρος, αυτός άλλωστε μου έδωσε το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις. Αναφέρω ενδεικτικά και τις φυσιολογικές τιμές FSH 7.66 φτ 3.5-12.5 LH 4.37 φτ 1.5-8.0 Ε2 16.02 φτ 18-147 PRL 22.59 φτ 4.79-23.3 Τεστοστερόνη 0.9 φτ 0.48-1.85 TSH 1.820 φτ 0.350-4.940 Προγεστερόνη 0.50 φτ 0.1-0.8 Αναλύσεις κάνω πάντα στο ίδιο εργαστήριο. Η AMH μου πριν 1,5 χρόνο ήταν 2.26 και οριζόταν ως ικανοποιητική για την ηλικία μου. Τώρα μπορεί να έχει πέσει στα τάρταρα. Δεν ξέρω, δε μου τη ζήτησε. @Nephele78 σε 8 μέρες έχω ραντεβουμε τον ενδοκρινολογο, φυσικά και θα σας γράψω, εκτός κι αν με βρει τελείως χάλια, οπότε και θα χρειαστώ λίγο χρονο για να ανασυνταχθώ. Ειναιη περίοδος που αν δεν, απλά θα βάλω τελεία και θα το δεχτώ. Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι;
 8. Καλησπέρα, οποία/όποιος μπορεί παρακαλώ, ας μου δώσει μια εκτίμηση για τα αποτελέσματα μου μέχρι να πάω στο γιατρό. Οι εξετάσεις έγιναν 2η μέρα περιόδου. Είμαι 39.5. FSH 7.66 mIU/ml LH 4.37 mIU/ml E2 16.02 pg/ml PRL 22.59 ng/ml 17-OH 0.50ng/ml TSH 1.820 μIU/ml Τεστοστερόνη ολική 0.90 nmol/L
 9. Βρε παιδιά, δεν χρειάστηκε καμία άλλη ενδοκρινολογο αναπαραγωγής; τόσο σπάνια φρούτα ειμαστε όσες τους χρειαζομαστε; ήλπιζα πως θα είχα πάνω από δύο επιλογές στην κάθε πόλη. Αν κάποια γνωρίζει, θα εκτιμούσα πολύ μια γνώμη ακομη.
 10. Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Είμαι λίγο στα χαμένα για να είμαι ειλικρινής. Εφόσον όμως ο γυναικολογος με βρίσκει καλά και δεν τίθεται οργανικό ζήτημα, ενας σωστός ενδοκρινολογος, είναι νομίζω αυτό που χρειάζομαι. Η διερεύνηση του ανδρικού παράγοντα είναι λίγο πιο δύσκολη. Ενα σπερμοδιαγραμμα κάναμε μόνο με επανάληψη στο 3μηνο με λήψη συμοληρωματων.Έδειξε αυτά που έδειξε και από πάνω είχαμε και την παντελή απουσία επαγγελματισμου από τον ουρολόγο λογω προσωπικής γνωριμίας(κακό χιούμορ το οποίο έφερε φυσικά αντίδραση και άρνηση για οποιαδήποτε συνέχεια). Θα ελέγξω το γιατρό που μου προτείνεις. Σε ευχαριστώ πολύ, εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα!
 11. Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ! Και πάλι, με το καλό το μωράκι σου!
 12. Mary.G καλησπέρα και πάλι, απ' ότι καταλαβαίνω εσύ είχες μια χειροπιαστη ορμονική διαταραχή και δεν τον επισκέφθηκες επί τούτου ώστε να σε βοηθήσει με τη γονιμότητα σου αλλά για να σου εξισορροπησει τα θέματα που αντιμετωπιζες. Στην περίπτωση μου, ο γυναικολογικος ελεγχος, κρίνεται άριστος για την ηλικία μου και ορμονολογικα μου λένε πώς είμαι εντάξει ενώ συμβαίνουν τα όσα γράφω στο αρχικό μου κείμενο. Μου λένε πως είναι νορμάλ ο κύκλος μου εφόσον αδιάθετω κάθε μήνα αλλά κουβέντα για την απόκλιση από μήνα σε μήνα. Συν τα αντισώματα και εναν οζο που έχω στον θυρεοειδή, συν τις τιμές των βασικών ορμονολογικων που μένουν στο ότι είναι φυσιολογικές αλλά θέλουν μια παραπάνω διερεύνηση την οποία κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει, δεν μπορώ να βρω κάποιον που να εξειδικευεται σε αυτά. Και είναι αυτό το ένστικτο, που νιώθεις πως κάτι πάει τελείως λάθος, αλλά κανείς δεν ασχολείται να βρει το λάθος αυτό. Κρατάω το όνομα που μου έδωσες κι ελπίζω να μου γράψει και καμία άλλη κοπελα... Με παρακολουθεί γυναικολογος στη Λάρισα αλλά δεν έχει καμία σχέση με τους δύο ενδοκρινολογους που επισκέφθηκα. Αλλά κι αυτός όπως καταλαβαίνω πατάει στα 39 μου χρόνια και με στέλνει για εξωσωματικη. Τα βρίσκει όλα τέλεια, μένει αποκλειστικά στο σπέρμα του συζύγου και προτείνει κέντρα υποβοηθουμενης.
 13. Καλησπέρα Mary.G και σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Με το καλό να πάρεις αγκαλιά το μωράκι σου! Χωρίς να θέλω να γίνω αδιακριτη, αντιμετώπιζες θεματα ορμονολογικης φυσεως που επηρεαζαν τη γονιμότητα σου και σε βοήθησε να τα βρεις, να τα λύσεις και να πετύχεις σύλληψη ή απλά σε παρακολουθουσε; σε ρωτάω γιατί σε δύο που πήγα ο ένας μου έλεγε πως δεν μπορεί να πει τι φταίει και ο άλλος να ρωτήσω το γυναικολόγο μου όταν ο τελευταίος μου είπε να απευθύνω σε ενδοκρινολογο. Μπαλάκι με έκαναν κοινώς κι απάντηση δε βρήκα πουθενά. Ρωτάω λοιπόν επειδή όλοι στην περιγραφη τους αναφέρουν τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, αλλά λίγοι πραγματικά ασχολούνται και βρίσκουν τα πιθανά θέματα.