Anthi9

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  6
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεν γνωρίζω να σου πω γιατί γέννησα πριν την καραντίνα. Απλώς όταν γέννησα εγώ είχαν ήδη περιοριστεί οι ώρες επισκεπτηρίου και ο αριθμός των επισκεπτών. Την τελευταία μέρα πριν βγω επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στο σύζυγο η σε αλλο συνοδό που δηλώνετε αλλά μπορούσε να πηγαινοέρχεται. Είμαι σίγουρη όμως ότι αν καλέσεις στις πληροφορίες του Λητώ θα σε ενημερώσουν κατάλληλα. Γενικά πάντως ήταν από τα πρώτα μαιευτηρια που έλαβαν πιο αυστηρά μέτρα χωρίς να είναι ακόμα υποχρεωτικό.
 2. Καλησπέρα, γέννησα πρόσφατα στο Λητώ με καισαρική και η εμπειρία μου ήταν παρόμοια με της Christina. Η μόνη διαφορά ήταν ότι μετά τη γέννα και αφού το έβαλαν στο στήθος μου και στη συνέχεια το έδειξαν στους συγγενείς μου ξαναεφεραν το μωρό αφού είχα ανέβει στο δωμάτιο, ενώ στο 1ο παιδάκι που είχα γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό μου το είχαν φέρει στο χώρο που περίμενα πριν ανέβω στο δωμάτιο για να το θηλάσω. Όσον αφορά το φαγητό την 1η μέρα τσαγακι και φρυγανιές. 2η μέρα φιδέ, κοτοπουλο και ζελε. 3η και 4η μέρα σούπερ φαγητό και επιδόρπια .. Τα παυσίπονα έχουν να κάνουν και με τον οργανισμό αλλά και με τις οδηγίες του γιατρού. Πάντως και εγώ πόνεσα ελάχιστα και περπάτησα από το επόμενο πρωί. Το περπάτημα είναι πολύ σημαντικό.
 3. Anthi9

  Γνωμη για ονομα.

  Ανάμεσα στα δύο ίσως το Σπυριδενια. Καλύτερο πάντως μου ακούγεται το Σπυριδούλα αν και απ' ότι καταλαβαίνω δεν σου αρέσει.
 4. Έχω τον ίδιο μάρσιπο. Άρχισα να τον χρησιμοποιώ όταν ο μικρός μου που γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες και 5 ημέρες ήταν 3 μηνών. Πριν τον χρησιμοποιησω επιβεβαίωσα την επιλογή μου με την παιδίατρο για να είμαι σιγουρη ότι δεν θα έχει κάποιο θέμα το μωρό.
 5. Να πίνεις πολλά υγρά, βοηθάει. Μάλλον κάθεται τόση ώρα γιατί χαλαρώνει και δεν τρώει κανονικά. Η παιδίατρος μου είχε πει μιση ώρα στο ένα στήθος και 5 λεπτά στο άλλο σε κάθε γεύμα του γιατί ειδικά στην αρχή τους αρέσει η ασφάλεια που νιώθουν και θέλουν να είναι συνεχώς στο στήθος. Φυσικά δεν το τηρώ ακριβώς αλλά τον αφήνω 20 λεπτά με μισή ώρα σε κάθε στήθος το πολύ. Αν όντως πεινάει, θα ζητήσει στη 1 ώρα ξανά. Η κόρη μου στην αρχή όταν θηλάζα ηθελε να έρχεται στην αγκαλιά μου, ή έκανε οτιδήποτε για να μου τραβήξει την προσοχή. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Βέβαια πολλές φορές ακόμα και τώρα κρατάω με το ένα χέρι τον μικρό στο στήθος και με το άλλο αγκαλιάζω την κόρη μου που κάθεται δίπλα μου. Βλέπουμε μαζί παιδικό η της λέω ιστορίες την ώρα που θηλάζω.
 6. Χρησιμοποίησα ψευδοθηλες στον μικρό μου γιατί δεν έπιανε καθόλου στήθος. Είχε μάλλον πάθει σύγχυση θηλών καθώς έπινε και ξένο γάλα λόγω υψηλού ίκτερου. Πραγματικά με βοήθησαν πολύ καθώς αρχισε να τρώει κανονικά αλλά παρατήρησα ότι μετά από κάποιες εβδομάδες μειώθηκε το γάλα που είχα. Σ' εκείνη την φάση και αφού είχε ξεπεράσει εντελώς τον ίκτερο κι είχε πάρει αρκετό βάρος σταμάτησα τις ψευδοθηλες. Δυσκολεύτηκε στα πρώτα γεύματα και μάλιστα επειδή δεν έπιανε δεν έτρωγε ανά δίωρο αλλά περνούσε περισσότερη ώρα. Τελικά στις δύο μέρες άρχισε να πιάνει μόνος του κανονικά. Είχα αποφασίσει ότι δε θα επιμείνω παραπάνω γιατί στενοχωριομουν που δεν έτρωγε το ίδιο τακτικά. Τώρα θηλάζει κανονικά και έχω πολύ καλή ποσότητα. Ξένο γάλα πίνει σπάνια σαν συμπλήρωμα ή όταν πεινάσει και δεν είμαι σπίτι. Τις ψευδοθηλες δεν τις ξαναχρησιμοποιησαμε.