To όνομα του μωρού μας!
Συζητήσεις για το όνομα του παιδιού κατά την εγκυμοσύνη, την γέννηση, την βάφτιση ή την ονοματοδοσία!
168 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 1 follower
- 5 απαντήσεις
- 3,3k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, εγώ είμαι πάλι 😂.. βιάστικα που λέτε καιιιιι μας έρχεται ο γιος ενώ νομίσαμε θα είναι κοριτσάκι.. και το όνομα αυτού Ευάγγελος. Ακούω προτάσεις, δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα, το Άγγελος δεν το θελουμε και δε θελουμε και 2ο όνομα δυστυχώς. Πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Last reply by Spyrossofina, -
Διαφημίσεις
-
- 1 follower
- 14 απαντήσεις
- 5,1k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας για υποκοριστικά από τα ονόματα Βάρβαρα και Σοφία… πέρα από το Βάσω που δεν μου αρέσει καθόλου δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. 😬
Last reply by Nels, -
- 1 follower
- 6 απαντήσεις
- 6,7k εμφανίσεις
Καλημέρα σας καινούργια στην ομάδα ήθελα να σας ζητήσω την βοήθεια σας έμεινα έγκυος τον Μάρτιο γένναω Δεκέμβρη και είναι κορίτσι λοιπόν η μητέρα μου είναι Κατερίνα η μητέρα του είναι ειρήνη έχουμε μεγάλο προβληματισμό για το πώς θα βγει το παιδί εγώ ήθελα στην αρχή να δώσω το όνομα της μητέρας του και ο άντρας μου δεν έχει θέμα να δώσει το όνομα της μητέρας μου διότι μας έχει βοηθήσει 11 χρόνια πιο πολύ σε σχέση με την οικογένειά του μια μέρα το λέει στην μητέρα του και μας είπε αφού το παιδί δεν θα έχει το όνομα μου μην μου το φέρνετε να το βλέπω είμαστε σε πολύ περίεργη κατάσταση παρακαλώ βοήθεια ευχαριστώ
- 2 followers
- 4 απαντήσεις
- 6,2k εμφανίσεις
Καλησπέρα και από εμένα! Ήρθε και μένα η ώρα μου! Καμία εμπειρία ή ιδέα για συνδυασμό ονομάτων Χριστίνα - Αποστολία ή Χριστίνα - Ευφροσύνη; Ο σύζυγος θέλει να δώσει το Χριστίνα απ'το όνομα του πατέρα του αλλά εγώ θέλω να δώσω το Αποστολία από το όνομα του δικού μου πατέρα που έχει πεθάνει ή το όνομα της μητέρας μου Ευφροσύνης. Και τα δύο ονόματα των δικών μου γονιών είναι τέρμα δύσκολα αλλά προσπαθώ να μην παραδώσω τα όπλα!
Last reply by Margaritalenia, -
- 1 follower
- 2 απαντήσεις
- 7,7k εμφανίσεις
Last reply by Katerina_23, -
- 8 απαντήσεις
- 11,9k εμφανίσεις
Καλησπέρα στην ομάδα, Χρειάζομαι βοήθεια με το όνομα της μπέμπας μας. Θέλουμε να συνδυάσουμε το Πωλίνα με το Σταυρούλα και δυσκολεύομαι πολύ αλλά πρέπει να τους έχουμε όλους ευχαριστημένος ... δυστυχώς. Τον μπαμπά μου τον έλεγαν Παύλο (Paul) και τον έχασα τον ίδιο χρόνο που έμαθα ότι είμαι έγκυος. Είχαμε συμφωνήσει με τον σύζυγό ότι η μικρή θα πάρει το όνομά του ... είχε πει επίσης ότι δεν του άρεσε το Σταυρούλα της μητέρας του. Βέβαια η πεθερά μου είχε αλλά σχέδια... Τέλος πάντων, δεν θέλω να τσακωθω για το όνομα του πρώτου μου παιδιού και με στεναχωρεί πολύ. Ειμαι αγγλίδα άρα το "μπεμπα" δεν το ήθελα ποτέ και ούτε σημαίνει κάτι για την οικογένε…
Last reply by Arpf95, -
- 5 απαντήσεις
- 12,5k εμφανίσεις
Σε 2 μήνες βαπτίζουμε το μωρό και δεν έχουμε αποφασίσει όνομα. Έχουμε καταλήξει στα παρακάτω. Ποιο σας αρέσει καλύτερα ? Ορέστης Φίλιππος Αλέξανδρος Άγγελος Θέλουμε να είναι αρχαιοελληνικό και να το φωνάζουμε ολόκληρο... Ποιο σας φαίνεται καλύτερο???
Last reply by sunshine83, -
- 1 follower
- 2 απαντήσεις
- 16,4k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλους !!! Θα μπορούσατε μήπως να με βοηθήσετε να παντρέψω αυτά τα δυο ονόματα Χριστίνα -Αδριάνα ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!
- 1 follower
- 3 απαντήσεις
- 17,8k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλους!!! 👶 Θα ήθελα τη βοήθεια σας με ιδέες για όνομα που να έχει σχέση με το Ευαγγελία (υποκοριστικό ή σύνθετο) για το κοριτσάκι μου! 💗 Έχουμε ήδη σκεφτεί τα Εύα,Εύη,Εβελίνα,Βάλια,Ελινα, Εβινα, Ευμελια. Βοήθειααα με γνώμη & ιδέες παρακαλώωωω!!! 🙏❤️
- 1 απάντηση
- 17,2k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλους 😊! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με σύνθεση ονόματος με τα ονόματα Ελένη & Καλλιόπη. Έχουμε σκεφτεί το Κλέλια, αν σκεφτείτε κάτι κι σεις θα χαρώ να το δω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
- 2 followers
- 76 απαντήσεις
- 98,4k εμφανίσεις
Καλημέρα κ χρόνια πολλά!σκεφτόμαστε να δώσουμε δύο ονόματα στην κόρη μας εκ των οποίων το ένα είναι το Μαρία.ξέρετε αν το Μαρία μπαίνει πάντα πρώτο επειδή είναι της Παναγίας?
Last reply by Αννούλαααα, -
- 2 followers
- 14 απαντήσεις
- 63,8k εμφανίσεις
Γεια σας, μόλις σήμερα έγινα μέλος στο φόρουμ. Διάβασα κάποια θέματα και μου άρεσε πολύ... Με τη σειρά μου θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση μήπως με βοηθήσετε... Εχουμε μια μικρούλα 47 ημερών και έχουμε επιλέξει για ονομα το Ίριδα-Αιμιλιανή, θα μπορούσα να κάνω έναν ωραίο συνδυασμό αυτών τον δυο; Η κάποιο υποκοριστικό;
Last reply by Αννούλαααα, -
- 11 απαντήσεις
- 23,6k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, μπορείτε να μου προτείνετε σπάνια ονόματα για αγοράκι και να μου πείτε αν σας αρέσει το Αλκίνοος; Ευχαριστώ!
Last reply by vikib, -
Όνομα κοριτσιού
από Dan12- 1 απάντηση
- 20,3k εμφανίσεις
Θέλω ακόμα μια φορά τη βοήθεια σαςς!!! Ενα όνομα που να βγαινει απο το Ευη (Ευανθια) και το Άνδρια ή Άντρεα ;;;;;;; Βοήθειααα πλς!!!
Μάξιμος
από anana12345- 2 απαντήσεις
- 20,6k εμφανίσεις
Ποια είναι η γνώμη σας για το όνομα Μάξιμος; Το λατρεύουμε και οι δυο μας! Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το έχω ακούσει αρκετές φορές τελευταία. Τι λέτε εσείς;
Last reply by vikib, -
Όνομα κοριτσιού
από Dan12- 1 follower
- 6 απαντήσεις
- 22,4k εμφανίσεις
Καλημέρααα!! Συνδυασμός ονόματος απο Εύη-Αθήνα. Το μόνο που σκέφτηκα είναι το Εβίνα που μου αρέσει. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;
Όνομα κοριτσιού
από Dan12- 2 απαντήσεις
- 22,8k εμφανίσεις
Καλησπέρααα κ καλή Ανάσταση εύχομαι!! Θέλω να συνδυάσω τα ονόματα Μαρία-Άνδρεα ή Άνδρια για το κοριτσάκι μουυ!! Δεν μου αρέσει Άνδρεα-Μαρια που μου είπανε οι περισσότεροι! Θέλω να είναι ένα όνομα αν μπορείτε να βοηθήσετεε! Ευχαριστώω ♡♡
Όνομα κοριτσιού
από Dan12- 3 απαντήσεις
- 24,3k εμφανίσεις
Καλησπερααα!! Βοήθειααα!! Όνομα για κοριτσάκι απο το Μαρία και Εύη (Ευανθία) όχι Μαριάνθη και Μαριεύη! Κάτι άλλοοοο;
- 8 απαντήσεις
- 27,6k εμφανίσεις
Με το σύζυγο μου, μας αρέσουν πολύ τα αρχαιοελληνικά ονόματα, αλλά επίσης θα θέλαμε να τιμήσουμε και τους γονείς. Είπαμε να το πάμε παραδοσιακά και σε περίπτωση που θα ήταν αγόρι να βγάζαμε το όνομα των γονιών του. Το όνομα του πεθερού μου είναι αρκετά κοινό οπότε σκεφτόμαστε και το όνομα της πεθεράς μου, που είναι Ζαφείρω. Αντί για Ζαφείριος σκεφτήκαμε το Ζέφυρος. Που είναι και αρχαιοελληνικό όνομα και αρκετά εύηχο. Το θέμα είναι, πως σαν όνομα είναι τόσο σπάνιο (προσωπικά το έχω ακούσει άλλη μια φορά), που δεν ξέρουμε τελικά αν θα είναι περίεργο (με την αρνητική έννοια). Τι πιστεύετε;
Last reply by ElenaLena, -
- 3 απαντήσεις
- 33,8k εμφανίσεις
Καλησπέρα. Χρειάζομαι βοήθεια να αποφασίσω όνομα για την μικρή μας. Είμαι μεταξύ των παρακάτω Εμμελεια Αμαρυλλίς Ισαβέλλα Χρυσή Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας;Πείτε μου εάν έχετε κάποια πρόταση επίσης.Ευχαριστώ πολύ!
Last reply by Katerina96, -
- 13 απαντήσεις
- 46,9k εμφανίσεις
Καλησπέρα κορίτσια! Ο άντρας μου θέλει να βγάλει το όνομα της μαμάς του στο κοριτσάκι μας και δε θέλω να τον στεναχωρήσω. Τη λέγανε Δήμητρα όμως και δε μου αρέσει πολύ. Θα βγάλουμε σίγουρα 2 ονόματα, το ένα Δήμητρα και ένα άλλο που θα διαλέξω εγώ. Έχετε καμια ιδέα για ωραίο υποκοριστικό του Δήμητρα; Εκτός από Μητσάκι, Μιμή, Ντέμη. Σκέφτομαι να δώσω 2 ονόματα, πχ Δήμητρα Ελισάβετ ή Δήμητρα Βαλέρια. Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιον συνδυασμό που να προκύπτει από αυτά τα δύο; Ή κάποιο άλλο όνομα με το Δήμητρα που να βγάζει ωραίο υποκοριστικό ή σύνθετο; Ευχαριστώ!!
- 12 απαντήσεις
- 66,2k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλους. Πριν 3 μήνες γέννησα και δεν έχουμε βρει όνομα. Οι γονείς μας δεν έχουν πρόβλημα με όποιο όνομα της δώσουμε και ούτε μας πιέζουν να βάλουμε το δικός τους. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου πέθανε προσφατα. Το όνομα του ήταν Μενέλαος. Και σκέφτομαι τώρα αν μπορεί να προκύψει το Μελίνα(που μας αρέσει) από το Μενέλαος και τη μητέρα του άντρα μου που είναι Μαγδαληνή( Μαδγαλινα-Λινα). Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Τι λέτε εσείς;
Last reply by Ντιάνα Τσε, -
- 1 follower
- 16 απαντήσεις
- 65,8k εμφανίσεις
Ψαχνω το πιο εντυπωσιακό όνομα
Last reply by Christina-Orfeas, -
- 4 απαντήσεις
- 87,9k εμφανίσεις
Κοριτσια κακησπερα, εχετε καμια καλη ιδεα πως συνδιαζονται τα 2 αυτα ονοματα;Αλλιως πειτε μου κανενα ωραιο υποκοριστικο του ιωαννη .Δεν θα θελα το Γιαννη
Last reply by Boy mom, -
- 1 απάντηση
- 61,1k εμφανίσεις
Ποιο ειναι το πιο ομορφο ονομα;;
Last reply by Mareva, -
- 14 απαντήσεις
- 5,7k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Εχω εναν μπέμπη 11 μηνων. Το εχουμε ονομάσει Γιώργο-Ορφέα. Θα ηθελα να έβρισκα ενα ομορφο ονομα που να βγαινει απο αυτα τα δυο.. Δύσκολο
Last reply by Giota1983, -
- 6 απαντήσεις
- 62,8k εμφανίσεις
Κορίτσια καλησπέρα.. ελπίζω να μην είναι άσχετο το κείμενό μου .θα σας παραθέσω ρο δικό μου προβλημα. Εχω ενα μωρακι και θελουμε να το βαπτισουμε..το εχουμε ταξει αλλα ο πεθερις δεν συμφωνεί θέλει μονο το δικο του ονομα
Last reply by Christinα, -
- 1 follower
- 62 απαντήσεις
- 123,3k εμφανίσεις
Καλησπέρα . Ειμαι έγκυος στο πρώτο παιδάκι μου και το έχω τάξει στη Παναγιά. Αν με το καλο βγει αγορι εχουμε αποφασίσει να το βγαλουμε Παναγιωτη . Το πρόβλημα μου ειναι τι όνομα να το βγαλουμε αν με το καλο μας πει η γιατρός οτι είναι κορίτσι. Παναγιώτα δεν γίνεται γιατι ετσι λενε εμένα . Σκέφτηκα το Μυρτω, Δέσποινα, Ευαγγελία που ειναι πιο γνωστα . Μαρια εχει μπει ηδη στα ανιψια μου ειναι της μαμας μου. Ξερετε να μου πειτε κανενα αλλο?
- 12 απαντήσεις
- 71,1k εμφανίσεις
Κορίτσια καλησπέρα!! Αποφάσισα να γράψω καθώς «σας διαβάζω» καιρό! Έχω μια μπεμπουλα 9 μηνών που θα βαφτίσουμε τον Ιούλιο , αν ποτέ αποφασίσουμε το όνομα!!! Είχαμε αποφασίσει από την αρχή πως δε θα βγάζαμε όνομα γονέων για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις , (και γιατί τα ονόματα των γονιών μας δε μας ενθουσιάζουν ιδιαίτερα) , αλλαααα η μαμά μου ήθελε πολύ να βγει το δικό της . Τη λένε Ελένη αλλά αν έβγαζα έτσι τη μικρούλα θα τη φώναζα Έλενα. Μετά από πολύ συζήτηση δέχτηκε πως δε θα γίνει και συμμετέχει και εκείνη πλέον στην εύρεση ονόματος. Η πεθερά μου επιμένει να διαλέξουμε ένα ΠΟΛΥ πρωτότυπο όνομα για το παιδί (λες και δε θα κάνουμε άλλο) , και όταν της είπα πως η…
- 26 απαντήσεις
- 78k εμφανίσεις
Καλημερα κοριτσια !!!!! Θα ηθελα τη βοηθεια σας ! Ιδεες για καποια παραλλαγη του Εμμανουελα ??? Εκτος απο τα κλασσικα Εμμυ, Εμμα, Μανια.... Σας ευχαριστω !!!
Last reply by νικηαντωνια81,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 6.201 απαντήσεις
- 823.629 εμφανίσεις
-
- 11.150 απαντήσεις
- 2.133.421 εμφανίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 34.782 εμφανίσεις