GeoKK

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  50
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

96 εμφανίσεις προφίλ
 1. Και εγώ πριν ένα μήνα περίπου δοκίμασα να της δώσω δικό μου αντλημένο και δεν το ήπιε ούτε με το μπιμπερό ούτε με το εκπαιδευτικό ποτηράκι ούτε με το απλό ποτηράκι. Νερό και κεφίρ πίνει κανονικά απ το φλυτζανάκι του καφέ. Πάντως μετά το έτος, η συνιστώμενη ποσότητα γαλακτοκομικών στο 24ωρο είναι 500ml, δηλαδή δυο μεριδες, και μπορεί να τα καταναλωθεί και σε άλλες μορφές αν δεν πίνει γάλα. Αν φάει δηλαδή 30 γραμμάρια τυρί πχ εμμενταλ (εννοείται πλήρες λιπαρών) ή 60 γραμμάτια λευκό τυρί πχ ανθότυρο έχει καλύψει τη μια μερίδα. Το παραπάνω γάλα είναι τουλάχιστον περιττό.
 2. Ναι τα δυο πάνω, αυτά δηλαδή που είναι δεξιά και αριστερά των κεντρικών, εμφανίστηκαν το Σάββατο. Είμαστε όμως και κοριτσάκια και νομίζω 2 εβδομάδες μεγαλύτερες (13/5). Τα φρούτα είναι το μόνο που τρώει εύκολα και δέχεται να φάει απ το χέρι μου.
 3. Εμένα η μικρή μου έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη στο φαγητό. Δεν θέλει να την ταΐζω, θέλει να τρώει μόνη της, αλλά μπορεί να καθόμαστε μια ώρα και να τρώει ελάχιστα. Από εμένα δέχεται λίγες κουταλιές στην αρχή και μετά αρνείται. Προχτές εμφανίστηκαν ακόμη δυο δόντια από πάνω, και συνολικά έχει 6. Εγώ πάντως το αποφάσισα ότι θα κάνω το εμβόλιο και δεν θα αποθηλάσω. Το Σάββατο άκουσα στις ειδήσεις ότι μπορούμε να κάνουμε των Pfizer και Moderna με ασφάλεια, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει έως τώρα.
 4. Αυτός ο ΕΟΔΥ σε πολλές οδηγίες που έχει δώσει δεν με πείθει. Εσύ βέβαια καλά κάνεις, γιατί δυστυχώς δουλειά τη νύχτα και θηλασμός είναι πιστεύω εντελώς ασυμβίβαστα. Και φυσικά έως τώρα έχεις προσφέρει πάρα πολλά στον μικρό σου πολλά μπράβο γι αυτό. Το έγραψα για όποια άλλη κοπέλα θηλάζει και είναι σε δίλημμα. Όσο για το φαγητό, δοκίμασε και το μοσχάρι να το κόψεις μικρά κομματάκια, κάθετα στις ίνες και να δεις πόσο καλά θα το φάει. Εμένα είναι ακόμα δύσκολη στο φαγητό. Τις περισσότερες μέρες μπορεί να φάει μόνο το κρέας και τίποτα από τα συνοδευτικά. Τελευταία δεν τρώει εύκολα ούτε το αυγό ούτε το γιαουρτι. Ας ελπίσουμε να είναι παροδικό. Σίγουρα δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες, αλλά το ίδιο δεν γίνεται με όλα τα εμβόλια; Δεν έχουν κατηγορηθεί τα παιδικά εμβόλια για εμφάνιση διαβήτη; Και ας έχουν «δοκιμαστεί» για χρόνια, πιστεύω ότι τις παρενέργειες και αυτών δεν τις γνωρίζουμε. Αλλά φυσικά τα κάνουμε γιατί ζυγίζοντας τα δεδομένα η ζυγαριά γέρνει σημαντικά υπέρ τους. Για το αν περνάνε αντισώματα μέσω του μητρικού γάλακτος στην περίπτωση εμβολιασμού, μαλλον δεν είναι ξεκάθαρο. Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί μόλις παρατήρησα ότι το παιδικό γιαουρτι της κρι κρι έχει μόνο 2,2% λιπαρά, που το καθιστά όχι το πλέον κατάλληλο για αυτή την ηλικία, μιας και τώρα τα θέλουμε τα λιπαρά.
 5. Έτσι είναι. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω διαβάσει πουθενά για την άλλη άποψη. Γιατί ο θηλασμός είναι αντένδειξη? Τι κίνδυνοι μπορεί να υπάρχουν? Και υπερτερούν των ευεργετημάτων του θηλασμού? Έμαθα πρόσφατα ότι τρέχει μελέτη όπου κάποια βρέφη - παιδιά που προσβάλλονται από covid-19 εμφανίζουν διαβήτη. Σκέφτομαι λοιπόν, ότι αν πράγματι με τον θηλασμό προστατεύσω και το μωρό μου, περνώντας του αντισώματα, τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.
 6. Δεν έχω ιδέα για το σύστημα των Αυστραλών, λέω να εμπιστευτώ όμως το e-lactancia και τους δύο παιδιάτρους. Άλλωστε, για όλα στη ζωή μας, ειδικά όταν κάποια πράγματα δεν είναι σαφή και ξεκάθαρα, έτσι δεν λειτουργούμε? Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει? Αν μπορείς, εν συντομία φυσικά, να μου πεις....
 7. Καλησπέρα. Δεν σου κρύβω ότι αγχώθηκα πάρα πολύ αυτές τις μέρες καθώς μπήκα στο δίλημμα εμβολιασμός ή θηλασμός. Τελικά κατέληξα ότι δεν αντενδείκνυται σε θηλάζουσες. Τουναντίον, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Παπαβέντση, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία οι θηλάζουσες παροτρύνονται να κάνουν το εμβόλιο, και επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορούν μεταφέρουν και αντισώματα στα θηλάζοντα βρέφη. Τα ίδια αναφέρονται και στο e-lactancia. Τέλος και ο παιδίατρος μας δεν ήταν αρνητικός στον εμβολιασμό μου, όποτε εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά. Το γράφω γιατί ίσως και άλλες γυναίκες που θηλάζουν να προβληματίζονται και προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη και πιο σωστή πληροφόρηση.
 8. Ήρθε ο καιρός ε? Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο γιατί κοιμόμαστε όπως το περιγράφει η Pagotoula. Επίσης μου φαίνεται αγχωτικό αλλά και στενάχωρο γιατί τελειώνει αυτή η περίοδος. Αν δεν αναθεωρήσουν, τότε θα αναγκαστώ και εγώ να αποθηλάσω προκειμένου να κάνω το εμβόλιο. Τελικά έκανες τράπεζα? Και εγώ προβληματίζομαι πολύ για το πώς θα πίνει γάλα όταν σταματήσουμε. Πριν 10 μέρες έκανα μια άντληση προκειμενου να κανω μια δοκιμή να της το δώσω με το ποτήρι, αλλά δεν άνοιγε καν το στοματάκι της, ενώ νερό πίνουμε κανονικά. Τελικά της το εκανα κρεμούλα με βρώμη και την έφαγε. Αλλά μεγάλος προβληματισμός. Μας βλέπω να κάνουμε πολύ καιρό να μάθουμε να πίνουμε γάλα... Καλή δύναμη και να μας ενημερώνεις!
 9. Το μισό της παλάμης σου κρέας; Νομίζω αυτό είναι παραπάνω από αυτό που δίνω εγώ. Μπράβο στο μικρούλη σου, είναι εύκολος στο φαγητό! Για εμάς το κοτόπουλο είναι το πιο δύσκολο.
 10. Μάλιστα. Έγω μάλλον αγχώθηκα ότι πιθανόν να περιορίζω την αναπτυξη της... ίσως και άγνοια... δεν ξέρω... απλά έχω στο μυαλό μου ότι ενός έτους θα πρέπει να αρχίσει να μπαίνει στη δική μας καθημερινότητα, οπότε έως τότε μάλλον την βλέπω διαφορετικά... είναι φυσικά οι δικές μου ανασφάλειες... Ευχαριστώ :)
 11. Κ η δικιά μου τα δυο κάτω έχει αλλά μια χαρά μασάει εδώ. Βέβαια μερικές φορές τα κατεβάζει και αμάσητα! Εσύ έχεις ζυγίσει ποτέ το κρέας που δίνεις; @Pagotoula η δικιά σου περίπου τι ποσότητα σε κρέας/ψάρι τρώει; Να σας ρωτήσω και κάτι ακόμη: κρέας ή ψάρι δίνετε κάθε μέρα; Ή όταν δίνετε όσπρια, για παράδειγμα, τα δίνετε σκέτα; Εγώ δίνω κάθε μέρα, και δίνω ακόμη και με τα όσπρια. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος...
 12. Ναι, το απλό -σκέτο είναι κανονικό γιαουρτι, όχι επιδόρπιο. Το κεφιρ για μένα είναι πολύ καλή τροφή, νομιζω καλύτερη από το γιαουρτι και μιας και παιδίατρος μας έδωσε το οκ από τον 8ο μήνα το τρώμε και μας αρέσει πολύ! Η δικιά μου υπήρχαν φορές που μπορεί να μην ρευοταν, όποτε ίσως μετά τα 20 λεπτά νομιζω πως μπορείς να την ξαπλωσεις. Εγώ προσπαθούσα να κοιμάται λίγο στο πλάι και έτσι πολλές φορές έβγαζε γουλιές και όλα καλά. Πάντως και το μωρό χρειάζεται να κοιμηθεί κι εσυ, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πάντως θα δεις πως μετά τις 40 μέρες, όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Αν πιστεύεις πάντως ότι κινδυνεύεις να φτασεις σε υπερπαραγωγή, τότε θα πρέπει να μιλήσεις καλύτερα με μια σύμβουλο θηλασμού.
 13. Καταρχάς να σου ζήσει η μπεμπούλα σου! Θα σου μιλήσω από την εμπειρία μου και όσα με έχουν συμβουλέψει. Αυτό που βλέπω είναι ότι έχετε ξεκινήσει ιδανικά. Είναι απολύτως λογικό 20 ημερών βρεφακι να θέλει να είναι συνέχεια στο στηθος. Όσο και εσυ μπορείς, να της το προσφέρεις. Θα δεις ότι αυτη η περιοδος δεν θα ξανάρθει και θα είναι μοναδική. Απόλαυσε το λοιπόν και μην κοιτας το ρολόι. Την ποσότητα θα την ρυθμίσει σιγά σιγά μόνη της. Όσο για τις γουλιτσες, εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει ότι είναι φυσιολογικό μια ελαφριά γοπ να έχουν όλα τα νεογέννητα, γιατί τώρα προσαρμόζεται το στομαχάκι τους. Μπορείς να τη βάζεις να θηλάζει με λίγη κλίση, κ να την σηκώνεις συχνά για να ρεύεται. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
 14. Παιδικό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη έχει και η Κρι Κρι που είναι επίσης πολύ καλό, δεν ξέρω αν το δοκιμάσατε. Εννοείται το απλό, όχι αυτό με τα φρούτα. Χρησιμοποιεί μια μόνο συγκεκριμένη καλλιέργεια για να παραχθεί. Εγώ δεν έχω άλλο παιδάκι και δεν ξέρω τι γίνεται με τους παιδικούς. Με το ΕΣΠΑ προφανώς ε; Πρέπει να το δουμε κ εμείς γιατί κοντεύει η ώρα να γυρίσω και εγώ στη δουλειά και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τους βρεφονηπιακούς, αν τελικά αποφασίσουμε να τη στείλουμε.