Μαρίτσα10

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.770
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Πήρα πολλά είδη αντιβιωσεων όχι μόνο ένα! Και εγώ έκανα καταστολή στη διέγερση που έκανα τα πολλά έμβρυα. Μπα αυτές οι φλεγμονές δεν φαίνονται με αιματολογικές.
 2. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Εγώ την φλεγμονή την έχω αντιμετωπίσει καιρό τώρα με φάρμακα. Το προβλημα μου ήταν ο συντονισμός ενδομητρίου-εμβρυου. Η εξέταση του Νίκα έδειξε τις φλεγμονές κ το παράθυρο εμφύτευσης.
 3. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Εμένα ο άντρας μου έχει πολύ κακό σπέρμα αλλά ποτέ δεν βρέθηκε η αιτία. Έχει καθαρή καλλιέργεια, καλές ορμονικές εξετάσεις, καλή εικόνα στον υπέρηχο και φυσιολογικό καριοτυπο. Ο προεμφυτευτικος πήγε στα 2200 και 1000 ευρώ η βιοψία των εμβρύων. Τις φλεγμονές τις βρήκε ο τωρινός γιατρός μου βλέποντας το dvd της υστεροσκοπησης που μου είχε κάνει ο Μακράκης. Κ μετά έκανα ξανά υστεροσκοπηση κ το επιβεβαίωσε. Μου αφαίρεσε κ το διάφραγμα. Στη πορεία έκανα κ την εξέταση του Νίκα.
 4. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Ξέρω γω μπορεί να τον πέτυχα σε κακη στιγμή! Ενώ τον συμπαθώ μου έκανε κάποια νερά κ έλεγα να μην τον αλλάξω αλλά δεν μου άρεσε που δεν έμενε έμβρυο στη κατάψυξη. Εκεί για να έκανα προεμφυτευτικο θα έπρεπε να κάνω πολλές διέγερσεις. Στο Γένεσις έκανα μία ...έκανα προεμφυτευτικο σε 7 έμβρυα κ είχα κ αλλά 7 επιπλέον. Είχα μία βιοχημική τον Ιούλιο! Είχα αίμα για 15 μέρες...έτσι αντέδρασε ο οργανισμος! Τώρα λόγω Αυγούστου δεν έκανα νέα εμβρυομεταφορα αλλά θέλω να ηρεμήσω κ λίγο γιατί σκέψου ότι από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχω κάνει 5 εμβρυομεταφορες και προεμφυτευτικο. Κ πρέπει να μαζέψω κ κάνα φράγκο γτ έχω ξετιναχτει. Έχω άλλα δύο τελευταία έμβρυα ακόμα.
 5. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Τον καιρό που ήμουν εγώ εκεί δεν είχε συγχωνευτεί με το Ακεσω. Μακάρι τώρα να έχει λυθεί κ το θέμα του εργαστηρίου. Τον γιατρό και εγώ τον συμπαθώ κ δυσκολευτηκα για να πάρω την απόφαση να φύγω. Η τελευταία μας συζήτηση ήταν για προεμφυτευτικο ελεγχο. Του είχα πει τι γίνεται αν δεν πιάσω ούτε με προεμφυτευτικο και μου είπε ότι θα δοκιμάσουμε να βάλουμε ξένα ωάρια κ αν δεν τα καταφέρουμε κ ξένο σπερμα. Τότε ήμουν 28 χρόνων κ μου φάνηκε τρελό να συζητάμε για ξένα ωάρια ενώ δεν είχα θέμα με τα ωάρια. Εγώ πήγα γτ έχουμε θέμα με το σπέρμα όχι με τα ωάρια! Και έτσι επειδή μου φάνηκαν παράλογα όλα αυτά έφυγα κ πήγα στον Σφακιανουδη. Επικοινωνιακός είναι ο Μακράκης. Με καλούσε κ μου εξηγούσε άλλα δύο φορές που χρειαστηκα κάποιες πληροφορίες κ τον πήρα στο κινητό...μόνο που δεν με έβρισε. Κάθε φορά που μου τηλεφωνούσε εκείνος ήταν οκ αλλά είχα καταλάβει ότι δεν θέλει να τον ενοχλούν στο κινητό.
 6. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Είχα τον ίδιο γιατρό με σένα μέχρι το 2016 και ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν είχα καλά ποσοστά γονιμοποίησης κ πάντα ξεκιναγα ωοληψια. Είχα κάνει 13 ωάρια κ μου είπαν ότι γονιμοποιηθηκε μόνο το ένα. Το έβαλα αποτυχα κ έφυγα! Εκεί έκανα κ την βιοψία της Ισπανίας. Μετά άλλαξα γιατρό έκανα 22 ωάρια κ γονιμοποιηθηκαν τα 21. Στη πορεία έμειναν 16 βλαστοκυστες....κ ακόμα βάζω έμβρυα από την συγκεκριμένη φουρνιά. Θεωρώ ότι το εμβρυοαρτ έχει θέμα με το εργαστήριο! Δεν ξέρω τώρα που ενώθηκε με το Ακεσω αν είναι καλύτερα. Η καταστολή γίνεται με ενέσεις αλλά δεν πιστεύω ότι θα στο κάνει ο Μακράκης. Δεν τον αντιπαθώ αλλά δεν θα τον πρότεινα κιόλας. Ήμουν γεμάτη φλεγμονές κ δεν μου είπε τιποτα. Τζάμπα έβαζα έμβρυα! Επίσης είχα διάφραγμα κ δεν μου είπε τίποτα. Και δεν υπάρχει περίπτωση να σε βάλει να κάνεις του Νίκα την εξέταση...δεν τον δέχεται. Δέχεται της Ισπανίας γτ έχει ανακατευτεί στην έρευνα! Όλα τέλεια κ όλα καλά τα έβρισκε στην υστεροσκοπηση αλλά είχα 3 αποτυχίες κ όλο ωοληψιες έκανα.
 7. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Να πάρεις ένα τηλέφωνο τον Νίκα κ να τον ρωτήσεις πότε είναι καλύτερα να βάλεις τα έμβρυα 3ης μέρας. Θα σου πει αυτός. Πες του κ τι φάρμακα παίρνεις συνήθως για να σου πει τη γνώμη του. Κ εγώ ξεκίνησα 23 κ είδα θετικό πρώτη φορά στα 30. Δεν γίνεται θα τον πετύχεις τον καλό συνδιασμό.
 8. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Δεν είναι σπαζοκεφαλια. Να κάνεις μεταφορά βλαστοκυστεων με προγεστερόνη ίδια με την διέγερση. Για την ακρίβεια αυτό θέλει λίγο προσοχή γιατί στη διέγερση λόγω των ενέσεων δεν παίρνουμε τις ίδιες μέρες προγεστερονη με έναν κύκλο εμβρυομεταφορας. Αλλά ο γιατρός μπορεί να κάνει την αντιστοιχία. Νομίζω στη διέγερση είναι μια μέρα λιγότερη η προγεστερόνη. Το γλουκοφαζ είναι για να κάνεις καλύτερα ωάρια. Την κορτιζόνη αν δεν έχεις κάποιο θέμα για μένα σταματά την. Πες στον γιατρό σου να σου κάνει καταστολή πριν την μεταφορά ίσως έτσι έρθουν οι ορμόνες σε ισορροπία όπως έγινε κ με τα αντισυλληπτικά. Για πληροφορίες ρωτά την Μερέντα. Έκανε κάποιες ενέσεις για να το πετύχει αυτό. Εγώ έμεινα με εμβρυα 5ης μερας με μεταφορά την 7η μέρα της προγεστερόνης χωρίς κορτιζόνη, σαλοσπιρ και αντιθρομβωτικες. Μετά την ωορρηξία μου έδινε δύο χάπια σικλακουρ πρωι, μεσημέρι, βράδυ και τα ουτροτζεσταν πρωι, μεσημέρι, βράδυ σε χάπι κ σε υπόθετο. Μετά την εμβρυομεταφορα μου πρόσθεσε μία ένεση προλουτεξ την ημέρα. Ήταν η 9η εμβρυομεταφορα που έκανα. Μέχρι τότε δεν είχα δει χοριακη πάνω απο 2. Η χοριακη μου έφτασε μέχρι 32,20 και μετά αποβλήθηκε δυστυχώς.
 9. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Η εξέταση της Ισπανίας δείχνει αποκλειστικά πόσο προγεστερονη χρειάζεσαι για να είναι έτοιμο το ενδομήτριο με βάση κάποια γονίδια. Σε μένα συγκεκριμένα έδειξε ότι χρειάζομαι 5μερες προγεστερονη + 12 ώρες προγεστερόνη ακόμα. Ο Νίκας αντιθέτως μου έβγαλε ότι είναι υποδεκτικο την 8η μέρα της προγεστερόνης. Θετικό αποτέλεσμα είδα με την 7η μέρα προγεστερονης σε φυσικό κύκλο...ενώ όλες οι παραπάνω εξετάσεις έγιναν σε τεχνητό. Η γνώμη μου είναι να κάνεις υστεροσκοπηση αν δεν έχεις κάνει και αν ο γιατρός έχει ενδείξεις ότι υπάρχει ενδομητριτιδα τότε ξεκινάς κάποιες αντιβιωσεις που θα σου προτείνει ή κάνεις την εξέταση του Νίκα για να σου προτείνει εκείνος θεραπεία. Η αποβολή μπορεί να είναι κ από ενδομητριτιδα αλλά η πιο πιθανή εκδοχή είναι να ήταν τυχαία χρωμοσωματικη ανωμαλία. Αν έμεινες έγκυος με εμβρυα 5ης μέρας να επιμείνεις σε αυτή τη μέθοδο αλλά δεν είναι δεδομένο ότι σε κάθε κύκλο που θα βάζεις 5ης θα έχεις κ εγκυμοσύνη. Θέλει υπομονή γτ όλα τα εβρυα δεν έχουν τη δυναμική να εμφυτευτουν. Τώρα ο προεμφυτευτικος είναι άλλη ιστορία. Τον έκανα ...έσκασα ένα σωρό λεφτά κ παρόλο που έβαλα καλά έμβρυα πήρα πάλι μηδέν. Οπότε δεν τον θεωρώ χρήσιμο σε ηλικίες κάτω των 35 χρονών. Επίσης δες μήπως σε πειράζει η κορτιζόνη. Μπορεί να καταστρέψει την υποδεκτικοτητα. Δεν ξέρω αν είχες πάρει στις προσπάθειες. Εγώ τη φορά που έμεινα έγκυος έστω για λίγο ...δεν πήρα κορτιζόνη, αντιθρομβωτικες και σαλοσπιρ. Μου την έδωσε κ τα σταμάτησα μόνη μου αλλά δεν είχα κάποια πάθηση που να ήταν απαραίτητα. Αν έχεις θρομβωφιλια δεν πρέπει να κόψεις τις ενέσεις. Τις εξετάσεις τύπου βιοψία ενδομητρίου της προτείνω μόνο σε κοπέλες που δεν έχουν μείνει ποτέ! Προσωπικά της Ισπανίας με τον γονιδιακό έλεγχο δεν την θεωρώ κ τόσο καλή. Μόνο για το πόσες μέρες προγεστερονη θα πρέπει να πάρεις σου λέει κ είναι κ πανάκριβη. Δεν λύνει με διαφορετικό τρόπο το προβλημα. Επίσης μπορεί και να μην σου δώσει καμία λύση. Δεν έχει πάντα προτάσεις! Η άλλη λύση είναι αντί να κάνεις αυτές τις εξετάσεις απλά να δοκιμάσεις στη πράξη....να αλλάξετε την ημέρα της εμβρυομεταφορας. Την μια 5μερες προγεστερόνη ...αν δεν πετύχει 6μερες προγεστερονη ή 7 μέρες προγεστερονη...μέχρι 8 μέρες μπορείς να δοκιμάσεις....διότι αυτές οι εξετάσεις στο περίπου σου δίνουν αποτέλεσμα. Εγώ τα δοκίμασα όλα κ ας είχα κάνει βιοψία με δύο διαφορετικούς τρόπους. Δοκιμάστε και φυσικό κύκλο....να γίνει η ωορρηξία κανονικά κ μετά προγεστερονη για κάνα 6ημερο.
 10. Μαρίτσα10

  Καφέ εξωσωματικής

  Καλησπέρα! Την έχω κάνει εγώ αυτή την εξέταση. Γίνεται χωρίς μέθη κ μετά το δείγμα το στέλνουν στην Ισπανία για ανάλυση. Ελέγχουν κάποια γονίδια κ σου λένε αν το ενδομήτριο είναι σε φάση να δεχτεί έμβρυο. Αλλά θεωρώ ότι είναι για κοπέλες που δεν έχουν μείνει ποτέ έγκυοι. Εσύ έχεις μείνει έστω για λίγο γιατί να την κάνεις; Καλύτερα να κάνεις του Νίκα που δείχνει αν έχεις φλεγμονές.
 11. Βοηθάει μόνο όταν το ενδομήτριο έχει προβλήματα λόγω ορμονικών θεμάτων. Συνήθως το προτείνει ο γιατρός μετά από την βιοψία εφόσον το αποτέλεσμα έχει δείξει ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Και συνήθως η θεραπεία με το σπιράλ κρατάει 3 μήνες...η άλλη θεραπεία που κάνουν είναι η αποξεση...αλλά ο γιατρός είναι ο πιο κατάλληλος να προτείνει θεραπεία ανάλογα με τη διάγνωση.
 12. Τα έμβρυα 3ης ημέρας συντονίζονται καλύτερα με το ενδομήτριο μου χει πει ο γιατρός μου. Θα μου το έκανε κ ας έχει προκύψει ότι το ενδομήτριο μου αργεί συγκριτικα με άλλες γυναίκες. 8η μέρα προγεστερονης μου είπαν ότι είναι γόνιμο.
 13. Και εγώ με 16 άριστες βλαστοκυστες ξεκίνησα στη τελευταία διέγερση. Ο γιατρός είπε να κάνουμε προεμφυτευτικο για να δούμε μήπως φταίνε τα έμβρυα....αλλά δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Θεωρούμε από τις ανεξήγητες περιπτώσεις! Παρόλαυτά δεν έχω σκοπό να το βάλω κάτω! Κάποια λύση θα βρεθεί!
 14. Εγώ όταν έφτασα στα λημέρια του Νίκα είχα ήδη κάνει αρκετή θεραπεία γτ η φλεγμονή είχε φανεί στην υστεροσκοπηση. Κ το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό από φλεγμονή αλλά κ πάλι εγώ συνέχισα κ με κολπική αντιβιωση κ με χάπια προληπτικά. Έκανα προεμφυτευτικο που έδειξε ότι 5 στα 7 εμβρυα είναι καλά. Έβαλα τα κατάλληλα κ πάλι το έφαγα το αρνητικό. Αλλάξαμε κ την μέρα εμφύτευσης. Απλά δεν μπορώ να δοκιμάσω έμβρυα διαφορετικής μέρας γτ όλα είναι στο στάδιο της βλαστοκυστης.