image.png

Μελιτίνη

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  18
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Διάφορα

 • Location
  Αθήνα
 1. τριτάκια 2014-2015

  Δεν μπορώ να πω, το παιδί τα καταφέρνει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της χρονιάς και δεν έχουν κάνει ούτε κλάσματα, ούτε δεκαδικούς ούτε καν διαίρεση. Φαίνεται να έχει ένα σύστημα αλλά δεν ξέρω αν θα της βγει. Τέλος πάντων, σοβαρή φαίνεται. Το καλό είναι ότι υπάρχει βελτίωση στο ρυθμό του παιδιού. Είναι πιο οργανωμένος, πιο συγκεντρωμένος κλπ. Όσο σκέφτομαι ότι πέρασε σχεδόν το μισό δημοτικό......
 2. τριτάκια 2014-2015

  Μη διψήφιο πάνω κάτω. Αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει ούτε διαίρεση. Μάλλον θέλει να τους ολοκληρώσει τον πολλαπλασιασμό και μετά να προχωρήσει τη διαίρεση με τα κλάσματα μαζί. ή δεν ξέρει τι της γίνεται και έχει μείνει πίσω.....Ας ελπίσουμε το πρώτο.
 3. τριτάκια 2014-2015

  Εμάς τώρα κάνουν πολλαπλασιασμό με διψήφιο. Τα ανακατεύουν και νομίζω ότι έχουν μείνει λίγο πίσω. Στο τέλος της χρονιάς θα τους πέσουν μαζεμένα δεκαδικοί και κλάσματα. Για να δούμε.
 4. τριτάκια 2014-2015

  Καλημέρα στις μαμάδες τριτακίων και καλή χρονιά σε όλους μας. Πώς πάτε? Πώς ήταν το ξεκίνημα? προσαρμοστήκαμε ή ακόμα μασουλάμε τσουρέκια? Εμάς ξεκίνησαν με άγριες διαθέσεις από την πρώτη μέρα. Είναι βέβαια ξεκούραστα αλλά ... ως πόσο θα κρατήσει. Να ρωτήσω κάτι? Στα μαθηματικά πού ακριβώς είστε εσείς? Πάτε κεφάλαιο κεφάλαιο το βιβλίο?
 5. Πρωτακια 2013!!!

  Αν έχει γίνει δουλειά στην τάξη, λογικά είναι γνωστά αυτά στο παιδί και δεν θα είναι πολλά. Επίσης, αν το παιδί μπορεί να καθίσει μία ώρα να μελετήσει, πάλι είναι ΟΚ. Για το δικό μου παιδί, θα ήταν..... πανωλεθρία. Καλά κάνετε και είστε ... κουκουβάγιες.
 6. Δευτεράκια 2013-2014!

  Tι έγιναν τα δευτεράκια? Πώς ξεκίνησε η χρονιά? Θυμάστε πέρσι τέτοιον καιρό τι κατάσταση επικρατούσε? Φέτος υποθέτω όλα υπό έλεγχο. Καλή μας χρονιά!
 7. Πρωτακια 2013!!!

  Αν θέλεις τη γνώμη μου πάντως, και επειδή ο χρόνος κάθε συνάντησης είναι περιορισμένος, δώστε χρόνο στη δασκάλα να σας ενημερώσει για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τους στόχους της χρονιάς. Φυσικό είναι να έχετε ένα σωρό πράγματα να ρωτήσετε, αλλά θα υπάρχει καιρός στις προσωπικές συναντήσεις. Το λέω από προσωπική εμπειρία, στο νηπιαγωγείο του γιου μου, που πέρασαν δύο ώρες, είχα μάθει πώς ακριβώς τρώει το γιαούρτι το κάθε παιδάκι, αλλά δεν πρόλαβε η νηπιαγωγός να μας πει τίποτα για την χρονιά που έρχεται και μείναμε με ένα σωρό απορίες. Εκτός αν έχετε παράπονα κοινά, όλοι οι γονείς, το οποίο δεν πιστεύω γιατί είναι νωρίς για τέτοια.
 8. Πρωτακια 2013!!!

  Εγώ θα σου πρότεινα να τους πάρεις ολόσωμα αδιαβροχάκια και να βρεις ένα σκεπαστό μέρος, να το έχεις ήδη στο νου σου, να περιμένετε το σχολικό. Η ομπρέλα θα μπαίνει βρεγμένη στην τσάντα και δεν θέλεις να ξέρεις πώς καταλήγουν τα χαρτικά. Επίσης θα τους πιάνει το ένα χεράκι και θα την παίρνει ο αέρας.
 9. Πρωτακια 2013!!!

  Για τα τοστάκια έχει ειδικές πλαστικές συσκευασίες, επίπεδες, φανταστείτε τα στο μέγεθος του τοστ. Αυτή χωράει άνετα στην μπροστινή θήκη της τσάντα και δεν θα ανακατεύεται με τα χαρτικά. Μην ξεχνάτε η μπροστινή θήκη να έχει πάντα υγρά και στεγνά μαντηλάκια. Στα πλαστικά αυτά δοχεία χωράει να μπει και ένα κομμάτι κέικ, μία λεπτή πίτα, ψωμί- τυρί και φρούτα σε κομμάτια. Καλή σκέψη για σνακ είναι και οι μπάρες δημητριακών. Και μόλις προσαρμοστούν, θα έχετε και κάποια μέρα την εβδομάδα καντίνα (όλα τα παιδιά το ζητάνε). Οι περισσότερες καντίνες έχουν κατά βάση υγιεινά πράγματα πια, και, αν ο σύλλογος γονέων λειτουργεί καλά, είναι και οικονομικές. Κατά τη γνώμη μου μία φορά την εβδομάδα στην καντίνα κάνει καλό στα πρωτάκια, τους ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.
 10. Δευτεράκια 2013-2014!

  Από το σχολείο τι ώρα θα τελειώνει? Γιατί, αν είναι πχ. 2 η ώρα σπίτι, θα έχει χρόνο για πολλά. Αν επιστρέφει στις 4, είναι λίγο μικρό το απόγευμα.....
 11. Νοικιάζεται διαμέρισμα επιπλωμένο, για μικρή παραμονή στην Νέα Σμύρνη (από μία εβδομάδα ή περισσότερο κατόπιν συνεννόησης). Πολύ κοντά στο Ρέα με εξαιρετική συγκοινωνία για Αθήνα και Πειραιά.
 12. Δευτεράκια 2013-2014!

  Εμένα δεν κάνει τίποτα, κάνει ένα σωρό πράγματα στο σχολείο (ιδιωτικό), και δεν θα κάνει ούτε φέτος. Ακόμα του αρέσει πολύ να παίζει, οπότε χρειάζεται τον χρόνο του το απόγευμα, άλλωστε ο ωφέλιμος χρόνος είναι 5-8, μία ωρίτσα να ασχοληθεί με τα μαθήματα και μετά να παίξει με τον αδερφό του, ίσως να δούμε και φίλους, από τις 8.00 ξεκινάμε προετοιμασία για ύπνο. Ίσως κάνουμε μουσική την Παρασκευή, θα το σκεφτούμε, γιατί και αυτό θέλει λίγο μελέτη, θέλω να βεβαιωθώ ότι θα έχει διάθεση να το κάνει. Μπάλα 4 φορές την εβδομάδα είναι πολύ, δίκιο είχε το παιδί σου. Γενικά πάνω από δύο φορές είναι πολύ κατά τη γνώμη μου. Και ο στίβος είναι πολύ καλή απασχόληση. Κάνει και ωραίο σώμα.....
 13. Δευτεράκια 2013-2014!

  Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω λίγο αγωνία για την δασκάλα, γιατί το παιδί είχε δεθεί πολύ με την προηγούμενη και αυτό λειτούργησε πολύ πολύ θετικά. Αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα και για φέτος.
 14. Δευτεράκια 2013-2014!

  Ναι, αυτό εννοώ. Πότε ψάχναμε παιδικό, πότε κλαίγαμε στον Αγιασμό του μεγάλου σχολείου και τώρα τον βλέπουμε να διαλέγει cool δραστηριότητες για την β'΄δημοτικού. Θέλω να κρατήσει κι άλλο!!!!!!:oops:
 15. Σίγουρα θα βρεις κοπέλα, αρκεί να το ψάξεις σοβαρά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να δουλέψουν έτσι κι αλλιώς πλήρες πρόγραμμα και θέλουν κάτι τέτοιο. Η γνώμη μου είναι να βρεις μία πρόχειρη λύση και στη συνέχεια να αναζητήσεις κάποια μαμά, που θα τη γνωρίσεις, θα την εμπιστευτείς και θα κάνουν και τα παιδιά παρέα. Εγώ μένω Αθήνα και η φίλη μου κάνει αυτή τη δουλειά. Μαζί με το γιο της 'μαζεύει' άλλα τρια παιδάκια από το σχολείο. Τα φέρνει σπίτι, τους δίνει ένα γιαουρτάκι και τα επιβλέπει να παίζουν, ένα - δύο διαβάζουν κιόλας. Οι γονείς έρχονται κατά τις 5 και τα παίρνουν. Υποθέτω της δίνουν κάτι -δεν το έχουμε συζητήσει- και όλοι εξυπηρετούνται. Αλλά αυτό προέκυψε κατά τον Οκτώβρη, άρχισε με τον κολλητό του γιου της και μετά προέκυψαν τα άλλα παιδάκια. Γι αυτό σου λέω, θα βρεθεί λύση. Για το καλοκαίρι, μην αγχώνεσαι από τώρα...