Maraki2018

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  59
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

520 εμφανίσεις προφίλ
 1. Ευχαριστώ βρε κορίτσι!! Λέω και γω τι έγινε ξαφνικά...
 2. Κορίτσια, έκανα χτες το πρωί ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμόνια του μωρού. Από χτες το σάκχαρο μου είναι οριακό ή και λιγο πάνω από το όριο. Ξέρετε αν σχετίζονται τα δύο αυτά; Η κορτιζόνη δηλαδή με το σάκχαρο; Επειδή είναι σκ δεν θέλω να ενοχλήσω τον ενδοκρινολόγο για αυτό είπα να ρωτήσω εσάς...
 3. Σε ευχαριστώ κορίτσι!! Δε με αγχωσες καθόλου!! Απλως ηταν κάτι που με απασχολούσε και μενα. Σκεφτηκα να πάω Θεσσαλονίκη εκεί που είχα κάνει το λέιζερ μόνο και μόνο επειδή έχουν το ιστορικό μου. Αλλά αφού λες ότι η βυθοσκοπηση είναι κάτι απλό ίσως παω εδώ σε κανέναν γιατρό. Καλά στο γυναικολόγο μου δεν έχω πει τπτ για να μην βρει ευκαιρία για κ.τ. Θα πάω κάποια στιγμή σε οφθαλμίατρο μόνο και μόνο για να είμαι ήσυχη εγώ...
 4. @katia2018 έχω κάνει και γω λέιζερ. Είχα 4,5 με 5 μυωπία. Λες να πάω να κάνω και γω βυθοσκοπηση; Εγώ σκέφτηκα επειδή πάω για φ.τ. με επισκληριδιο να μην έτρεχα Θεσσαλονίκη μόνο για αυτό. Θυμάμαι κιόλας ότι οι γιατροί εκεί που με έβλεπαν μετά την επέμβαση όσες φορές πήγα για επανέλεγχο, έλεγαν ότι το μάτι μου είναι σε πολύ καλη κατάσταση και ότι μελλοντικά επιδέχεται και άλλης επέμβασης με λέιζερ αν χρειαστεί. Αλλά βυθοσκοπηση δεν έκανα ποτέ....
 5. Δηλαδή παίζει ρόλο πόσες ώρες θα μείνω νηστικη το βράδυ; Εγώ μέχρι τις 9 μμ έχω φάει βραδινό και την άλλη μέρα τρώω γύρω στις 9.30 πμ το πρωινό μου ή και πιο αργά....
 6. Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Είμαι 32+2. Δεν τρώω γλυκά μόνο κάνα μικρο παγωτό ποτε πότε. Έχω μετρηθεί μετά από παγωτό και ήταν χαμηλό... Γενικά νομίζω όταν ήμουν 25-28 εβδομαδων ήταν πιο αυξημένες οι τιμές αλλά πάλι κάτω από τα όρια. Πλέον είναι πολύ καλύτερες. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και η γενικότερη ψυχολογία μου που είναι πολύ καλύτερη τώρα. Ίσως και αυτό που είπες για την εβδομάδα κύησης. Απλά μόνο το νηστείας σκέφτομαι. Τη μια μέρα είναι 80 την άλλη 85 και πιο σπάνια 90. Κάτω από 80 δεν πέφτει πάντως.
 7. Κοριτσια γεια σας και από μένα!! Κάνω και γω διατροφή εδώ και ενάμιση μήνα περίπου γιατί η καμπύλη μου είχε τιμές 99, 161 και 129. Όλες οι μετρήσεις μου είναι καλές και κάτω από τα όρια απλά επειδή άρχισα να χάνω βάρος και να με πιάνει κατάθλιψη από αυτό το θέμα αύξησα τις ποσότητες που τρώω και άρχισα να τρώω και κάνα παγωτό ποτε ποτέ και καρπούζι κάθε μέρα. Παρόλα αυτά και πάλι το σάκχαρο μου είναι χαμηλο μετα τα γεύματα. Το πολύ να πάει 110. Το νηστείας μου όμως το πρωί κυμαίνεται από 80 έως 90. Να σημειώσω κιόλας ότι δεν κινούμαι γιατί έχω θεμα με τον τράχηλο και πρέπει να προσέχω. Κάνω καλά που ξεθαρεψα; Το νηστείας μου είναι ανησυχητικό; Ο ενδοκρινολόγος μου είχε πει πως έχω καλές τιμές και με άφησε να τρώω και κάνα παγωτό. Και ο γυναικολόγος μου εξαρχής δεν είχε ανησυχησει με την καμπύλη μου.
 8. Τέλεια τα νέα σου κορίτσι!! Πόσο θέλω και γω να αρχίσω να μειώνω τα φάρμακα. Την άλλη βδομάδα που θα πάω γιατρό θα κάνουμε και εμείς έναν προγραμματισμό για τη διακοπή τους φαντάζομαι. Πάντως και μένα μου είχε πει πως θα κόψουμε την περίδεση 37 εμβδομαδων. Αλλά μη σε απασχολεί τόσο η προωρότητα. Υπάρχουν μωράκια που γεννιούνται 35 εβδομάδων (όπως ο ανιψιός μου πχ) και ούτε στο οξυγόνο δεν τα βάζουν. Υπάρχουν και άλλα τελειομηνα που ζοριζονται στην αναπνοή (πχ κάποια που γεννιούνται με καισαρική και η απότομη αλλαγή τους φέρνει δυσχέρεια στην αναπνοή). Ποτέ δεν ξέρεις!! Φτάνεις στο τέλος!! Χαμόγελα και απόλαυσε όσο έμεινε! Δεν έχεις να φοβάσαι τπτ πλέον!!!
 9. Γεια σε όλες!! Κορίτσια έκανα χτες και γω το ντοπλερ 31w+1d!! Όλα καλά!! Η μπέμπα 1865γρ, αμνιακό οκ (δείκτης 16), καθόλου αντιστάσεις στις αρτηρίες κλπ. και ο πλακούντας σε grade 2. Όλα τέλεια μας είπε ο έμβρυολόγος. Φατσούλα δεν είδαμε αυτή τη φορά γιατί ήταν με το κεφάλι κάτω και την έκρυβε και ο πλακούντας. Μόνο τα χειλάκια της είδαμε!! Κάποια στιγμή είδα κάτι αναφέρατε για έμβρυολόγους... Η Αυχενική διαφάνεια, η β επιπέδου και το ντοπλερ πρέπει να γίνονται από πιστοποιημένους γιατρούς. Υπάρχει σχετική λίστα (η οποία δεν είναι μεγαλη)με αυτούς αν ψάξετε. Υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί που κάνουν αυτές τις εξετάσεις χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση μόνο και μόνο επειδή έχουν έναν καλό υπέρηχο. Αυτά από μένα!! Εύχομαι σε όλες να έχετε καλά νέα με τα ντοπλερ σας!!! Φιλιά σε όλες!!
 10. Όχι μωρέ μην ανησυχείς. Είναι φυσιολογικό ένας πλακούντας να ωριμάζει από ένα σημείο και μετά. Για να φτάσει από grade 1 σε grade 3 έχει πάρα πολύ δρόμο. Και ξες λίγες είναι αυτές που φτάνουν σε grade 3. Απλά τα μωράκια βγαίνουν μικρούλια. Σίγουρα όμως θέλει παρακολούθηση για να βλέπετε αν παίρνει βάρος το μωρο. Όταν με το καλό κάνεις το ντοπλερ θα σου πει και ο έμβρυολόγος ακριβώς τι και πώς.
 11. Κοριτσια και μένα μου εμφανίστηκε θυρεοειδής στην εγκυμοσύνη. Ξεκίνησα με tsh 20 αλλά ευτυχώς το ρίξαμε αμέσως σε επιτρεπτά όρια. Και γω δεν ήξερα ότι γερνάει πιο γρήγορα ο πλακούντας. Εμένα ο γιατρός μου και ο έμβρυολόγος δεν ανέφεραν τπτ σχετικά με αυτό. Πάντως όσες πάτε για πρώτο τοκετό και σαν βάλουν με πρόκληση να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλου σας ότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε σε κ.τ. στο τέλος.
 12. Μου το είπε ο Σωτηριάδης ο έμβρυολόγος στη Θεσσαλονίκη που είναι τοπ. Μου είπε το ίδιο και ο γιατρός που με παρακολουθεί... Εμένα απ' ότι φάνηκε είχε αποτέλεσμα. Δοκίμασε το δε χάνεις τπτ. Το νεράκι καλο κάνει μόνο...
 13. Μην στεναχωριέσαι κορίτσι! Και εγω στις 25 εβδομάδες βρέθηκα με αμνιακα στα κατώτερα φυσιολογικά (δείκτης 9) και αγχώθηκα πολυ. Άρχισα να πίνω τρία λίτρα νερό τη μέρα όπως με είπε ο γιατρός και μέσα σε τρεις βδομάδες ανέβηκε στο 16 που είναι μια χαρά. Ξεκίνα να πίνεις νερό και θα διορθωθεί. Αν και να είσαι προετοιμασμένη για συχνοουρια !!
 14. Σε ευχαριστώ @modena μου. Ο γιατρος μου όταν έμεινα έγκυος το πρώτο πράγμα που με είπε είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τον τραχηλο μου επειδή πέρσι που είχα κάνει διακοπή κύησης γέννησα το μωρό πολύ γρήγορα (μέσα σε επτά ώρες όλα είχαν τελειωσει). Το ξαναειπε αυτό και όταν ήμουν στον δεύτερο μήνα. Παρόλαυτα δεν τον κοίταξε ούτε στις 18 ούτε στις 20 εβδομάδες που είχα πάει για εξέταση. Εγώ επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα δεν πήγε το μυαλό μου ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον πήρα τηλ εκείνη τη μέρα που έκανα τη β επιπεδου και του είπα ότι πάω νοσοκομείο άρον άρον για έκτακτη περίδεση και αντί την άλλη μέρα να με πάρει ένα τηλ να με ρωτήσει τι έγινε αυτός δεν πήρε. Τον πήρα εγώ τη μεθεπόμενη. Αλλά ήδη είχα νευριάσει γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να με πάρει να δει πώς πήγε η επέμβαση. Με έπαιρνε μετά από δέκα μέρες αλλά δε το σήκωσα. Άλλωστε ήδη είχα απευθυνθεί σε άλλο μαιευτήρα.
 15. Καλημέρα σε όλες, Σας γράφω μετά από καιρό για να σας πω και γω την περιπέτεια που πέρασα. Όταν πήγα για β επιπέδου στις 22 εβδομάδες και ενώ το μωρό ήταν μια χαρά, βρέθηκα με πληρη εξάλειψη τραχήλου και δύο εκατοστά διαστολή! Πήγαινα δηλαδή για γέννα. Και για να σας προλάβω θα σας πω ότι ούτε συσπάσεις είχα ούτε πονους ούτε αίμα ούτε ένιωθα βάρος χαμηλά. Επίσης ο τοτε γιατρός μου δεν με είχε κοιτάξει τον τράχηλο ποτέ κολπικα. Για να μην τα πολυλογω, μπήκα νοσοκομείο και έκανα έκτακτη περίδεση τραχήλου η οποία δόξα τω θεώ είχε αίσιο αποτέλεσμα. Ευτυχώς δεν έσπασαν τα νερά μου και σήμερα 6 εβδομάδες μετά τα πράγματα βαίνουν καλώς. Έχω κάποιες λίγες μικρές ανώδυνες συσπάσεις μες στη μέρα αλλα δεν είναι ανησυχητικές. Είμαι γενικά ξάπλα ή καθιστή και βγαίνω μόνο για να πάω στον γιατρό. Παίρνω μαγνήσιο και adalat. Επίσης έκανα τις ενέσεις κορτιζόνης όταν ήμουν 24εβδομαδων για παν ενδεχόμενο. Οι δόσεις κορτιζόνης είναι 4. Κάνεις τις 2 την μια μέρα και την επόμενη μερα τις άλλες 2. Οπότε είμαι καλυμμένη μέχρι τέλους. Δεν χρειάζεται να κάνεις ενέσεις κάθε δυο βδομάδες όπως κάνανε παλιά. Αυτό μου είπαν όλοι οι γιατροί όταν ήμουν στο νοσοκομείο αλλά και ο δικός μου ο γιατρός που μου τις έκανε. Απλά θα τονίσω ότι εγώ κινδυνευα και κινδυνεύω με προωρότητα για αυτό και τις έκανα νωρίς. Ο γιατρός μου είναι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εύχομαι καλή συνέχεια εγκυμοσύνης σε όλες και προσοχή στον τράχηλο σας! Σας φιλώ!