Καλησπέρα κορίτσι μου και με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου!
Είμαι κι εγώ προσφατομανούλα (6,5 μηνών για την ακρίβεια ) και μιάς που τα έχω σχετικά πρόσφατα είπα να σου απαντήσω.
Θυμάμαι τον εαυτό μου και διάβαζα αντίστοιχα τόπικ στο φόρουμ όταν ήμουν έγκυος και πλέον έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, πως ότι θεωρεί η μία μας χρήσιμο κάποια άλλη ίσως το θεωρήσει "άχρηστη αγορά", οπότε πρέπει να σκεφτείς εσύ στο περίπου τι θα χρειαστείς, να κάνεις ερεύνα αγοράς και αν γίνεται βέβαια να δανειστείς όπως είπαν και τα κορίτσια ακόμη καλύτερα!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι απο τα πρώτα που θα χρειαστείς είναι το καθισματάκι αυτοκινήτου (να είναι απο νεογέννητο η χρήση του) για την μεταφορά στο σπίτι, κούνια/λίκνο/καλαθούνα/παρκοκρέβατο (ανάλογα τον χώρο σου) για να κάνει νάνι το ζουζούνι σου, κουβερτούλες, σεντονάκια, πάνες, σελτεδάκια, είδη βρεφικής φροντίδας, ρουχαλάκια (0-3 αλλά με ρέγουλο οι αγορές γιατί μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Εμείς αφήσαμε αφόρετα ούκ ολίγα ).
Καρότσι, καρεκλάκι, ριλάξ και μερικά ακόμη, είναι πράγματα που μπορείς να αγοράσεις και μετά την γέννα, βλέποντας τι θα σου χρειαστεί και πράττοντας αναλόγος, διότι ίσως κάποιο απο αυτά έρθει στην πορεία σαν δώρο οπότε να μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα αφού δεν τα χρειάζεσαι άμεσα.
Όσο για το ποιός παίρνει τι, όπως ήδη είπαν τα κορίτσια, δεν είναι στάνταρ...
Ανάλογα την διάθεση και το οικονομικό ότι μπορεί παίρνει ο κάθε ένας.
Εμάς και οι 2 πλευρές μας είπαν ότι θέλουν να επιλέξουμε να μας πάρουν κάτι που χρειαζόμαστε απο τις άμεσες αγορές διότι δεν είχαν στο νου τους οι ίδιοι κάτι συγκεκριμένο, οπότε τα μοιράσαμε και η πλευρά του συζήγου πήρε την κούνια και τα παρεμφερεί ενώ η άλλη πλευρά το καρότσι (το πήραμε προ γέννας διότι θέλαμε πολυμορφικό κάτι που τελικά δεν μετάνιωσα γιατί χρησιμοποίησα πολύ το πόρτ μπεμπέ, γιαυτό πλέον πιστεύω ότι η κάθε αγορά είναι υποκειμενική υπόθεση διότι για άλλη κοπέλα είναι περιττό πχ το πόρτ μπεμπέ).
Ελπίζω να βοήθησα!! Εάν θες να σου τα πω αναλυτικότερα, εκεί που σου γράφω κατά την γνώμη μου τι θα χρειαστείς πολύ ευχαρίστως, απλά επειδή μερικές απο αυτές είναι αγορές που γίνονται και αργότερα στην πορεία της εγκυμοσύνης τις ανέφερα σαν κατηγορία (πχ είδη βρεφικής φροντίδας) για να μην γράψω περισσότερη έκθεση απο ότι ήδη έγραψα .
Με το καλό και πάλι να κρατήσεις το θαυματάκι σου!!