Bianka

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  27
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

514 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλημέρα, δεν χρειάζεται νομίζω σε αυτό το φόρουμ να μιλάμε για τον καρκίνο. Δεν αναφέρθηκα πουθενά στη νόσο πάρα μόνο για πρόληψη κ τις εξετάσεις που περιλαμβάνει σε ότι αφορά την κατάσταση που βρισκόμαστε όλες εδώ. Μίλησα για προσοχή κ προς ενημέρωση. Δεν χρειάζεται να σπέρνουμε τον πανικό κ να αναφέρουμε τις εμπειρίες μας πως βίωσαμε τη νόσο κ οι οικογένειες μας. Καθημερινά λόγω επαγγέλματος έχω άπειρες αναφορές οι οποίες δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Αναφέρομαι πάντα στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου κ στην επαναλαμβανομενη ακτινοβολία που αθροιζεται κ δεν είναι αυτό καλο για τα κύτταρα μας.
 2. Ο Γιατρός ήταν πρώην διευθυντής θεαγενειου Θεσσαλονίκης, Μποσουλ λέγεται. Φυσικά όλοι οι γιατροί λένε ότι η ακτινοβολία που λαμβάνεις είναι η ελάχιστη κ τα μηχανήματα είναι ψηφιακα κ να μην φοβόμαστε. Το θέμα είναι η συνεχόμενη ακτινοβολία που λαμβάνεις προστίθεται στον οργανισμό. Και μιλάμε για πρόληψη στη δική μας περίπτωση. Ο υπέρηχος είναι η πρώτη πιο αξιόπιστη διαγνωστική εξέταση κ στην δική μου περίπτωση έπεσε μέσα, όπου κ γω από τα 28 παρακολουθώ 2 φορές το χρόνο το στήθος μου κ ψιλαφηση, και φυσικά κάθε μήνα ψηλαφιση που πρέπει να γνωρίζουμε όλες πως γίνεται χωρίς φόβο, μετά τις ημέρες της εμμηνου που είναι μαλακό το στήθος Αν το κάνεις αυτό δεν φοβάσαι τπτ. Αν έχεις εύρηματα στον υπέρηχο τότε φυσικά κ θα κάνεις μαστογραφία. Όλα έχουν μια συνέχεια στις διαγνωστικές εξετάσεις, πρώτα ένας γιατρός συστήνει πχ για κάποιο πρόβλημα υγείας μια ακτινογραφία, μετά αξονική τομογραφία, κ αν δεν βγάλει διάγνωση κ την μαγνητική τομογραφία. Η ψηλαφιση μαστού είναι κλινική εξέταση, ο υπέρηχος αφορά στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου τυχών ευρημάτων και η μαστογραφία ακτινοδιαγνωστικη εξέταση για την επιβεβαίωση μιας βλάβης.
 3. @Troia μου, έτσι ακριβώς, οι εξωσωματικοι μας ζηταν την μαστογραφία γιατί θέλουν να είναι καλυμμένοι ότι είμαστε οκ κ δεν θα πάθουμε το κακό από τις ορμόνες. Όμως στον προληπτικό έλεγχο περιλαμβάνεται ο υπέρηχος μαστων αμφω, κ αν υπάρχει κάτι ύποπτο τότε ζητάει ο μαστολογος την μαστογραφία για να εστιάσει κ να διαγνώσει το πρόβλημα. Να πιέζεται τους εξωσωματικους μόνο για υπέρηχο κ 2 φορές το χρόνο ή πριν κ μετά τη διέγερση, όποια κ αν είναι αυτή κ ότι είστε σε συνεννόηση κ με τον μαστολογο ότι σας δίνει το οκ να συνεχίσετε χωρίς μαστογραφία. Τπτ δεν είναι αθώο. Προσωπικά ο υπέρηχος με έσωσε 2 φορές από βέβαια διάγνωση. Ήταν σαφής χωρίς τελικά να χρειάζεται η μαστογραφία.Καλή δύναμη κ συνέχεια σε ότι ξεκίνησες με θετικό αποτελεσμα εύχομαι.
 4. Συγνώμη που παρεμβαίνω κορίτσια, λίγη προσοχή με την μαστογραφία να δείξετε γιατί είναι ακτινοβολία όπως όλες οι ακτινογραφιες που κάνουμε και αθροιζεται στα κύτταρα του οργανισμού, δεν εξατμίζεται. Το ξέρω ότι όλα τα κέντρα την ζητάνε πριν την διέγερση. Θα σας πω παράδειγμα δικό μου όταν βρέθηκα στον διευθυντή του θεαγενειου νοσοκομείου θεσσαλικής πριν 9 χρόνια, έχοντας ήδη αφαιρέσει μόρφωμα μαστού καλοηθους σε ηλικία πριν τα 30.Με επιπληξε γιατί δεν έπρεπε να κάνω μαστογραφία αφού δεν έχω κάνει παιδί ακόμα . Με έδιωξε στην κυριολεξία κ μου είπε ότι είσαι απλά καλυμμένη με υπέρηχο μαστού 2 φορές το χρόνο στην περίπτωση μου κ χωρίς οικογεν ιστορικό καρκίνου. Πριν τεκνοποιησει η γυναίκα δεν πρέπει να κάνει μαστογραφία, αυτό μου τόνισε. Είμαι επαγγελματίας υγείας, κ ποτέ δεν είχα δώσει σημασία σε όλο αυτό κ από παλιά όταν χρειάστηκε λόγω πάθησης έκανα με μεγάλη ευκολία ακτινογραφιες. Σας λέω απλά αν είστε άτομα με ακτινογραφιες στο ιστορικό σας να σκέφτεστε την καθεμία που θα χρειαστεί να κάνετε γιατί αθροιζονται κ η ηλικία που προσπαθούμε πολλές εδώ είμαστε κοντά ή μετά τα 40 κ τα ωάρια μας τα περισσότερα δεν είναι ποιοτικά. Κ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ναι κ αυτό παίζει το ρόλο του στην ποιότητα των ωαρίων μας. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δεν θα περνούσα ποτέ επιτροπή κ θα έκανα μόνο φυσικούς τροποποιημενους κύκλους με λίγες μονάδες, να μην χρειάζεται η γιατρός μου μαστογραφία.Το λέω αυτό γιατί θέλω να αγαπάτε κ να σέβεστε το σώμα σας κ να μην βιάζεστε καθόλου κ χωρίς πανικό. Επίσης το πακέτο θρομβοφιλιας όλο κοστίζει γύρω στα 400 € με παραπεμπτικα αιματολογου, ο οποίος όμως γράφει εξετάσεις τις γενικές που ξέρουμε αίματος, δλδ αιματοκρίτη, αιμοσφαιρινη, λευκά, αιμοπετάλια κτλ, τον βιοχημικό έλεγχο, τον χρόνο προθρομβινης κ β12, μπορεί να ξεχνάω κάτι. Όλες οι υπόλοιπες που είναι εξειδικευμενες δεν γράφονται και αυτές κοστίζουν κ ακριβά. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, εύχομαι καλό αγώνα στην καθεμία.
 5. Κρίμα. Ας τις πάρει κάποια από κει. Καλησπερα, είμαι θεσνικη κ ενδιαφέρομαι. Βολεύει;
 6. Καλησπερα, είμαι θεσνικη κ ενδιαφέρομαι. Βολεύει;
 7. @Sofiats Μην επιλέξεις σε παρακαλώ ερασιτέχνη. Πήρα στο γάμο μου κ την πάτησα. Έκανε 3 χρόνια να μου δώσει άλμπουμ κ φώτο συν ότι ζητούσε επιπλέον χρήματα. Θα μπορούσε να μην μου δώσει καθόλου υλικό, ούτε τα άλμπουμ ούτε dvd ούτε φώτο γιατί διαφωνουσαμε αλλά τον απείλησα κ γω κ ο άντρας μου κ έφυγε τρέχοντας. Έχω ακούσει από επαγγελματία μετά που πήγα για να παραγγείλω 1 θήκη DVD ότι είμαι τυχερή που μου τα έδωσε. Κ να σου πω ρώτησα το πακέτο γάμου πόσο έβγαινε κ πραγματικά έχουν ρηξει πολύ τις τιμές. Απλά εμείς την πατήσαμε γιατί αποφασίσαμε μέσα σε 2 μήνες να παντρευτουμε κ ο άντρας μου τον ήξερε κ για να μην τρέχω κ γιαυτό τον κλείσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη,ειδα βέβαια κ 2 άλμπουμ του που μου άρεσαν. Επίσης δεν έχουν οι ερασιτέχνες καλούς φακούς κ αυτό θα το καταλάβεις αν δεις φώτο τους που βγάζουν περισσότερες από την μέση κ πάνω κ όχι ολόσωμες.
 8. Καλημέρα κορίτσια. Καλή Χρονιά με γεμάτη αγκαλιά στη καθεμία. Χαρίζω 6 arvekap 0,1.(ημ.λήξης 02/2020) Και 1 olgalutran 0,25. (ημ. λήξης 06/2020).
 9. Bianka

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Άπαπα ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Η δικιά μου δεν έρχεται γιατί είμαστε νέοι κ να μην μας ενοχλεί λέει κ το τηρεί αλλά με πρήζει γιατί δεν πηγαίνω εγώ. Κ αφού δεν πάω συχνά νομίζει κάθε τόσο ότι εγώ θυμώνω πάντα κ για κάποιο λόγο. Ενώ εγώ δεν έχω κάτι μαζί της δημειουργει έπειτα θέμα μόνο γιατί δεν πηγαίνω. Δεν έχω λόγια...
 10. Bianka

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Κορίτσια δεν δημιουργεί πρόβλημα. Είμαστε καλά με τον συζηγο. Θα έλεγα ότι είναι κ πολύ καλή ηθοποιός. Ξέρει πολύ καλά να παίζει το ρόλο της κ γω όπως λες αλινα μου πάντα με χιούμορ κ δε βαριέσαι. Απλά αυτή τη φορά είπε βαριές κουβέντες και πάλι θα το καταπιώ για να μη χαρεί ότι με στενοχώρησε. Δεν θα της κάνω τη χάρη.Κ γω τον πνευματικό μου που συμβουλευομαι καμία φορά μου λέει ότι δεν είμαι κάπου λάθος. Πχ περισυ είχε κολλήσει η βελόνα κ μπροστά σε γειτονησες ακόμα, πήγαινα κάτι να αφήσω ή να της πω κ αυτή μόνο την ίδια ερώτηση :δεν έρχεσαι καθόλου, γιατί χάθηκες, πού είσαι εσύ; δεν σκέφτεται ότι η άλλη που την ακούει άραγε γιατί δεν πηγαίνει η νύφη; κ απλά έλεγα στον πνευματικό μου ότι κ ας μένουμε πάνω κάτω για μένα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνω κάθε τόσο. Κ μου λέει κρατάς τις απαραίτητες αποστάσεις κ καλά κάνεις. Ενώ αυτή νομίζει ότι θα είμαι κάθε μέρα κάτω. Κ ας μας κάνει τραπέζι μια φορά το χρόνο στη γιορτή του πεθερου. Όλοι μαζί κ ο καθένας χωρια στο σπίτι του τις άλλες γιορτές. Αυτά κορίτσια, σας ζάλισα αλλά θα έσκαγα.
 11. Bianka

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Ευχαριστώ πολύ @gmnth03 Είμαστε πάνω από 3 χρόνια παντρεμένοι κ τα κάνω όλα γαργάρα αλλά κ απαντάω εκεί που πρέπει. Κ είμαι άνθρωπος που δεν θέλω να στέκομαι κάπου κ να δημιουργώ παρεξηγήσεις.Αυτο ακριβώς που είπες όταν δεν υπάρχει αγνή καρδιά κ πρόθεση χάνονται όλα. Ως τώρα ειμασταν καλά κ με διπλωματία όπως λες έκανα πολλές γαργάρες. Στενοχωριεμαι που μιλάει έτσι κ κυρίως ότι ντρέπεται κ πως θα το δείχνει. Ώρες ώρες την λυπάμαι που έχει τέτοιου είδους προβλήματα ενώ ζούμε σοβαρά θέματα όλοι μας οικογενειακά.
 12. Bianka

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Σ ευχαριστώ @alina80 για την απάντηση.Πραγματικα δεν σκέφτηκα να βάλω φώτο με τους δικούς μου κ τους δικούς του. Έχω δικές μας με τους γονείς στο σπίτι που βγήκαμε,που δεν μπήκαν στο άλμπουμ, έχουν κ αυτοί. Κ αυτό που πρόσεξα είναι ότι στην εκκλησία έπειτα στις ευχές έχουμε φώτο με τα αδέρφια του, τα δικά μου, με τους γονείς μου και μαζί τους όχι στημένη, μόνο όταν μου κρεμουσε το σετ. Πάλι εγώ θα λέει ότι φταίω κ δεν το σκέφτηκα να βγούμε; θα της το πω κ αυτό. Γιατί όλοι οι άλλοι ήταν γύρω μας κ περίμεναν να φωτογραφηθουμε; πρόσκληση ήθελαν; έλεος. Κ γω είχα το άγχος μου κ έπρεπε να μην μου ξεφύγει τπτ; Ο πεθερός μους προφανώς είχε βγει έξω αμέσως, γιατί έχουμε μία όλοι μαζί μέσα στο ναό κ λείπει μόνο αυτός.Της είπα ότι εσκεμμένα δεν το έκανα, είναι δυνατόν να μη σας θέλω; τόσα χρόνια αυτό καταλάβατε; ότι υποκρινομαι κ στην πραγματικότητα δεν θέλω να σας βλέπω; Θέλω να καταλήξω ότι αν θέλεις να στενοχωρησεις κάποιον θα βρεις πολλούς λόγους. Εγώ είδα ότι έχει διάθεση για τέτοια μπερδέματα. Κ γω έχω παράπονα αλλά δεν έκανα ποτέ θέμα γιατι δεν θέλω να μαλωσουμε. Ζούμε πάνω κάτω όλοι κ δεν είναι ωραίο να μην λέμε ούτε καλημέρα. Η μαμά μου δεν μου είπε τπτ γιαυτό που έκανε θέμα η πεθερά. Της είπα να τα συζητήσει κ με τον γιο της κ να τον ρωτήσει αν το έκανα επίτηδες. Έκανε σαν μικρό παιδί, ότι εμένα γιατί; δεν με θέλετε; Κ σκέφτομαι μήπως επειδή οι άλλες οι νύφες πάνε σπάνια σπίτι τους νομίζει ότι τελικά δεν την θέλω κ γω; μου έχει σφηνωσει κ αυτό. @vikib Σ'ευχαριστώ. Της το τόνισα ότι δεν έγινε εσκεμμένα κ μάλιστα προβληματιστηκα κ πήρα το άλμπουμ να το δούμε μαζί μήπως έχω τους δικούς μου κ όχι αυτούς, που ναι εκεί θα μπορούσε να πει τι γίνεται εδώ;
 13. Bianka

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Καλησπέρα σας. Ήθελα να πω κ γω για την σχέση αυτή.ο άντρας μου 3 αδέρφια οπότε 3 νύφες +1 από τον δεύτερο γάμο του μεγάλου κουνιάδου.Εγώ πρώτη φορά νύφη στα 35 μου κ μες την τρελή χαρά, αλλά η μαμά, πεθερά 4η φορά.Ζουμε όλοι στην ίδια πολυκατοικία. Ούτε κρύο ούτε ζέστη για μένα αφού είμαι η μόνη που δουλεύω από τις 3 κ δεν πάω ούτε έρχονται,παρα μόνο σπάνια. Στο διαταυτα, μετά από πολύ καιρό πήραμε τα άλμπουμ του γάμου. Είχα πρόβλημα με τον φωτογράφο. Άργησε γιατί δεν ήταν επαγγελματίας αλλά δεύτερη δουλειά κ είχαμε μόνο 2 συναντήσεις για το στήσιμο κ πολλά άλλα αραιά τηλεφωνήματα. Επίσης δεν κάναμε έξτρα φωτογράφηση κ είχαμε μόνο από την ημέρα του γάμου. Φυσικά δεν έμεινα ευχαριστημένη κ αγχώθηκα πολύ πως θα γίνει. Έβγαλε πάρα πολλές φώτο βέβαια κ κάτι καταφέραμε. Κ τσουπ έγινε το μεγάλο λάθος. Μας έδωσε το μεγάλο αλμπουμ κ 3 μικρά. Το 1 εκ των οποίων το έδωσα στα πεθερικα. Κ φώτο έξτρα. Δεν βάλαμε στο άλμπουμ δικιά τους φώτο με τον γιο τους. Δεν έγινε από επιλογή ότι δεν θέλω να βάλω φωτογραφία τους, δεν έβαλα ούτε τους γονείς μου. Κ φυσικά δεν το σκέφτηκα καν κ ούτε μου είπε ο φωτογράφος καλό θα ήταν να βάζαμε. Που να το ξέρω; πρώτη φορά παντρεύτηκα η καψερη.. Έχει πρωτόκολλο το άλμπουμ; Κ όταν είδα άλμπουμ του για να δω την δουλειά του θυμάμαι μαρεσε το στήσιμο γιατί ήταν πολύ απλό κ μοντέρνο. Ήρθε μετά από 2 μέρες κ μου είπε ότι πολύ στενοχωρεθηκε κ ότι δεν κοιμήθηκαν 2 βράδια και με ρώτησε γιατί το έκανα αυτό; κ τώρα πως θα δείχνει το άλμπουμ στον κόσμο χωρίς 1 φωτογραφία τους. Είναι μεγάλη ντροπή λέει. Από τα άλλα μου παιδιά δεν ήταν έτσι τα άλμπουμ τους, λες κ έχει 15 χρόνια πριν άλμπουμ δικό της. Της είπα αν είναι να ντρέπεται για τον γάμο του γιου της να μου το δώσει κ να δείχνει μόνο φωτο για να καυχιέται, λες κ μας το πλήρωσαν έκανε. Όχι λέει θα το κρύψω κ δεν θα το δείχνω αλλά μάλλον εννοούσε θα με θάβει λέγοντας την ιστορία για το άλμπουμ. Όχι της λέω έχω να το δώσω αλλού από το να είναι κρυμμένο. Τέλος της είπα αν το κάνεις θέμα στους συγγενείς όλο αυτό το σενάριο θα δώσουν έπειτα κ αυτοί την ανάλογη σημασία κ ότι μόνο από σένα εξαρτάται αν θα σχολιαστεί αρνητικά. Της είπα λυπάμαι που σκέφτεται έτσι. Δεν της ειχα δώσει δικαίωμα αλλά νομίζω ότι έχει παράπονα γιατί το ένιωσα όλο αυτό σαν επίθεση. Θα ήθελα την άποψη σας. Ευχαριστώ.
 14. Bianka

  Βάφτιση χωρίς τραπέζι

  @Nefeli2014 Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά πραγματικά έτσι νιώθω. Θα ήθελα να έχω πολλά βαφτιστικά και όλα κοντά μου. Έζησα ακριβώς το ίδιο με τον νόνο μου, την απόσταση αλλά όχι αδιαφορία και θέλω να κάνω αισθητή την παρουσία μου. Για τα παιδιά ή σχέση αυτή είναι ξεχωριστή και πάντα θα περιμένουν κάτι ξεχωριστό από σένα είτε είναι δώρο είτε δέσιμο με τη σχέση που δημιουργείς εσύ. Εύχομαι να βρεις σύντομα το βαφτηστηρι που επιθυμείς. Να ξέρεις ότι θα σου συμβεί και μάλιστα γρήγορα. Και γω το ήθελα πάρα πολύ και ήρθε από το πουθενά..
 15. Bianka

  Βάφτιση χωρίς τραπέζι

  Καλημέρα κορίτσια. Παθουσα και γω. Δεν είχα βαφτηστηρι και έψαχνα και ξάφνου μια συνάδελφος που διορίστηκε μαζί και κάναμε παρέα μου το ζήτησε και δέχτηκα υπό όρους. Δλδ εγώ θέλω το παιδί να μενει κοντα μου για να το βλέπω συχνά και να το κοινωναω. Της το είπα γιατι εγώ μεν διορίστηκα στον τόπο μου αλλά αυτή δεν ήταν από κει.είναι ο κουμπάρος μου. Έγινε λοιπόν ο γάμος στον τόπο της 3 ώρες από το δικό μου. Ήρθε και η ώρα της βαφτισης.Της πήγα εγώ όλο το στολισμό που ήταν πακέτο με τα βαφτίστηκα.Πήγα με την αδερφή τις ανηψιες μου και 3 φίλες, νοίκιασαμε μόνες δωμάτια, τα πληρώσαμε. Την ημέρα της βάφτισης είχε μπουφέ έξω από την εκκλησία. Καμία κουβέντα για το μετά. Ούτε ρώτησαν τι ώρα θα αναχωρήσουμε. Λοιπόν πάμε για φαγητό στην ίδια ταβέρνα .......και ήταν εκεί με τις φίλες της. Μου κακοφάνηκε πάρα πολύ και ντράπηκα για τους δικούς μου. Ο κουμπάρος από ντροπή ήρθε στο τραπέζι και μας κέρασε τα ποτά.Δεν στάθηκα τόσο γιατί ήθελα να βλέπω το παιδάκι αλλά όσο περνούσε ο καιρός απομακρυνθηκαμε. Στα 5 χρόνια πήραν και μετάθεση στον τόπο της και τον βλέπω πλέον Χριστούγεννα και Πάσχα. Αντε και αν τύχει αλλη 1 φορά. Είναι πολύ καλό παιδάκι. Μαγαπαει. Τον παίρνω συχνά τηλ. Είχα και γω τον νονό μου πολύ μακριά αλλά δεν με ξεχνουσε ποτέ. Του έχω κουμπάρα εκτός από τα δώρα και κάποια στιγμή θα του ανοίξω λογαριασμό. Το ίδιο είχε κάνει ο νονός μου και όταν έγινα 18 μου έδωσε το βιβλιάριο. Με συγκίνησε πάρα πολύ όχι για τα λεφτά που δεν ήταν εκατομμύρια αλλά κατάλαβα ότι τόσα χρόνια ήταν μακριά μου αλλά και κοντά μου και η σκέψη του ήταν σε μένα. Επίσης πριν λίγο καιρό βαφτησα και 1 κοριτσάκι αφού προηγήθηκε κ ο γάμος. Ήταν κουμπάρος από τους γονείς μου και ο κουμπάρος μου ήθελε να το συνεχίσει. Εγώ όχι τόσο γιατί είχα την πίκρα από το πρώτο. Λοιπόν μας τιμάει τόσο πολύ που δεν το περίμενα για την γυναίκα που πήρε. Έχουμε άριστες σχέσεις πραγματικής τιμής και η μικρή κ αυτή είναι πολύ καλή. Γέννησε και δεύτερο και θελω πάλι να το βαφτησω.